Χιλή Νησί του Πάσχα

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!

Μόλις επέστρεψα από ένα φανταστικό ταξίδι στο Νησί του Πάσχα. Πήγα με γραφείο, όλα πολύ οργανωμένα και άψογα. Παιδιά, το νησί αυτό είναι όλα τα λεφτά. Μυστήριο, ατμόσφαιρα μέναμε σε ένα ξενοδοχείο πάνω στην ακτή, κάναμε υπέροχες ξεναγήσεις, περπατήσαμε, φάγαμε θαλασσινά και γυρίσαμε όλα τα γιγαντιαία είδωλα που κυριαρχούν στο τοπίο. Εμένα μου κόστισε γύρω στα 5 χιλιάρικα, έκανα μεγάλες οικονομίες για να τα μαζέψω, αλλά άξιζε τον κόπο.

Πριν πάω είχα κάνει μία έρευνα αγοράς και διαπίστωσα τα εξής: Το εισιτήριο μαζί με τους φόρους ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ. Ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, φτάνει και τα 2.500. Τα ξενοδοχεία είναι αρκετά ακριβά, αλλά τα έξοδα αυξάνουν με τις διανυκτερεύσεις και τις μεταφορές στο Σαντιάγκο της Χιλής, γιατί οι ανταποκρίσεις δεν είναι βολικές. Και μια και είσαι στη Χιλή, δεν είναι δυνατόν να μη κάνεις και μερικά ακόμα πράγματα, οπότε διαπίστωσα ότι η αναλογία πρακτορείου - και ταξιδιού μόνος δεν έιναι και πολύ αρνητική.

Μερικά tips: Στο νησί του Πάσχα πετάει μόνο η LAN. Έχει το μονοπώλιο και ζητάει ότι θέλει.

Υπάρχουν και φτηνές πανσιόν, αλλά δεν είναι πάνω στη θάλασσα.
Τα πάντα εισάγονται και γιαυτό οι τιμές των προιόντων και των υπηρεσιών είναι ακριβές.
Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και ανοιχτοί στους ξένους.
Αν χαλάσει ο καιρός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνεις αποκλεισμένος.
Οι αποστάσεις είναι κολοσσιαίες. Μαδρίτη - Σαντιάγκο 13 ώρες και Σαντιάγκο - Νησί του Πάσχα 6 ώρες.
Όποιος θέλει πληροφορίες μπορώ να τον κατατοπίσω εκτενώς.
 

Attachments

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Καταπληκτικό ταξίδι!!! Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικά φωτογραφίες...

Μόνο στο νησί ήσουν??
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Traveladdict καλωs ηρθεs και ευχαριστουμε για τη μινι πληροφορηση. Φυσικα περιμενουμε περισσοτερεs πληροφοριεs και αν μπορειs και φωτογραφιεs. Ενα αρθρο εστω και μικρο με τιs δραστηριοτητεs καθε μεραs και τι ακριβωs υπαρχει να δει και να κανει καποιοs στο νησι εκτοs των αγαλματων θα ηταν τελειο.
Οταν λεs σου στοιχισε γυρω στα 5000 ευρω , για ποσα ατομα και ποσεs μερεs μιλαμε?
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
περιμενω με αγωνια την ταξιδιωτικη σου ιστορια και τις φωτο σου!!! ανυπομονω.....!!!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Που θα παω τωρα το Πασχα?????
Μα στο νησι του Πασχα!!!
Μαλλον ετσι θα σκεφτηκες traveladdict και πραγματοποιησες αυτο το φανταστικο ταξιδι.
Πιστευω οτι το 100% του travelstories περιμενει περισσοτερες πληροφοριες και μια ολοκληρομενη ιστορια,μιας και οι περισσοτεροι απο μας θα το θυμομαστε απο τις περιγραφες σου και τις φωτογραφιες σου.
traveladdict respect.;)
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ωραιο ταξίδι κι απ τα πιο μακρινά που υπάρχουν.
Για δώσε μας λεπτομέρειες, δρομολογια κόστη κλπ γιατί πολύ ακριβό μου φάνηκε τώρα.
Θυμάμαι οτι πριν 3 χρόνια σε κεντρικό δρομο του Σαντιάγο κοιταζα βιτρινα τουριστικου πρακτορειου που διαφημιζε μεταξύ άλλων 5 μέρες στ ο νησι του Πάσχα με 500 ή 600 δολάρια (Μου ειχε κανει εντύπωση γιατι το πρακτορειο απο δω ηθελε +1000 ευρώ!!! για 3-4 μέρες)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αγαπητέ vagantos,τις προσφορές στα πρακτορεία του Σαντιάγκο τις είδα και εγώ. Μόνο που είναι μόνο για land arrangements, δηλαδή δεν περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτές είναι οι παγιδούλες που στήνουν με το περίφημο ΑΠΟ, δηλαδή από τόσα δολάρια. Τώρα το που θα φτάσει η τελική τιμή είναι άλλη υπόθεση, το βιώνουμε και στην Ελλάδα με τα εδώ πρακτορεία. Μετά είναι και το που θα μείνεις. Οι πανσιόν είναι μία καλή λύση και έρχεσαι και σε επαφή με τους ντόπιους, αλλά τα ξενοδοχεία είναι σε ονειρικές τοποθεσίες και έχουν και πισίνες. Αν υπολογίσεις τη ζέστη και τη σπανιότητα των αμμουδερών παραλιών στο νησί, η πισίνα είναι κάτι που ομορφαίνει το ταξίδι, χαρίζοντας δροσιά τις ζεστές ώρες της μέρας.
Κυριακή του Πάσχα. Πετάμε από την Καλάμα της βόρειας Χιλής, μετά από μια απίστευτη τετραήμερη περιήγηση στην έρημο Ατακάμα, για το νησί του Πάσχα. Για την Ατακάμα θα σας πω αργότερα. Η ανταπόκριση γίνεται στο Σαντιάγκο. Καλάμα - Σαντιάγκο 2 ώρες και Σαντιάγκο - Νησί Πάσχα 6 ώρες περίπου. Φτάνουμε στο αεροδρόμιο Ματαβέρι του νησιού στις 8.30 το βράδυ. Πρώτη έκπληξη: Μας υποδέχεται ο τοπικός αντιπρόσωπος περνώντας στο λαιμό μας λέι, δηλαδή σειρές από λουλούδια, πολυνησιακή συνήθεια. Δεύτερη έκπληξη: λίγος κόσμος, είμαστε σε άλλη δεκαετία.
Πάμε στο ξενοδοχείο και μας υποδέχεται ο ήχος των γιγαντιαίων κυμάτων του ωκεανού. Τα δωμάτια πολύ καλά με κλιματισμό και τηλεόραση, άχρηστη βέβαια, γιατί σιγά μη δούμε τηλεόραση εκεί που είμαστε. Δεν μπορώ να προσανατολιστώ καλά, ξέρω μόνο ότι είμαστε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.
Δευτέρα του Πάσχα. Αρχίζει το όνειρο. Τα αγάλματα είναι πολλά και καμία περιγραφή δεν μπορεί να χωρέσει αυτό που αισθανόμαστε. Δηλαδή, βλέπεις την όπερα του Σίδνευ σε φωτογραφία και λές: εδώ κάποια μέρα θα πάω. Βλέπεις σε φωτογραφία τα αγάλματα του νησιού και λες: πολύ μακριά είναι, τι ωραία να πήγαινα, αλλά δεν θα μπορέσω να πάω ποτέ. Το να αντικρίζεις τα αγάλματα όρθια και βλοσυρά είναι το επιστέγασμα ενός τόσο μακρινού ταξιδιού, που πραγματικά δεν το πιστεύεις. Οι εντυπώσεις άριστες. Πολύ καλύτερα από ότι το φανταζόμουν. Στη νότια πλευρά του νησιού έχει μία σειρά από άχου, δηλαδή πέτρινες εξέδρες όπου ορθώνονται τα αγάλματα. Στις πρώτες όλα τα αγάλματα είναι πεσμένα. Φτάνοντας στο άχου Τογκαρίκι όμως λες: περίμενα μια ζωή για να δω αυτό το θέαμα! 15 αγάλματα στη σειρά με φόντο τον ωκεανό. Πιο πάνω είναι ένας λίγο τρομακτικός τόπος, το λατομείο Ράνο Ραράκου, όπου βρίσκονται παρατημένα δεκάδες γιγαντιαία αγάλματα, άλλα μισοχωμένα στο έδαφος, άλλα να ατενίζουν τον εσωτερικό κρατήρα που είναι λίμνη σήμερα και άλλα να βλέπουν προς τον ωκεανό. Εδώ κάναμε και πικ νικ και πέρα από το φαγητό που μας έκαναν οι ντόπιοι, ο έλληνας αρχηγός μας είχε και έκπληξη: ουζάκι, φασόλια γίγαντες, ντολμαδάκια και αντζούγιες! Υπέροχα!!!! Η βόλτα συνεχίστηκε και το απόγευμα και πήγαμε σε ένα μέρος, όπου έχει το μεγαλύτερο μοάι, δηλαδή άγαλμα του νησιού, πεσμένο όμως. Εκεί έχει και μία σφαιρική πέτρα σαν μπάλα του μπάσκετ, που έχει περίεργες ιδιότητες, οι πυξίδες τρελλαίνονται και αν ακουμπήσεις το κεφάλι σου επάνω, υποτίθεται ότι παίρνεις ενέργεια. Καθήσαμε και μεις λοιπόν κάτω, σκυμένοι πάνω στην πέτρα σε μία σουρεαλιστική εικόνα, δίπλα στο κύμα!
Τεός πήγαμε σε μία παραλία-όνειρο, την Ανακένα, την μία από τις δύο του νησιού, με απλωτή αμμουδιά, ήσυχα γαλαζοπράσινα νερά με τροπικά ψάρια και ένα δάσος από κοκοφοίνικες. Επιστροφή στο ξεοδοχείο το απόγευμα και απόλαυση του ηλιοβασιλέματος πάνω από την ακτή, που τη χτυπάνε τα τεράστια κύματα. Αργότερα θα σας πω και για τις επόμενες ημέρες, γιατί είναι πολλά αυτά που θέλω να σας πω.
Και κάτι άλλο: δεν είμαι οπαδός των καινούργιων ηλεκτρονικών μηχανών και βγάζω μόνο slides. Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες; Επειδή θα μου δώσουν φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, οι άλλοι συνταξιδιώτες, τότε μπορώ να σας δείξω κάποια πράγματα.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Αγαπητέ traveladdict πολύ ωραία η εμπειρία σου, περιμένω και τη συνέχεια.
Σίγουρα τα γιγάντια μοάι ειναι μοναδικό θέαμα...
Σχετικά με τα πρακτορεία του Σαντιάγο δεν επιμένω ισως και να κανα λάθος.
Μακάρι να μην έκανα γιατί σχεδίαζα οταν θα ειχα λεφτά ( στο απώ - απώτερο μέλλον) να κανα ενα ταξιδι στο Σαντιαγο και απο κει Παταγονία και Νησι Πάσχα
Κάνε αν θέλεις και τον δικό σου οικονομικο απολογισμό στό τέλος
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Το ταξίδι όπως είπα και στην αρχή ήταν οργανωμένο από πρακτορείο. Έκανε 4560 το άτομο + 330 φόροι αεροδρομίων, δηλαδή παρά κάτι, 5000. Στη διάρκεια του ταξιδιου δεν πλήρωσα τίποτα, γιατί όλα ήταν καλυμμένα. Μέχρι και σε πολυνησιακούς χορούς πήγαμε και δεν πληρώσαμε. Είμασταν 6 άτομα και ο αρχηγός 7. Σύνολο 15 μέρες. Πρώτα πήγαμε Σαντιάγκο, μετά πετάξαμε στο βορρά και διασχίσαμε την Ατακάμα, μείναμε σε ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο στο Σαν Πέντρο και ανεβήκαμε σε αμμόλοφους. Πήγαμε στις λίμνες του Αλτιπλάνο και μετά πετάξαμε στο νησί του Πάσχα, όπου μείναμε από Κυριακή μέχρι Πέμπτη, δηλαδή 4 μέρες μίνιμουμ. Επειδή τόψαξα πολύ και με ξένα γραφεία, διαπίστωσα ότι οι τιμές γενικά είναι πολύ ψηλές και αν θέλει κανείς να πάει στο νησί του Πάσχα θα πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη. Είναι πολύ ακριβότερα από το να πάει κανείς στην Ταιτή για παράδειγμα. Εγώ έκανα καλό κουμάντο για 2 χρόνια, βάζοντας στην άκρη χρήματα. Είπα να πάω όσο είμαι νέος και όσο μου το επιτρέπει η δουλειά μου, γιατί κιαυτό είναι σημαντικός παράγοντας, δεν μπορείς να παίρνεις άδειες όποτε θέλεις και όσο θέλεις. Το καλύτερο ξενοδοχείο είναι το Χάνγκα Ρόα, αλλά είναι ξενοδοχείο για μεγάλα γκρουπ και μάλιστα τώρα επισκευάζεται και έχει πολλή φασαρία. Εμείς μείναμε στι Ιοράνα, μπορώ να πω αρκετά ως πολύ ικανοποιητικό, καλύτερο από ότι αναφέρει το Lonely Planet και με την καλύτερη θέα του νησιού, πάνω σε μία άγρια ακτή και μέσα σε τροπικούς κήπους. Σαφώς καλύτερη επιλογή από το Χάνγκα Ρόα. Το φαγητό κοστίζει όσο και στην Ελλάδα. Μία φορά που θέλαμε να φάμε έξω μόνοι μας, πληρώσαμε περίπου 50 ευρώ το άτομο, αλλά πολύ καλό φαγητό, ψάρια και θαλασσινά. Έχει και σούπερ μάρκετ, δεκαετίας 70, που έχει πολλά τρόφιμα σε καλές τιμές.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Καλώς ήρθες traveladdict!


Τι ονειρεμένο ταξίδι μας περιγράφεις!!
Θα περιμένουμε και τις φωτογραφίες, όταν μπορέσεις!:clap:
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Photography trip
Καταπληκτικό ταξίδι! Πέστα όλα! Μια ερώτηση: με ποιο πρακτορείο πήγατε?
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, περιμένω κι άλλο νησι του Πάσχα και πολλή Ατακάμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom