Ινδονησία Ταϊλάνδη Μπαλι-Μπανγκοκ 2007

ΣΟΦΙΑ

Member
Μηνύματα
106
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Υ.
Ονειρεμένο Ταξίδι
μπορα μπορα
To 2007 τον ιουλιο αποφασίσαμε, ενω ψάχναμε για εξωτικό προορισμό, να παμε στο Μπαλί. Η απόφαση δεν ηταν δύσκολη μιας και είνα ενας προορισμός τον οποίο προτείνουν ολα τα ταξιδιωτικά γραφεία και είναι φθηνός, ενω υπόσχεται εξωτικά τοπία και παραλίες. Ρωτώντας λοιπόν μια φίλη που είχε πάει μου είπε το εξής
- ''δεν θα κάνεις μπάνιο στην θάλασσα''
- ''έλα ρε Σάντα ολόκληρο νησί και δεν θα κάνω μπάνιο?''
-''οχι δεν θα κάνεις μπάνιο και μην διανοηθείς να μπείς μέσα στο νερό χωρίς σανίδα γιατί εγω βγήκα κλαίγοντας''
και εκεί τελείωσε η στιχομυθία λέγοντας απο μέσα μου ναι καλά.
Φθάσαμε λοιπόν μετά απο 13 ωρες ταξίδι και αφου τακτοποίηθηκαμε στο ξενοδοχείο βγήκαμε στην παραλία για να απολαυσουμε την θάλασσα. Η παραλία μαγευτική με φοίνικες που φτάνουνε ως την αμμουδιά και φανταστικά σμαραγδένια νερά!!!!!!!
Τζίφος μέχρι 800 μέτρα μέσα το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο ενώ απο εκεί και πέρα ακουγόταν μόνιμα ο εκοφαντικός θόρυβος τον κυμάτων που έσκαγαν στον ύφαλο, οπότε άρχισα να σκέφτομαι κάτι ήξερε η Σάντα αν και έχουμε και άλλες παραλίες να πάμε.
Το νησί είναι τουριστικό και οι κάτοικοι που είναι πολυ φτωχοί προσπαθούνε να ζήσουνε απο τον τουρισμό κάνοντας διάφορες δουλείες. Δυστυχώς το 2002 και το 2005 έγιναν βομβιστικές επιθέσεις με αποτέλεσμα σε όλα τα τουριστικά μέρη,ξενοδοχεία ακριβά εστιατόρια κτλ,υπάρχει πάντα φρουρός ο οποίος ελέγχει σακίδια,τσάντες και αυτοκίνητα για βόμβες. Πλάκα έχουνε τα μηχανάκια τα οποία είναι χιλιάδες και σύμφωνα με τον οδηγό μας όλοι έχουνε απο ένα ακόμα και τα παίδια που οδηγάνε απο τα 14 τους.Και μην νομίζει κανείς,δεν είχε εκείνη την ημέρα παρέλαση η τοπικη ένωση μοτοσυσκλετιστών.
Κάποια μέρα λοιπόν ο οδηγός μας είπε
''θα σας παω στην καλύτερη παραλία του Μπαλι!!!!!''
ωραία σκέφτηκα θα κάνουμε μπάνιο.
φτάσαμε λοίπον στην dreamland,ωραία παραλία οριοθετημένη με δυο σημαιάκια και ναυαγοσώστη που μόλις έμπαινες στο νερό η έκανες καμιά μαμουνιά σφύριζε και σε επανέφερε στην τάξη.Γιατί ομως ναυαγοσώστη,είναι τοσο προηγμένο το Μπαλι ώστε να υπάρχει στις παραλίες απο ένας? Η απάντηση ειναι τα τεράστια κύματα. Εαν μπείς πανω απο την μέση είναι σίγουρο οτι θα σε ψάχνει η ακτοφυλακή,αν έχουνε ακτοφυλακή.
Τα λόγια της Σαντας ήχησαν πάλι
-''Δεν θα κάνεις μπάνιο στην θάλασσα''
Τελικά μετά απο 5 μέρες στο νησί το αποτέλεσμα ήτανε να μην κάνω ούτε ενα μπάνιο στην θάλασσα και να επιβεβαιωθεί το γνωστό ρητό
''σαν την Χαλκιδική δεν έχει''
Καναμε όμως πολύ ωραίες καταδύσεις!
Πρώτο σημείο κατάδυσης το crystal bay στην Nusa Lembogan για να δούμε τα Μόλα Μόλα. Εξω απο το νερό απόκρυμνες πλαγιές με τροπική βλάστηση και μεταξύ της ακτής υπήρχε ενας μεγάλος βράχος ο οποίος δημιουγούσε ενα στενό πέρασμα οπου θα βουτούσαμε. Η ύπαρξη ρεύματος εμφανής ενω αυτός ήτανε και ο κύριος λόγος που τα μολα μολα έρχονται σε εκείνο το σημείο νωρίς το πρωί.
Δυστυχώς δεν μας έκαναν την χάρη εκείνη την ημέρα.
Επόμενος σταθμός μετά το διάλειμα επιφανείας το sd point πάλι στην Nusa Lembogan.
Παραλία με αμμό και φοίνικες ως την θάλασσα και πολλές καλύβες πάνω στην άμμο,το σκάφος αραξε κάποια μέτρα απο την ακτή και εκεί βουτήξαμε. Τέτοιο ρέυμα δεν εχω ξαναδεί πουθενά,μια διαρκής προσπάθεια να μην χτυπήσω πάνω στα βράχια. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο έφαγα πιο γρήγορα απο όλες τις βουτιές τον αέρα μου αφου λαχάνιασα απο την προσπάθεια να μην συγκρουστώ με τους βράχους.
Ήτανε εκπληκτικό νόμιζα οτι βρισκόμουνα πάνω σε τρενάκι και το ωραίο είναι οτι οσο πιο ξυστά πηγαίνεις απο τα κοράλια τοσο πιο γρήγορα νομίζεις οτι πηγαίνεις. Απλά φανταστικό.
Η τελευταία κατάδυση ήτανε και η πιο ανταποδοτική. Μετά απο μισή ώρα διαρομή φτάσαμε στο Manta point.Τα βράχια γύρω γύρω απότομα. Μπροστά μας υπήρχε ένας βράχος του οποίου η κορυφή έφτανε στα 3 μέτρα απο την επιφάνεια,αυτό το σημείο ήτανε και το σημείο καθαρισμού και ο λόγος για τον οποίο υπάρχουνε τα μάντα. Σημείο καθαρισμού είναι κάποια σημεία στα οποία μαζέυονται μεγάλα ψάρια και περιμένοντας την σειρά τους καθαρίζονται απο τα παράσιτα απο μικρότερα ψάρια. Κοιτάζοντας στα θολά νερά μια μαυρη φιγούρα εμφανίστηκε. Στην αρχη δεν κατάλαβαμε αλλα μετά απο λίγο πλησιάζοντας είδαμε την χαρακτηριστική σιλουέτα,σαν βομβαρδιστικό Β-2 να περνάει απο μπροστά μας,και καθως άνοιξα το οπτικό μου πεδίο,ήταν εκεί όλα μαζί γύρω στα 8 σε έναν διαρκή χορό γεμάτο χαρή και ήρεμια.
Γενικα το νησί έχει πολυ όμορφα σημεία ενώ είχα την αίσθηση λογω τον ορυζώνων οτι βρίσκομαι σε ταινία του Βιετνάμ μιας και σε πολλές περιπτώσεις ορυζώνες βρίσκονται στα πιο απίθανα μέρη,οι κάτοικοι όπου μπορούν να καλλιεργήσουν το εκμεταλέυονται.Ενα απο τα πιο όμορφα σημεία είναι το Tanah Lot ναός χτισμένος πάνω στον βράχο στον οποίο μπορείς να πας μόνο όταν υπάρχει παλοίρια.Στο uluwatu ο ναός είναι χτισμένος στην άκρη του βράχου και τα μαιμούδια κάνουνε γύρω απο τους τουρίστες βόλτες καθώς ο ήλιος δύει. Προσοχή μην τους δώσετε και πολύ θάρρος γιατί αρπάζουν τα πάντα και παραλίγο να μείνω με μια σαγιονάρα.Κοντά στον ναό είναι χτισμένο ενα θέατρο στο οποίο καθώς δύει ο ήλιος μπορείτε να παρακολουθήσετε τον χορό kecak. Ο χορός δημιουργήθηκε την δεκαετία του 30 και είναι η αναπαράσταση της μάχης του πιθηκόμορφου θεού Vanara και του Rama εναντίον του κακού Ravana. Η παράσταση είναι απο το μόνο φολκλόρ το οποίο είδαμε και μας άρεσε.
Το νησί έχει άπειρα σημεία τα οποία σε καλούνε να τα φωτογραφίσεις.
Ειδαμε ιγκουανα, δρακους του κομοντο, μεγαλες νυχτεριδες και πολλες μαιμουδες.Καθως επισης μια μερα που τρωγαμε πρωινο στο ξενοδοχειο μαζευτηκαν απο πανω μας 3 σερβιτοροι και ενω στην αρχη δε καταλαβαμε τι γινοτανε μετα αντιληφθηκαμε πως πανω στο κλαδι του δεντρου που ηταν διπλα στο τραπεζι μας κρεμοτανε ενα φιδι!Το ζησαμε και αυτο.
Επισκευτηκαμε εργοστασιο οπου ειδαμε πως φτιαχνουν τα παρεο μπατικ, παρακολουθησαμε μπαλινεζικο θεατρο και καναμε εκδρομη και ειδαμε απο ψηλα το ηφαιστειο κινταμανι περνοντας απο ωραια χωριουδακια.
Εντυπωσιακη ηταν η λιμνη Μπατούρ καθως επισης και ο καταρρακτης Γκιτγκίτ.Απιθανο βεβαια και το καλλιτεχνικο χωριο Ubud.
Το Μπαλί είναι ο παράδεισος του Spa και του μασάζ, καναμε μασαζ με 5 ευρω για μια ωρα και λιωσαμε....δεν καναμε ομως τη βολτα με τους ελεφαντες οπως προτιμησαν αλλοι.
Τα βραδια μπορεις να βγεις στην Kuta καθως ειναι γεματη με μπαρακια και μπορεις να μετακινηθεις με ταξι αφου πρωτα παζαρεψεις την τιμη.Ολοι ειναι πολυ ευγενικοι.
Φαγαμε ωραιο φαγητο και αστακους σε πολυ φθηνες τιμες!!!
Το μονο παραπονο που ειχα ηταν οτι ειχε παρα πολυ υγρασια ακομη και μεσα στο δωματιο του ξενοδοχειου , αφου το κρεβατι και τα ρουχα μας ηταν νωπα και με επιασε το ασθμα μου οπου παρακατω στη Μπανγκοκ θα δειτε τι επαθα...
Αυτό λοιπόν ήταν το Μπάλι,όπως το προφέρουν οι ντόπιοι,για εμένα.
Φτανουμε στη Μπανγκοκ οπου υγρασια και η ζεστη αφορητη.Το ξενοδοχειο εντυπωσιακο,πρωτη φορα σε ουρανοξυστη, αφησαμε τα πραγματα και κατευθειαν βολτα στα παλατια, στο ανακτορο,στο ναό του σμαραγδένιου Βούδα, στο χρυσο και στο κοιμωμενο Βουδα, οπου μας αρεσαν παρα πολυ!!!το απογευμα πηγαμε μια βολτα στον ποταμο Τσάο Πράγιαμε πλοιαρακι και μετα στη βραδυνη αγορα με ολες τις μαρκες-μαιμου οπου υπαρχουν οι μαιμου και οι original μαιμου που οντως δε καταλαβαινεις τη διαφορα.Εκει ειναι η αληθεια πως πιαστηκε η ψυχη μου γιατι απο τη μια πλευρα του δρομου ειναι η υπαιθρια αγορα και απο την αλλη μαγαζια με ανοιχτες τις πορτες και βλεπεις ανηλικα κοριτσια να χορευουν(καταλαβατε τι εννοω).
Επομενη μερα καναμε μασαζ τελειο με 3 ευρω την ωρα!!! μετα πηγαμε βολτα στο Siam Paragon το οποιο ειναι ενα απο τα γνωστα εμπορικα κεντρα και ειδαμε και το Ocean World ενυδρειο με μεγαλη ποικιλια.Φαγαμε σε ενα ωραιο εστιατοριο και το ταυλανδεζικο φαγητο μας αρεσε πολυ!Το βραδυ κανονισαμε απο το ξενοδοχειο(και πληρωσαμε) για την εκδρομη της επομενης μερας στην Αγιουταγια και στην πλωτη αγορα.Ομως στις 3 το βραδυ ανεβαζω 39 πυρετο και αρχιζω να αισθανομαι ασχημα.Μετα απο τις τρεις ωρες οπου εχω γινει χειροτερα αποφασιζουμε να καλεσουμε γιατρο στο δωματιο.Ερχεται ο γιατρος και αφου μου κανει μια τυπικη εξεταση των 10 λεπτων μου δινει 6 χαπακια διαφορετικου χρωματος φυτικα για να παρω και μας ζητησε 160 ευρω οπου και τα πληρωσαμε!!!Αυτα τα λεφτα οπως καταλαβαινετε ειναι παρα πολλα για εκει!!!τα χαπακια τα πηρα αν και φοβομουν αλλα δεν μου εκαναν τιποτα.Χασαμε και την εκδρομη και τις επομενες 2 μερες καθισαμε μεσα στο ξενοδοχειο.Πρωτη φορα χορτασα τοσο πολυ το ξενοδοχειο!Το τελευταιο βραδυ αφου επεμενε αρκετα ο τοτε φιλος μου και πλεον συζυγος μου να βγουμε γιατι θα ηταν οι τελευταιες ωρες στην Μπανγκοκ, πηγαμε να δειπνησουμε σε ενα ωραιο εστιατοριο ενος ξενοδοχειου πανω στο ποταμι και εκει μου εκανε τη προταση γαμου.(γι'αυτο επεμενε,αν και η στιγμη ακαταλληλη καθως εγω ημουν χαλια).
Το ταξιδι της επιστροφης στο αεροπλανο μαρτυριο, ενιωθα οτι απο τον τοσο δυνατο πονο στα αυτια μου θα αρχιζε να τρεχει αιμα!Τελικα ειχα παθει πνευμονια και εγινα καλα μετα απο 2 εβδομαδες αφου γυρισαμε.Παρολο αυτα ομως, μας αρεσαν πολυ και οι δυο προορισμοι με διαφορετικες εικονες και γευσεις το καθενα.
Αυτό ήτανε ενα απο τα εξωτικά μας ταξίδια,που μας μάγεψε και μας έδωσε ώθηση να κάνουμε άλλα πολλά.
 
Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Εξαιρετική η εκδρομή σας Σοφία παρά τη μικρή αναποδιά στο τέλος (πιστεύω πως αντισταθμίστηκε με το παραπάνω από την έκπηξη μου σου επιφύλασε ο καλός σου!)!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Mπράβο Σοφία που δεν απογοητεύτηκες απο το ταξίδι σου..
οπως και να το κάνομε είδες το διαφορετικό και το εξωτικό αυτό που οι αισθήσεις ξυπνάνε το καθε λεπτο!
καλά στον γιατρό δώσατε όσο είναι ένα μηνιάτικο στην ινδονησία..
στην ασία γενικότερα εύκολα μπορεί να την πατήσει κάποιος και μάλιστα με πνευμονία..
Η διαφορα κλίματος, η υγρασία,τα μπες βγές απο την ζέστη σε χώρους με aircondition,ακόμα και στα αεροπλάνα..ολα αυτά εγκυμονούν κινδυνο για να την "αρπάξομε"
συμβουλή.παντα να φοράμε ελαφρύ μακρυμάνικο προστασία και απο τον ήλιο και απο τις αλλαγές θερμοκρασίας..στο δέ αεροπλάνο ζητάμε και κουβερτούλα,κάλτσες και τρώμε όλο το φαί μας..
να εισαι καλά!!
 

eleana_lion

Member
Μηνύματα
24
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη και παλι Ται....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα....
Κατασυγκινήθηκα με την πρόταση γάμου...
Κρίμα όμως που δεν είχατε την ευκαιρία να εξερευνήσετε λίγο παραπάνω την Μπανγκόκ.. Πραγματικά αξίζει! Εγώ μπήκα μια φορά στη θάλασσα του Μπαλί.. κ βγήκα φλουμπιασμένη!!!! :( Πολύ ωραίες οι εμπειρίες σου όμως! Η Ρενάτα έχει απόλυτο δίκιο... συμφωνώ σε όλα :D
 

ΣΟΦΙΑ

Member
Μηνύματα
106
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Υ.
Ονειρεμένο Ταξίδι
μπορα μπορα
Ευχαριστω Ελεανα!ναι κριμα που δε προλαβαμε γιατι οσο ειδα μου αρεσε πολυ.Ναι και γω συμφωνω με τη Renata και απο εκεινο το ταξιδι και μετα χρησιμοποιω παντα μασκα στο αεροπλανο και ας με κοιτανε περιεργα οι αλλοι.Νομιζουν πως ειμαι αρρωστη αλλα εγω τη φοραω για να μην ξαναρρωστησω.Και πετυχαινει!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.656
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom