Ryanair Οδηγός : E Check In από την Ryanair

!!!!!!!!!!!!

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
στις πτησεις της RYanair για εσωτερικο ποση ωρα πριν πρεπει να ειμαστε στο αεροδρομιο??
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μία ώρα είναι καλά.
 

Ath++

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καλησπέρα σας!
Θα ρωτήσω κι εγώ όσους έχουν ταξιδέψει, σχετικά με τη χειραποσκευή.
Βρήκα μία η οποία είναι 50*30*27cm. Είναι σάκος, όχι βαλιτσάκι και πατιέται. Θα περάσει; Ή θα βγάλουν το χάρακα να τη μετρήσουν;Έχω φάει πολύ άγχος με αυτό το θέμα,γιατί για να βρω τσάντα στα 20cm μόνο καμιά σχολική.
Ο σάκος που πήρα έχει και καρτελάκι επάνω με κάποιες αεροπορικές, ότι μπορείς να τον πάρεις σαν χειραποσκευή με αυτές (px germanwings, ryanair, easyjet κα.) και μου επιβεβαίωσε και αυτός στο μαγαζί ότι πουλάει συνέχεια τέτοιες και περνάει σίγουρα με τη ryanair.
Να ψάξω για μικρότερη;

(εντωμεταξύ αν είναι 55*40*20 ε σα λουκάνικο θα είναι, τα 20 εκατοστά είναι πολύ λίγα για φάρδος τσάντας)
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Καλησπέρα σας!
Θα ρωτήσω κι εγώ όσους έχουν ταξιδέψει, σχετικά με τη χειραποσκευή.
Βρήκα μία η οποία είναι 50*30*27cm. Είναι σάκος, όχι βαλιτσάκι και πατιέται. Θα περάσει;
Αν πατιέται και μπαίνει στο καλαθάκι τότε θα περάσει. Διαφορετικά αναλαμβάνεται το ρίσκο να σας βάλουν πρόστιμο. Στις περισσότερες πτήσεις δεν θα το ελέγξουν. Αλλά αν σας το ελέγξουν και δεν χωρά στο καλαθι, τότε ετοιμαστείτε να βάλετε το χέρι στη τσέπη.
Εγώ προσωπικά δεν θα το διακινδύνευα ακόμα και αν η πιθανότητα επιβολής προστίμου δεν είναι μεγάλη. Εν κατακλείδι, αν θα κάνετε συχνά ταξίδια με την εταιρία θα συμβούλευα να αγοράσετε μια τσαντούλα. Διαφορετικά και σε περίπτωση που πατιέται πηγαίνεται με αυτήν.
 

lachris11

Member
Μηνύματα
29
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνία
Γειά σας,
έκλεισα 2 εισητήρια εσωτερικού για παιδιά 10 και 13χρονών, με ποια ταξιδιωτικά εγγραφα πετούν? και τι συμπληρώνεις στα κουτακια για το check in αφου δεν έχουν έγγραφα?γιατι αν δεν συμπληρωσω δεν μ αφηνει να κάνω check in
 

Lili bez

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
γεια σας παιδια παω να κανω τσεκ ιν και είμαι στο διαστημα των 7 ημερων για δωρεαν θεση.και στο τελος μετα τα στοιχεια της ταυτότητας μου βγαζει add service και λεει να επιλεξω θεση..και στο τελος μετα λεει continue τι είναι αυτό?γτ ηξερα ότι μετα το διαστημα των 7 ημερων ότι δινουν αυτή τυχαια μια θεση χωρις να επιλεξουμε κατι..
 

dixoulidis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Καλημέρα σας και πάλι.
Είμαι νέος στο forum και συγχωρέστε μου τα τυχόν λάθη μου επί της διαδικασίας.
Ζητώ τη βοήθειά σας στο εξής πρόβλημα.
Πρόκειται να ταξιδέψουμε οικογενειακώς με την Ryanair τις προσεχείς μέρες για Χανιά.
Ο 13χρονος γιος μου δε διαθέτει φυσικά ούτε αστυνομική ταυτότητα ούτε διαβατήριο και ως εκ τούτου δεν μπορώ να προχωρήσω στο on line check in που είναι απαραίτητη διαδικασία για να ταξιδέψει κανείς με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Μπορεί κανείς ''ομοιοπαθής" ή κάποιος που γνωρίζει υπεύθυνα να με ενημερώσει περί αυτού του θέματος?
Ευχαριστώ θερμά προκαταβολικώς και αναμένω ...
 

dixoulidis

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Γειά σας,
έκλεισα 2 εισητήρια εσωτερικού για παιδιά 10 και 13χρονών, με ποια ταξιδιωτικά εγγραφα πετούν? και τι συμπληρώνεις στα κουτακια για το check in αφου δεν έχουν έγγραφα?γιατι αν δεν συμπληρωσω δεν μ αφηνει να κάνω check in

θα έχεις μαζί σου στο αεροδρόμιο ή τα βιβλιάρια αθενείας τους(εφόσον δεν έχουν διαβατήρια ούτε ταυτότητα) ή ένα πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας τους (πιστοποιητικό γεννήσεως μαζί με μια φωτογραφία τους θεωρημένα από την αρμόδια υπηρεσία -ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ή ΚΕΠ).
Στα κουτάκια για το on line check in επιλέγεις το passport ,συμπληρώνεις το ΑΜΚΑ των παιδιών και σαν ημερομηνία λήξεως δηλώνεις τα γενέθλια των 15 χρόνων τους.
Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα για τον 13 γιο μου προ ολίγου και όλα πήγαν καλά.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
"έψαξα μεσω των πληροφοριών του αεροδρομίου μου είπαν οτι για πτήσεις εσωτερικού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να τα ξιδέψουν τα παιδιά με πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και οσον αφορά το check in on line της ryanair στον αριθμο ταυτότητας βάζεις τον αριθμό δημοτολογίου ή το document id numer που γραφει το πιστοποιητικό κάτω στο τέλος της σελίδας."
Απο μελος που το εψαξε....
 

magda gout

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
καλησπέρα..προσπαθώ να κάνω ακριβώς αυτά που λες και φτάνω μέχρι το 2 βήμα.πατάω check in και μετα δεν μου εμφανίζει τίποτα..το έκαν 2 φορές..μου ζητάει κωδικό κράτησης μεηλ, τα 4 τελευταία ψηφία της κάρτας και προορισμό..τι μπορεί να συμβαίνει και δεν τα καταφέρνω?έχω αγχωθεί γιατι πρόκειται για 3 εισητήρια και αν δεν τα καταφέρω είναι 60 ευρω χ 3=180...ποιος μπορεί να με βοηθήσει?
ευχαριστω
Όπως έγραψα κι στο άλλο τοπικ (http://www.travelstories.gr/%E1%E5%...%F2/36295-%F4%DC%E4%E5-%DD%F6%E7-ryanair.html), για το πως να αγοράσει κανείς εισιτήρια, τώρα θα σας γράψω πως να κάνετε το e-check in από την Ryanair.

Μια μικρή παράκληση, μιας κι δε έχω αγοράσει εισιτήριο για, να σας δείξω πως να κάνετε check in θα ανεβάσω screen shot από ένα πολωνικό φόρουμ (που δυστυχώς θα είναι στα πολωνικά γραμμένα), μέχρι να αγοράσω εγώ, κι θα σας δείξω πως να κάνετε check in.

e-check in μπορεί να κάνει κάποιος, 15 μέρες πριν το ταξίδι άλλα όχι αργότερα από 4 ώρες πριν την πτήση του. Αν κάποιος δε το κάνει αυτό, θα πληρώσει στο αεροδρόμιο πρόστιμο 60 ευρώ, για του εκδώσουν εκεί την κάρτα επιβίβασης του.

Βήμα πρώτο

Μπαίνουμε στην αγαπημένη μας σελίδα Cheap Flights - Book cheap flights to Europe with Ryanair
κι κλικάρουμε στην λέξη Manage your Booking (στο οποίο όπως μπορείτε να δείτε, εκτός του e-check in, έχει διάφορες ακόμα επιλογές όπως add bags, change flight κι ότι ακόμα θέλετε, δλδ αν θελήσετε μετά την αγορά του εισιτηρίου να βάλετε κι μια ακόμα αποσκευή στην κράτηση σας, μπαίνετε στο Manage your Booking, κι επιλέγετε αυτό που θέλετε), κι επιλέγουμε Online Check-In.

View attachment 52505

Βήμα Δεύτερο

Εδώ θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία της κράτησής μας. Έχουμε 2 επιλογές, ή να βάλουμε τον κωδικό της κράτησης μας (YOUR RESERVATION NUMBER: ...), το email μας κι το δρομολόγιο μας (Πχ Thessaloniki (SKG) - Girona (Barcelona) (GRO) ή αν δε θυμόμαστε των κωδικό κράτησης μας (είναι ένα ψηφίο με νούμερα κι γράμματα πχ CD81MD τότε μπορούμε να εισάγουμε την ημερομηνία αναχώρησης μας, email κι το δρομολόγιο μας, και πατάμε Online Check-In.

View attachment 52506


Βήμα Τρίτο

Άμα γράψατε σωστά τα στοιχεία σας, θα σας βγει η σελίδα, που θα γράψει διάφορα για το αν ξέρετε τους κανονισμούς μεταφορά υγρών, ότι κανείς δε σας βοηθάει στο πακετάρισμα της βαλίτσας (ξένος για σας), κι πατάμε τικ, σε όλα τα κουτάκια.

View attachment 52507


Βήμα Τέταρτο

Φτάνουμε στην πιο σημαντική σελίδα των εισιτηρίων, αυτή που πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σας. Για αυτό σας παρακαλώ, να ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ κι να γράφετε τα στοιχεία σας ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ!

Θα μας εμφανιστούν τώρα μια σελίδα με όλα τα στοιχεία της πτήσης μας, όπως κι τα άτομα που είναι σε αυτό γραμμένα (πχ αν σε μια κράτηση έχουμε 2 άτομα μέσα, όπως στο παράδειγμα μετά, θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία κι των 2 ατόμων)

View attachment 52508

πατάμε τικ στο κουτάκι που γράφει το ονοματεπώνυμο του ατόμου που μας ενδιαφέρει κι μετά στο Birthday κι εισάγουμε την ημερομηνία γεννήσεως του, κι μετά στην θέση Nationality θα βάλουμε την χώρα αυτή, στην οποία έχει κάποιο διαβατήριο ή ταυτότητα, κι όχι από εκεί που γεννήθηκε.

Στο δεύτερο κουτάκι Type Of Document εφόσον στο κουτάκι Nationality βάλαμε χώρα της ΕΕ, και πετάμε σε χώρα της ΕΕ, θα μας εμφανίσει 2 επιλογές Passport & ID Card άλλα αν πχ το άτομο που πετάει μαζί μας έχει Nationality διαφορετική από χώρα της ΕΕ, η απλά πετάμε σε χώρα εκτός ΕΕ, τότε στην επιλογή θα εμφανιστεί μόνο η επιλογή Passport.

Number of Document προσθέτουμε ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ τα στοιχεία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου μας. ΠΡΟΣΟΧΗ η ταυτότητα πρέπει να είναι καινούργια με λατινικούς χαρακτήρες κι να μη έχει το γράμμα Φ, στον αριθμό της Ταυτότητας.

Expire date Επιστρέφουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ. Για το διαβατήριο βάζουμε την ημερομηνία λήξεως του, όπως γράφει εκεί, για τις Ελληνικές Ταυτότητες βάζουμε 5 χρόνια μπροστά από τότε που πετάμε.

Ελέγχουμε, ξανά ελέγχουμε μα και ξανά ελέγχουμε τα στοιχεία μας, για μικρό λαθάκια (άνθρωποι είμαστε) και πατάμε Check In.

Τότε θα μας εμφανιστεί ξανά μια ανακοίνωση, πως μετά από το check in δε διορθώνονται τα λάθη, κι να ξανακοιτάξουμε για λάθη. Αν βρούμε κάποιο λάθος πατάμε cancel κι το διορθώνουμε, αλλιώς αν όλα είναι σωστά πατάμε ξανά check in

View attachment 52509

Βήμα Πέμπτο

Μόλις κάνουμε όλα αυτά, φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο, στην εκτύπωση του εισιτήριου.

View attachment 52510

καλό είναι να πατήσουμε Save As Pdf κι να το έχουμε στο δίσκο του υπολογιστή μας (πολλά μπορούν να συμβούν), και πατάμε print. Θα μας εμφανιστεί τότε αυτό

View attachment 52511

στο οποίο μπορούμε να εκτυπώσουμε κι σε ασπρόμαυρη σελίδα, κι εννοείτε θα πρέπει να το έχουμε μαζί μας στο αεροδρόμιο.

Εφόσον θα έχουμε παραδοτέα βαλίτσα, θα πάμε σε ένα Counter-Baggage Drop Of στο αεροδρόμιο, για να παραδώσουμε την βαλίτσα μας, δείχνοντας το boarding pass μας.

Ελπίζω να σας βοήθησα, και ελπίζω πως θα το διαβάσετε, προτού κάνετε ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί.
 

magda gout

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
μια ερώτηση παρακαλώ..
η κόρη μου 2 ετών έχει πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με ελληνικούς χαρακτήρες..εγω τα στοιχεία της θα τα περάσω με λατινικούς?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.344
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom