Σίφνος - Αύγουστος 2007

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Για πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τις περιοχές του νησιού! Δε συνεχίζω το στόρι ως διήγηση, καθώς η μνήμη μου δε με βοηθάει να τα θυμηθώ όλα χρονολογικά, θα γράψω όμως για τις περιοχές μία μία, εμπλουτίζοντάς τις με πράγματα που θυμάμαι από τις εκδρομές στο νησί!


Φάρος
Δε θα ξεκινήσω από τα καλύτερα μου... όοοχι... θα σας ψήσω το ψάρι στα χείλη! :D Οκ οκ.. αυτό και το επόμενο που θα διαβάσετε δεν είναι στο top2 μου. Συμπαθητική παραλία, κάνα ταβερνάκι κ.λπ κλπ. Τώρα γιατί τη διαλέξαμε ως πρώτη εκδρομή, τι να σας πω; Εγώ έψαχνα κάτι ακόοομη πιο γραφικό (ρε μπας και διάλεξα λάθος νησί τελικά... όοοχι, για περίμενε λιγάκι ακόμη). Σε μια προσπάθεια να δοκιμάσω 2 μπάνια σε 1 πρωί, βούτηξα και στη γειτονική Φασολού (λέγεται ότι ήταν παλιά παραλία γυμνιστών...) και κόντεψα να βγω τυλιγμένη στο φύκι! Μπορεί να έπεσα στη μέρα δεν ξέρω, πάντως ούτε λίγο ούτε πολύ, παρά λίγο να γίνω περιτύλιγμα από σούσι... δεν ξέρω... άλλοι φίλοι μού λένε ότι την αδικώ την παραλία. Anyway… τι γκρινιάζω; Εδώ στα διάφορα spa τη φυκοθεραπεία την πληρώνεις πλέον χρυσάφι!


Βαθύ
Αφήνεις το αυτοκίνητο κάπου ψηλά (γιατί πιο χαμηλά δεν έχει -ή δε θα βρεις- θέση πάρκινγκ) και κατηφορίζεις για να βρεις την παραλία. Καλό, γραφικό λιμανάκι, με τον ήλιο να κάνει ωραίες αντανακλάσεις... Στην περιοχή και οι Ελιές, το πιο διάσημο resort του νησιού, αν θέλετε «μεγάλη ζωή». Μπορείς και να τις επισκεφθείς, χωρίς να μένεις εκεί, για καφέ, φαγητό (?)... ξέρω γω τι άλλο, δεν το δοκίμασα... δεν απαντώ...
 

Attachments

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
σιφνος ε???μπραβο chrikky!!καλα κανεις και δινεις τα φωτα σου για καλοκαιρινους προορισμους!!
εγω πηγα ιουλιο 2005 στην σιφνο, με μεγαλη κοριτσοπαρεα, περασαμε σουπερ, αλλα το νησι δεν με τρελανε..(ξερω οτι πολλοι διαφωνειτε, αλλα εγω την γνωμη μου θα την πω..)..αν εξαιρεσουμε το φαι που ηταν ονειρο(ρεβυθοκεφτεδες!!!αχ!!) και την περιοχη του καστρου, κατα τα αλλα με επιανε καταθλιψη με την τοση ξεραϊλα..οι συγκοινωνιες ηταν αθλιες..ποτε δεν θα ξεχασω που χαναμε το λεωφορειο και μετα για να βρουμε ταξι επρεπε να παρουμε τηλ ολους τους ταξιτζηδες του νησιου(ειχαμε αγορασει την λιστα με τα κινητα τους τηλ απο ενα περιπτερο..) οι οποιοι ειχαν ονοματα του τυπου "κομης στεφ" κτλ.. μεχρι να βρεθει καποιος να ερθει να μας παρει!!επιπλεον, οι παραλιες, ειχαν υπαροχα νερα αλλα καθολου σκια(ξαπλωστρες εγω μονο στον πλατυ γιαλο βρηκα)!!εννοειται πως θα ξαναπηγαινα με καλη παρεα, αλλα δεν κατατασσεται με τιποτα στα αγαπημενα μου νησια!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
...και μετα για να βρουμε ταξι επρεπε να παρουμε τηλ ολους τους ταξιτζηδες του νησιου(ειχαμε αγορασει την λιστα με τα κινητα τους τηλ απο ενα περιπτερο..) οι οποιοι ειχαν ονοματα του τυπου "κομης στεφ" κτλ..

:haha::haha::haha::haha::haha::haha:!!!

καλά κάτι τέτοια έβλεπα και χαιρόμουνα που πήραμε car!

κι εμένα από μέρη μου άρεσαν πολύ κάστρο και χρυσοπηγη!!! (γράφω γι' αυτά τώρα.. :p)

έχουν το κάτι ιδιαίτερο... που στα υπόλοιπα σημεία δεν το βρήκα... :rolleyes:
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Χρυσοπηγή
Και πάμε στο απόλυτο respect! Η ασπροβαμμένη εκκλησία «Παναγία της Χρυσοπηγής» πάνω στο βραχώδες ακρωτήρι (που αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες του νησιού, αλλά και του Αιγαίου γενικότερα), η μαγική αντίθεση του γαλάζιου του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό του ασβέστη! Η πιο όμορφη περιοχή της Σίφνου μαζί με το Κάστρο (by faaaaaaaaaaar από τις υπόλοιπες). Απλά καταπληκτικά...
Και με φοβερό ταβερνάκι (Χρυσοπηγή του Λεμπέση) πάνω στο κύμα για ρεβυθάδες (ειδικά αν είναι Κυριακή, η μέρα κατά την οποία συνηθίζουν τα τρώνε αυτή τη σπεσιαλιτέ) και άλλες νοστιμιές του νησιού. Η ρεβυθάδα είναι όλα τα λεφτά και μη νομίζετε ότι είναι απλή η παρασκευή της. Λέγεται πως αφήνουν τα ρεβύθια να ψηθούν μια ολόκληρη νύχτα στη «σκεπασταριά», ένα ειδικό πήλινο σκεύος, του οποίου τα χείλη σφραγίζουν με ζυμάρι για να μη χαθεί η γεύση του φαγητού. Όσο για το μυστικό της γεύσης της, φημολογείται πως είναι το... βρόχινο νερό, που χρησιμοποιείται τόσο στο μούλιασμα όσο και στο μαγείρεμα. Άμα θέλετε, δοκιμάστε και μαστέλο (αρνάκι στο ομώνυμο πήλινο σκεύος με κρασί και μυρωδικά), εγώ δεν πήρα γιατί δεν είμαι και πολύ φαν των αμνοεριφίων... Και φυσικά, επειδή το ρεβύθι παίζει παντού, αν δεν το φάτε σε ρεβυθάδα, δοκιμάστε... ρεβυθοκεφτέδες! Μιάμι! ...Και για να αφήσουμε τα φαγητά και να γυρίσουμε στη μαγευτική Χρυσοπηγή, συμπαθέστατη και η παραλία του Αποκοφτού, για πλάτσα-πλούτσα, αυστηρά πριν το φαγητό, ε!


Κάστρο
Μαγεία... Πολλοί προτιμούν να μένουν εκεί γιατί είναι πανέμορφα, γραφικά, με θέα, τι άλλο να θες; Βέβαια, σε μερικούς ξενώνες σε τρώει το περπάτημα, γιατί δεν έχεις άμεση πρόσβαση στο αυτοκίνητό σου, αλλά μην τα θέλετε και όλα δικά σας... Ήμαρτον! Ο μεσαιωνικός οικισμός του Κάστρου είναι μια μαγεία. Από την πρώτη εντύπωση που σου έρχεται απρόσμενα, καθώς το αντικρύζεις απότομα παίρνοντας μια στροφή με το αυτοκίνητο. Τι εικόνα!
Υπέεεεροχες βόλτες στα δρομάκια του και φοβερά μαγαζάκια. Εμείς πήγαμε σ’ ένα για βάφλες, ας πούμε ψιλοκυριλάτο, παίζει όμως και ένα ακόμη καλύτερο ίσως, στο οποίο στην ουσία δεν έχει μόνο καρέκλες, αλλά πολλές παρέες κάθονται στα τειχάκια με μαξιλάρες έχοντας απίστευτη θέα σαν να είσαι σε ένα τεράστιο μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο. Το ανακάλυψα αργά βέβαια... Οι φήμες λένε πως σ’ ένα μαγαζί στο Κάστρο (ίσως και σ’ αυτό που σας λέω) παίρνεις κάτι και πληρώνεις ό,τι θες, άμα θες. Δεν ξέρω.. δεν επιβεβαιώνω...
Γενικά, οι βόλτες στο Κάστρο είναι μια μαγεία. Υπέροχο λευκό και γαλάζιο, σκεπαστές στοές (λότζιες), όμορφα γραφικά σοκάκια... κι ένα φοβερό φιδίσιο κατηφορικό μονοπατάκι με πλακόστρωτα σκαλοπάτια που καταλήγει στο γραφικό εκκλησάκι «Εφταμάρτυρος» (των Εφτά Μαρτύρων) δίπλα στη θάλασσα... γενικά μια ομορφιά! Α... ναι... φαγητό ε; Στο λιμάνι του Κάστρου, τη Σεράλια, να κάτσετε να φάτε στα Βατράχια και θα με θυμηθείτε!


σε αυτή τη φάση της ιστορίας και πριν συνεχίσω, θα βάλω μερικές συνημμένες φωτό από χρυσοπηγή και κάστρο, γιατί τα θεωρώ τα καλύτερα κομμάτια της σίφνου...

πάμε πρώτα με χρυσοπηγή, μία γενική άποψη της περιοχής!
 

Attachments

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
και μία κοντινή από τη χρυσοπηγή!
IMG_1807_resize.JPG
πάμε στο κάστρο, μια γενική άποψη!
IMG_1774_resize.JPG
βεράντα στο κάστρο με θέα το... απέραντο γαλάζιο!
IMG_1908_resize.JPG
περπατώντας στα σοκάκια του κάστρου!
IMG_1915_resize.jpg
μία από τις χαρακτηριστικές λότζιες (σκεπαστές στοές) στο κάστρο!
IMG_1916_resize.jpg
το φοβερό καφέ στο κάστρο που σας έλεγα με τις καρέκλες να είναι... περιττές!
IMG_1918_resize.JPG
ποιος δε ζηλεύει τη θέα αυτού του κάκτου;
IMG_1910_resize.JPG
απλά απέραντο γαλάζιο!
IMG_1912_resize.JPG
τα κατηφορικά σκαλοπάτια που οδηγούν στο εκκλησάκι των 7 μαρτύρων (πάντα στο κάστρο)
IMG_1928_resize.JPG
και τέλος, ποιος δε θέλει να φάει πάνω στο κύμα, έχοντας αυτή τη θέα στη σεράλια;
IMG_1955_resize.JPG
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
μαστελο δοκιμασα εγω, καλο ηταν!!
οσο για το καστρο, την μερα που πηγαμε εμεις, ειχε απιστευτο αερα και στο δρομακι για το εκκλησακι των 7 μαρτυρων απο τις 7 κοπελες, μονο οι 4 τολμησαμε να παμε!παραλιγο να μας παρει ο αερας!!!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Ωραιες φωτογραφιες! και το κειμενο βεβαια! Και το καστρο αλλα και η χρυσοπηγη ειναι απο τα αγαπημενα μου σημεια στη Σιφνο και μια απο τις αγαπημενες μου εικονες απο την Ελλαδα ειναι η εκκλησια των 7 μαρτυρων!
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αααα σαυτο το μαγαζι πλαι στη θαλασσα νομιζω πηγα κι εγω- δεν θυμαμαι ομως το ονομα του!!!

Πολυ ωραιες οι φωτογραφιες!! Μπραβο Chrikky
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
chrikky μας ξεσηκωνεις νωρις-νωρις με ομορφες φωτο και πληροφοριες.!!:p
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Chrikky, πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες (δεν έχω πάει στη Σίφνο)
και πολύ όμορφες οι φωτο...:clap:

Συνέχισε...:)
 

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
Eυχαριστούμε Chrikky!! Ωραία περιγραφή! Στο καφέ στο κάστρο όταν πήγα εγω δεν ίσχυε κάτι τέτοιο με την τιμή που είπες. Τα στάξαμε κανονικά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom