Γερμανία Ποδηλατώντας στις Βαυαρικές Άλπεις.

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου

- Μωροοοοοό μου θυμάσαι τα λεφτά που έδωσες το πρωί για τα ψώνια?
- Ναι....
- Ε! δεν πήγα supermarket
- Και τι έκανες?
- Αγόρασα εισιτήρια για Γερμανία....
----Απόλυτη ησυχία---
Ωχ! Το έπαθε το εγκεφαλικό... αλλά εγώ ακάθεκτη....
- Έκλεισα για Βαυαρία 3 μέρες και νοίκιασα και αυτοκίνητο να πάμε βόλτα γύρω γύρω.
---Απόλυτη ησυχία---
- Έβγαλα και πρόγραμμα. Την Παρασκευή μετά την δουλειά πετάμε για Μέμιγκεν, μία πόλη λίγο έξω από το Μόναχο, παίρνουμε αμάξι και οδηγάμε νότια στις βαυαρικές Άλπεις, την επόμενη μέρα πάμε βόλτα με το τελεφερίκ ψηλά στο βουνό και μετά κατεβαίνουμε με τα πόδια και επισκεφτόμαστε τα δύο κάστρα που βρίσκονται στο χωριό. Την επόμενη μέρα παίρνουμε το αμάξι και πάμε βόλτα στην βαυαρική εξοχή, σε ένα άλλο κάστρο, ένα μοναστήρι και θα ανέβουμε και στην πιο ψηλή κορυφή της Γερμανίας. Γυρνάμε την Δευτέρα κάνοντας μια βόλτα πρώτα από την λίμνη Κόνστανς την μεγαλύτερη της Γερμανίας.... Διάλειμμα για ανάσα......... :)
- Καλά.....

Τι να κάνω ρε παιδιά? Ryanair είναι αυτή και με τέτοιες τιμές ούτε Αθήνα με το πλοίο δεν πας....... Θα πείτε τώρα καλά το ποδήλατο που είναι? Αλλά έρχεται, διότι όπως λένε στο χωριό μου << Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια... ο Θεός γελάει! >> :mad:

Ωραία η πτήση με την Ryanair, low budget εταιρεία αλλά μια χαρά πας με λίγα χρήματα σε περιοχές που ούτε φανταζόσουν ποτέ. Φτηνό εισητήριο, 75 ευρώ, το άτομο, πήγαινε έλα και προσφορά στην ενοικίαση αυτοκινήτου από την Hertz, με 30 ευρώ την μέρα. ( και για να προλάβω αυτούς που θα πουν οτι υπάρχουν και καλλίτερες τιμές, να πω ότι έψαχνα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία)

Φτάνουμε Μεμιγκεν και με το χαρτί της κράτησης πάω στο γραφείο της Hertz, το δίνω στο παιδί και όλο χαμόγελα περιμένω το κλειδί μου......
- Δεν σας βρίσκω, μου λέει σε άπταιστα Αγγλικά....
- Ορίστε???? μα έχω εκτυπωμένη την κράτηση. Τι ακριβώς μου λέτε? :mad:
Μετά από μισή ώρα ψαξίματος κατάλαβα την γκάφα μου..... ( να θυμηθώ να την γράψω στο συγκεκριμένο τόπικ συζήτησης...) είχα κάνει την αγορά των εισιτηρίων και την κράτηση του αυτοκίνητου με debit card και όχι με πιστωτική και οι ενοικιάσεις γίνονται μόνο με πιστωτικές.... Στο χαρτί τα έγραφε όλα, όνομα, είδος αυτοκινήτου, τιμή, ημερομηνία αλλά αυτό που δεν είδα ήταν με μικρά μικρά γράμματα στα αγγλικά ότι η κράτηση ακυρώθηκε..... :(

- Ωραία, τώρα τι κάνουμε? με ρωτάει ο σύζυγος
- Τραίνο, λέω εγώ.

Ρωτάμε στις πληροφορίες και μας δίνουν το πρόγραμμα της διαδρομής που πρέπει να κάνουμε... Ταξί μέχρι το σταθμό του τραίνου, τραίνο που αλλάζουμε τρις φορές μέχρι το Fussen και μετά ταξί μέχρι το Schwangau....... Μέσα στο τραίνο μας ενημερώνουν οτι η τελευταία ανταπόκριση δεν εκτελείται λόγω εργασιών στις γραμμές και θα ήταν καλλίτερα να πάρουμε ταξί να πάμε στον τελικό προορισμό.... Λοιπόν έχουμε και λέμε: 12 ευρώ το πρώτο ταξί, 48 ευρώ τα εισητηρία του τραίνου και 30 ευρώ το δευτερο ταξί = 90 ευρώ, πιο ακριβά και απο τα αεροπορικά εισητηρία....
Φτάνουμε στο ξενοδοχείο δέκα το βράδυ και πεινάμε, τα πάντα κλειστά εκτός από μια πιτσαρία που είναι ανοικτή μέχρι τις έντεκα, ίσα που προλάβαμε να φάμε μία πίτσα......

Και τώρα μερικές συμβουλές:
Τα πάντα κλείνουν πολύ, μα πάρα πολύ νωρίς, οι καφετέριες από τις έξι και οι ταβέρνες μετά τις οκτώ κλείνουν τις κουζίνες. Οι δρόμοι μετά τις εννιά είναι άδειοι και όλοι κλείνονται στα σπίτια τους.
Όταν θέλετε να κάνετε μακρινή απόσταση μέσα στη Βαυαρία, να πάρετε το ημερήσιο εισιτήριο που με 24 ευρώ πάτε παντού με τραίνο ή και λεωφορείο και το δεύτερο άτομο είναι επιπλέον 4 ευρώ. Αυτό μας το είπαν στην επιστροφή.

 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.902
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ωραία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ιστορία για την πανέμορφη Νότια Γερμανία.
Ελπίζω να μην είχατε άλλες αναποδιές.
Περιμένω τη συνέχεια.
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Ωραία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ιστορία για την πανέμορφη Νότια Γερμανία.
Ελπίζω να μην είχατε άλλες αναποδιές.
Περιμένω τη συνέχεια.
Χα! Μόνο να σου πω ότι χθες έπαιξα χιονοπόλεμο :mad:
Αλλά τα υπόλοιπα αύριο..........
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
περιμένω και εγώ να ξαναθυμηθώ τα μέρη που πήγατε.
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
- Και τώρα τι κάνουμε? Με ρωτάει ο σύζυγος νωρίς το πρωί την δεύτερη μέρα. ( Αυτό που μου αρέσει όταν ταξιδευω στην Ευρώπη είναι ότι όλες οι χώρες πάνε πίσω στην ώρα, οπότε το πρωί ξυπνάς πιο χαλαρά........)
- Ακολουθούμε το πρόγραμμα, απαντώ εγώ, ευτυχώς έκλεισα ξενοδοχείο δίπλα στα κάστρα και στο τελεφερικ και μπορούμε να πάμε με τα πόδια.
Σηκωνόμαστε ανοίγουμε τις κουρτίνες και παθαίνουμε διπλό σοκ. :rolleyes: Το πρώτο είναι ότι το βράδυ που ήρθαμε από την κούραση δεν κοιτάξαμε τη θέα έχουμε από το παράθυρο μας. Μπροστά μας στα δύο με τρία χιλιόμετρα, σαν τοίχος βρίσκονται οι κορυφές των Άλπεων με τα κάστρα κτισμένα στη βάση τους, περιτριγυρισμένα με πυκνό δάσος και μπροστά τους απέραντα λιβάδια καταπράσινα με πολύχρωμα λουλούδια. Μία θέα τελείως διαφορετική από αυτή που έχω συνηθίσει στα δικά μας βουνά. :)
Το δεύτερο σοκ είναι ότι η κορυφή του βουνού είναι χιονισμένη και καλυμμένη με σύννεφα...... o_O
Ωχ!!!! και τώρα???

Κατεβαίνουμε για πρωινό και έπειτα ρωτάμε στην ρεσεψιόν για το τελεφερίκ, Tegelberg, στα γερμανικά, και αν μπορούμε να το επισκεφτούμε. Μας είπε να περιμένουμε και μπαίνει στο διαδίκτυο στη σελίδα του τελεφερίκ που έχουν web camera. Δεν έχει ορατότητα, μας λέει, και χιονίζει, είναι καλλίτερα να μην ανέβετε. Καλά, λέμε, τότε θα πάμε ως τα κάστρα με το λεωφορείο και ζητάμε πληροφορίες. Στάση έξω από το ξενοδοχείο, πρόγραμμα αναρτημένο σε πίνακα και ειδικές κάρτες που μας δίνουν από το ξενοδοχείο, κοστίζουν 2 ευρώ η καθεμία και έχουμε δωρεάν αστικά λεωφορεία, εκπτώσεις σε κάστρα και τελεφερίκ και χαμηλότερες τιμές στα τραίνα. :D

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω μερικές ακόμα συμβουλές και πληροφορίες.
Όλοι οι Γερμανοί μιλάνε Αγγλικά, οι περισσότεροι αρκετά καλά, είναι πολύ εξυπηρετικοί και πολύ ευγενικοί, σε χαιρετάνε στο δρόμο και πάντοτε μας απαντούσαν στις ερωτήσεις μας. Γενικά πολύ χαρούμενοι, μας έκανε πολύ εντύπωση, γιατί στο μυαλό μας υπήρχε μία άλλη εικόνα. Αλλά πάλι είμαστε σε χωριό μακρυά από αστικές περιοχές, οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές και μιλάμε πιο πολύ για Βαυαρούς παρά για Γερμανούς..... :cool:
Σε όλα τα τουριστικά μέρη υπήρχαν πληροφορίες για τους τουρίστες, στο αεροδρόμιο, στην πόλη του Fussen, στο χωριό Schwangau και στο χώρο των κάστρων. Οι υπάλληλοι είναι πολύ εξυπηρετικοί και προσπαθούν πάντα να βοηθάνε.
Αν και μιλάνε Αγγλικά, τα ενημερωτικά φυλαδια και πινακες καθώς και αρκετες σελίδες του διαδικτύου είναι μόνο στα Γερμανικά.
Οι Γερμανοί είναι πολύ ακριβής σαν λαός. Για παράδειγμα, τα λεωφορεία παιρνάνε ακριβώς στην ώρα τους και τα μαγαζιά κλείνουν και δεν εξυπηρετουν πελάτες ακόμα και αν είναι μέσα στο μαγαζί.
Από την άλλη είναι πολύ χαλαρός σαν λαός, παράδειγμα: όταν ὲκλεισα το δωμάτιο στο ξενοδοχείο μου είχαν πει ότι το check in γίνεται μέχρι τις 22:00, όταν τους πήρα τηλ από το αεροδρόμιο να τους πω ότι θα καθυστερήσουμε, μου είπαν ότι η ρεσεψιόν θα είναι κλειστή, η πόρτα κλειδωμένη αλλά το κλειδί μου θα βρίσκεται στο κουτί με τις εφημερίδες, καλό δρόμο να έχω και θα με δουν την άλλη μέρα...... Την Δευτέρα που κάναμε check out ρωτήσαμε αν μπορούμε να αφήσουμε τις βαλίτσες μας κάπου για να κάνουμε μία βόλτα στην περιοχή, Μας λένε ότι κάθε Δευτέρα μετά το πρωινό το ξενοδοχείο κλείνει γιατί είναι οικογενειακό και πάνε βόλτα με τα παιδιά τους...
Οι πόρτες του ξενοδοχείου είναι ανοικτές, αλλά δεν θα υπάρχει προσωπικό, θα μας δώσουν ένα κλειδί ενός δωματίου και μετά που θα τις πάρουμε μπορούμε να αφήσουμε το κλειδί στη ρεσεψιόν.... :cool: Στο ποδηλατάδικο που νοικιάσαμε ποδήλατο των ρωτήσαμε αν μπορούμε να γυρίσουμε το ποδήλατο Δευτέρα πρωί και μας απαντάει ότι μπορούμε να κάνουμε την επιστροφή όποτε θέλουμε και αν δεν είναι εκεί, να κλειδώσουμε τα ποδήλατα και να βάλουμε το κλειδί στο γραμματοκιβώτιο......
Οι Γερμανοί αγαπάνε πολύ τα σκυλιά και τα πέρνουν μαζί τους στις διακοπές. Πολλά ξενοδοχεία δέχονται κατοικίδια στα δωμάτια, οπότε προσέξτε αν είστε αλλεργικοί.....

Βγαίνουμε από το ξενοδοχείο, παμε στη στάση και βλέπουμε οτι το λεωφορείο θα περάσει σε μία ώρα, κοιταζόμαστε και λέμε άσε θα πάμε με τα πόδια. Περπατάμε 100 μέτρα και βλέπουμε ένα ποδηλατάδικο που νοικιάζει ποδήλατα.
Έλα, μου λέει ο σύζυγος, θα νοικιάσουμε ποδήλατο να κάνουμε βόλτα για τη μέρα....... :confused:
Τον κοιτάω με στραβό βλέμμα...
- Είσαι τρελός? Επειδή είσαι ποδηλάτης, έχεις 5 ποδήλατα σπίτι και κάθε σαββατοκύριακο παίρνεις τα όρη και τα βουνά, δεν σημαίνει ότι εγώ θέλω να ξεπατωθώ στις διακοπές μου.... :eek: :eek:
- Έλα να ρωτήσουμε.
- Μα δεν θέλω, είμαι κουρασμένη
- Σε παρακαλωωωωωωωωωω......
- Καλά....

Μπαίνουμε στο μαγαζί και ρωτάει. 8 ευρώ τη μέρα το ποδήλατο, αρκετά καλής ποιότητας και πολύ περιποιημένο. Βλέποντας την δυσπιστία στο βλέμμα μου μου λέει να μην ανησυχώ όλη η περιοχή είναι πολύ εύκολη για ποδήλατο γιατί είναι επίπεδη με πολύ μικρές ανηφόρες-κατηφόρες, υπάρχουν ειδικοί ποδηλατοδρόμοι που ενώνουν τις περιοχές μεταξύ τους, υπάρχει σηματοδότηση παντού και μας έδωσε και φυλλάδιο με όλες τις προτιμώμενες ποδηλατικές διαδρομές με πληροφορίες για την κάθε μία. (στα Γερμανικά φυσικά.......) :)

- Σε παρακαλωωωωωωωωωω, μου λέει με όλο γλύκα στο βλέμμα του....
- Θεέ μου έυχομαι να μην το μετανιώσω, απαντώ εγώ και δέχομαι.

Δεν έχω κάνει καλλίτερο ποδήλατο στη ζωή μου..... Φανταστείτε να κάνετε ποδήλατο μέσα απο κααπράσινα λιβάδια, με πολύχρωμα λουλούδια, χωρίς άγχος αυτοκινήτου και με αγελαδίτσες να σας κοιτάνε με ήρεμο βλέμα καθώσ μασουλάνε το χορτάρι τους....
Κάνω ποδήλατο, γελώντας και τραγουδώντας με το σύζυγο δίπλα μου να με κοροϊδεύει που αρχικά δεν ήθελα... Τραβάτε με και ας κλαίω.... :p :p :p

Φτάνουμε σε δέκα λεπτά στα κάστρα, Hohenschwangau και Neuschwanstein. Το πρώτο κληρονομήθηκε και ανακατασκευάστηκε από το βασιλιά της Βαυαρίας Μαξιμίλιο Β' ενώ το δεύτερο κατασκευάστηκε από το γιο του Λουδοβίκο Β'. Δεν θα γράψω παραπάνω για την ιστορία των κάστρων γιατί υπάρχει και wikipedia....... :D
Αν και ξυπνήσαμε πρωί, με τούτα και με κείνα φτάσαμε στο κάστρο γύρω στις 11, δεν είχε πολύ κόσμο αλλά μέχρι να δέσουμε τα ποδήλατα, να ξεμουδιασουμε και να προσανατολιστούμε έφτασαν δύο τουριστικά πούλμαν και το αστικό και ο χώρος γέμισε τουρίστες......... :confused:
Καλά να πάθω γιατί το ήξερα, το είχα διαβάσει ότι μετά τις 12 και μέχρι τις 4 έχει πολύ κόσμο γιατί φτάνουν για ημερήσια από το Μόναχο, αλλά εγώ άλλα σχέδια είχα........... :( :( :(
Μπορείς να κάνεις και κράτηση του εισιτηρίου μεσώ διαδικτύου με πιστωτική κάρτα. Η ουρά για τα κλεισμένα εισιτήρια είναι μικρότερη αλλά πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος για την ώρα γιατί οι ξεναγήσεις και στα δύο κάστρα γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες και αν χάσεις την ώρα που λέει το εισιτήριο σου ξέχνα το...... ;)
Το <<πάρκο>> περιλαμβάνει τα δύο κάστρα και ένα μουσείο σχετικά με την μοναρχία στη Βαυαρία, για περισσότερες πληροφορίες http://www.hohenschwangau.de/
Οι ξεναγήσεις κράτανε περίπου 40 λεπτά και στο δεύτερο κάστρο υπάρχει και στα Ελληνικά..(πρώτη φορά που χάρηκα ξενάγηση.......)
Για να προλάβεις και τα δύο κάστρα σου δίνουν εισιτήρια με αρκετή ώρα μεταξύ τους.
Τα κάστρα είναι κτισμένα πάνω σε λόφους και μπορείς να πας με τα πόδια, με άμαξα και στο δεύτερο και με λεωφορείο. ΠΡΟΣΟΧΗ.... οι εταιρείες μεταφοράς ειναι ανεξάρτητες των κάστρων και δεν αναλαμβάνουν ευθύνη αν υπάρχει καθυστέρηση και χάσετε την είσοδος σας. Επίσης να ξέρετε οτι οι χρόνοι που αναγράφονται στα φυλάδια για να περπατήσετε είναι πολύυυυυυυ παραπάνω από την πργματικότητα, εκτός αν έχετε μικρά παιδιά ή είσαστε ηλικιωμένοι.
Οι καλύτεροι τρόποι προσέλευσης είναι: Στο κίτρινο κάστρο, ανεβείτε με τα πόδια από την μπροστινή είσοδος που είναι σκάλα, λιγότερο από δέκα λεπτά, και κατεβήτε από την πίσω μεριά με τα πόδια. Η διαδρομή είναι υπέροχη και μπορείτε να δείτε την λίμνη από ψηλά.
Για το δεύτερο κάστρο πάρτε το λεωφορείο, κοστίζει 1,80 η ανάβαση, δεν έχει συγκεκριμένες ώρες και τα δρομολόγια γίνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις. Από εκεί που σας αφήνει το λεωφορείο αξίζει να ανεβείτε λίγο πιο πάνω να δείτε τη θέα από τη γέφυρα (Marienbrucke). Εμείς προτιμήσαμε να κατέβουμε με τα πόδια.
Κατά τις 4 είχαμε τελειώσει,οπότε σκεφτόμασταν τι να κάνουμε. Αποφασίσαμε να πάμε στο Fussen για φαί με τα ποδήλατα μέσα από το δάσος. Επειδή από εκείνο το μέρος περνάει το Ε4 μονοπάτι υπάρχουν παντού ταμπέλες με σηματοδότηση που πάνω αναγράφουν αποστάσεις και χρόνος που απαιτείτε. Μετά από μία διαδρομή μιάμισης ώρας μέσα από δάση, δίπλα σε λίμνη και αφού ανέβηκα και κατέβηκα ένα λόφο φτάσαμε στο Fussen. 18:00 Σάββατο απόγευμα και στο ιστορικό κέντρο εκτός από λίγους τουρίστες δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, τα πάντα κλειστά εκτός από τα εστιατόρια και δύο μαγαζιά με αναμνηστικά.
Μετά από ένα ωραίο δείπνο και την κατανάλωση μπύρας πήραμε το ποδηλατόδρομο για πίσω ενώ έβρεχε. Φτάσαμε παγωμένοι στο ξενοδοχείο που πέσαμε ξεροί για ύπνο.... :)

Συμπεράσματα από την πρώτη μέρα είναι οτι η Βαυαρία είναι τέλειο μέρος για άτομα που τους αρέσει η επαφή με την φύση και τον αθλητισμό, είναι γεμάτη με χιονοδρομικά κέντρα, λίμνες που μπορείς να κάνεις ιστιοπλοία ή να κολυμπήσεις, ποδηλατικές διαδρομές και ορειβατικά μονοπάτια. Εκτός από το Ε4 υπάρχει και το μονοπάτι του ποταμού Lech. http://www.tyrol.com/lech-river-trail
Οι μπύρες είναι τέλειες και πολύ φθηνές, η μισόλιτρη βαρελίσια έχει περίπου 3 ευρώ. Ο σύζυγος φανατικός λάτρης της μπύρας έπινε μέχρι να μπορεί να ποδαλατίσει με ασφάλεια :cool: :cool: :cool:
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.902
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Όταν βρεθήκαμε στην περιοχή αυτή μείναμε στο διπλανό χωριό το Buching.
Η περιοχή πανέμορφη και τα κάστρα θαυμάσια.
Δυστυχώς εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε ποδήλατο λόγω περιορισμένου χρόνου.
Πολύ ωραία η αφήγησή σου.
Περιμένουμε και φωτογραφίες.
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Και ξημερώνει η επόμενη μέρα.........
Το πρόγραμμα είχε ποδήλατο μέχρι το τελεφερίκ και μετά θα κατεβαίναμε με τα πόδια από το βουνό και αν έμενε χρόνος βόλτα στη λίμνη.
Αυτά μέχρι να ανοίξουμε το παράθυρο και βγούμε στο μπαλκόνι.... Η θερμοκρασία στο 0 και το βράδυ χιόνισε και το βουνό απέναντι ήταν ντυμένο στα λευκά.
- Αχ! Χιόνι, λέει όλο χαρά ο σύζυγος, τι ωραία....
- Τι έγινε; Θυμήθηκες τα νιάτα σου στην πατρίδα σου; απαντάω εγώ όλο νεύρα. Μα να χιονίσει; Τέλος Μαἱου; Όλο γκαντεμιές με κυνηγάνε.
Βγαίνουμε από το ξενοδοχείο και το κρύο τσουχτερό. Παίρνουμε τα ποδήλατα και κατευθυνόμαστε προς το τελεφερίκ. Τα εισιτήρια 22 ευρώ το άτομο για να ανεβοκατεύεις μία φορά :confused:
Ανεβαίνουμε με το τελεφερίκ και επειδή φυσάει ο θάλαμος πάει αριστερά-δεξιά, χαζεύω τη θέα με τις λίμνες και τα πράσινα λιβάδια ενώ το χέρι μου να σφίγγει το χέρι του άντρα μου, εγώ φοβάμαι και αυτός με πειράζει και γελάει :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Φτάνουμε στην κορυφή και χιονίζει. Το έχει στρώσει και το χιόνι φτάνει σε μερικά σημεία τους 30 πόντους. Είναι το ωραιότερο χιόνι που έχω δει ποτέ, οι νιφάδες πέφτουν σαν πούπουλα και το χιόνι είναι πολύ αφράτο.
Η θέα από ψηλά είναι υπέροχη, και έχει τόσα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που μπορείς να περπατήσεις σχεδόν όλες τις Άλπεις, με κάνει να θέλω να ξανάρθω, αλλά μετά που θα λιώσει το χιόνι.... :rolleyes:
Περπατήσαμε λίγο γύρω γύρω, βγάλαμε φωτογραφίες, παίξαμε χιονοπόλεμο και μετά από λίγο φυσικά εγώ άρχισα να κρυώνω. Μπήκαμε στο εστιατόριο και για να ζεσταθούμε αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε Γκουλάς, κρεατόσουπα με λαχανικά, ήταν αρκετά πικάντικη που για να ξεδιψάσουμε φυσικά ήπιαμε μπύρα :cool: :cool: :cool:
Πήραμε το δρόμο της επιστροφής με σκοπό να πάμε βόλτα στη λίμνη αλλά το κρύο ήταν τόσο τσουχτερό που προτιμήσαμε να πάμε για απογευματινό υπνάκο :D
Ξυπνήσαμε κατά τις 6 και ψάχναμε κάπου να φάμε.... ΧΑΧΑΧΑ καλή προσπάθεια. Τίποτα ανοικτό οπότε καταλήξαμε στην πιτσαρία να τρώμε μακαρονάδες και να πίνουμε μπύρες :cool: :cool: :cool:
Τελικά από την Γερμανία θα φύγω αλκοολική......... ;)
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Τι ονειρεμενο μερος!Και τι ωραια αφηγηση!!Ενα μεγαλο μπραβο απο μενα!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Σηκωνόμαστε ανοίγουμε τις κουρτίνες και παθαίνουμε διπλό σοκ. :rolleyes: Το πρώτο είναι ότι το βράδυ που ήρθαμε από την κούραση δεν κοιτάξαμε τη θέα έχουμε από το παράθυρο μας. Μπροστά μας στα δύο με τρία χιλιόμετρα, σαν τοίχος βρίσκονται οι κορυφές των Άλπεων με τα κάστρα κτισμένα στη βάση τους, περιτριγυρισμένα με πυκνό δάσος και μπροστά τους απέραντα λιβάδια καταπράσινα με πολύχρωμα λουλούδια. Μία θέα τελείως διαφορετική από αυτή που έχω συνηθίσει στα δικά μας βουνά. :)
Πολύ ωραία ιστορία Gaea! Υπάρχει καμιά φωτογραφία με την θέα;;
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Θα προσπαθήσω... αλλα δεν ξερω τι θα καταφέρω....
 

Gaea

Member
Μηνύματα
104
Likes
135
Επόμενο Ταξίδι
Μεγαλη Βρετανια- Ιρλανδια
Ταξίδι-Όνειρο
Το γύρο του κόσμου
Και το ομολογώ :(....
Δεν ξέρω πως να βάλω φώτο στα κείμενα μου.........
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Και το ομολογώ :(....
Δεν ξέρω πως να βάλω φώτο στα κείμενα μου.........
ανεβάζεις πρώτα κάπου τη φωτο (εγώ τις ανεβάζω στο flickr αλλά έχει πολλά αντίστοιχα), κάνεις δεξί κλικ στη φωτογραφία και κάνεις copy το λινκ της. Μετά πατάς εδώ το εικονίδιο που δειχνει ενα δεντράκι και κάνεις εκει paste το λινκ της φωτογραφίας, έτσι μπαίνει στο κείμενο. Επίσης μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες σε προσωπικό album στο travelstories! (πάνω πάνω έχει λινκ albums μελών)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.251
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom