Ινδονησία Ο δρακος του Κομοντο

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47

Σαλπαρουμε, ενω οι του πληρωματος, ετοιμαζουν κομπλιμενταρυ ντρινκς με παγωμενα φρουτα.Ενα ζευγαρι προσαρμοσμενα ηχεια αυτοκινητου, παιζουν, τι αλλο, ρεγγε.Οι Αυστραλοι, εκτος του οτι ειναι φιλικοι και προσχαροι, καταλαμβανουν ενα χωρο στην πλωρη, μεσα στον ηλιο.Οι φοιτητες απο τη Σκανδιναυια, βολευονται στο πανω καταστρωμα, που επισης λιαζεται ολημερις.Οι νοτιοι, δειχνουμε την προτιμηση μας στο μοναδικο σκιερο κι ευρυχωρο καταστρωμα.
Πριν περασουν δυο ωρες, πλησιαζουμε το Perama Island (ιδιοκτητο νησακι της εταιριας). Ριχνουμε αγκυρα εξω απο το κοραλι και το μικρο βαρκακι-τεντερ, μας μεταφερει πεντε-πεντε στη λευκη αμμο της παραλιας.Μασκες εν δρασει.
Τα ψαρακια ειναι μπολικα και χαριτωμενα, αλλα ο βυθος ειναι διασπαρτος με νεκρα σπασμενα κοραλια.Ενα ματσακι μπητς βολευ ειναι οτι πρεπει για να πνιξει την περιβαλλοντικη μελαγχολια στον ιδρωτα και ν' ανοιξει την ορεξη.Το φαγητο, ψημενο στη φωτια, εγκαινιαζει τη συμπαθεια μου για το μαγειρα.Ακολουθει γλεντακι γνωριμιας.Ο Φραντζεσκο, το πιο κοινωνικο κι αγγλομαθες μελος του πληρωματος και πρωτος μου φιλος on board, μας μοιραζει ενα διφυλλο με τα τραγουδια της Perama.Στην πρωτη σελιδα βρισκεται ο "Εθνικος Υμνος" της εταιριας, σε στυλ ω εσυ γλυκια εταιρια Περαμα, φωλιαζουμε κατω απο τα στοργικα φτερα σου, η λαμψη σου μας δειχνει το δρομο ... κλπ.. κλπ.To παθος με το οποιο τραγουδανε τον υμνο του αφεντικου τους, θακανε το Λουκατς να φαει τα γυαλια του, μαζι με το σκελετο.Λιγο αργοτερα, τραγουδανε το get up on your rights (καλα παιδια, αλλα ελαχιστα συνεκτικο ρεπερτοριο).Αργα τη νυχτα επιστρεφουμε στο Πλοιο της (ταξικης) Αγαπης και σαλπαρουμε.Στο σκεπαστο καταστρωμα, απλωνουν λεπτα μαυρα στρωματακια, σαν καριματ κι ο καθενας βολευει καπου τον υπνοσακο του.Οι προνομιουχοι, αποσυρομαστε στις καμπινες.Υπνος εν πλω.
Εγερτηριο στις 6:30, ξυπναω εικοσι λεπτα νωριτερα (σοφη τακτικη, οταν διεκδικεις μια τουαλετα απο αλλους δεκαεφτα αγουροξυπνημενους).Αγκυροβολουμε σε μικρη αποσταση απο ενα - φαινομενικα - συνηθισμενο νησακι, τη Σατοντα.Η λαντζα πιανει δουλεια και σε λιγο ανηφοριζουμε ενα καλογραμμενο μονοπατι στο μικρο λοφο.Στην κορυφη του, η θεα ειναι απεριγραπτη : ολο το εσωτερικο του μικρου νησιου, αποτελειται απο μια αλμυρη λιμνη, που περιβαλλεται απο δασωμενους λοφους.Βουταω, σχεδον κουτρουβαλωντας, στα σκουρα νερα κι απομακρυνομαι απο τους υπολοιπους.Το δασος γυρω ξυπναει και γεμιζει ηχους.Πλησιαζω ενα απομερο σημειο της ακτης, οσο πιο αθορυβα γινεται.Φτανοντας στα ρηχα, οι ηχοι γινονται εκκωφαντικοι και ξαφνικα, χτυπαω δυνατα το νερο.ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ.Σα να καηκε ο ενισχυτης.Για τουλαχιστον δεκα δευτερολεπτα, δεν ακουγεται το παραμικρο.Σιγα σιγα, οι ηχοι του δασους ξαναδυναμωνουν.Ξαναχτυπαω, ξανα σιωπη.Τετοιο υπακουο ακροατηριο, ουτε κομμισαριος σε κομματικη συγκεντρωση δεν εχει απολαυσει.Συνιστω το παραπανω παιχνιδι, σα θεραπευτικη μεθοδο εκτονωσης σταλινικων απωθημενων.Οι γυρω λοφοι προσφερονται για μοναχικη βολτα, παραλληλα με την ακτη.Η λιμνη αλλαζει χρωματα, αναλογα με το σημειο παρατηρησης.Λιγο πιο κατω, μια οικογενεια πιθηκων, διακοπτει το πρωινο ξεψειριασμα και με παρατηρει καχυποπτη.Ενα ζαρκαδακι νομιζει οτι διαλεξε τον καταλληλο θαμνο, να κρυφτει, αλλα κανει λαθος.
Επιστροφη στο πλοιο και πρωινο, ενω σαλπαρουμε για αγνωστη, ερημη ακτη στα βορεια παραλια της Σουμπαουα.
 

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εκπληκτικη περιγραφη! Περιμενω με ανυπομονησια τη συνεχεια!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ χαιρομαι που καποιοs εχει παει στο Κομοντο και θα μαs τα πει πρωτο χερι και πιο πολυ χαιρομαι που αυτοs εισαι εσυ Βαγγελη:clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μου επιτρεπετε ελπιζω αφου ο Βαγγεληs δεν εχει βαλει καποια φωτο , να βαλω εγω , για να παρουν μια ιδεα οσοι δε γνωριζουν τουs δρακουs και το νησι Κομοντο..
 

Attachments

DRIVER

Member
Μηνύματα
108
Likes
47
Επόμενο Ταξίδι
ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
για πειτε ρε παιδια και σε μας τους ασχετους που ειναι το νησι κομοντο?
 

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47
για πειτε ρε παιδια και σε μας τους ασχετους που ειναι το νησι κομοντο?
Πηγαινοντας ανατολικα απο το Μπαλι, βρισκονται τα νησια Λομποκ, Σουμπαουα, Φλορες κλπ.Το Κομοντο βρισκεται κοντα στο νοτιοανατολικο ακρο της Σουμπαουα, στο στενο που τη χωριζει απο τις Φλορες.Οταν λενε νησι στην Ινδονησια, εννοουν μεγεθος τουλαχιστον σαν τη Ροδο, τα υπολοιπα τα θεωρουν σχεδον βραχονησιδες (Κομοντο, Ριντσα και δε συμαζευεται..)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Βαγγελη δε δινω αλλεs πληροφοριεs , γιατι πιστευω-ελπιζω οτι θα μαs τα πειs εσυ στη συνεχεια τηs ιστοριαs σου :D
Ωs απαντηση στο κουιζ που θετειs , θα ελεγα οτι οπωσδηποτε ναι! Απο τετοια ταλαιπωρια-εμπειρια μοναδικη μονο ευτυχηs,ηρεμοs και πληρηs μπορει να βγειs!
 
Μηνύματα
6
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη και Πράγα
Τέλειο !

Ευάγγελε, οι περιγραφές σου είναι καταπληκτικές. Εύγλωττες και εικονογραφημένες ! Πολύ μου άρεσε και το κουίζ που έβαλες. Διαγράφεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνέχεια της ιστορίας. :clap:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Απ το στυλ της περιγραφής Βαγγέλη συμπεραίνω οτι δεν σε πειραξε τοσο που το κρουαζιεροπλοιο αποδείχτηκε σκυλοπνίχτης για λαθρομετανάστες.
Πρόβλημα θα ειχες αν ο δράκος του Κομόντο αποδεικνύονταν σαύρα των αγρών.
Πολύ ωραία η περιγραφή, δωσε μας και τις αντιδράσεις του γυναικείου πληθυσμού στην διαβιωση στο καράβι..
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ο δρακος του κομοντο!!!!:shock::shock:
Πολυ χαιρομαι που οι Ελληνες ταξιδευουν σε απιθανα μερη και κυριως γραφουν τις καταπληκτικες εμπειριες και περιπετειες τους.
Μπραβο Βαγγελη.
Περιμενω και εγω την συνεχεια της ιστοριας με πολλες λεπτομεριες.
Ευχομαι να γραψεις για το Μπαλι και για το Λομποκ οταν βρεις ευκαιρια.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Μπράβο Βαγγέλη
Καταπλητική εισαγωγή.
Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια.
Αλήθεια, το φινιστρίνι στο "ιδιαίτερο" ήταν όλα τα λεφτά.
Ηλιοθεραπεία εν δράσει
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Βαγγέλη, παρα πολυ ωραιος,σ την περιγραφη και τρομερή η εμπειρια σου! περιμενω την συνεχεια σύντομα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom