Ιταλία Ποιά να συγκριθεί μαζί της; Αιώνιος έρωτας και κοσμοσυρροή στην Αιώνια Πόλη.

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.086

Τι κάνει τα πλήθη να συρρέουν και να μην βρίσκεις ούτε λίγα εκατοστά κενού στα ισπανικά σκαλιά; Τι κάνει την Fontana di Trevi ακαταμάχητη ακόμα και με σκαλωσιές; Πόσες φορές σε κάθε ταξίδι μπορείς να περάσεις από την Piazza Navona για να την χορτάσεις; Χορταίνεις ποτέ το υπέροχο gelato της Ρώμης;


Κάθε δρόμος και ζωντανή ιστορία, κάθε σοκάκι και καημός. Ένα υπαίθριο μουσείο που δεν χρειάζεσαι εισιτήριο για να το χαρείς. Ένα ταξίδι σε κάθε βήμα. Αιώνιος έρωτας για την Αιώνια Πόλη….

DSC00570.JPG


 
Last edited by a moderator:

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.086
Πιάσαμε την κουβέντα μέχρι που το πουλμανάκι που μας πήγαινε από το αεροδρόμιο στο Τέρμινι πλησίασε στην πόλη. Βγάλαμε κάρτα για το μέτρο και οι εξορμήσεις ξεκίνησαν.

Και τι καλύτερο να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα από τα υπέροχα παγωτά της Ρώμης, περπατώντας προς το Κολοσσαίο και τον Παλατίνο Λόφο.


Περάσαμε από διάφορες εκκλησίες. Την Basilica Santa Anastasia αλλά και μια ορθόδοξη εκκλησία τον Άγιο Θεόδωρο.

DSC00028.JPG


DSC00031.JPG


DSC00037.JPG



Ο Παλατίνος Λόφος και το Ρωμαϊκό Φόρουμ ήταν κλειστά (μάλλον λόγω της αργίας, αν και το Κολοσσαίο ήταν ανοιχτό και με ουρές τεράστιες) και η κοσμοπλημμύρα τα παρατηρούσε από ψηλά.


Πήραμε ανά χείρας τον οδηγό με τις αναλυτικές περιγραφές του και αυτό-ξεναγηθήκαμε βλέποντας τα από ψηλά.


Στο Κολοσσαίο επίσης δεν μπήκαμε μέσα και συνεχίσαμε το περπάτημα στην Αιώνια Πόλη, η οποία ως υπαίθριο μουσείο έχει πληθώρα αξιοθέατων που μπορείς να απολαύσεις δωρεάν και βρίσκονται σε κοινή θέα.


Μερικοί άντρες ντυμένοι αρχαίοι Ρωμαίοι κυνηγούν τον τουρίστα για να φωτογραφηθούν μαζί του, με το αζημίωτο φυσικά.


Η Πλατεία Καπιτωλίου πολύβουη και αυτή με τα πλήθη να φωτογραφίζονται κυριολεκτικά όπου βρουν και να είσαι τυχερός αν καταφέρεις να βγάλεις μια φωτογραφία που μόνο καμιά πενηνταριά τουρίστες από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο πλάνο. Δεν πειράζει, εξάλλου η Ρώμη είναι ταυτισμένη με τον τουρισμό και τα πλάνα με τα πλήθη συνυφασμένα με την πόλη. Η πλατεία σχεδιάστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο τον 16ο αιώνα. Εδώ βρίσκονταν και τα μουσεία του Καπιτωλίου.


Το αμφιλεγόμενο μνημείο του Vittorio Emanuele, του πρώτου βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, να δεσπόζει πομπώδες και μπροστά του δεκάδες πλανόδιοι να προσπαθούν να πουλήσουν selfie stick στους τουρίστες.

Ακολουθούν λίγες φωτογραφίες από όλα τα παραπάνω πριν συνεχιστεί η περιήγηση σε άλλες περιοχές της Ρώμης...

DSC00043.JPG


DSC00048.JPG



DSC00091.JPG



DSC00075.JPG




DSC00112.JPG


DSC00146.JPG
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μπορω να ρωτησω πότε πηγατε? μια γυναικεια παρεα διπλα μου στην ΑΖ719 (που σπανιοτατα παιρνω) της 17/4 θα ακολουθουσε πανω κατω αυτο το δρομολογιο..πλακα θα ειχε να ησουν εσυ αυτη που μιλαγαμε..ωραιες φωτο παρεπιπτοντως.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.086
μπορω να ρωτησω πότε πηγατε? μια γυναικεια παρεα διπλα μου στην ΑΖ719 (που σπανιοτατα παιρνω) της 17/4 θα ακολουθουσε πανω κατω αυτο το δρομολογιο..πλακα θα ειχε να ησουν εσυ αυτη που μιλαγαμε..ωραιες φωτο παρεπιπτοντως.

Πρωτομαγιά πήγαμε με Aegean και γυρίσαμε προχτές Τετάρτη. Αλλά εκτός από την ημερομηνία που δεν ταιριάζει, δεν ήμουν με γυναικεία παρέα, ήμουν με τον άντρα μου και για ένα μικρό διάστημα με ένα άλλο ζευγάρι γνωστών μας που βρήκαμε τυχαία στο αεροδρόμιο και πήγαμε μαζί ως το Τέρμινι με το πούλμαν. Αλλά μετά κάθε ζευγάρι ακολούθησε το δικό του πρόγραμμα γιατί εμείς θα μέναμε περισσότερες μέρες.....

Πάντως θα ήταν χαρά να σε είχαμε συναντήσει, έλεγα στον άντρα μου για τον συμφορουμίτη Samion και πόσο καλά ξέρει την Ρώμη:). Απίστευτη κούκλα, από τος ομορφότερες πρωτεύουσες στον πλανήτη.




Δεν πειράζει τουλάχιστον κατάφερε ο άντρας μου να μπει στο Βατικανό τελικά. Το είχε απωθημένο από μικρό παιδάκι που δεν είχε μπει επειδή φορούσε σορτς....:D
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.086
Λίγες ακόμα φωτογραφίες....



Ρωμαίοι από τη μία, selfie stick από την άλλη...
DSC00110.JPG


DSC00125.JPG




Ενδιαφέρουσες εικόνες όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου...
DSC00090.JPG



DSC00121.JPG



Έρχεται η Πιάτσα ντι Σπάνια με απίστευτη κοσμοπλημμύρα.Είπαμε Ρώμη είναι αυτή. Έρχονται από κάθε μεριά του πλανήτη για να την θαυμάσουν...
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Κρίμα που ήταν κλειστό το Ρωμαϊκό Φόρουμ κι ο Παλατινος Λόφος. Πραγματικά απόλαυσα απίστευτα τη βόλτα μου εκεί. Εμείς βέβαια είχαμε πάει περίοδο Χριστουγέννων και δεν είχε τις ορδές των τουριστών που βλέπεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Μπραβο alma....η Ρωμη ειναι απιστευτος ερωτας...
Ρωμαίοι από τη μία, selfie stick από την άλλη...

Υ.Γ.Δεν υπαρχει,αυτο που συμβαινει στη Ρωμη με τους πλανοδιους selfie-stickαδες....παρολο που ειχε πολλους τουριστες σε ολα τα μνημεια....αυτοι πρεπει να ηταν περισσοτεροι....:)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.086
Ε ναι ήταν πάρα πολλοί αυτοί με τα selfie stick.Δεν ξέρω πως επιβιώνουν τόσοι πολλοί από αυτή τη δουλειά.

Επίσης είχε πολλούς που φαίνονταν να ίπτανται και να προσπαθούν να κερδίσουν έτσι τα προς το ζην.....

Όπως ο παρακάτω
DSC00134.JPG
 

alma

Member
Μηνύματα
3.724
Likes
15.086
Στην Πιάτσα ντι Σπάνια κυριολεκτικά είχε τόσο κόσμο σαν να γινόταν διαδήλωση. Προφανώς έπαιξε ρόλο και η μέρα αργίας, γιατί τις επόμενες μέρες που ξαναπήγαμε πάλι χαμός γινόταν, αλλά όχι όσο την πρώτη μέρα. Ανεβαίνοντας μάλιστα τα ισπανικά σκαλιά ο κόσμος φαινόταν ακόμη περισσότερος στην πλατεία. Παρόλα αυτά δεν έχανε την ομορφιά της και τα έντονα χρώματα των ανθισμένων λουλουδιών της προσέθεταν γοητεία.
DSC00150.JPG






DSC00166.JPG



Μέχρι γαμπρό και νύφη που φωτογραφίζονταν στα σκαλιά είδαμε.

DSC00169.JPG




Δυστυχώς η εκκλησία Trinità dei Monti, πάνω από τα ισπανικά σκαλιά βρισκόταν υπό επισκευή. Μάλιστα είχε και διαφήμιση της Longchamp μπροστά.

DSC00173.JPG
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δυστυχώς η εκκλησία Trinità dei Monti, πάνω από τα ισπανικά σκαλιά βρισκόταν υπό επισκευή. Μάλιστα είχε και διαφήμιση της... μπροστά.
Είναι συνηθης πρακτικη η ανακαινιση να γινεται αποκλειστικα με χρηματα απο σπονσορες. Ο Δημαρχος λενε γυρισε 7 χωρες για να τους μαζεψει...βεβαια στο συγκεκριμενο σημειο θα προτιμουσα μια ιταλικη φιρμα παρα μια απο αυτη την κακογουστη χωρα "περα απο τις Αλπεις"..
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
αγαπημενη Ρωμη ! Με ξεσηκωσες και εχω να παω παρα πολλά χρόνια .....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.503
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.293
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom