Νεπάλ Πεζοπορεία στα δάση του Νεπάλ και περιήγηση στην Κατμαντού

sifounas

Member
Μηνύματα
5
Likes
4
Η επιστροφή από το βουνό είναι βουβή γεμάτη σκέψεις, συναισθήματα και ανυπομονησία για την επιστροφή στα σπίτια μας και στον πολιτισμό.
Η ανείπωτη κούραση και η επιθυμία για ανέσεις και καλό φαγητό μας οδηγούν βιάστηκα στα πλησιέστερα ξενοδοχεία και λίγες μέρες χαλάρωσης πριν την επιστροφή στην καθημερινότητα είναι απαραίτητες.
Η περιήγηση μας σε χώρους τουριστικούς, της περιοχής, μας δίνει μια ήπια προσαρμογή στης κανονικές συνθήκες ζωής.
Εικόνες μαγικές από αρχαίους πολιτισμούς και νοοτροπίες τοπικές, ξεδιπλώνονται μπροστά μας και μας ταξιδεύουν το νου ευχάριστα. Πολλές φορές μας κάνουν να γελάμε ή και να διαπιστώνουμε πως τελικά δεν είμαστε και τόσο πολιτισμένοι όπως νομίζουμε!.
Θυμάμαι όταν διασχίσαμε τα ατέλειωτα καταπράσινα βουνά του Νεπάλ ζώντας την αγριότητα της φύσης αλλά και την γαλήνη της και νιώθοντας πόσο αδύναμη μειοψηφία είμαστε ανάμεσα στα χιλιάδες έντομα ζώα και δέντρα που μας περιέβαλαν και μας συντρόφευαν όλες τις μέρες τις πορείας.
Αξέχαστες εικόνες αλλά και εμπειρίες. Χαρακτηριστική ανεξίτηλη εμπειρία ήταν θυμάμαι η διαδρομή σε πυκνό δάσος με πυκνή βλάστηση, σε μονοπάτι ανάμεσα σε θάμνους και πόες όπου από τις πυκνές φυλλωσιές μας ορμούσαν βδέλλες και ρουφούσαν το αίμα μας. Ένα θέαμα αηδιαστικό αλλά και πρωτόγνωρο που μας αγρίευε και μας ανησυχούσε. Κυριολεκτικά ζούσαμε την περιπέτεια και τον κίνδυνο. Όλη μέρα βαδίζαμε και προχωρούσαμε μέσα στην ατέλειωτη ζούγκλα συντροφιά με τις βδέλλες την βροχή. Η φαντασία του αναγνώστη είναι ελεύθερη να πλάση το υπόλοιπο σκηνικό…δεν νομίζω να καταφέρει να ξεφύγει από την πραγματικότητα όσο μεγάλη και αν είναι. Το βράδυ κοιμηθήκαμε σε ένα πέτρινο παλιό χάνι αποκολλώντας από πάνω μας τις τελευταίες ενοχλητικές βδέλλες ενώ η βροχή έπεφτε αδιάκοπα, μελαγχολικά και ρομαντικά. Το βουητό από το διπλανό χείμαρρο δεν ήταν αρκετό να μας κρατήσει ξάγρυπνους γιατί η κούραση ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη.
Την επόμενη μέρα η πορεία συνεχίστηκε για άλλες 6 ώρες αλλά με καλό καιρό και χωρίς βδέλλες. Ανακουφισμένοι από τι ς καλύτερες συνθήκες η ομάδα έγινε πιο εύθυμη. Όταν κατά την επιστροφή γυρίσαμε στο ίδιο σημείο μετά από 4 μέρες μας περίμενε μια έκπληξη. Το χάνι που είχαμε κοιμηθεί εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε. Μια απότομη κατεβασιά του χειμάρρου λίγες ώρες μετά την απομακρηνσή μας και παρασύρθηκε ολόκληρο. Λίγες πέτρες και ξύλα μαρτυρούσαν την ύπαρξη του. Για άλλη μια φορά ήμασταν τυχεροί.
Το Νεπάλ έχει σίγουρα πολλές αντιφάσεις. Μία πολύ αστεία εικόνα για να ευθυμήσουμε λίγο είναι οι σκηνές της καθημερινότητας στους δρόμους του Κατμαντου όπου το κυκλοφοριακό σε ώρες αιχμής σε μερικούς δρόμους έχει την δική του χάρη και ομορφιά. Απίστευτο γέλιο χαρίζει στους τουρίστες η οδηγητική συμπεριφορά των Νεπαλέζων οδηγών όπου συνεχώς πατούν το κλάξον και ένα πανδαιμόνιο ήχων βασανίζει τα δικά μας αυτιά. Αυτό όμως που είναι απίστευτο είναι ότι με τις κόρνες συνεχώς πατημένες σε μικρά πολύ διαστήματα συνεννοούνται μεταξύ τους σαν να επικοινωνούν με κώδικα. Αδύνατο να περιγράφει αυτή η τριτοκοσμική εικόνα αλλά μας βάζει και σε σκέψεις μερικές φόρες…εμείς είμαστε η όχι τριτοκοσμικοί;;;;;
Ταξιδέψτε όσο μπορείτε φίλοι αναγνώστες…το ταξίδι μας κάνει σοφότερους και καλύτερους…και μην ξεχνάτε... μακριά από τον πολιτισμό τις ψευτιάς και της υποκρισίας!
Κώστας Αποστολόπουλος.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ όμορφη η ιστορία σου! Με ταξίδεψε μακριά και μου χάρισε όμορφες εικόνες!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Aγαπημένα μέρη!
καθε αναφορά σε αυτά ευπρόσδεκτη!!
ευχαριστούμε -καλά ταξίδια!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Namaste sifouna.

Το Νεπαλ εχει κερδισει πολλους ποντους για επομενος προορισμος.
Ευχαριστουμε για την ιστορια και αν μπορεις να μου πεις 15-20 μερες ειναι καλες για το Νεπαλ?
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σευχαριστουμε για την ιστορια και καλως μας ηρθες!!:clap:
Αν θες δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες και γαι σενα και για το ταξιδια σου!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
welcome!!! με ιστορία για πρώτο μηνυμα, φαντάζεσαι την συνέχεια... :)
sifouna φτιάξε χαρτη γρήγορα και πες μας περισσότερα....!!!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλώς ήρθες σίφουνα!πολύ καλή η ιστορία σου!κάθε φορά που διαβάζω τέτοιες ιστορίες ''ορειβατικού'' χαρακτήρα...αναρωτιέμαι τι"πάθος"είναι αυτό που σας διακατέχει ώστε να συνεχίζετε απτόητοι παρά τις αντιξοότητες που καθ΄οδόν συναντάτε..!
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. namaste.. ..καλως ηλθες πεζοπορε... ποια διαδρομη έκανες?
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ εντυπωσιακη εισοδος!
Γραφεις ωραια ....αλλα μ αρεσει πιο πολυ και αυτος ο τροπος ταξιδιου που διαλεξες...
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.964
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Η επιστροφή από το βουνό είναι βουβή γεμάτη σκέψεις, συναισθήματα και ανυπομονησία για την επιστροφή στα σπίτια μας και στον πολιτισμό.
Η ανείπωτη κούραση και η επιθυμία για ανέσεις και καλό φαγητό μας οδηγούν βιάστηκα στα πλησιέστερα ξενοδοχεία και λίγες μέρες χαλάρωσης πριν την επιστροφή στην καθημερινότητα είναι απαραίτητες. .
Η δική μου επιστροφή από το βουνό, από την άλλη, ήταν λαλίστατη και μες στα γέλια, γεμάτη συναισθήματα, εδώ συμφωνούμε, κι επίσης γεμάτη ανυπομονησία...αλλά για την επόμενη επιστροφή, ξανά στο βουνό....
Όσο για το σώμα, ανάλαφρο, και καμία απολύτως επιθυμία για ανέσεις και καλό φαγητό.........
Καταλήγουμε, λοιπόν, ξανά, στο απόφθεγμα πως 'άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, και δη της γυναίκας', και συμφωνούμε ότι καθένας απολαμβάνει με τον τρόπο του (έστω και με τον δικό μου, ελαφρώς διεστραμμένο τρόπο...):roll:
 

sifounas

Member
Μηνύματα
5
Likes
4
ευχαριστω για τα σχόλιά σας

Χenos είναι λίγες 4 εβδομάδες για το Νεπάλ.
CoccobillΥπάρχουν 14 κορφές πάνω από τα 8000 μέτρα και φυσικά όλες στα Ιμαλάια.
Romnatic woman oι αντιξοότητες είναι που μας δίνουν δύναμη και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη!!!!
Lullu Δεν θυμάμαι όνομα αλλά καταλήξαμε στην κορφή Yala Peak.
Ευχαριστώ Kleopatra.
Ευχαριστω getxowoman
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
:roll::roll: Που είσαι δεν θα μας πεις λίγο περισσότερα για το δικό σου Νεπάλ;
Καλώς όρισες καταρχήν

η οδηγητική συμπεριφορά των Νεπαλέζων οδηγών όπου συνεχώς πατούν το κλάξον και ένα πανδαιμόνιο ήχων βασανίζει τα δικά μας αυτιά
Στο Νεπάλ για να οδηγήσεις πρέπει να έχεις
Καλά φρένα
Καλή κόρνα
Καλή τύχη
(παλιά νεπαλέζικη παροιμία)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.782
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom