Ryanair Πτήσεις Θεσσαλονίκη-Ρώμη από Μάιο η Ryanair

PopiTzil

Member
Μηνύματα
89
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
...........
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία,Κούβα..
Στην Ρώμη είχα ξεχάσει ενα μπουκαλάκι νερό στην τσάντα μου και πέρασε κανονικά τον έλεγχο:shock: :shock:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
OK, έχουμε και λέμε.

Γενικώς, για όσους δεν περνάνε από το check-in, δηλαδή για όσους έχουν μόνο χειραποσκευή, συστήνεται αυτή να είναι εντάξει και στις διαστάσεις και στα κιλά της. Ωστόσο, συνήθως (συνήθως λέμε) τα κιλά δεν ελέγχονται, ειδικά σε αεροδρόμια στα οποία η Ryanair δεν κάνει κουμάντο, δηλαδή δεν είναι η μόνη (ή σχεδόν η μόνη) που τα χρησιμοποιεί.

Βόλος: Την ώρα της επιβίβασης και μόνο, επιλεκτικά κάποιοι καλούνται να βάλουν τη χειραποσκευή τους στο κουτί, μόνο οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις. Ζυγαριά (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν υπάρχει, οπότε και 50 κιλά να ζυγίζει η βαλίτσα δεν τρέχει τίποτε.
Σαρλρουά: Το μόνο μέρος που είδα να περνάνε ΟΛΟΙ και από κουτί και από ζυγαριά. Πολύ αυστηροί και στη ζυγαριά, ακόμη και για 200γραμ. Η ζυγαριά είναι μόλις περάσεις τον έλεγχο ασφαλείας και αναγκαστικά την περνάνε όλοι, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν φαίνεται η βαλίτσα. Δίπλα της είναι και το κουτί.
Κάουνας: Κουτί που ελέγχει διαστάσεις ναι (πολύ επιλεκτικά), ζυγαριά δεν είδα καμία.
Όσλο (Rygge): Κουτί που χρησιμοποιείται επιλεκτικά, ζυγαριά όχι.
Κρακοβία: Ομοίως και τους είδα και πολύ χαλαρούς και στο κουτί.
Μάλτα: Κουτί πάντα, ζυγαριά ποτέ (επιβεβαιωμένο από ντόπιους που πετάνε κάθε εβδομάδα)
Μπέργκαμο: Και κουτί και ζυγαριά αμέσως μετά τον έλεγχο ασφαλείας, μάλιστα και τα δύο είναι σε ένα (κουτί που ζυγίζει δηλαδή). Προσωπικά πέρασα αεράτος, αλλά μάλλον επειδή οι μόνες πτήσεις που έφευγαν εντός λογικής ώρας δεν ήταν της Ryan και οι άλλες εταιρείες δεν ασχολούνται με τη ζυγαριά. Αλλά γενικώς είναι από τα αυστηρά αεροδρόμια.

Τι κάνω αν δε χωράω στις διαστάσεις;

Καταρχήν το κουτί είναι μεταλλικό. Αυτό σημαίνει πως οι "μαλακές" βαλίτσες με λίγο στρίμωγμα χωράνε. Τώρα αν δε χωράει με τίποτε λόγω της κατασκευής της, την έκατσες. Πληρώνεις το 35άρι. Καλό είναι αν έχεις αμφιβολία να πας νωρίς, διότι αν είσαι ο τελευταίος επιβαίνων, μπορεί και να χάσεις καμιά πτήση.

Τι κάνω αν με πιάσουν στο βάρος:

Αφαιρείς πράγματα από τη βαλίτσα, από αυτά που δεν πιάνουν χώρο αλλά ζυγίζουν. Δε σου απαγορεύει κανείς π.χ. να γεμίσεις τις τσέπες μπουφάν και παντελονιών με φωτογραφικές, κινητά, κλειδιά, μετασχηματιστές, μίνι ομπρέλα κλπ κλπ. Επίσης, εκτός από τα ρούχα που φοράς, γενικώς σε αφήνουν να κρατάς στο χέρι το μπουφάν (κι αν βάλεις και κανένα πουλόβερ μέσα στο μπουφάν δε θα κάτσει να το κοιτάξει κανείς). Σήμερα ήθελα να έχω δύο βιβλία στο χέρι, έβαλα από ένα σε κάθε τσέπη και τελειώσαμε. Ό,τι έχεις πάνω σου, περνάει. Π.χ. είδα Πολωνούς να βάζουν μέσα στο παντελόνι τους ολόκληρο μπουκάλι βότκα (τουλάχιστον δίλιτρο), δοκιμαστικά μια φορά έβαλα το netbook μέσα στο παντελόνι μου (ζώνη) και δεν ασχολήθηκε κανείς.

Επιβίβαση στο αεροπλάνο: Δεν έχω δει σε καμία πτήση πάνω από 5 άτομα να έχουν πληρώσει για priority boarding (ίσως το καλοκαίρι να είναι πιο έντονο το φαινόμενο). Επίσης, σπάνια πάει κόσμος να στηθεί στην ουρά στην πύλη ώστε να πάρει θέση, άντε να γίνεται 10-15 λεπτά πριν ανοίξει η πύλη. Συνήθως δε χρησιμοποιείται φισούνα. Είτε βγαίνεις κατευεθείαν στον αεροδιάδρομο με τα πόδια, είτε σε πάει λεωφορειάκι. ΚΑι στις δύο περιπτώσεις, για κάποιο λόγο όλοι πάνε στην μπροστινή πόρτα. Μπορείς κανονικότατα να πας να μπεις από την πισινή, οπότε μπαίνεις πρώτος και καλύτερος (το έκανα σε όλες τις πτήσεις), αν σε κόφτει το πού θα κάτσεις επιλέγεις θέση, κι αν επιλέξεις την τελευταία σειρά, να ξέρεις πως θα βγεις και πρώτος (σε όλες τις πτήσεις της Ryan που έχω πάρει η αποβίβαση γίνεται και από τις δύο πόρτες, γενικώς θέλουν αποβίβαση κι επιβίβαση να γίνεται ταχύτατα, τους συμφέρει οικονομικά).

Ειδικά στα μικρά αεροδρόμια όπου πετάει, σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις βγει έξω, ούτε στα ΚΤΕΛ τέτοια ταχύτητα. Σε όλες τις πτήσεις που πήρα αυτό το μήνα η πληρότητα ήταν πάντα από 60-70%, ποτέ παραπάνω ή παρακάτω.

Πολύ νεανικό και πρόσχαρο προσωπικό, οι θέσεις ευτυχώς δεν έχουν ανάκλιση κι ευτυχώς μπορείς να επιλέξεις και πού κάθεσαι, αποφεύγοντας μωρά και υπερτραφείς (ειδικά το πρώτο είναι θέμα, από/προς Βόλο και Μάλτα ήταν όλο οικογένειες).

Τι διάολο είναι αυτά τα smokeless cigars που πουλάνε, δεν ξέρω. Ας αγοράσει κάποιος καπνιστής να μας λύσει την περιέργεια. Γενικώς- σε αντίθεση με άλλους- δεν είδα να πουλάνε κάτι άλλο, πλην το καροτσάκι με τα φαγητά, οι τιμές πιο λογικές απ' ό,τι θα φανταζόταν κανείς (twix/snickers 1,5?, σάντουιτς 3-4,5?, μισό λίτρο νερό 2.60? κλπ), τις βρίσκει και στο σάιτ: Menu | Ryanair Magazine | European Travel News

Όλα τα παραπάνω δεν είναι προτροπές/οδηγίες/γραμμένα στη Βιβλο, καταγραφή ανεκδοτικής προσωπικής εμπειρίας είναι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διευκρίνιση: εξυπακούεται, πως αφού βγάλεις ζακέτες, μετασχηματιστές, ομπρέλες από τη βαλίτσα και τα βάλεις στις τσέπες σου, και περάσεις από τη μισητή ζυγαριά, δύο μέτρα πιο κάτω τα ξαναβάζεις όλα μέσα στη βαλίτσα. Δε χρειάζεται δηλαδή να πετάξεις φορτωμένος σαν κομάντο, όλη η "μετάγγιση" γίνεται για τα 30'' που διαρκεί το ζύγισμα.
 

dkoyrt

New Member
Μηνύματα
3
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Στο #126 είχα μιλήσει για ένα πρόβλημα που είχα, στο να κάνω online check-in. Προφανώς, ήταν συστεμικό το πρόβλημα .. Στις 12 το βράδυ, την παραμονή της αναχώρησης μου, μπόρεσα κ έκανα check-in ..
Την επομένη, στο αεροδρόμιο, είχα μέσα στη χειραποσκευη ένα αποσμητικο σπρευ και ένα gel των 300ml κ πέρασαν και τα 2 !! .. Στο Ciampino όμως, τα "κατέσχεσαν" ..
Όσο για την Ryanair (με την οποία πρώτη φορά ταξίδεψα), κανένα προβλημα, μια χαρα εταιρία είναι .. Και τα στενα καθίσματα για 1 και 2 ώρες πτήσης, δε μας χαλάνε .. Με το ΚΤΕΛ δλδ, καλύτερα είναι;;
 

thalia 35

Member
Μηνύματα
158
Likes
93
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Παιδάκια τα φώτα σας. ΄Εκανα on line check in πριν δύο μέρες, μου έστειλαν τα εισητήρια αλλά δεν τα εκτύπωσα ακόμη παρά κράτησα τη σελίδα στα Αγαπημένα. Σήμερα η ryanair μου έστειλε e-mail και μου λέει check in for your flight now και λίγο αργότερα νέο e-mail Confirmed Reservation Number ...... όπου αναγράφεται μόνο η πτήση άφιξης από Θεσ/νίκη προς Ρώμη και όχι η πτήση επιστροφής. ΄Οταν μπήκα στα Αγαπημένα είδα ότι έχουν χαθεί τα εισητήρια. Υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να εκτυπωθούν;
 

gijohn

Member
Μηνύματα
8
Likes
3
Thalia, τα εισιτήρια μπορούν να εκτυπωθούν μέχρι και 4 ώρες πριν την πρώτη πτήση. Πήγαινε στο site της ryanair εκει που λέει manage my booking μετα view my booking και πληκτρολόγησε τον κωδικό της κράτησης. Ο κωδικός της κράτησης για πηγαινε - ελα Ρώμη είναι ένας και ο ίδιος. Δες τι σου βγάζει και αν απλά δεν εχεις κανει on line check in και για την επιστροφή (είχε επιλογή όπυ έλεγες οτι θέλεις να κάνεις check in κ για επιστροφή).
 

filipp

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Πρόβλημα σε check in..
Θέλω την βοήθειά σας και τα φώτα ....έχω κάνει κράτηση εγώ και η γυναίκα για Ρώμη πριν 2 μήνες η κόρη τότε δεν ήθελε να έρθει και δεν έκανα μαζική κράτηση για όλους χθες αποφάσισε να έρθει τις έκανα κράτηση (είναι 15 ετών ) έστειλαν κανονικά mail με τον αριθμό κράτησης και σήμερα στο check in μου λέει ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν έχει την ηλικία να ταξιδέψει μόνη της...πρέπει να συνοδεύετε με ενήλικα..Τι κάνω τώρα ? Ψάχνω στο site της Ryan και άκρη δεν βρίσκω..τηλεφωνικά δεν θα τα καταφέρω μιας και τα Αγγλικά δεν είναι και τόσο καλά....mail έχουν για να στείλω τα σχόλια μου?
Αφού την συνοδεύω εγώ και η μητέρα της δεν θα υπάρχει πρόβλημα ..θα μπορέσω με κάποιο έξτρα κόστος να κάνω στο αεροδρόμιο την αλλαγή?

Περιμένω βοήθεια...
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
755
Likes
250
γραψε ψευτικη ηλικια να μην πληρωνεις, η παρτους τηελφωνο να τους πεις οτι θα ειναι μαζι σου
 

filipp

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία του παιδιού στο έτος και να μην γίνει έλεγχος?
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
755
Likes
250
Ελεγχος θα γινει, αλλα το ονομα θα κοιταξουν, σιγα μη κοιταξουν ημερομηνια γενησης, βαλε ενα αριθμο παρακατω και αμα σου πουν τπτ πες εκανα λαθος. Αν και δεν πρόκειται
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.773
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom