ΗΠΑ Νεα Υορκη;......Νεα Υορκη δε χαλαω εγω χατηρι στο αγορι μου!

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)

19 Νοεμβριου πεφτει η προταση στο τραπεζι για χριστουγεννιατικες διακοπες!22 Νοεμβριου τα εισιτηρια και το ξενοδοχειο για Νεα Υορκη εχουν πληρωθει...

Εχω ενα μηνα σχεδον να βγαλω προγραμμα και σε αυτο με βοηθησε κατα κυριο λογο το travelstories καθως και η αγαπημενη tzenipan την οποια και θελω να ευχαριστησω δημοσια!

Οι μερες περνουσαν και ολο και κατι καινουργιο προσθετα στο προγραμμα ωσπου εφτασε αυτη η μαγικη μερα 24 Δεκεμβριου παραμονη Χριστουγεννων και εμεις ξεκινουσαμε να γνωρισουμε και να γευτουμε το μεγαλο κατακοκκινο και καταγευστο μηλο!!!

Φθανουμε μετα κοπων και βασανων στο αεροδρομιο της Φρανφκουρτης, η αφετηρια μας, και κανοντας το τσεκ ιν διαπιστωνουμε οτι η σταση απο μια (Μινεαπολη) μετατραπηκε σε 2 στασεις Ντιτροιτ και Μινεαπολη.

10.35 η ωρα και η πτηση ξεκιναει με το ευχαριστο πλην ομως ηλικιωμενο προσωπικο της Delta Airlines. Μετα απο πολυ φαγητο και ταινιες και 9 μιση ωρες ταξιδιου εφθασε η ωρα του ουσιαστικου ελεγχου.

Αφου βγαινουμε απο την φισουνα μπαινουμε στην ουρα για ελεγχο των ευρωπαιων πολιτων.Παμε στα μηχανηματα βαζουμε διαβατηριο, βγαζουμε δαχτυλικα αποτυπωματα και φωτογραφια και προχωραμε στον αστυνομικο ο οποιος σε καποια φαση πριν καλα καλα ξεκινησει και μου το που βλεπει τα διαβατηρια μας φωναζει στον διπλανο εχω ελληνικα διαβατηρια.

Οκ χαλαρα λεω στον αντρα μου αλλα οι σκεψεις που περασαν απο το μυαλο μου απειρες...και αφου τελειωνουμε και ειμαστε ετοιμοι να παραλαβουμε βαλιτσες ερχεται ενας αστυνομικος και μας λεει "παρακαλω ακολουθηστε με". Οχ λεω κατι δε μου αρεσει και με το αγχος να προλαβουμε την επομενη πτηση για Μινεαπολη ακολουθουμε τον αστυνομικο στην φυλαγμενη πορτα οπου μας βαζει να περιμενουμε.

Εμενα να με λουζει κρυος ιδρωτας και να ρωταω συνεχως τον συζυγο θα μας αφησουν να περασουμε η θα φαμε καμια πορτα και πες μας αφηνουν τι γινεται αν χασουμε την πτηση;

Μετα απο κανενα δεκαλεπτο ερχεται αλλος αστυνομικος και μας λεει "ακολουθηστε με " και αυτος και μας βαζει σε ενα δωματιακι να καθισουμε οπως ακριβως στις ταινιες και ξεκιναει η ανακριση αλλα με ευγενικο τροπο και καπου εκει σκαει η ερωτηση του συζυγου "μπορω να σας ρωτησω κατι, γιατι γινεται ολο αυτο;"!!

Και να σου και η απαντηση "μπορειτε να με ρωτησετε οτι θελετε αλλα δε σημαινει οτι θα παρετε και απαντηση" εκει λεω παει την βαψαμε θα γυρισουμε Γερμανια με το πρωτο το αεροπλανο παει το ονειρο!

Μετα απο καμια 2-3-4-5 ερωτησεις λεει "ειστε οκ και για να σας λυσω την απορια κανουμε ελεγχους σε ελληνικα διαβατηρια διοτι γειτονες σας (παει καπου το μυαλο σας αραγε;))σας κλεβουν τα διαβατηρια και επιδιωκουν να ταξιδεψουν προς Αμερικη μερια!!".....

Τα υπολοιπα λιγο πολυ τα γνωριζετε, αποσκευες, ελεγχοι και 2 ακομα πτησεις μεχρι να φθασουμε στον τελικο προορισμο!

 
Last edited:

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Επιτελους παταμε και επισημα αμερικανικο εδαφος εκτος αεροδρομιου γιουπι η χαρα μας απεριγραπτη οπως ηταν αναμενομενο!

Με το που βγαινουμε απο το αεροδρομιο ερχεται ενας κραχτης και μας ρωταει που παμε του λεμε την περιοχη οπου θα διαμεναμε για τις επομενες 8 ημερες, Chinatown και μας ζηταει 100 δολαρια ,τρωει ακυρο και βγαινουμε να παρουμε κιτρινο ταξι, το οποιο μας κοστισε 65 δολαρια χωρις το τιπ.

Φθανουμε στο υπεροχο ξενοδοχειο γνωστη αλυσιδα και με το που μπαινουμε στο δωματιο μας αριθμο 1207 και αντικριζουμε την θεα μας απλα λιωνουμε!!!Ειχαμε στο πιατο empire state, chrysler buliding και γενικα ενα μαγικο τοπιο, το οποιο λογο της ωρας, 12 μιση τα μεσανυχτα, φωτιζοταν .


Λογικο επακολουθο να ξεραθουμε κατευθειαν, ουτε βαλιτσες δεν αδειασαμε καλα καλα και πραγματικα δεν ηξερα αμα ονειρευομαι η αν οντως ζω την ολη κατασταση!

25.12 Το επομενο πρωινο ξυπναμε στις 8 σχετικα νωρις αν αναλογιστει καποιος το πολυωρο ταξιδι που ξεκινησε απο τα ξημερωματα τις 24ης Δεκεμβριου!

Κατευθυνομαστε κατευθειαν στην κοντινοτερη σταση μετρο και βγαζουμε την εβδομαδιαια καρτα απεριοριστων διαδρομων (33 δολαρια το ατομο)και ξεκιναμε με προορισμο το High line. Αφου κανουμε τις βολτες μας και βγαζουμε τις απαραιτητες φωτο, ο συζυγος αρχισε να διαμαρτυρεται οτι πειναει οποτε και ξεκιναμε για καπου κεντρικα. Ο δρομος μας εβγαλε στον κεντρικο σιδηροδρομικο σταθμο central station οπου και τσιμπησαμε . Σειρα ειχε η περιπλανηση στην 5η λεωφορο και τελος στην Times Square οπου καθισαμε αρκετες ωρες!Φυσικα δεν ελειψε και η βολτα στο Bryant park απ οπου πηραμε μια γευση απο την Χριστουγεννιατικη Νεα Υορκη!Αυτη ηταν η πρωτη μας γνωριμια με την πανεμορφη Νεα Υορκη που λογω Χριστουγεννων δεν ειχαμε και τοσες επιλογες καθοτι μουσεια και αξιοθεατα ηταν κλειστα!

26.12 το προγραμμα σημερα ξεκινουσε με πρωινο που αλλου περα απο το Clinton St Bakery Company & Restaurant, οπου δοκιμασαμε τα ανεπαναληπτα pancakes…..οσο τα σκεφτομαι μου τρεχουν τα σαλια αληθεια...δοκιμαστε τα και θα με θυμηθειτε!!!!

Αφου πηραμε δυναμεις και γλυτωσα την μουρμουρα του αντρουλη μου οσον αφορα παντα το φαγητο,ξεκινησαμε για Wall Street, τον ταυρο αυτης,New york stock exchange, trinity church, memorial 9/11 (δυστυχως οι εργασιες της ορθοδοξης ελληνικης εκκλησιας του Αγιου Νικολαου δεν ειχαν τελειωσει παρα την ανακοινωση που ελεγε οτι θα ειναι ετοιμη τελη Νοεμβρη και ετσι την ειδαμε μονο απο εξω), city hall και φυσικα 21 century για τα πρωτα ψωνια, γιατι οπως ειναι αναμενομενο επεται και συνεχεια. Καναμε μια σταση στο ξενοδοχειο οπου ξεφορτωσαμε τα ψωνια και συνεχισαμε για το μεγαλυτερο χριστουγεννιατικο δεντρο της Νεας Υορκης. Στην διαδρομη με το μετρο για Rockefeller Center γνωρισαμε Ελληνες που ζουν στην Αμερικη και μας εδωσαν καποιες συμβουλες, ωστοσο καναμε και καποιες συζητησεις για το θεμα που καιει ακομα, την τρομοκρατικη επιθεση της 11ης Σεπτεμβριου. Αφου περιπλανηθηκαμε στο παραμυθενιο τοπιο, με το απιστευτα μεγαλο χριστουγεννιατικο δεντρο, τις μεγαλες κοκκινες μπαλες που ειχαν τοποθετηθει στο συντιβανι και το ξακουστο Radio City και αφου φωτογραφισαμε τα παντα ολα, σκεφτηκαμε να παμε να αραξουμε για μια μπυριτσα μιας και τα ποδαρακια μας διαμαρτυρονταν εντονα. Κατευθυνθηκαμε σε ενα περιεργο ομολογουμενος μπαρακι, που ομοιο του δεν εχω επισκεφθει…..περιεργο λοιπον,αν μπορω να το κατανομασω ετσι δεδομενων των επιλογων που ειχε κανεις εκει μεσα αλλα και της πρωτης εικονας του. Οταν μπαινει καποιος μεσα μπορει να τρομαξει γιατι ειναι υπογειο και σκοτεινο, αλλα αδικως μολις προχωρησεις προς τα μεσα η εικονα διαφοροποιειται.Περα απο το ποτακι σου, μπορεις να απολαυσεις live μουσικη, να παιξεις μπιλιαρδο, σκακι, πινκπονκ και η και καποιο επιτραπεζιο. Το μαγαζι λεγεται Fat cat και να επισημανω οτι για την εισοδο απαιτειται διαβατηριο ουτως ωστε να τσεκαρουν ηλικια και εισοδο 3 δολαρια εκαστος.Η υπεροχη βραδια μας τελειωσε σε ενα απο τα restaurant της chinatown οπου και δειπνησαμε, λεμε τωρα.... ειλικρινα ομως οτι παραγγειλαμε, βιαστικα κιολας γιατι ειχαμε μισαωρο στην διαθεση μας μεχρι να κλεισουν, εμεινε απειραχτο!Ειλικρινα πρωτη φορα στη ζωη μου λυπαμαι χρηματα για φαγητο!!!

27.12 πλεον αρχισα να ξυπναω ολο και νωριτερα θελεις η προσμονη μου για την εξευρενηση της πολης, 6μιση ημουν στο ποδι και ετοιμαζομουν και μετα απο ενα μισαωρο ξυπνησα και τον αντρουλη μου ο οποιος με την σειρα του ετοιμαστηκε και ξεχυθηκαμε στους δρομους της ανεπαναληπτης Νεας Υορκης!Πρωτος σταθμος το πρωινο σε ενα μαγαζακι που εχει σαν κυριο συστατικο στα περισσοτερα πιατα του , το αβοκαντο, για οσους ειναι λατρεις φυσικα. Εγω προτιμησα το ενα και μοναδικο πιατο που δεν το περιειχε. Αφου τελειωσαμε το πρωινο μας κατευθυνθηκαμε για central park. Με το που βγαινουμε απο το μετρο αντικριζουμε το Trumps International Hotel and Tower, που ηταν ακριβως διπλα απο το παρκο. Αφου βγαλαμε τις φωτογραφιες μας στο κτηριο του νεου προεδρου της Αμερικης, ψαξαμε να βρουμε να νοικιασουμε ποδηλατα για την βολτα μας στο παρκο. Μας πλησιαζει ενας κραχτης και κλεινουμε καποια συμφωνια, να επισημανω σε αυτο το σημειο οτι επουδενι μου γεμισε το ματι, αλλα ο καλος μου ηθελε να τελειωνουμε και να ξεκινησουμε επιτελους την βολτα μας. Ετσι κι εγινε τον ακολουθησαμε μεχρι το υποτιθεμενο μαγαζι οπου θα παραλαμβαναμε τα ποδηλατα, μας ειχε δειξει τον απεναντι δρομο, αλλα ελα που περασαμε το μνημειο του Κολομβου και συνεχιζαμε συνεχιζαμε και τιποτα ακομα; Αυτο ηταν τα πηρα πολυ ασχημα και αρχισα να παιρνω τον δρομο της επιστροφης. Εκτος του οτι νευριασα αφανταστα, αρχισα να σκεφτομαι τι μπορει να ειχε συμβει αν τελικα τον ακολουθουσαμε μεχρι τελους....!!!Γι αυτο προσοχη με ποιον κανετε τις συμφωνιες σας!Για να μην τα πολυλογω αποφασισαμε να κανουμε την βολτα μας ποδαρατοι και ετσι εγινε, αφηστε που το απολαυσαμε περισσοτερο. Φυσικα δε καταφεραμε να γυρισουμε ολοκληρο το παρκο κατι που εμεινε απωθημενο στον καλο μου και ετσι εχουμε +εναν λογο να επισκεφθουμε ξανα αυτην την μαγικη πολη!!!

Η εξοδος που πηραμε μας εβγαλε κατευθειαν στο μητροπολιτικο μουσειο οπου και στηθηκαμε στην ουρα , η οποια αν και μεγαλη τελειωσε σχετικα γρηγορα. Επισκεφθηκαμε την ελληνικη και αιγυπτιακη πτερυγα και αφου απολαυσαμε ενα χοτ ντογκ απο τις εξω καντινες στα σκαλια του μετ με τον ηλιο να μας λουζει, συνεχισαμε για δημοσια βιβλιοθηκη.Καλα εεεε ακριβως οπως στις ταινιες, μακαρι να ειχαμε και εμεις στην πολη μας μια τετοια βιβλιοθηκη δε θα εβγαινα απο εκει μεσα ουτε σηκωτη!Μα τι ηρεμια, τι ομορφια ενα πραγματικο στολιδι της πολης αυτης!!!Ειλικρινα μην παραλειψετε να την προσθεσετε στο προγραμμα σας, δεν απαιτειται πολυ ωρα και ειναι απλα βγαλμενη απο παραμυθι!

Ο δρομος μας εβγαλε στο Bryant park για 2η μη σας πω και 3η φορα οπου δοκιμασαμε μια χριστουγεννιατικη γλυκια λιχουδια που μας ειχε μπει στο ματι απο την πρωτη μερα, αλλα λογω ουρας τα ειχαμε παρατησει. Επομενος σταθμος τα macy´s με τις πρωτοτυπες και φανταστικες βιτρινες. Με την εισοδο μας κατευθυνθηκαμε αμεσως στον 1ο οροφο και δειχνοντας τα διαβατηρια μας κερδισαμε 10% επιπλεον εκπτωση.Τα ψωνια εγιναν και ετσι οπως ημασταν με τις σακουλες κατευθυνθουμε προς Madison square park για βολτα και φυσικα για βραδινο φαγητο που αλλου στο ξακουστο shake shack. Εν τω μεταξυ ειχα πιασει τραπεζι και φωτογραφιζα την γυρω περιοχη μεχρι να φερει ο καλος μου το φαγητο,αλλα να μη δω ολοκληρο flatiron building που ακουστηκε....!!!???Αφου γεμισαμε στομαχια ξεκινησαμε παλι την περιπλανηση και καταληξαμε στο μαγαζι-μουσειο του σεξ , επισκεφθηκαμε μονο το μαγαζι οποτε δεν εχω εντυπωσεις για το μουσειο σε περιπτωση που ρωτησει καποιος ενδιαφερομενος:haha::bleh:.

Μετα απο αρκετη βολτιτσα, επιστρεψαμε ξενοδοχειο αφησαμε τα ψωνια μας και καναμε μια βολτιτσα εκει γυρω στην περιοχη.Μετα απο καμποση ωριτσα, γυρισαμε στο δωματιο του ξενοδοχειου και προετοιμαστηκαμε για το επομενο πρωινο που θα βλεπαμε το πολυποθητο Αγαλμα της Ελευθεριας και οχι μονο......:clap::xalara:
 
Last edited:

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
28.12 Εφθασε η μερα να επισκεφθουμε το σημα κατατεθεν της Νεας Υορκης, το αγαλμα της Ελευθεριας και κατ επεκταση το νησι Ellis.

Η ουρα που αντικρισαμε ηταν αναμενομενη ,αλλωστε ειχαμε συνηθισει τοσες μερες τις ουρες..

Μετα τον ελεγχο επιβιβαστηκαμε στο καραβι και ξεκινησαν τα φλας, τι υπεροχη θεα πραγματικα δεν σταματησα λεπτο να φωτογραφιζω!Αφου ουτε που το καταλαβα ποτε φτασαμε για να μη πω οτι αποβιβαστηκαμε τελευταιοι, οχι οτι μας χαλασε βεβαια!

Δεν ανεβηκαμε στο αγαλμα, καναμε την βολτα γυρω γυρω απο αυτο, μπηκαμε στο μαγαζι με τα αναμνηστικα και μετα ξεκινησαμε την διαδρομη εν πλω για το νησι Ελλις.Να επισημανω οτι οσοι ενδιαφερονται να ανεβουν στο αγαλμα της Ελευθεριας θα πρεπει να εχουν κλεισει το εισιτηριο τους μεσω ιντερνετ 2 με 3 μηνες πριν και αυτο οχι τοσο λογω αυξημενης ζητησης, οσο λογω ελεγχου για το ποιος ανεβαινει καθως και το αριθμο των επισκεπτων. Οπως μας εξηγησαν μετα την τρομοκρατικη επιθεση της 11ης Σεπτεμβριου εχουν αλλαξει πολλα οσο αναφορα τις επισκεψεις σε αξιοθεατα, ποσο μαλλον σαν κι αυτο!

Το νησι Ελλις πολυ ενδιαφερον που πρεπει οπωσδηποτε να συμπεριλαβεται σε τυχον μελλοντικο σας ταξιδι. Εκτος απο την ιστορια του, εχει ενδιαφεροντα εκθεματα απο εκεινη την περιοδο και απο διαφορες οικογενεις μεταναστων καθως και Ελληνων-Κυπριων!Προσωπικα αντικειμενα, συζητησεις των μεταναστων με ατομα απο την πατριδα, την εξελιξη του νησιου πως ξεκινησε και πως εξαπλωθηκε και αυξηθηκε σε μεγεθος καθως και διαφορες φωτογραφιες, αρθρα αλλα και φωνητικα ντοκουμεντα. Επισης απ οτι ενημερωθηκα οι επισκεπτες μπορουν να αναζητησουν συγγενεις η και γνωστους , μεταναστες εκεινων των εποχων κατι πολυ χρησιμο και ενδιαφερον.

Μετα την κρουαζιερα σειρα ειχε μια βολτα στην γεφυρα του Μπρουκλιν, που μας εξεπληξε θετικα αλλα το σκηνικο αρχισε να μεταμορφωνεται σε παραμυθι οταν αρχισαν να πεφτουν οι πρωτες νιφαδες χιονιου, οι οποιες ομολογουμενως κρατησαν πολυ λιγο!Ωστοσο εμεις το κατα ευχαριστηθηκαμε..Δε θα χορταινετε να βγαζετε φωτογραφιες και να αντικρυζεται αυτο το ειδυλιακο τοπιο που αναγκαστηκα τελειωνει με το τελος της διαδρομης.Βεβαια εμεις πνιξαμε τον πονο μας με ενα τεραστιο κομματι πιτσα.Για οσους πεινασουν στο τελος της διαδρομης προς τα αριστερα θα βρειτε μια καντινα-πιτσαρια, να την δοκιμασετε οπωσδηποτε, ειχε απολυτο δικιο η tzenipan που την αναφερε στην ιστορια της!

Συνεχεια ειχε το Rousevelt Island ,το οποιο δεν ειναι τοσο γνωστο, τουλαχιστον εγω δεν το πολυδιαβασα ,ουτε και μου το αναφεραν γνωστοι που εχουν επισκεφθει την Νεα Υορκη.Δεν υπηρχε ομως πιθανοτητα να εχανα το εναεριο τελεφερικ, στο οποιο μαλιστα δεν χρειαζεται να πληρωσετε εξτρα εισιτηριο, αρκει η εβδομαδιαια σας καρτα. Η διαδρομη συντομη αλλα τοσο ομορφη και ιδιαιτερη.Την συστηνω ανεπιφυλακτα και την θεωρω must διοτι σου προσφερει ηρεμια, ονειρικη θεα και ησυχια απο την βουη της πολης χωρις ομως να υστερει σε ομορφια. Αφου κατεβειτε παρτε τον δρομο αριστερα σας και θα φτασετε στο παλιο νοσοκομειο και συνεχιστε για το παρκο.Επειδη το κρυο ηταν ανυποφoρο και ειδαμε οτι ειχαμε να δουμε, πηραμε τον δρομο της επιστροφης.

Σειρα ειχε το empire state building που με τα χιλια ζορια επεισα τον γλυκουλη μου να επισκεφθουμε γιατι καθε μερα που περνουσαμε απο εκει με το σκεπτικο να ανεβουμε, η ουρα ηταν απλα ατελειωτη και δεν ειχαμε σκοπο να σπαταλησουμε τοσες ωρες στην αναμονη. Ελα ομως που πεσαμε σε ενα μικρο τσουρμο που εκλεψε σειρα οποτε βρηκαμε την ευκαιρια κι εμεις και το εκμεταλλευτηκαμε.Γενικα ειμαι πολυ τυπικη και δε μου αρεσει τετοιου ειδους συμπεριφορα, αλλα βγηκε ο κακος μου εαυτος, τι να κανουμε;

Θα ανοιξω μια μεγαλη παρενθεση για το θεμα City pass. Δε ξερω για εσας αλλα εμεις πραγματικα μετανιωσαμε που το βγαλαμε, διοτι κανονικα περιμεναμε σε ολες τις ουρες και δεν ειχαμε κανενα επιπλεον πλεονεκτημα σε συγκριση με τους επισκεπτες που κοβανε εισιτηριο εκεινη την στιγμη. Γι αυτο σκεφτειτε το καλα πριν προβειτε στην αγορα της. Αφηστε και το αλλο που ενω κλεισαμε εισιτηρια για 3 αξιοθεατα, προλαβαμε να επισκεφθουμε μονο τα 2, οποτε ειχαμε χασουρα.Γι αυτον τον λογο βαλτε κατω τα πλην και συν και επειτα αποφασιστε.

Συνεχιζω και ομολογω οτι η θεα απο το empire state building ειναι απιθανη, μοναδικη δε συγκρινεται ουτε με πυργο του Αιφελ ποσο μαλλον με τον δικο μας λευκο Πυργο χαχαχχα. Αν και υψοφοβικη εκει δεν πτοηθηκα καθολου, μια χαρα πλησιαζα στα καγκελα και μια χαρα φωτογραφιζα. Οποτε ολοι εσεις που εχετε ενδιασμους οσον αφορα το υψομετρο, απλα αγνοηστε τους!Απλα προς ενημερωση σας πρεπει να σκεφτειτε απο πριν αν θελετε πρωινη η βραδινη θεα και να υπολογισετε πανω κατω και τις ωρες που θα χρειαστειτε μεχρι να ανεβειτε. Γιατι εμεις αλλιως τα υπολογισαμε, αλλιως μας βγηκαν παρ ολο που κλεψαμε και σειρα!!! Οχι ομως οτι μας χαλασε η βραδινη θεα ολοκληρης της πολης.

Ενταξει και σημερα ηταν φουλ το προγραμμα δε μπορω να πω γι αυτο και μετα τις τελευταιες μας γυρες καταληξαμε στο ξενοδοχειο με φουσκαλες και πονο στα ποδια που δεν ελεγε να φυγει!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
....... αφου φωτογραφισαμε τα παντα όλα......
....... Αφου βγαλαμε τις φωτογραφιες μας στο κτηριο του νεου προεδρου.......
.........φωτογραφιζα την γυρω περιοχη........
......... δεν σταματησα λεπτο να φωτογραφιζω......
......... Δε θα χορταινετε να βγαζετε φωτογραφιες......
.........πλησιαζα στα καγκελα και μια χαρα φωτογραφιζα........
Εμείς φωτογραφίες θα δούμε; :)
Πολύ ωραία ιστορία.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Εμείς φωτογραφίες θα δούμε; :)
Πολύ ωραία ιστορία.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
χαχαχχαχαχα δε σε αδικω, με τοσες φωτογραφιες που εβγαλα....σιγουρα θα ανεβασω καποιες, ισως ομως προς το τελος της ιστοριας μου ετσι για να σας εχω στην αναμονη :)
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
29.12 Ξημερωσε ακομα μια πανεμορφη μερα και το ονειρο συνεχιζεται, το μοναδικο μειονεκτημα ειναι ο πονος στα ποδια που δε λεει να φυγει, οσα διαλειμματα για καφε και αν κανουμε. Anyway το χαμογελο παραμενει και παμε να ξεκινησουμε για το μουσειο φυσικης ιστοριας, αφου βεβαια παρουμε το πρωινο μας. Με το που κατεβαινουμε στην σταση μετρο, εντυπωσιαζομαι σα μικρο παιδι με την εικονα που αντικρυζω. Ειχαν μετατρεψει τον τοιχο σε θαλασσα με καρχαριες, μεδουσες και αλλα θαλασσια υπαρχοντα!Φυσικα δεν ελειπε κι εδω η τεραστια αναμονη και μεσα στην βροχη παρακαλω!!!Η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχαμε στα αμεσα σχεδια μας, αλλα επειδη υπηρξε ελευθερος χρονος ειπαμε να το προσθεσουμε τελευταια στιγμη, αλλωστε περσι τετοιον καιρο ειχαμε επισκεφθει το αναλογο μουσειο του Λονδινου, οποτε και υποθεσαμε οτι θα ειναι κατι παραπλησιο.Αμ δε καμια σχεση, ειναι διπλασιο μη σας πω και τριπλασιο απο αυτο του Λονδινου και εχει πολυ περισσοτερα πραγματα καθως και περισσοτερους και ενδιαφεροντες τομεις, περα απο δεινοσαυρους, ζωα, πτηνα κλπ.Γνωμη μου επειδη χρειαζεται πολυς χρονος, να προμηθευτειτε εναν χαρτη και να σημειωσετε τα ενδιαφεροντα σας προκειμενου να εξοικονομησετε χρονο που ειναι πολυτιμος σε ενα τετοιο ταξιδι! Φυσικα δεν ελειψε η δοκιμη ενος χοτ ντογκ απο τον συζυγο, ο οποιος κατα τυχη επεσε σε ελληνες πωλητες και ενω εγω τον περιμενα παραπερα αυτος ειχε πιασει κουβεντουλα μαζι τους. Δε πειραζει ομως, να ναι καλα τα παιδια και χρυσες δουλειες τους ευχομαστε ολοψυχα!

Συνεχεια ειχε το Rockefeller Center αυτη τη φορα ομως το εσωτερικο του, στο οποιο περιπλανηθηκαμε, καθισαμε ηπιαμε το καφεδακι μας και μετα απο καμια ωριτσα και βγαινοντας απο το κτηριο βλεπουμε πρωτη μουρα τον St. Patrick´s Cathedral τον φωτογραφιζουμε εξωτερικα και εσωτερικα και μετα απο πολυ περπατημα και ψαξιμο γευματιζουμε στο chipolte για μεξικανικο, το οποιο μας δικαιωσε πληρως! Σειρα ειχε ο central station απο τον οποιο προμηθευτηκαμε τα περιφημα cupcakes για 2η φορα ειχε προηγηθει δοκιμη τους καποια προηγουμενη μερα ,απο το περιφημο και ξακουστο δικαιως Magnolia Bakery.Συμβουλη δοκιμαστε τα ολα, το καθενα ειναι μοναδικοοοοοο σλουρπ J

Επειτα ξεκινησαμε για Little Italy που ηταν μολις λιγα λεπτα μακρυα απο το ξενοδοχειο μας, ενταξει οσο ενθουσιασμος και χαρα και να υπηρξε, ο πονος δε σου αφηνε και πολλα περιθωρια ......

Η νυχτα τελειωσε με αυτην την μαγικη θεα απο το δωματιο μας που δεν χορτανα, μαλιστα ορισμενες νυχτες ξυπνουσα μονο και μονο για να απολαυσω τα χρωματα του empire state που αλλαζαν και μετα ξανα κοιμομουν με ενα τεραστιο χαμογελο και ομορφες εικονες συντροφια που δε θα σβησουν ποτε απο το μυαλο μου!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
30.12 και οσο πλησιαζουν οι μερες της επιστροφης, τοσο περισσοτερο κυκλοθυμικη γινομαι.

Σημερα ξεκινησαμε με flatiron building , το οποιο δεν ειχα παρατηρησει εκεινο το βραδυ της 27ης Δεκεμβριου, καναμε τις βολτουλες μας , ειδαμε τις φαντασμαγορικες βιτρινες των μεγαλων εμπορικων με οχι τοση βαβουρα και στριμωξιδι οπως τις προηγουμενες μερες και τελικα καταληξαμε για ακομα μια φορα στα πολυαγαπημενα 21 Century για τα τελευταια ψωνια!

Π ρ ο σ ο χ η επειδη την πατησα αν σκοπευετε να ψωνισετε λευκα ειδη, δωστε μεγαλη προσοχη στο τι γραφεται αλλα και τι στην πραγματικοτητα αυτο σημαινει. Για παραδειγμα πηρα σετ οχι μονο ενα,πανωσεντονα, κατωεντονα και μαξιλαροθηκες που ανεγραφαν double αλλα ηταν για μονο κρεβατι.Αν εχετε χωρο γνωμη μου αγοραστε μαξιλαρια, απλα δεν υπαρχουν!!!Μετανιωσα που πηρα μονο 2 τεμαχια.Μετα τα ψωνια που του δωσαμε και καταλαβε πεταχτηκαμε στο ξενοδοχειο αφησαμε τα πραγματα και φυγαμε καρφι για Times Square, (η οποια ηταν σε ρυθμους εντατικης προετοιμασιας για την αυριανη μερα) ωστε να ειμαστε κοντα στο Broadway για την μεσημεριανη παρασταση το φαντασμα της οπερας . Θελω λιγο να αναφερθω στο θεμα των εισιτηριων για τις παραστασεις, εμεις τις κλεισαμε απο το ιντερνετ πριν το ταξιδι μας και το κοστος (175 δολαρια)ηταν φυσικα μεγαλυτερο απ οτι να τα κλειναμε στο outlet, το οποιο βρισκεται κατω απο τις κοκκινες σκαλες στην Times Square .Βεβαια οσες φορες περασαμε απο εκει η ουρα ηταν απλα τεραστια. Το θετικο του να τα κλεινεις νωριτερα, ειναι οτι διαλεγεις την θεση σου πολυ βασικο για μενα. Γι αυτο σκεφτειτε καλα με ποιον τροπο θα κανετε την αγορα σας.

Τωρα οσον αφορα την παρασταση, απλα θεσπεσια!!!Τα σκηνικα, τα κουστουμια, οι ερμηνειες ...ειλικρινα δε συγκρινεται ουτε καν με την οπερα της Βιεννης!Να επισημανω οτι δεν ειμαστε και πολυ φιλοι του μιουζικαλ, αλλα αυτη η παρασταση μας μαγεψε!Μαλιστα εμεις πετυχαμε και την τελευταια παρασταση του σκηνοθετη, ο οποιος ηταν ο πρωτος που την ειχε ξεκινησει πριν 30 χρονια!Οπως μας πληροφορησαν λιγες μερες μετα η παρασταση θα εκλεινε 30 χρονια λειτουργιας χωρις ουτε ενα διαλειμμα!!! Ενταξει λογικο αν αναλογιστει κανεις την τεραστια επιτυχια και την τεραστια φημη της.

Μετα την παρασταση αρχισαμε να περπαταμε και να ψαχνουμε δισκοπωλειο για το δωρο που ηθελα να κανω στον αδερφο μου. Για καλη μας τυχη πεφτουμε στο γνωστο απ οτι εμαθα εκ των υστερων Guitar Center Times Square οπου εκτος απο δισκους, μουσικα οργανα και οτι αλλο μπορει να φανταστεις εδινε την δυνατοτητα στον επισκεπτη να παιξει και καποιο μουσικο οργανο!Εγω διαλεξα πιανο και νταμς ....αλλα ας μην σχολιασουμε το παιξιμο μου παρακαλω γελιααααα. Αφου επελεξα 3 διαφορετικα βινιλια κατευθυνθηκα στο ταμειο ωστε να παρω την συμβουλη του πωλητη, ο οποιος οπως διαπιστωθηκε μετα απο λιγο ηταν Ελληνας, γεννημενος στην Ελλαδα αλλα στα 4 του χρονια μεταναστευσε με την οικογενεια του στην Αμερικη!Βασιλη αν μας διαβαζεις ευχαριστω πολυ για την συμβουλη επεσες μεσαο αδερφος μου ενθουσιαστηκε !

Βγαινοντας απ αυτο το περιφημο μαγαζι που πραγματικα οι λατρεις της μουσικης θα ξετρελαθειτε, αρχισε να χιονιζει!!!Η χαρα μου απιστευτη, αρχισα να τραγουδαω οτι ακουγοταν στα μεγαφωνα, να τραβαω βιντεο και να χορευω...αλλα ευτυχως δεν ημουν η μονη, μας χωριζαν μονο λιγες ωρες απο την εισοδο του 2017 και βρισκομασταν στην Νεα Υορκη, το λεω και ακομα δε μπορω να το πιστεψω,οποτε λιγο πολυ μπορειτε να με νιωσετε θελω να πιστευω.

Μετα την επισκεψη στο καταστημα Disney, το Hard Rock Cafe και τις βολτες περα δωθε ηρθε η ωρα για το βραδινο μας στο καταπληκτικο Five gyus που δυστυχως δεν ειχαμε την τυχη να επισκεφθουμε και τις προηγουμενες μερες. Το μπεργκερ του απλα τελειο, χορταστικο και ιδιαιτερο οσο και οι πατατες του καμια σχεση με αλλα μαγαζια!Απαξ και το δοκιμαστε μια δε θα ξεκολλατε, να φανταστειτε περασαν τοσες μερες και το εχω ακομα στο μυαλο μου, και οχι δεν ειμαι καθολου πειναλα ειλικρινα!!!

Συνεχισαμε τις βολτες μας και καποια στιγμη αποφασισαμε να επιστεψουμε ξενοδοχειο να κλεισουμε τις βαλιτσες μας, να κανουμε το μπανακι μας και να ετοιμαστουμε ψυχολογικα για την αυριανη αποχωρηση σνιφ σνιφ.

Μαυρο υπνο εκανα, την περισσοτερη ωρα ημουν ξυπνια και κοιτουσα την ατελειωτη θεα και παρακαλουσα να μου δοθει η ευκαιρια να ξανα επισκεφθω αυτην την πανεμορφη και ιδιαιτερη πολη που δικαιως ολοι λενε τα καλυτερα, με την μητερα μου που ειναι ονειρο ζωης γι αυτην!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
31.12 Ξυπνησαμε πουρνο πουρνο και ξεχυθηκαμε στους δρομους της Chinatown, Little Italy και Soho, αφου φαγαμε το πρωινο μας , αγορασαμε τα τελευταια αναμνηστικα δωρακια για εμας και για φιλους-συγγενεις. Μετα σκεφτηκαμε να επισκεφθουμε το σημα κατατεθεν της σημερινης μερας, την Time Square, η οποια ηταν γεματη αστυνομια, περιπολικα, πυροσβεστικα οχηματα και ασθενοφορα. Ηταν δεν ηταν 10 το πρωι και ηδη ειχε ξεκινησει η εισοδος στον συναυλιακο χωρο αφου βεβαια ειχε προηγηθει εξονυχιστικος ελεγχος. Εβλεπες κοσμο που αφου περασε τον ελεγχο, καθοταν κατω στον δρομο, αλλωστε ειχαν πολλες ωρες ακομα μεχρι να ξεκινησει το σοου! Βεβαια καποιοι πλανοδιοι πουλουσαν σκαμνακια για την αναμονη.Πραγματικα δε νομιζω να μπορουσα να κατσω τοσες ωρες μεσα στο κρυο, χωρις την δυνατοτητα τουαλετας. Χαρα στο κουραγιο τους!

Οπως οι περισσοτεροι θα γνωριζεται ηδη ειναι αγνωστο ποιος-οι καλλιτεχνες θα ανεβουν στην σκηνη , ειναι και καλα ενα ειδος εκπληξης. Εμεις ομως δεν ειχαμε ιδεα και ετσι οταν ρωτησαμε εναν αστυνομικο, μας απαντησε πως ουτε και ο ιδιος γνωριζε. Η αληθεια ειναι οτι καναμε καποιες υποθεσεις, αλλα δυστυχως οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων πεσαμε εξω.

Καναμε τις τελευταιες βολτες, ηπιαμε τον τελευταιο μας καφε με αυτην την υπεροχη θεα και ξεκινησαμε για το ξενοδοχειο που μεχρι τις 12 επρεπε να εχουμε παραδωσει το κλειδι του δωματιου.

Δυστυχως οι αποσκευες ηταν αρκετες οποτε θα ηταν δυσκολη η μετακινηση με αυτες, αφηστε και την τρελη κινηση που υπηρξε λογω ημερας οποτε με τα πολλα και τα λιγα ξεκινησαμε για αεροδρομιο με μετρο μεχρι το jamaica station και απο εκει με το airtrain για jfk. Εδω θελω να τονισω και να επιστησω την προσοχη σας,οταν με το καλο κατεβειτε στο jamaica station θα σας πλησιασουν καποιοι τυποι, οι οποιοι θα ζητησουνε τις καρτες και τα εισιτηρια σας λεγοντας σας πως δε σας χρειαζονται για το airtrain.Μην τους πιστεψετε επουδενι! Η αληθεια ειναι οτι ειχα διαβασει οτι πρεπει να εκδωθει καινουργιο εισιτηριο, εγω παντα με επιφυλαξη αλλα μετα την επιμονη του συζυγου εντελει τους τα δωσαμε.Μεγα λαθος καθ οτι οπως αποδειχθηκε το εισιτηριο εβγαινε συνδυαστικα με την καρτα μας, οποτε και επρεπε να πληρωσουμε τα 5 δολαρια για το airtrain συν 3 δολαρια το εισιτηριο εκαστος.Βεβαια εξηγησαμε τι συνεβη στον υπαλληλο και μας απαλλαξε απο τα 6 δολαρια που θα διναμε για την εκδοση των 2 εισιτηριων. Φυσικα δεν προκειται για το( μικρο) ποσο, αλλα για το γεγονος οτι πηγαμε να κανουμε καλο και μας κοροιδεψαν.

Φτασαμε στο αεροδρομιο, παραδωσαμε βαλιτσες και σειρα ειχε ο ελεγχος. Εννοειται πως εκει βγαζουν ολοι παπουτσια ασχετως αν φορας μποτες η παντοφλες. Μαλιστα χρησιμοποιουν ενα μικρο εργαλειο ουτως ωστε να ελεγχουν τις γυναικειες τσαντες , παραξενευτηκα η αληθεια ειναι γιατι μετα απο τοσα ταξιδια δεν ειχα συνατησει κατι αναλογο.

Αφου τελειωσαμε ξεκινησαμε για το τερμιναλ οπου και διαπιστωνω οτι εχω ξεχασει τα καινουργια γυαλια ηλιου μου που ειχα αγορασει απο την Νεα Υορκη στον ελεγχο. Αρχιζω τρεχω και παρακαλω να μην τα εχει παρει καποιος, φτανω στην υπαλληλο την ρωταω και μου λεει οτι δεν εχει βρει κατι, αλλα μου επιτρεπει να ριξω μια ματια και ναι ηταν εκει και με περιμεναν. Περα απο την πλακα χαρηκα πολυ διοτι το ειχα σιγουρακι οτι θα ειχαν κανει φτερα. Αφηστε που οποτε θα τα φοραω θα μου θυμιζουν τις ηλιολουστες μερες που περασα σε αυτην την πανεμορφη πολη!!!

Οι ωρες της αναμονης περασανε ευχαριστα και συναμα πρωτοτυπα εχοντας πραγματοποιησει στην ουσια 2 πρωτοχρονιες την ελληνικη και την γερμανικη.Οι αεροσυνοδοι φορουσαν διαφορα αξεσουαρ που υποδεικνυαν την αλλαγη του χρονου, αλλωστε την αμερικανικη πρωτοχρονια θα την γιορταζαμε στον αερα. Η αληθεια ειναι οτι ειχαμε κλεισει το ταξιδι με σκοπο να κανουμε μια φορα πρωτοχρονια στον αερα. Βεβαια οπως αποδειχτηκε δεν ηταν κατι ιδιατερο, περα δηλαδη απο την σαμπανια δεν υπηρξε κατι αλλο που να σου κανει αυτην την εμπειρια αξεχαστη. Μονο στο αεροδρομιο της Φρανκφουρτης μας μοιρασαν καποια δωρακια.

Η πτηση ηταν one way οποτε οταν με το καλο φτασαμε στην Γερμανια πηραμε τις αποσκευες μας, φαγαμε κατι, ηπιαμε το καφεδακι και με το λεωφορειο γυρισαμε στην πολη μας.

Η Γερμανια μας υποδεχτηκε στα λευκα και αυτο καπως με εκανε να ξεχαστω και να μην πεσω ψυχολογικα. Αλλωστε πρωτα ο Θεος λεμε να επισκεφθουμε μεσα στο 2017 την Κουβα, οποτε Αμερικη δε γλυτωνεις απο εμας....

Υ.Γ ειναι η πρωτη μου ιστορια οποτε παρακαλω δειξτε κατανοηση και σας ζητω ειλικρινα συγνωμη για τυχον λαθακια. Τωρα που πηρα το κολαι θα επανελθω και με καινουργια ιστορια για Μαλδιβες!!!
 
Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Υ.Γ ειναι η πρωτη μου ιστορια οποτε παρακαλω δειξτε κατανοηση και σας ζητω ειλικρινα συγνωμη για τυχον λαθακια. Τωρα που πηρα το κολαι θα επανελθω και με καινουργια ιστορια για Μαλδιβες!!!
Εγω θα δειξω κατανοηση υπο εναν ορο: :icon_evil:
πως θα επανελθεις γρηγορα με Μαλδιβες:cool:
 

tzenipan

Member
Μηνύματα
252
Likes
1.033
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινη
Τι ωραία που μας ταξίδεψες με τις λέξεις σου!!! Πάντως, περιμένω κι εγώ φωτογραφίες, μας άφησες με τη λαχτάρα βρε παιδί μου !!!
Χαιρομαι που σε βοήθησα με τους πληροφορίες μου πάντως...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom