Αυστρία Γερμανία Ν. Βαυαρία - Τυρόλο: Κουφalles in Ordnung

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Η μεγάλη προδοσία

Τόσοι και τόσοι μήνες μελέτης, ενδελεχούς έρευνας και σχεδιασμού για να έρθει η ώρα που ο καιρός –αν είναι δυνατόν, μα ο καιρός; :eek:- θα μας τίναζε το πρόγραμμα στον αέρα! Όχι μια πολύωρη καθυστέρηση στην πτήση ή μια χαμένη βαλίτσα ή κάποιο άλλο αναπάντεχο γεγονός. Απλά ο καιρός…

Αυτή τη φορά ήμουν πιο διαβασμένη από ποτέ. Έτσι κι αλλιώς η περιοχή από μόνη της προσφέρει πολλές εναλλακτικές. Και γραφικές διαδρομές και φυσικές ομορφιές αλλά και επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία αν σας πέφτει βαριά η φύση. Διαλέγετε και παίρνετε. Όλα αυτά βέβαια «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» που λέει κι ο σοφός λαός. Εμείς με τον θεό πολλές παρτίδες δεν έχουμε, αλλά με τον καιρό είχαμε πάντα άριστες σχέσεις. Δεν μας είχε απογοητεύσει ποτέ μέχρι τώρα σε κάποιο ταξίδι μας. Όμως υπάρχει (και πονάει) πάντα η πρώτη φορά. Αρκετά με το μελόδραμα! (Εξάλλου δεν ήταν και τόσο τραγική η κατάσταση εν τέλει ;), απλά "τη βρίσκω" να βάζω λίγο σάλτσα παραπάνω). :p

Το αεροδρόμιο του Μονάχου το βρήκα μεγάλο αλλά πολύ ήσυχο και φιλικό προς τον ταξιδιώτη από χωροταξικής άποψης. Αφού ξεμπερδέψαμε σύντομα με τα διαδικαστικά, καβαλήσαμε το αμαξάκι μας, βάλαμε σε λειτουργία το GPS και κινήσαμε για τους περίφημους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους.

Αντάξιοι της φήμης τους σίγουρα κι ευτυχώς δηλαδή, διότι τα κακά μαντάτα πέφτανε σωρηδόν εξ ουρανού και έτσι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες συνθήκες. Καταρρακτώδης βροχή, πυκνή ομίχλη και χιόνια στα πλαϊνά του δρόμου. Ό,τι σχέδια είχαμε κάνει πετάχτηκαν αυτόματα στον κάλαθο των αχρήστων. Μέχρι το Σάλτσμπουργκ δε θα ξεμυτούσαμε καθόλου παρά μόνο για να αγοράσουμε χάρτη και την απαραίτητη βινιέτα πριν περάσουμε τα αυστριακά σύνορα (κόστος 8,5 ευρώ για 10 μέρες).

Στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχαν οι εξής δυνατότητες:

1η) Στάση στο Prien και βαρκάδα στη λίμνη Chiemsee (συμβουλευόμενη όλους τους χάρτες, το GPS άλλα και τους αγαπητούς συμφορουμίτες που γνωρίζουν την περιοχή θα έπαιρνα όρκο πως κινούμασταν παραπλεύρως της λίμνης και λογικά θα έπρεπε να τη θαυμάζουμε στα αριστερά μας –εμείς πάντως μήτε την είδαμε μήτε την απαντήσαμε) στην οποία υπάρχουν δυο νησάκια: το Herreninsel όπου βρίσκεται ένα παλάτι αντίγραφο των Βερσαλλιών δια χειρός King Ludwig II (αυτού του γνωστού-άγνωστου νεραϊδοχτυπημένου που όποιον πύργο κι αν σηκώσεις στη Βαυαρία την υπογραφή του θα βρεις παρά τη σύντομη ζωή του) και το Fraueninsel όπου βρίσκεται ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων. Φυσικά όλα αυτά τα αξιοθέατα είναι επισκέψιμα. Πληροφορίες εδώ: http://www.chiemsee-schifffahrt.de/files/chiemseeschifffahrt/flyer_englisch.pdf κι εδώ: http://www.chiemsee-schifffahrt.de/

2η) Παράκαμψη περίπου στο ύψος της λίμνης και έξοδος στα δεξιά ώστε να ακολουθήσουμε την επαρχιακή διαδρομή που οδηγεί μέσα από τα βουνά και τα λαγκάδια πρώτα στο Bad Reichenhall και τέλος στο Σάλτσμπουργκ. Όπως προείπα βέβαια εμείς δεν βλέπαμε ούτε τη μύτη μας οπότε άκυρο κι αυτό.

3η) Σε περίπτωση που δε θα μας καθόταν ο καιρός για χαλαρωτικές, φυσιολατρικές διαδρομές υπήρχε πάντα η εναλλακτική του Νταχάου για μια δυσάρεστη όσο και διδακτική κατάδυση στις μελανότερες σελίδες της Ιστορίας. Όμως με τέτοιες καιρικές συνθήκες κάηκε κι αυτή η δυνατότητα.

Οπότε δεν θα σας κουράσω άλλο. Ραντεβού στο Σάλτσμπουργκ!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αλάτι και κουλτούρα

Απογοητευμένοι από τον καιρό φτάσαμε στην πόλη του Μότσαρτ. Στο ξενοδοχείο μάς υποδέχτηκε μια συμπαθέστατη και επικοινωνιακότατη κυρία η οποία μας έδωσε αρκετές πληροφορίες και συμβουλές. Αφού αφήσαμε τα πράγματα στο υπέροχο δωμάτιο, με τις ομπρέλες -που μας προμήθευσε η καλή κυρία- ανά χείρας ξεκινήσαμε τον περίπατο προς το κέντρο της πόλης. Σε ένα 10λεπτο περίπου βρεθήκαμε στο ιστορικό κέντρο με τους πλακόστρωτους πεζοδρόμους. Κάναμε μια βολτίτσα, αλλά, επειδή είχαμε ήδη βραχεί αρκετά και επιπλέον είχαμε ψιλοξενερώσει με τον παλιόκαιρο, αποφασίσαμε να αγοράσουμε 2 24ωρες Salzburg cards (26 ευρώ έκαστη) και να οργώσουμε τα μουσεία για να μην αρπάξουμε καμιά πούντα. Έτσι κι αλλιώς οι προγνώσεις ήταν κατηγορηματικές: η βροχή θα συνέχιζε να πέφτει ακάθεκτη όλη μέρα.

Πρώτα απ’ όλα τιμήσαμε το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ως παιδί ο Μότσαρτ, το επονομαζόμενο Mozarts Geburtshaus. Πληροφορίες εδώ: http://www.mozarteum.at/en/museums/mozarts-birthplace.html

Δεν μπορώ να πω πως μας ενθουσίασε. Το βρήκαμε κάπως φτωχό όσον αφορά τα εκθέματα. Υπήρχαν βέβαια κάποιες παρτιτούρες, το βιολί και τα πιάνο του συνθέτη. Αυτό που είχε περισσότερο ενδιαφέρον όμως ήταν η αίθουσα όπου υπήρχαν σε μικρογραφία αντίγραφα των σκηνικών από όπερες του Μότσαρτ που ανέβηκαν σε διάφορους χώρους ανά τον κόσμο. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες, μάλλον θα απαγορευόταν η λήψη.

Σειρά είχε το DomQuartier το οποίο ήταν πρόταση της καλής κυρίας στη ρεσεψιόν. Πρόκειται για ένα συμπλεγμα κτιρίων μπαρόκ αρχιτεκτονικής που απαρτίζεται από το παλάτι, τον Καθεδρικό και το Αββαείο του Αγ. Πέτρου. Η περιήγησή μας στα μουσεία δεν ήταν πολύ εκτεταμένη, αλλά δεν μπορώ να πω πως είδαμε κάτι το τόσο εξαιρετικό. Πάντως το παλάτι είναι σίγουρα ένα κλασάτο αξιοθέατο.

Residenzplatz

IMG_0071.JPG


IMG_0073.JPG

IMG_0077.JPG


Residenz

(Σχεδόν παντού -και στο παλάτι αλλά και αλλού- βλέπαμε αυτή την πορσελάνινη -εξωτερικά τουλάχιστον- κατασκευή που μάλλον εκτελούσε χρέη σόμπας.

IMG_0080.JPG


IMG_0081.JPG

IMG_0083.JPG


IMG_0085.JPG


IMG_0088.JPG


IMG_0092.JPG


IMG_0094.JPG

IMG_0096.JPG

IMG_0097.JPG


IMG_0099.JPG

IMG_0104.JPG

IMG_0110.JPG

IMG_0112.JPG

IMG_0115.JPG


Salzburger Dom (Εδώ βαφτίστηκε ο Μότσαρτ και αργότερα σαν παιδί έπαιζε το εκκλησιαστικό όργανο)

IMG_0118.JPG

IMG_0128.JPG

IMG_0123.JPG

IMG_0125.JPG


IMG_0127.JPG

IMG_0130.JPG


IMG_0132.JPG


IMG_0133.JPG
 
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλή αρχή στην ωραία σου ιστορία! :)
Περιττό να πω ότι εδώ και λίγη ώρα έχω λιώσει να ακούω την "Πρώτη Φορά"! :)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Σ΄ευχαριστώ πολύ κορίτσι! Πάντα αγαπημένες οι Τρύπες. Το λιωσες το τραγούδι αλλά δεν το έβαλες και στο θρεντ των ροκάδων να γουστάρουμε όλοι!;)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
To Salzburg είναι μια μικρή πόλη στην Δ. Αυστρία (κατά διαστήματα ανήκε και στη Βαυαρία) την οποία διασχίζει ο ποταμός Salzach. To όνομά της σημαίνει "κάστρο του αλατιού", επειδή κατά τα ρωμαϊκά χρόνια η οικονομία της περιοχής στηρίχθηκε στο ορυκτό αλάτι, το αποκαλούμενο και "λευκό χρυσό", χαρίζοντάς της φήμη και πλούτη. Η παλιά πόλη (Altstadt) είναι τόσο καλοδιατηρημένη που δικαίως περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Εμείς την πρώτη μέρα δεν είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε λόγω βροχής, όμως έχει ήδη ξημερώσει η επόμενη μέρα που μπορεί ο καιρός να είναι συννεφιασμένος και μουντός αλλά τουλάχιστον δεν βρέχει! Επειδή η απειλή της βροχής στέκει επίμονα πάνω απ’ τα κεφάλια μας, τρώμε το πρωινό μας και σπεύδουμε να εξερευνήσουμε την πόλη χωρίς το εμπόδιο του αντιπαθέστατου αξεσουάρ που το λένε ομπρέλα.
Κατηφορίζοντας προς την καρδιά της πόλης με τη μηχανή ανά χειράς προσπαθούμε να απαθανατίσουμε όσες περισσότερες εικόνες μπορούμε.

IMG_0144.JPG

IMG_0146.JPG


IMG_0147.JPG


IMG_0149.JPG

IMG_0151.JPG


Σε λίγο φτάνουμε στο παλάτι Μιραμπέλ (Schloss Mirabell) με τους περίφημους κήπους του στους οποίους γυρίστηκαν αρκετές σκηνές της ταινίας "Η μελωδία της ευτυχίας" με την Τζούλι Άντριους. Δεν περιηγηθήκαμε καθόλου στο εσωτερικού του παλατιού αφού δεν υπήρχε αρκετός χρόνος. Είχαμε άλλα σχέδια για σήμερα κι ήμασταν ήδη πίσω χρονικά ως προς την πραγμάτωσή τους.

IMG_0152.JPG

IMG_0153.JPG

IMG_0155.JPG

IMG_0157.JPG


IMG_0158.JPG

IMG_0159.JPG
IMG_0162.JPG
IMG_0164.JPG

IMG_0165.JPG

IMG_0167.JPG

IMG_0169.JPG

IMG_0171.JPG

IMG_0173.JPG

IMG_0175.JPG

IMG_0176.JPG


IMG_0177.JPG

IMG_0180.JPG

IMG_0181.JPG

IMG_0184.JPG

IMG_0185.JPG
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Στη συνέχεια βολτάρουμε στην παλιά πόλη και χαζεύουμε τον κόσμο που σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του. Είναι Παρασκευή, οι καιρικές προβλέψεις για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι θετικές κι έτσι οι ντόπιοι αρχίζουν τις προετοιμασίες τους. Στις πλατείες στήνονται υπαίθρια κιόσκια και καντίνες με διάφορα καλούδια όπως μπρέτσελ, λουκάνικα και άλλα και οι μαγαζάτορες τακτοποιούν τα τραπεζοκαθίσματα έξω από τα μαγαζιά τους για να υποδεχτούν τους επισκέπτες του τριημέρου.

IMG_0186.JPG

IMG_0187.JPG

IMG_0188.JPG


Όπως βλέπετε η ομίχλη καλά κρατεί και έτσι η θολή ατμόσφαιρα που δημιουργείται δεν λέει να διαλυθεί.
IMG_0189.JPG

IMG_0190.JPG


Πάνω στο λόφο στέκει αγέρωχο το φρούριο Hohensalzburg, ο φύλακας-άγγελος της πόλης.
IMG_0191.JPG


Η κακοκαιρία έχει δώσει ένα καθόλου γοητευτικό χρώμα στον ποταμό.
IMG_0192.JPG

IMG_0194.JPG


Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης που κι αυτό βρίσκεται στα αψηλά. http://www.museumdermoderne.at/en/home/

IMG_0193.JPG

IMG_0195.JPG

IMG_0196.JPG

IMG_0198.JPG

IMG_0199.JPG

IMG_0201.JPG

IMG_0202.JPG

IMG_0203.JPG

IMG_0205.JPG

IMG_0207.JPG

IMG_0209.JPG
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Το Σαλτσμπουργκ ειναι πανεμορφο και παντος καιρου,οπως φαινεται.
Ωραια αφηγηση και ομορφες φωτογραφιες.Ανυπομονω για τη συνεχεια:)
Σ' ευχαριστώ καρφιτσούλα. Καλά κάνεις και ανυπομονείς γιατί τα ζουμερά έρχονται...
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Έχει έρθει η ώρα επιτέλους να επισκεφτούμε το κάστρο! Από την πρώτη ώρα αυτό είναι το αντικείμενο του πόθου μου και να τώρα που βρισκόμαστε στο βαγονέτο που ανεβαίνει τον λόφο Festungsberg. Θα μπορούσαμε βέβαια να πάρουμε το πλακόστρωτο ανηφορικό δρομάκι που οδηγεί στο κάστρο, αλλά επειδή έχουμε περπατήσει αρκετά λέμε να κρατήσουμε δυνάμεις, ειδικά αφού θα έχουμε και κούρασης συνέχεια.

Λήψη μέσα από το τελεφερίκ
IMG_0210.JPG


Γενικά τα κάστρα μου ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία. Οπότε κι αυτό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση μιας και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης και το σπουδαιότερο: παρέμεινε άπαρτο καθόλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του! Περισσότερες πληροφορίες για το Festung Hohensalzburg (έτσι ονομάζεται στα γερμανικά) εδώ: http://www.salzburg.info/en/sights/fortress_palaces/hohensalzburg_fortress

Μόλις φτάνουμε στο κάστρο το βλέμμα μας μαγνητίζεται από τη θέα και όπως είναι αναμενόμενο η μηχανή παίρνει φωτιά.
IMG_0213.JPG

IMG_0215.JPG


Απέναντι βλέπουμε το σύννεφο που 'χει κάτσει πάνω στον λόφο Kapuzinerberg
IMG_0218.JPG

IMG_0221.JPG

IMG_0212.JPG


Μπαίνοντας στο εσωτερικό του κάστρου πρώτα απ' όλα επισκεπτόμαστε την αίθουσα με τις μαριονέτες. Πολύ ωραία τα εκθέματα αν και οι φωτογραφίες δεν τα αποδίδουν όπως πρέπει.

IMG_0224.JPG


IMG_0225.JPG

IMG_0226.JPG

IMG_0227.JPG

IMG_0228.JPG


Στη συγκεκριμένη αίθουσα μου έκανε εντύπωση που στο δάπεδο υπήρχαν ανοίγματα καλυμμένα με διάφανο πλεξι γκλας σαν φινιστρίνια και έβλεπες στο υπόγειο κάποιες κουκλες ανάμεσα σε θησαυρό (αν μπορω να το περιγράψω σωστά)
IMG_0230.JPG

Παρακάτω συνεχίσαμε και σε άλλες αίθουσες, θαυμάζοντας τα εκθέματα που κάποια απ' αυτά ήταν εξαιρετικά από εικαστικής άποψης.

IMG_0232.JPG

IMG_0233.JPG

IMG_0234.JPG

IMG_0237.JPG

IMG_0239.JPG

IMG_0241.JPG

IMG_0243.JPG

IMG_0244.JPG

IMG_0245.JPG

IMG_0246.JPG

IMG_0248.JPG

IMG_0249.JPG


IMG_0251.JPG

IMG_0252.JPG

IMG_0253.JPG

IMG_0254.JPG

IMG_0255.JPG

IMG_0256.JPG

IMG_0257.JPG

IMG_0258.JPG

IMG_0259.JPG

IMG_0260.JPG

IMG_0261.JPG

IMG_0262.JPG

IMG_0264.JPG

IMG_0270.JPG

IMG_0274.JPG

IMG_0276.JPG

IMG_0279.JPG

IMG_0281.JPG


Το κάστρο είναι μεγάλο και χρειάζεται αρκετή ώρα για να το γυρίσει κανείς όμως σίγουρα αξίζει το κάθε λεπτό. Το καλοκαίρι ειδικά επιβάλλεται μια στάση για καφέ εντός των τειχών.

Αφήνουμε πλέον το κάστρο πίσω μας και σπεύδουμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε το αυτοκίνητο. Θα πάμε εκδρομή ...στα καλύτερα!
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Όνειρο ήτανε...

Στον αρχικό σχεδιασμό για τη σημερινή μέρα και συμπληρωματικά με την εκδρομή στο Χάλστατ είχαμε συμπεριλάβει και μία επιμορφωτική επίσκεψη. Οι επιλογές ήταν οι εξής δύο:

α) Σε κάποιο από τα αλατωρυχεία της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχει πλήθος τέτοιων, άλλα πιο κοντά στο Σάλτσμπουργκ και άλλα πιο μακριά. Πληροφορίες για τα ορυχεία του Hallein, της Altaussee και του Hallstatt (το οποίο είναι και το αρχαιότερο του κόσμου!) εδώ: http://www.salzwelten.at/en/home/, για του Berchtesgaden εδώ: http://www.salzzeitreise.de/?L=1, για το παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας καθώς και για το σχετικό μουσείο στο Bad Reichenhall εδώ: http://www.alte-saline.de/?L=1

β) Στo μεγαλύτερο σπήλαιο παγετώνων του κόσμου που βρίσκεται στο Werfen, 50-60 χλμ νοτίως του Σαλτσμπουργκ (http://www.eisriesenwelt.at/en/home.html).
Στο Werfen μάλιστα υπάρχει υπάρχει κι ένα πανέμορφο μεσαιωνικό κάστρο, το Hohenwerfen. Πληροφορίες εδω: http://www.salzburg-burgen.at/en/werfen/index.htm

Είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε νωρίς την εκδρομή μας και αφού θα βλέπαμε το Χάλστατ, θα συνεχίζαμε με την επίσκεψη στο σπήλαιο (η τελευταία ξενάγηση ήταν στις 15:45' με διάρκεια 75') και θα καταλήγαμε πάλι στο Σαλτσμπουργκ μέσω διαφορετικής διαδρομής. Όμως δεν καταφέραμε να τηρήσουμε το εν λόγω πρόγραμμα αφού ο καιρός (όπως έχω ήδη γκρινιάξει) την πρώτη μέρα δεν μας είχε βοηθήσει καθόλου κι έτσι είχαμε αφήσει εκκρεμότητες στο Σάλτσμπουργκ για την επόμενη μέρα. Έτσι ξεκινήσαμε μεσημέρι πια για το Χάλστατ.

Η διαδρομή επιφυλάσσει απίστευτης ομορφιάς τοπία και χωριουδάκια σαν ζωγραφιά βαλμένα στις όχθες ήρεμων λιμνών αλλά και ποταμών.

Έξω από το Σάλτσμπουργκ και λίγο πριν το Fuschl am See κάνουμε την πρώτη σύντομη στάση για φωτογραφίες. Μας τραβηξε την προσοχή ένα σύμπλεγμα φουτουριστικών κτιρίων από γυαλί που συμπληρωνόταν από ένα εικαστικό που απεικόνιζε αφηνιασμένους ταύρους κι όλα αυτά πάνω στο δρόμο και μες στη φύση.:rolleyes-80:

IMG_0282.JPG

IMG_0283.JPG

IMG_0284.JPG


Τοπίο όπως φαίνεται μέσα από το αυτοκίνητο καθ' οδόν.
IMG_0285.JPG

IMG_0286.JPG


Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το St. Gilgen στην κορυφή της Wolfgangsee.
IMG_0287.JPG

IMG_0288.JPG

IMG_0289.JPG


Παρακάτω αποφασίζουμε να κάνουμε μια στάση στο χωριουδάκι Lauffen μέσα από το οποίο περνάει το ποτάμι Traun. Επικρατεί νέκρα και μόνο μια γιαγιά συναντήσαμε 2-3 φορές στην σύντομη βολτούλα μας. Έχει έρθει όμως η ώρα του γλυκού. Σαν προνοητικά παιδιά που είμαστε έχουμε ήδη προμηθευτεί από έναν φούρνο στο Σάλτσμπουργκ κάτι πεντανόστιμα εδέσματα με βάση από ζύμη γεμισμένη με κρέμα και μαρμελάδα και φυσικά στρούντελ μήλου. Κόόόόλασηηηη!!! Την πέφτουμε σ' ενα παγκάκι και χαζεύοντας το ποτάμι απολαμβάνουμε τα καλούδια μας.
IMG_0290.JPG

IMG_0293.JPG

IMG_0295.JPG

IMG_0296.JPG

IMG_0297.JPG

IMG_0298.JPG

IMG_0300.JPG

IMG_0304.JPG


Συνεχίζουμε το δρόμο μας με φόντο τις χιονισμένες Άλπεις.
IMG_0305.JPG


Κι άλλη λίμνη παρακάτω...
IMG_0307.JPG


Κι άλλα παραλίμνια χωριουδάκια.
IMG_0313.JPG

IMG_0314.JPG


Όλη η διαδρομή είναι χάρμα οφθαλμών μέχρι που φτάνουμε στο Χάλστατ. Παρκάρουμε το αμάξι σε ένα από τα πάρκινγκ και συνεχίζουμε ποδατάτοι για το κέντρο του χωριού. Πρώτος πρώτος και καμαρωτός μας υποδέχεται ένας ολόλευκος κύκνος.
IMG_0317.JPG


Μπαίνοντας στο χωριό έχουμε αρχίσει ήδη να μαγευόμαστε από την παραμυθένια του ομορφιά!
Εδώ φαίνονται οι ράγες του τελεφερίκ που οδηγούν προφανώς στο αλατωρυχείο.
IMG_0321.JPG

IMG_0322.JPG

IMG_0324.JPG


To Hallstatt είναι χτισμένο απόμερα στις όχθες της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee) και φυσικά αποτελεί μνημείο της Ουνέσκο. Δεν ξέρω τι έχετε ακούσει για το συγκεκριμένο μέρος και τι περιμένετε να δείτε. Γι' αυτό που είμαι σίγουρη πάντως είναι πως δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτή τη μαγεία! Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα όνειρο, πως ζεις ένα ψέμα. Πως υπάρχει για όσο υπάρχεις εσύ μέσα του και μετά παφ... εξαφανίζεται. Αχ, δεν μπορώ να τα πω καλύτερα... Είπαμε: πέραν πάσης περιγραφής! Απολαύστε ανεύθυνα:

IMG_0327.JPG

IMG_0328.JPG

IMG_0330.JPG

IMG_0331.JPG

IMG_0335.JPG

IMG_0340.JPG

IMG_0343.JPG

IMG_0345.JPG

IMG_0347.JPG

IMG_0351.JPG

IMG_0352.JPG

IMG_0356.JPG

IMG_0357.JPG

IMG_0358.JPG

IMG_0362.JPG


Στο εσωτερικό της καθολικής Pfarrkirche
IMG_0364.JPG

IMG_0365.JPG

IMG_0367.JPG

IMG_0369.JPG


Με θέα την έτερη εκκλησία του χωριού
IMG_0371.JPG


Έξω απ' την εκκλησία βρίσκεται και το λουλουδάτο, πολυχρωμο νεκροταφείο.
IMG_0372.JPG

IMG_0373.JPG

IMG_0374.JPG

IMG_0376.JPG

IMG_0377.JPG

IMG_0379.JPG

IMG_0381.JPG

IMG_0383.JPG


Η προτεσταντική εκκλησία εσωτερικά
IMG_0385.JPG


Βιτρίνα με ζωγραφισμένες χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες
IMG_0387.JPG

IMG_0388.JPG

IMG_0389.JPG


Στον δρόμο της επιστροφής
IMG_0390.JPG

IMG_0394.JPG


Το Fuschl am See την ώρα του δειλινού
IMG_0398.JPG

IMG_0400.JPG
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.222
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom