Ποιά είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος;

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Εγραψα καπου οτι το Ηρακλειο ειναι ωραιο? Συμφωνω αλλα απο το να λες οτι ειναι η πιο ασχημη πολη της Ελλάδας με διαφορα υπάρχει αποσταση...αν λοιπον δεν υπαναχωρεις εισαι η χανιωτισσα η δεν ξερεις που πεφτει ο Πυργος. Τοσο απλα..
Και εγώ πάντως που ξέρω πολύ καλά που πέφτει ο Πύργος συμφωνώ απόλυτα με τον Samion και έχω να προσθέσω και την Τρίπολη στην ίδια κατηγορία...
 

sakaflias

Member
Μηνύματα
128
Likes
34
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΕΝΥΑ
Απ οτι βλεπω οι πιο ομορφες ειναι αυτες που εχουν θαλασσα...(ή βρισκονται κοντα σε νερο.)
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.001
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Με τυχαία σειρά θα έβαζα

Λισσαβώνα
Λονδίνο
Πόντα Ντελγάδα
Μπουένος Άιρες
Φουντσαλ
Μόσχα(ή και Αγία Πετρούπολη, γιατί κι εκεί υπέροχα ήταν)
Τιφλίδα
Σεβίλλη(μπορεί να παίξουν και άλλες πόλεις της Ανδαλουσίας στη θέση της)
Μπαθ
Αβάνα

Δεν έβαλα καθόλου ελληνικές πόλεις, ενώ αρκετές από αυτές είναι στις αγαπημένες μου, επειδή μάλλον οι περισσότεροι απαντάμε σε αυτό το θέμα κυρίως για εξωτερικό.

Δεν έβαλα κάποιες πόλεις της κεντροανατολικής Ευρώπης( του πρώην Ανατολικού Μπλοκ), αν και τις βρίσκω παραμυθένιες και με συμπαθέστατους ντόπιους, γιατί μου ήρθαν διάφορες στο μυαλό και δεν ήξερα ποιά να διαλέξω.
Για πες ποιες ελληνικές σου αρέσουν μετά την Ρόδο; :)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Για πες ποιες ελληνικές σου αρέσουν μετά την Ρόδο; :)

Πάλι με τυχαία σειρά

Χωρίς πλάκα η Ρόδος, ειδικά η Παλιά Πόλη, είναι κόσμημα.
Εννοείται το ίδιο και η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, αν λύσουν το θέμα των σκουπιδιών, θα πάρει ακόμα πιο υψηλή βαθμολογία.
Το Ναύπλιο είναι πάντα ωραίο, ανεξαρτήτως εποχής.
Καστοριά αγαπημένη. Η λίμνη, οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, τα κομψά αρχοντικά...
Άγιος Νικόλαος Κρήτης. Μαγικές εικόνες γύρω από τη λίμνη, κάποια καλοδιατηρημένα χρωματιστά κτίρια(έχει βέβαια και κάποια άσχημα), ωραία μαγαζιά για φαγητό και ποτό με θέα θάλασσα.

Για κάποιο λόγο περνάω υπέροχα και σε πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Δεν έχω περάσει ποτέ άσχημα στη Δράμα, ούτε στις Σέρρες.
Οι Σέρρες δεν θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα ωραία πόλη, αλλά έχουν μερικά πολύ ωραία σημεία και είναι μια πόλη που όσο καιρό και να μείνω περνάω ωραία. Μου αρέσουν τα εστιατόρια της, η περαντζάδα στο κέντρο. Η Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση και φαγητό.
Από την άλλη το CityZen, με την πανοραμική θέα, δίπλα στο Κάστρο για καφέ η φαγητό, το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της πόλης....

Δράμα τώρα.

Αγαπώ τις πηγές στην Αγία Βαρβάρα και τα γύρω εστιατόρια. Τα αλλαντικά του Sary που είναι πάντα τόσο φρέσκα και χωρίς συντηρητικά(λήγουν πολύ σύντομα κιόλας) που τα τρώμε ακόμα κι εμείς, που κανονικά τέτοια πράγματα δεν τα πλησιάζουμε. Από αρχιτεκτονικής άποψης πάλι, έχω την ίδια γνώμη που διατηρώ και για άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μερικά κομψά διατηρητέα κτίρια και δίπλα κάτι εκτρώματα που χαλούν την πόλη.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την πόλη της Χίου. Το Κάστρο εν μέρει καλά διατηρημένο τα τελευταία χρόνια(κόντεψε να πέσει, καλά που έβγαζαν οι ντόπιοι πανό τύπου " Άντεξα τα κανόνια θα με ρίξει η αδιαφορία σας"), αναστυλώθηκε και συνεχίζει.

Αλλά η πόλη έχει θέμα. Δίπλα στα κτίρια τα παραδοσιακά με το χαγιάτι, ξεφυτρώνουν κάτι ''ωραία" πενταόροφα -που έγιναν βέβαια γρήγορα τόσο λόγω μετακόμισης κόσμου από τα χώρια στην πόλη της Χίου, όσο και λόγω φοιτητών- οπότε δεν δόθηκε προσοχή στην εμφάνιση τους.
Βέβαια ποιός πάει στη Χίο για την πόλη; Έχει τόσα να δεις το νησί....Ευτυχώς είναι ενωμένη με τη Βροντάδο που έχει κάποια πιο ανθρώπινα μέρη να μείνει κανείς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.705
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom