Σίφνος - Αύγουστος 2007

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...

Μια και πλησιάζει το καλοκαίρι, λέω να γράψω τις εντυπώσεις μου από τις καλοκαιρινές μου διακοπές, το 2007, στη Σίφνο και κάποιες πληροφορίες για το νησί...

Καταρχήν, πήγαμε με αυτοκίνητο (δεν εννοώ οδηγώντας πάνω στα κύματα -εσύ πονηρέ που το σκέφτηκες!- το φορτώσαμε από Πειραιά... Όπως σε όλα τα νησιά αυτού ή και μεγαλύτερου μεγέθους, δε λέει να μην έχεις μεταφορικό μέσο (έστω ένα παπάκι!). Συγκοινωνίες έχει το νησί, όπως και ταξί, αλλά, ειδικά τα βράδια στην Απολλωνία, -πιστέψτε με- δε θέλετε να περιμένετε σε ουρές για να μπείτε στο λεωφορείο ή σε ταξί και θα αισθανθείτε ανακουφισμένοι που έχετε το δικό σας μεταφορικό μέσο.

Για διαμονή επέλεξα τις 2 πρώτες μέρες το Κάτω Πετάλι και τις υπόλοιπες 5 τον Πλατύ Γιαλό. Δεν υπήρχε λόγος για την επιλογή -πρακτικά κλείσαμε ό,τι βρήκαμε μετά από άπειρα τηλεφωνήματα σε ενοικιαζόμενα- καθώς είχαμε καθυστερήσει και η διαθεσιμότητα ήταν μικρή. Το είχα πάρει πατριωτικά όμως, και μετά απο 40 τηλέφωνα περίπου... τσουπ... έκλεισα τα παραπάνω. Πίστευα, μάλιστα, ότι στον Πλατύ Γιαλό είναι τα καλύτερα και χαιρόμουνα που, μετά τις δύο πρώτες μέρες στο Κάτω Πετάλι, θα είχα άλλες 5 στον Πλατύ Γιαλό.. Αμ δε... (Θα εξηγήσω παρακάτω)

Οι πρώτες εντυπώσεις από το νησί: Πολύ-πολύ κοντινές αποστάσεις. Το καράβι σε αφήνει στο λιμάνι (στις Καμάρες) και από εκεί έπρεπε να πάμε στο Κάτω Πετάλι (που είναι δίπλα στην Απολλωνία, τη χώρα του νησιού). Μέσα σε 5 λεπτά από όταν μπήκαμε στο car… τσουπ... βλέπω ταμπέλα «Απολλωνία». Δεν το πίστευα... Το CD player ζήτημα να έπαιξε 2 τραγούδια (είχα γράψει και CD με καμιά 30 επιτυχίες της εποχής, τρομάρα μου!) κι εμείς είχαμε φτάσει ήδη στο Κάτω Πετάλι. Μια περιοχή πολύ ήσυχη με ελάχιστα σπίτια, την οποία θα ξαναδιάλεγα, καθότι ήταν δίπλα στην Απολλωνία (όπου ήταν και το κέντρο της ζωής του νησιού ειδικά το βράδυ) και τα δωμάτια ήταν οικονομικά και καλά.

Το πρωί κάναμε τις γύρες μας στο νησί, επιλέγοντας μια περιοχή ανά μέρα και το βράδυ πηγαίναμε στην Απολλωνία για νυχτερινή τσάρκα...
 

Attachments

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
με το που ανοίγω το travelstories -τσουπ!- ξαφνικά μυρίζει καλοκαίρι! :clap::clap:

Για πάμε, Chrikky, για πάμε! Ήμουν κι εγώ στη Σίφνο πρόπερσι, και τα κατάφερα χωρίς αυτοκίνητο (και χωρίς δωμάτιο.... :p)

Υγ. μήπως να αφήσω κι εγώ τα Παρίσια και να πιάσω τα νησιά;;;
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
έχουμε και μια ηλικία κοπελια! δεν είμαστε πολύ της ταλαιπωρίας... :haha::haha: (χιουμοράκι οκ!)

εγώ απλά το σημειωνω, γιατί έβλεπα κόσμο να περιμένει το βράδυ στη στάση ή σε ουρά για ταξί :shock: και έλεγα τι καλά που το φέραμε!


τελικά ναι, μ' αυτόν τον καιρό, μόνο το travelstories μας φέρνει το καλοκαίρι..!!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.426
Likes
7.800
Ό,τι πρέπει να διαβάζουμε για νησάκι ενόψει του καλοκαιριού!!! :)
Για συνέχισε! Και βέβαια μην ξεχάσεις να αναφερθείς σε φαγητά μιας και η Σίφνος, απ' ότι ξέρω (δεν έχω πάει) φημίζεται για την κουζίνα της, ως πατρίδα και του Τσελεμεντέ....
 

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
Πολύ χαίρομαι που γράφεις για τη Σϊφνο chrikky.. Εϊναι από τα αγαπημένα μου!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Σίφνος του Τσελεμεντέ!
Για λέγε, για λέγε... για τα φαγητά περισσότερο!

 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ωραιο νησι επιασες! Εχω παει 2 φορες,μια με κοριτσοπαρεα και ναι με λεωφοριακι!! Αν και εμεις μεναμε στον Αρτεμωνα και το βραδυ το καναμε με τα ποδια Αρτεμωνα-Απολλωνια. Και να σημειωσω εδω οτι η αφετηρια των λεωφορειων ειναι στον Αρτεμωνα και οχι στην Απολλωνια. Την επομενη φορα με το βασκο ειχαμε νοικιασει μηχανακι! Γενικα ειναι απο τα αγαπημενα μου νησια και ιδιαιτερα το φαγητο του!!!! Την πρωτη φορα ειχα παρει 3 κιλα!! Αλλα χαλαλι!!! Περιμενω αναλυση εστιατοριων και φαγητων,ξερεις εσυ!!!!!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
δε θυμάμαι να σου πω την αλήθεια για την αφετηρία... νομίζω ότι είχε στάση και στην απολλωνία απέναντι από το λαογραφικό.. έχουν περάσει και 2 χρόνια και η μνήμη μου είναι λιγάκι χρυσόψαρου... :cool:

καλά για τα φαγητά μού έχει βγει το όνομα...:haha:
και είχα σκοπό σ' αυτό το θέμα να μη γράψω πολλά. :bleh:
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
Την τρίτη μέρα φεύγουμε από Κάτω Πετάλι για Πλατύ Γιαλό, περιχαρείς που θα πάμε στην πιο τουριστική περιοχή της Σίφνου. Πήγαινε και ο Σημίτης, λέει, τρομάρα του! Φτάνουμε... όλα καλά με το δωμάτιο... Ε, εντάξει για το μετά τι να πω... Καλά είναι... αλλά δεν έπαθα και έρωτα με την περιοχή. Έχει μια «κοσμική πλαζ» (τι ωραία έκφραση αυτό το «κοσμική πλαζ» ...ούτε ελληνική ταινία με τον Κωνσταντάρα να κάνει διακοπές στο Λουτράκι να έβλεπα πριν λίγο) με μαγαζιά από πάνω, όπου δεσπόζει ο περίφημος «Άνεμος», ένα all day-beach-cafe-bar-και δε συμμαζεύεται στο κέντρο της παραλίας, στο οποίο μονίμως γινότανε ο χαμός. Καλό ρε παιδί μου, αλλά όχι και για συνέχεια! Και όταν έβρισκες να καθίσεις, ήσουνα στο σύστριγκλο... Το δε μπάνιο... εντάξει... ξέρω γω; Βάλτε την στις sexy beaches του πρόσφατου θέματός μας... χαχα... Αν θέλετε τζέρτζελο και φάσεις τύπου Πάρος, Μύκονος κ.λπ. να πάτε... αλλιώς, βγείτε και παραέξω!

Η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται το βράδυ. Μετά από 2 βράδια στο στενό της Απολλωνίας (λεπτομέρειες γι’ αυτό σε επόμενο ποστ!), λέμε οκ, θα μείνουμε Πλατύ Γιαλό, να μην πηγαίνουμε και όλο στα ίδια.. :roll: Αμ δε... Ποιος νομίζετε ότι έχασε τη νυχτερινή ζωή στη Σίφνο για να τη βρει ο Πλατύς Γιαλός; Ησυχία, νέκρα... οπότε να ‘μαστε στο αυτοκίνητο και βουυυυρ για στενό Απολλωνίας πάλι. Με τα πολλά και με τα λίγα, ήμασταν κάθε βράδυ στο στενό. Βαρέθηκα να το περπατάω πάνω-κάτω. Έμαθα τον κόσμο, τα μαγαζιά... Επίσης, έπηξα και στους διάσημους! Α... όλα κι όλα μπορεί να μην πήγα Μύκονο, Πάρο, Ίο και Σαντορίνη, αλλά τις διασημότητές του τις είχε το νησί... Ο δε Γρηγόρης Αρναούτογλου, προσφάτως χωρισμένος από την -εγκυμονούσα πλέον- Ράνια Θρασκιά, κάθε βράδυ εκεί, θλιμμένος και μόνος... Και άλλοι πολλοί βέβαια, αλλά, επειδή δε γράφω στο «Hello», αλλά στο «travelstories.gr», λέω να μην επεκταθώ...

Ουφ, τελικά, είναι μικρό νησί η Σίφνος και νομίζω το 8ήμερο που της έδωσα ήταν πολύ. Ίσως το να μέναμε ας πούμε 5 μέρες θα ήταν προτιμώτερο. Anyway… Το καλό, βέβαια, που είχε ο Πλατύς Γιαλός ήταν ότι ήταν λιγάκι πιο μακριά από την Απολλωνία και προλαβαίναμε να ακούσουμε κανένα τραγουδάκι παραπάνω στις διαδρομές... Ε, τι τζάμπα να πήγαινε η playlist; Δε λέει! Βέβαια, για να μη νομίζετε ότι απογοητεύτηκα συνολικά από το νησί (έχει έναν αρνητισμό αυτό το δεύτερο ποστ η αλήθεια!) ευτυχώς, η Σίφνος είχε άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα σημεία να μας δείξει και στα επόμενα ποστ θα αναφερθώ και σ’ αυτά!!!
 

Attachments

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
Η Απολλωνία μου άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αλλά το εν λόγω στενό μου την έδινε στα νεύρα! Αυτό που ήθελες κανά τέταρτο να το περπατήσεις από τη μια άκρη ως την άλλη δεν παλευότανε με τίποτε! Εντάξει, πόσο να διασκεδάσεις με τους διάσημους πιά;;;
Να προσθέσω και το άλλο: κάποια από τα μπαράκια του στενού στρώνανε κουρελούδες στο έδαφος, στα γύρω σκαλιά, στα πεζουλάκια κτλ και σερβίρανε εκεί! Ήταν σαν κομμάτι του μαγαζιού ένα πράγμα!
Εμείς, οι ίδιες παλαβές του Παρισιού, είχαμε κάτσει σε ένα καφενείο -δεν είχαμε βρει ΟΥΤΕ ΣΚΑΛΙ ούτε πεζούλι- και τελικά καταλήξαμε να πίνουμε ούζα με τους παππούδες! :haha:

ΥΓ. Αύγουστο 2007 πήγα κι εγώ! Λες να συναντήθήκαμε;:haha:
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
υπήρχε ένα πεζούλι έξω από ένα από τα bars, που το είχαμε σταμπάρει και καθόμασταν συνέχεια.. :cool: είχε κι ένα μαγαζί εκεί.. όποτε έκλεινε το βράδυ καθόταν κόσμος και στο παράθυρό του... :rolleyes: είχε και η παρέα μου ένα θεματάκι με πρόσφατη ψιλοεπέμβαση στο πόδι, οπότε δεν είμασταν για τρελό περπάτημα ή για τρελή ορθοστασία με το ποτό στο χέρι και αυτή ήταν η καβάντζα μας... :haha:

και ναι, ο κόσμος καθότανε παντού! θα επανέλθω σε αναφορές για το στενό σε επόμενο ποστ ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom