Ποιά είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος;

coco_

Member
Μηνύματα
1.325
Likes
1.801
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
προσωπικα συμφωνω με τους γερανους κ.τλ στο λιμανι αλλα θυμηθηκα ενα καθηγητη μου αρχιτεκτονικης που ελεγε οτι "το πιο ομορφο κομματι στο λιμανι ειναι αυτοι οι τεραστιοι γιγαντες που μοιαζουν σαν να δουλευουν αδιακοπα..." προσωπικα μου φαινονται απαισια αλλα τελικα τα γουστα του καθενος ειναι πολυ υποκειμενικα.....:haha:
Θα απαντούσα κάτι σχετικά με την αισθητική ορισμενων αρχιτεκτόνων, αλλά ούσα πολ/μηχ θα θεωρηθεί ότι διαιωνίζω "την κόντρα καλλιτεχνών-μπετατζήδων":haha::haha::haha:
Σοβαρά πάντως τα γούστα καθενός επηρεάζονται πέρα από την αισθητική και με τι έχει συνδέσει το μέρος κλπ
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?
Έχεις ξαναγράψει και είχαμε και διαφωνία για την Καστοριά.:D

Αλλά, μάλλον έχουν αλλάξει και τα γούστα σου για τις ομορφότερες πόλεις, από τότε :D:
http://www.travelstories.gr/337091-post161.html
χαχαχα ναι ναι εχεις δικιο..ειχαμε μια συζητηση για την Καστορια...
αλλα ειναι τοσο ξεχωριστες οι τρεις πολεις που ανεφερα που τις κατατασσω στις ομορφοτερες της Ευρωπης:D
 
Μηνύματα
132
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία - Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για μένα είναι οι ομορφότερες Καστοριά,Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.013
Likes
40.972
& η Πάτρα(χωρίς να την θεωρώ από τις πιο ωραίες πόλεις) έχει πολλά και όμορφα νεοκλασσικά κτίρια, το Κάστρο, το αρχαίο Ωδείο, τον φάρο και κάθε 200μ πλατεία.
Προσωπικά ο Βόλς μου φάνηκε η πιο μουντη και καταθληπτική πόλη, τα κτίρια ήταν βρώμικα και παλιά και κοιτώντας στο λιμάνι έβλεπες τα σιλό για τα τσιμέντα
Στο Βόλο παραπατούσα από τα τσίπουρα, ειλικρινά δεν θυμάμαι κάτι κακό, αλλά ούτε και να με συγκλονίζει.
Από την άλλη η Πάτρα έχει τη γοητεία των περασμένων μεγαλείων της όπως αποτυπώνεται στα νεοκλασικά της που ρημάζουν. Αλλά για μένα το πιο ωραίο στιγμιότυπο της Πάτρας είναι καθώς περπατάς στους παράλληλους προς το λιμάνι δρόμους της, κοιτώντας προς το θαλάσσιο μέτωπο και βλέπεις τα τμήματα των τεράστιων πλοίων για Ιταλία ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα, σαν μια υπόσχεση ή υπενθύμιση...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
paefstra said:
Αλλά για μένα το πιο ωραίο στιγμιότυπο της Πάτρας είναι καθώς περπατας...., κοιτώντας προς.....και βλέπεις τα τμήματα των τεράστιων πλοίων για Ιταλία...
αλλαξε το χρονο των ρηματων κ βαλε παρελθοντα...
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
paefstra said:
Ωχ, πέρασαν 12 χρόνια από τότε, κάτι άλλαξε σ' αυτό το κομμάτι, ε;
τα πλοια που φυγαν αγαπες μας πηραν...
στο νεο λιμανι...
κ το Επτανησος που απεμεινε, καλο κι αγαπημενο αλλα μοναχο...
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.013
Likes
40.972
Τι περίεργο πράγμα. Όταν έζησα στην Πάτρα για κάποιο διάστημα λίγων μηνών, δεν τη συμπάθησα και τόσο. Μάλιστα, την ημέρα που έφευγα οριστικά, σκέφτηκα πως η ωραιότερη εικόνα της είναι αυτή που αφήνω πίσω μου φεύγοντας. Λίγο οι βροχές, η μουντάδα του καιρού και λίγο των ανθρώπων...Κι όμως, η εικόνα της στη μνήμη μου αποκαθίσταται με περίεργο τρόπο. Ξαναβρέθηκα εκεί καναδυό φορές ακόμη, και μια φορά φέτος βιαστικά μετά από πτήση από Άραξο. Συγκινήθηκα.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Για ποια μουντάδα του καιρού λες? Θέλω να δω τι άλλο θα γράψετε για να κατατάξετε την Πάτρα στις χειρότερες πόλεις.

Stadtklima Patras - Urban Climate Patras
Mέση ετήσια ηλιοφάνεια 2725 ώρες.

Stadtklima Thessaloniki - Urban Climate Thessaloniki
100 περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας απ' τη Θεσσαλονίκη.

Athens - Wikipedia, the free encyclopedia
Kαι μόλις 50 λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας απ' την ξηρότερη Αθήνα.

Stadtklima Nizza - Urban Climate Nice
Καθώς επίσης και μόλις 50 λιγότερες ώρες απ' τη Νίκαια που να θυμίσω βρίσκεται στην ηλιόλουστη Κυανή Ακτή και θεωρείται παγκόσμιο θέρετρο διάσημο για τον ηλιόλουστο καιρό του.

Απ' όλα τα παράπανω πώς είναι δυνατόν κάποιος να δώσει βάση στις υπερβολές σου περί μουντού καιρού στην Πάτρα? Η Νίκαια με τις μόλις 50 περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας ανά έτος (8min/day μέσος όρος) κατατάσσεται και αυτή στις πόλεις με μουντό καιρό?
 

conqui

New Member
Μηνύματα
3
Likes
3
Κατοικώ 23 χρόνια στο εξωτερικό αλλά έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα πλην της Κρήτης...
Όλες σχεδόν οι ελληνικές πόλεις έχουν παραμορφωθεί/καταστραφεί από την άναρχη δόμηση. Ζωτικοί χώροι, πάρκα, θέσεις πάρκινγκ και φαρδιά πεζοδρόμια δεν υπάρχουν!κάτι έχει αρχίσει να γίνεται τα τελευταία χρόνια με τις πεζοδρομήσεις αλλά κι αυτές, έχω την εντύπωση, χωρίς πλάνο και με παράλληλη επιβάρυνση άλλων περιοχών και δρόμων με τον κυκλοφοριακό φόρτο.
Υπό αυτό το πρίσμα, η πιό ανέγγιχτη από τις αμαρτωλές παρεμβάσεις των εργολάβων και κάθε λογής ¨μηχανικών¨είναι η Ερμούπολη. Κατά την γνώμη μου είναι σαν ensemble η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας αν και λόγω μεγέθους δεν μπορούμε να την συγκρίνουμε π.χ. με την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα. Είναι λογικό οι μεγαλουπόλεις να έχουν και άσχημες περιοχές, αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο.
Η σημαντικότερη πόλη βέβαια είναι η Αθήνα κι αυτό δεν αλλάζει όσο κι αν την κατηγορούμε. Και έχει πολλές όμορφες γωνιές και μία ποικιλομορφία αρχιτεκτονικών στυλ πού δεν βρίσκουμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα-από κλασσικισμό, νεοκλασσικισμό, αρτ νουβώ μέχρι μοντερνισμοί(Bauhaus).
Θεωρούσα-και θεωρώ-την Θεσσαλονίκη (γεννέτειρα μου) άσχημη αλλά όταν είδα τον Πειραιά κατάλαβα τί θα πει πραγματικά άσχημη και παραμελημένη πόλη. Κι αυτό παρόλο πού το παραλιακό του μέτωπο διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλομορφία από της Θεσσαλονίκης.
Ως τοποθεσία ψηφίζω Καβάλα και ως πόλη η οποία έχει βελτιώσει σημαντικότατα τις υποδομές της τα τελευταία χρόνια Λάρισα δαγκωτό.
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να πω την πιο άσχημη;;; Ή μάλλον τις πιο άσχημες κατά τη γνώμη μου;;; Πύργος και Τρίπολη... Νομίζω πως δεν υπάρχουν πιο άσχημες πόλεις γενικά στην Ελλάδα....
Τώρα για πιο όμορφη, από αυτές που έχω πάει, μακράν και με διαφορά τα Ιωάννινα...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.220
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom