Ορεινή Χαλκιδική για καλοκαίρι...

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Γεια χαρα σε ολους και ολες. Μπαινω απευθειας στο θεμα.

Ειμαστε οικογενεια με παιδι 2 ετων και κλεισαμε σπιτι 6/8 με 12/8 στο Νεοχωρι Χαλκιδικης (καταλυμα "Κεδρος" αν αυτο βοηθαει καποιους). Οι λογοι που κλεισαμε εκει, ειναι πως πρωτον δεν μας αρεσει η πολυκοσμια στην καθημερινοτητα μας ουτε και η εντονη νυχτερινη ζωη (και να μας αρεσε δηλαδη, με το παιδι ειναι κομματακι δυσκολο), δευτερον διοτι οσο να΄ναι θελουμε λιγο καλυτερες θερμοκρασιες εκει που θα μενουμε μιας και το καταλυμα βρισκεται σε σχετικο υψομετρο μεσα στο δασος και τριτον σκοπος ειναι τελος παντων να συνδυασουμε βουνο και θαλασσα μαζι.

Ο μοναδικος προβληματισμος που εχουμε ειναι η θαλασσα. Μπορει καποιος να μας πει με σιγουρια εαν υπαρχουν αξιολογες παραλιες (αμμος, σχετικα ρηχα νερα, καθαριοτητα, οικογενειες κυριως) στις γυρω περιοχες? Οι αποστασεις ειναι αρκετα μακρινες με το αυτοκινητο για πηγαινε ελα καθε μερα? Κολλαω λιγο στο γεγονος, μηπως για να συνδιασουμε βουνο και θαλασσα οπως ειπα, θα ταλαιπωρουμαστε πολυ καθημερινα για να κανουμε μπανιο. Καθε πληροφορια λοιπον σχετικα με το ζητημα "θαλασσα" αλλα και αν υπαρχει οτιδηποτε αλλο που μπορουμε να επισκεφθουμε εκεινο το διαστημα, καλοδεχουμενη!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων. :)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Σχετικά κοντινές και αξιόλογες παραλίες που πληρούν τα κριτήρια που θέτεις θα βρεις λίγο έξω απ' την Ολυμπιάδα στον δρόμο προς Στρατώνι. Βέβαια το να κάνεις κάθε μέρα 45΄ να πας και άλλα τόσα να γυρίσεις σε δρόμο με στροφούλες, δεν ξέρω κατά πόσο εσύ το θεωρείς κουραστικό. Επίσης να ξέρεις πως εκείνη την περίοδο θα γίνεται ένας χαμός στις παραλίες. Μέσα στον Αύγουστο δεν πρόκειται να αποφεύγεις την πολυκοσμία.
Αν ξεκινάς από Αθήνα, δεν θα σου πρότεινα να κάνεις τόσο μεγάλο ταξίδι για να μείνεις στο Νεοχώρι. Αν ωστόσο το 'χεις πάρει απόφαση, μπορώ να σου κάνω κάποιες προτάσεις για εκδρομές στα πέριξ.
 

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Αρχικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Απο Σερρες θα παμε Χαλκιδικη.

Αν οντως ειναι 45' η διαδρομη για μπανιο, τοτε σιγουρα θα το ακυρωσω. Θεωρω πως δεν χρειαζεται τοση ταλαιπωρια μονο και μονο για να συνδιασουμε βουνο και θαλασσα. Ο ιδιοκτητης του καταλυματος συγκεκριμενα μου μιλησε για ενα 20λεπτο υποθεση, που και παλι ημουν υπο σκεψη.

Καποια αλλη περιοχη της χαλκιδικης ισως, με αρκετο πρασινο, λιγο πιο απομονωμενη (εννοω το μερος που θα μεινουμε) που να μπορουμε να πηγαινουμε και θαλασσα στο 10 λεπτο/15 λεπτο maximum? Για υψομετρο και δροσουλα μαλλον το ξεχναμε...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.004
Likes
40.908
Δες Λουτρα Αγίας Παρασκευής. Και πράσινο έχει και δροσιά και θάλασσα δίπλα και ηρεμία.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ο ιδιοκτητης του καταλυματος συγκεκριμενα μου μιλησε για ενα 20λεπτο υποθεση, που και παλι ημουν υπο σκεψη.
Προφανώς θα εννοούσε είτε τα Πυργαδίκια είτε το Στρατώνι που βρίσκονται στο 25λεπτο από το Νεοχώρι, αλλά οι θάλασσες εκεί δεν συγκρίνονται με αυτές που προτείνω εγώ.

Εγώ θα έλεγα να μείνετε στην Ολυμπιάδα ώστε να πηγαίνετε νωρίς στις παραλίες πριν πέσει κόσμος και μετά να φεύγετε για κοντινές εκδρομές προς αναζήτηση δροσιάς, πχ στη Βαρβάρα. Η περιοχή που λέω συνδυάζει βουνό και θάλασσα με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι την παραλία. Επίσης μπορείτε να κάνετε πολλές ημερήσιες στη γύρω περιοχή, όπως μια βόλτα μέχρι την Ουρανούπολη ή και την Αμμουλιανή με τα φοβερά νερά της. Δεν είναι μόνο τα μέρη όμορφα, είναι και οι διαδρομές μέσα στο πράσινο που σε αποζημιώνουν. Το βραδάκι μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στον παραλιακό πεζόδρομο της Ολυμπιάδας που κατά μήκος του βρίσκονται ταβέρνες, πιτσαρίες, καφέ. Πολύ οικογενειακή κατάσταση. Αλλά, όπως προείπα, ο Αύγουστος είναι μήνας πολυκοσμίας.
 

rev26

Member
Μηνύματα
195
Likes
119
Εγώ θα σου πρότεινα στην Συκιά που ειναι ήσυχο ορεινό χωριό με πολλά καταλύματα Δες στο Ίντερνετ το sithonia hotels,έχει ενότητα και για την Συκιά με πολλά ενοικιαζόμενα που δεν υπάρχουν πχ στο booking.λιγο πρόχειρα που κοίταξα έχει δωμάτια που εχουν μεγάλους κήπους ,barbeque,κούνιες κ αρκετό χώρο για να παίζει το παιδάκι σας.οι παραλίες ειναι πεντακάθαρες στην περιοχή εκεί και δίπλα σας.
 

marianna k.

Member
Μηνύματα
186
Likes
534
Επόμενο Ταξίδι
Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Κoύβα
Βουνό και θάλασσα μπορείς να συνδυάσεις αν κοιτάξεις ίσως για Πολύγυρο. Έχει ωραία παραδοσιακά καταλύματα και είναι μίαπολύ ήσυχη επιλογή. Επίσης το υψόμετρο του χαρίζει μια ευχάριστη ''δροσούλα'' ακόμη και το καλοκαίρι. Είσαι 15 λεπτά από το ακόμη πιο ορεινό χωριό Ταξιάρχης (έχει κι ένα πολύ καλό ξενοδοχείο-εστιατόριο με πισίνα ως εναλλακτική στη θάλασσα) και 10 περίπου λεπτά από την πιο κοντινή οργανωμένη παραλία (Καλύβες). Τη συγκεκριμένη παραλία την προτιμάνε πολλές οικογένειες, χωρίς να είναι βέβαια κάτι ιδιαίτερο από άποψη ομορφιάς ή τοπίου. Ακόμη πιο όμορφες παραλίες μπορείς να βρεις στο μισάωρο, είναι ανάμεσα στο 1ο και 2ο πόδι οπότε μπορείτε να επιλέξετε ό,τι σας αρέσει!
 

georgilio

Member
Μηνύματα
28
Likes
81
Νεοχωρι φιλε μου ειναι κακη επιλογη. Πολυ απομακρυσμενο με πολλες στροφες για παραλια. Κριμα να πας εκει.
Δες στον παρθενωνα στο δευτερο ποδι αν θες σωνι και καλα ορεινα.
Πολυγυρο και ταξιαρχη διαφωνω γιατι ειναι μακρια απο καλες παραλιες.
Παντως να σε ενημερωσω οτι ειδικα προς βουρβουρου που εχει πολυ πρασιναδα το βραδυ μια χαρα δροσια εχει σε περιοδο μη καυσωνικη. Και γενικα οπου και να μεινεις λιγο εξω απο οικισμο θα εχει καλη θερμοκρασια τη νυχτα
 

Yannis_P

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Παιδια χιλια ευχαριστω για τις προτασεις σας. Και συγνωμη που αργησα λιγο να απαντησω αλλα τρεχανε διαφορες υποχρεωσεις. Κραταω οσα μου λετε και θα δω τελικα πως θα πραξω. Ηδη παντως ακυρωσα το δωματιο στο Νεοχωρι και....παμε γι'αλλα. Φυσικα ο οποιοσδηποτε αλλος θελει να γραψει κατι, καλοδεχουμενος, μιας και εχουμε αρκετο διαστημα εως τις διακοπες!! :)
 

Lamprini74

Member
Μηνύματα
45
Likes
78
Καλημερα. Θα σου προτεινα για καταλυμα να ψαξεις Μεγαλη Παναγια. Ορεινο χωριο με πολυυυ δροσια, μεγαλουτσικο, με ταβερνουλες για το βραδυ και ομορφη βολτα μεσα στο χωριο. Απλα πραγματα, καλο φαι και ομορφο χωριο. Για παραλιες στο 25λεπτο εχεις 3 διαφορετικες επιλογες. α) να κατεβαινεις προς Ιερισσο που εχει μεγαλη παραλια και παρα πολυ καλο φαι , β) προς Γοματι κατεβαινεις Δεβελικι, Πυργο, Ξηροποταμο για ησυχες παραλιες και γ) προς Πυργαδικια στον Καμπο ή πιο κατω Ακτη Σαλονικου. Για ημερησια εκδρομη μπορεις να πας προς Ολυμπιαδα, οπου εχει καταπληκτικα κολπακια ή Αμουλιανη. Νομιζω οτι ειναι απο τις πιο ανοθευτες ακομα περιοχες της Χαλκιδικης με καλο τουρισμο χωρις τσιμπημενες τιμες, ανθρωπινες καταστασεις και σχετικη ησυχια για Αυγουστο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom