Κατάρ Μπαχρέιν Μπαχρέιν και Κατάρ. Όμορφεs χώρεs και όχι stopover!!!

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
Φετος τον σεπτεμβρη αποφασισα και ταξίδευσα στο μπαχρειν και στο καταρ.
Δεν είχα παρέα αλλά αυτό δεν με σταματαει και δεν με κραταει στο σπιτι.
Πάντα με ενθουσιαζεσαι η περιοχή του κολπου (περσικου,για να αποφυγουμε τις παρεξηγησεις)
Βρηκα φτηνα εισητηρια και ξεκινησα το ταξίδι. Ως τοτε εκτος από αυτά που γνωριζα για τα δυο αυτά μερη το μονο που τα χαρακτηριζε από τον πολύ κοσμο ήταν αυτή η εκφραση stopover.
Επειδη πηγα και γυρισα και τα δυο μερη πιθαμη προς πιθαμη,ειμαι υποχρεωμενος να μεταφερω στον κοσμο που δεν εχει παει ως τώρα τις εικονες που ειδα στο ταξίδι μου.
Αδικουνται πολύ με μονο χαρακτηρισμο το stopover.
Ας αρχισω με το μπαχρειν που ήταν ο πρωτος μου σταθμος.
Ετυχε να παω την εποχη του ραμαζανιου. Αυτό σημαινει κλειστα μαγαζια-μουσεια τις πρωινες ωρες και απογορευση των οινοπνευματοδη ποτων σε ολη την διαρκεια του ραμαζανιου. Είχε και αυτό όμως την ομορφια του. Ταξιδευουμε για να γνωρισουμε ηθη εθιμα και πολιτισμους. Και αυτό ήταν μια ευκαιρια να μπω στο πνευμα της θρησκειας τους.
H πρωτευουσα Μαναμα δεν είναι μεγάλη σε έκταση αλλά εχει ενδιαφερων αξιοθεατα. Αρχικα στο κεντρο υπαρχει η μεγάλη αγορα (σουκ) με ολων των ειδων τα πράγματα. Μπαχαρικα, σουβενιρ, ρουχα, φερετζεδες και πολλά άλλα. Στο εθνικο τους μουσειο συναντα κανεις ολη την ιστορια τους. Από φορεσιες ως και ευρηματα από ανασκαφες αρχαιων χρονων. Το μουσειο του κορανιου είναι ένα ακομη εκπληκτικο σημειο. Κορανι γραμμενο σε πολλες μορφες και σε πολλά μεγεθη. Τώρα το πώς το γραφαν σε μικρα πετραδακια είναι αξιο αποριας. Το arad fort(καστρο) κοντα στην περιοχή του αεροδρομιου. Α! μη ξεχασω.Απο το αεροδρομιο να παρετε ταξι με ταξιμετρο. Αλλιως θα την πατησετε όπως εγω. Παιρνοντας ένα ταξι από το κεντρο πηγα πρωτα σε ένα ακομη καστρο το Bahrain fort. Αν και κλειστο ο φυλακας μας ανοιξε για να βγω μερικες φωτογραφιες. Όταν πηγα να του δωσω φευγωντας λευτα για να τον ευχαριστησω αυτος αρνηθηκε με ένα χαμογελο. Από εκει πηγα ως την καινουρια γεφυρα που φτιαξαν για να ενωθουν με την σαουδικη αραβια. Εχουν κανονικα σύνορα εκει. Το βραδυ πηγα στο hard rock kafe αλλά λογω ραμαζανιου το μαγαζι ήταν αδειο. Ευκαιρια να γνωριστω με τα παιδια από τις φιλιππινες που δουλευαν εκει. Με κρατησαν καλη παρέα τα βραδυα μου εκει. Εστω και ας επινα μονο χυμους κάθε βραδυ.
Την επομενη νοικιασα από ένα γραφειο έναν οδηγο με αμαξι και φυγαμε για να διασχησω το νησι. Πρωτη στάση το al areen wild life park. Ένα παρκο με πολλά ζωα μες την ερημο. Στην συνεχεια η γνωστη πλεον πιστα αυτοκινητων της F1. Από εκει πηγαμε στο μερος που βρηκαν πρωτη φορά πετρελαιο στον περσικο κολπο. Το ονομαζομενο σημειο first oil well. Εχει και μουσειο πετρελαιου, αλλά αρκει να το πετυχετε ανοικτο. Δειτε ωρες λειτουργιας. Φευγοντας από εκει μετα από κοπο,μιας και χαθηκε λιγο ο οδηγος, αν και ετσι ειδα αρκετα στο χασιμο του δρομου βρηκαμε επιτελους σε ένα μερος οπου το μονο που εβλεπες για πολλά χιλιομετρα ηταν ερημος ένα μεγαλο δεντρο το οποιο το ονομαζουν tree of life. Eιναι περιεργο το πως επιζει με τετοιες συνθηκες.
Στην νοτια ακρη του νησιου ετοιμαζεται ένα resort σαν αυτό του ντουμπαι με τον φοινικα.
Στην επιστροφη περασαμε από την περιοχή της riffa για να δουμε το ομορφο καστρο που εχει εκει. Τελειωσε η εκδρομη με μια βολτα για να δω την παραλία al zallaq. Εκει πηγαινουν για να κανουν μπανιο. Δεν είναι όμως τοσο ωραια παραλία. Κανα δυο μερες ακομη περασαν χαλαρα και ξεκουραστα.
Στην συνεχεια πηγα στο Καταρ. Δυστυχως το hostel που είχα κλεισει ήταν λιγο μακρια από το κεντρο. Ταλαιπωρια. Ταξι δυσκολα να βρω και για να παω σε κεντρικο δρομο επρεπε να περπατησω κάτω από 40 βαθμους για κανα 2 χιλιομετρα.
Δεν πειραζει όμως. Γεννημενοι για περιπετειες είμαστε ολοι οι ταξιδευτες.
Η πόλη της Ντοχα, όμορφη με την παραλιακη της (al cornice), με την περιοχή με τους ουρανοξυστες και τα εμπορικα κεντρα.
Κλασικά η αγορα (souq waqif) με τα μικρα πολυχρωμα μαγαζακια ,τα καφε της με τους αργιλεδες και με μαγαζακια με ολων των ειδων τα πράγματα. Διπλα σε αυτην την αγορα είναι το al koot fort, ένα καστρο που καποτε ήταν και φυλακες.
Στην ντοχα εδρευει και το γνωστο τηλεοπτικο καναλι αλ τζαζηρα.
Τζαμια ,βιβλιοθηκες,το εθνικο μουσειο αλλά και το μουσειο της ισλαμικης τεχνης είναι μερικα από τα αξιοθεατα. Μπορειτε με φερρυ να πατε και στο palm tree island.
Την επομενη είχα νοικιασει αυτοκινητο για να γνωρισω και την υπολοιπη χωρα.
Αρχη με το ψαροχωρι al khor. Ομορφο με ωραια παραλία. Το κεντρικο λιμανι της χωρας στα βορεια του καταρ στο al ruwais και στην madinat al shamal.
Στην συνεχεια και αφου το θερμομετρο του αυτοκινητου δειχνει 48 βαθμους!!!το καστρο al zubara που χτιστηκε το 1938 και ως το 1980 χρησημοποιουταν από τον στρατο του καταρ. Είναι ακεραιο και παρα πολύ ομορφο. Διπλα στο καστρο ζει ένας γερακος που εχει τα κλειδια του καστρου και τα δινει στους τουριστες να ανοιξουν και να το δουν και από μεσα. Εχει και ένα μικρο μουσειακι μεσα.
Σε ολη την διαδρομη συναντουσα μικρα χωριουδακια. Το οδικο δικτυο πολύ καλό.
Έφτασα ως και τα σύνορα με την σαουδικη αραβια.διαδρομη χωρις ενδιαφερων,απλα την εκανα για να διασχισω και εκεινη την πλευρα της χωρας. Πολλοι σαουδαραβες ερχονται στο καταρ για να μπορουν να ξεδωσουν,γιατί στην σαουδικη αραβια είναι πιο αυστηρα τα πράγματα οσο αφορα την νυχτερινη ζωή. Το καταρ εχει πιο ωραιες παραλιες από το μπαχρειν. Αυτές είναι στην al wakra,στο al khor,στο dukhan και στο mesaieed με το sealine beach resort. Σαυτο το hotel-resort εναντι μικρου ποσου κανετε μπανιο στην παραλία του ξενοδοχειου και στη πισινα του. Σε αυτην την περιοχή υπαρχει και μια περιοχή με βουνα από ερημο και μπορειτε να νοικιασεται οδηγους με τζιπ η και μηχανακια ερημου να τα διασχισεται. Το ονομα της περιοχης είναι khor al adaid.
Αυτό ήταν το ταξίδι μου σε αυτά τα δυο κρατη. Αδικουνται αν καπιοι τα χαρακτηριζουν ως stopover. Αξιζουν τον σεβασμο ολων μας. Ειμαι πολύ τυχερος που τα επισκευτηκα.
Ελπιζω να μην σας κουρασα.
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ευχαριστούμε πολύ TRAVELLER 333 κανένας δεν έχει δώσει μέχρι τώρα λεπτομερή ανάλυση για αυτά τα δύο κράτη,πολύ σημαντικο που ξέρομε τώρα τι γίνεται,και ίσως είναι ευκαιρία να παρατείνομε κάποιο stopover για μιά επίσκεψη σε αυτά. σίγουρα κανένας τόπος δεν είναι εντελώς αδιάφορος,αρκεί να υπάρχει όρεξη για την ανακάλυψή του!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Δεν μας κούρασες καθόλου! Αντιθέτως τα περιγράφεις τόσο ωραία που θα ήθελα αν γινόταν να έφευγα προς τα εκεί για το τριήμερο που ακολουθεί.
Αλήθεια, είναι εύκολο για δυο γυναίκες χωρίς την παρουσία άντρα, να γυρίσουν αυτές τις δύο χώρες χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα?
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ ενδιαφεροντα τα οσα μας ειπες..Κι εγω περασα απο τη Ντοχα σε στοποβερ αλλα ευτυχως ειχα αρκετες ωρες για να βγω εξω να παρω μια γευση και ειλικρινα το χαρηκα!
Παραοτι βρεθηκα 6 μολις ωρες εδω , μολις επεστρεψα εγραψα αρθρο και εσπευσα να ανεβασω και βιντεο γιατι η Ντοχα και κυριως οι ανθρωποι της με εξεπληξαν ευχαριστα!
 

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
οσο αφορα marydim αυτο που με ρωτησεs,ειναι τελειωs αφοβα αυτα τα μερη.μπορει ανετα μια γυναικα και μονη να τα επισκευτει.οι ανθρωποι ειναι πολυ καλοι και ευγενικοι.προθυμοι να σε εξυπηρετησουν.
 

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
go2dbeach πολυ ομορφο το βιντεακι.περιλαμβανει σχεδον ολα τα αξιοθεατα τηs ντοχα.θα ψαξω να βρω το αρθρο σου να το διαβασω.
 

TRAVELLER 3

Member
Μηνύματα
95
Likes
38
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
Περου-Χιλη
go2dbeach πηρεs μια καλη ιδεα απο οτι διaβασα απο την ντοχα.το εμπορικο που επισκευτηκεs πηγα και εγω και μου αρεσε πολυ.αυτο το mr που γραφειs εχει πλακα.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
οσο αφορα marydim αυτο που με ρωτησεs,ειναι τελειωs αφοβα αυτα τα μερη.μπορει ανετα μια γυναικα και μονη να τα επισκευτει.οι ανθρωποι ειναι πολυ καλοι και ευγενικοι.προθυμοι να σε εξυπηρετησουν.
Καλά, εντελώς μόνη μου πέραν της Ευρώπης δεν το πολυσκέφτομαι!
Σ' ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ευχαριστουμε traveller3 για τις εικονες που μας μετεφερες, και δεν μας κουρασες καθολου!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom