Παραλίες Ηπείρου ή Βόρεια Εύβοια (ή κάπου αλλού);

pierikos

Member
Μηνύματα
27
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Το ψάχνω
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Παρότι προτιμώ για τις διακοπές μου προορισμούς του εξωτερικού χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να απολαύσω τη θάλασσα, φέτος όπως φαίνεται θα μείνω Ελλάδα!
Κύριος λόγος είναι το οικονομικό, δεδομένου ότι έχω στα σκαριά για τους επόμενους μήνες, ταξίδι σε Εδιμβούργο-Λίβερπουλ-Μάντσεστερ το οποίο απαιτεί αυξημένο μπάτζετ. Επίσης όμως φέτος, για πρώτη φορά, αισθάνομαι την επιθυμία για διακοπές sea and sun.
Έχω καταλήξει ανάμεσα στη Βόρεια Εύβοια και τις παραλίες της Ηπείρου (Σύβοτα, Πάργα κτλ, μέχρι Πρέβεζα) για τέλη Αυγούστου, όπου μπορώ να μεταβώ οδικώς από τη βάση μου (Κατερίνη). Τι θα προτείνατε μεταξύ των δύο;
Επίσης θα ήθελα να με ενημερώσετε και για τους δυο προορισμούς όσον αφορά στους παράγοντες: παραλίες, νυχτερινή ζωή, κόστος διακοπών (φαγητό, ποτό κτλ), άλλα αξιοθέατα κοντά.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Υ.Γ.: Αν έχετε να προτείνετε κάποια εναλλακτική πρόταση (εκτός Χαλκιδικής), ευπρόσδεκτη.
 

kasnax

Member
Μηνύματα
20
Likes
3
Δήμος Πάργας

η καταγωγή μου είναι από την 'Ηπειρο και συγκεκριμένα την περιοχή που αναφέρεις (κοντά στην Πάργα). Αν είσαι της παραλίας και θες να λιώσεις ώρες ατελείωτες στην παραλία, αναμφισβήτητα πας για τη παραλία Λούτσας (ή Παραλία Βράχου). Τεράστια αμμουδιά (γι'αυτό και τα δύο ονόματα).

Δες φωτογραφίες από ένα Facebook Group εδώ: https://www.facebook.com/groups/49804546365/photos/

Το καλό είναι ότι αν είσαι εκεί μπορείς να κάνεις και κοντινές εξορμήσεις σε άλλες παραλίες (Ψάξε το Αλωνάκι), την Πάργα, την Πρέβεζα, τα Σύβοτα, ακόμα και τη Λευκάδα για ολοήμερη.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Επίσης: Ανατολικό Πήλιο. Από τις καλύτερες παραλίες της χώρας συν εκπληκτική φύση του Πηλίου συν καταπληκτικά χωριά συν πολύ καλό φαγητό.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Οπως ειπε και ο kasnax εχει τρομερες παραλιες και μερη στη Θεσπρωτια. Η περιοχη του Βραχου εχει πολλα και φτηνα ενοικ. δωματια επανω στη θαλασσα αλλα ειναι μονο για ρηλαξ. Αν θελεις περιπετεια , μπαρακια και night life η Παργα ειναι πολυ κοντα. Οσο για "πιο πανω" ολη η περιοχη γυρω απο τα Συβοτα ειναι καταπρασινη με πανεμορφα μερη και παραλιες. Εχω παεει 3 φορες στη περιοχη και ευχαριστως θα ξαναπηγαινα. Τοσο πυκνο πρασινο δεν εχω ξαναδει σε παραθαλασσιο μερος. Απο κοστος διαφερει. Σε Βραχο (Ριζα, Λιγια) ειναι πολυ φτηνα, σε Καστροσυκια, Συβοτα, Μεγα Αμμος ειναι ακριβουτσικα, και σε Πλαταρια,Περδικα ειναι πετρια. Σε Παργα ειναι πανακριβα και δεν βρισκεις ουτε να παρκαρεις.

Τωρα για Β. Ευβοια, στον Ευβοιικο υπαρχει η περιοχη απο Λιμνη μεχρι τη Λιχαδα με καλουτσικες παραλιες και ησυχια (εκτος απο Αιδηψο). Εχει επισης πολυ πρασινο - ειδικα σε Γρεγολιμανο και Αη Γιωργη ειναι σαν ενα πρασινο χαλι διπλα στη θαλάσσα. Τιμες αρκετα φτηνα. Μπαρακια και night life, μετρια πραγματα.

Απο τη πλευρα του Αιγαιου εχει ακομη πιο ωραιες παραλιες αλλα οχι τοσο πρασινο. Απο μπαρακια και night life πολυ λιγα πραγματα. Κοστος ζωης πολυ φτηνα.

Εγω παντως ειμαι οπαδος της Θεσπρωτιας ασυζητητι.

Για Ανατ. Πηλιο δεν ξερω γιατι δεν εχω παεει. Εχω ακουσει τα λαυτερα ομως.
 

kasnax

Member
Μηνύματα
20
Likes
3
Μια φωτογραφιούλα από το αλωνάκι (αγαπώ αλωνάκι)
ai1.trekearth.com_photos_27620_dsc02880.jpg


Και άλλες δύο από Παραλία Λούτσας/Βράχου
awww.prevezainfo.gr_nomosprevezas_paralies_paralialoutsas_beachbarvaniladelmar_1.jpg

awww.prevezainfo.gr_nomosprevezas_paralies_paralialoutsas_vaniliadelmar_18.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom