Ινδονησία Σιγκαπούρη Σιγκαπούρη - Μπαλί 2012

kousouna

Member
Μηνύματα
15
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Aμστερνταμ ή Πράγα?
Ταξίδι-Όνειρο
να δω το Βόρειο Σέλλας
Εδώ και καιρό αναζητούσα ένα ταξιδάκι για να κάνουμε ποδαρικό στην Ασία… Μετά από μήνες ιντερνετικής προετοιμασίας ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στις αρχές του Ιουλίου, με προορισμό αρχικά την Σιγκαπούρη και ύστερα το Μπαλι. Η Singapore airlines μια χαρά. Ταινιούλες, φαγητάκι (νοστιμότατο!) και ούτε που το καταλάβαμε πως πέρασαν οι 11 ώρες πτήσης! Προσγειωνόμαστε στο Changi τα χαράματα με ένα ελαφρύ ψιλόβροχο…

Περαστικό θα είναι λέμε, και ξεκινάμε για το ξενοδοχείο. Αφήνουμε πράγματα και βουρ για την πρώτη μας στάση, τους Βοτανικούς κήπους. Με το που βγαίνουμε από το μετρό (φοβερά βολικό, καθαρό και οργανωμένο!) μας καλωσορίζει μια μπόρα το έλα να δεις! Ε, τροπικό κλίμα λέμε, σε λίγο θα σταματήσει. Αμ δε! 4 ώρες μετά και ακόμα τίποτα! Φοράμε κι εμείς τα αδιάβροχα που μας έδωσαν στην είσοδο των Κήπων με τις ορχιδέες και ξεκινάμε να γυρνάμε στην απίστευτη πρασινάδα των κήπων!

Μετά τους κήπους, και αφού η βροχή είχε επιτέλους σταματήσει, γυρίσαμε στο κέντρο της πόλης για να χαζέψουμε τα μνημεία. Δυστυχώς το Merlion είχε σκαλωσιές λόγω επισκευής… Η βόλτα κατά μήκους του ποταμού πολύ όμορφη. Ωραία τα κτίρια, ουρανοξίστες και νεοκλασικά μαζί δίπλα-δίπλα. Η κρουαζιέρα στο ποτάμι must για να πεις ότι την έκανες, αλλά δεν βλέπεις και κάτι συγκλονιστικό.

Το απόγευμα ποτάκι στο καράβι του Marina Bay Sands, το λεγόμενο Sky park. Πραγματικά απίστευτο από αρχιτεκτονικής άποψης και η θέα από εκεί ψηλά σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη.
Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε με αγωνία για να δούμε τον καιρό! Ευτυχώς είχε ήλιο! Πρωί πρωί καταφτάνουμε στο Sentosa island και κατευθείαν πάμε στο Dolphin lagoon όπου είχαμε κλείσει να κολυμπήσουμε με δελφίνια! Αυτό ήταν για μένα όνειρο ζωής! Η εμπειρία αξέχαστη!!!

Στο Sentosa νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε μια Disneyland για ενηλίκους. Πολλά τα extreme sports, μπαράκια κάτω από τους φοίνικες, χαλάρωση και χάζι στην παραλία… αλλά όχι μπάνιο. Υπήρχαν τουρίστες που κολυμπούσαν αλλά όταν βλέπεις το νερό καφέ και το πετρελαιοφόρο στον ορίζοντα δεν σου κάνει όρεξη να βουτήξεις αν έχεις στο παρελθόν κολυμπήσει στην Μήλο και τη Χαλκιδική. Πάντως το σκηνικό ήταν φτιαγμένο τέλεια, τα εστιατόρια πολύ καλά και ο κόσμος ευγενέστατος. Μάλιστα σε ένα μπαράκι ακούσαμε να παίζει Γλυκερία!! Άνετα περάσαμε όλη τη δεύτερη μέρα μας εκεί, κάνοντας mega zip, luge, skyride και άλλα φοβερά που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις. Το site του sentosa island τα λέει όλα αναλυτικά, κι εγώ το είχα ήδη μελετήσεις πριν πάμε! Τέλος κλείσαμε το βράδυ μας με την παράσταση Songs of the sea, ένα σόου με φώτα και νερά με το οποίο δεν εντυπωσιάστηκα και ιδιαίτερα αλλά από ότι κατάλαβα από τον κόσμο θεωρείτε must.

Η 3η μέρα ξεκινάει με τον ζωολογικό κήπο. Εύκολο το να πας με μετρό και λεωφορείο. Παντού ταμπέλες με πληροφορίες. Ωραίος ο Singapore Zoo, απίστευτο πράσινο σαν να είσαι στη ζούγκλα. Ταϊσαμε και τις καμηλοπαρδάλεις, σούπερ! Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να σενιαριστούμε και να πάμε για Singapore slings στο Long bar του Ruffles hotel. Τίποτα το τόσο σούπερ το μπαράκι, αλλά κι αυτό όπως και πολλά άλλα, ξέρουν να τα πουλάνε σαν μέρος του Singaporean lifestyle. Το βράδυ τολμήσαμε να φάμε και σε hawker center, τεράστιοι χώροι με τραπέζια και εκατοντάδες μαγαζάκια που πουλάνε διάφορες σπεσιαλιτέ. Αγοράζεις ότι θέλεις και βρίσκεις ένα τραπεζάκι και κάθεσαι. Μόνο ντόπιοι εννοείται, και αρκετή μπίχλα το όλο σκηνικό. Φάγαμε πάντως νοστιμότατα satay! Δεν θέλεις όμως να ξαναπάς, μια φορά αρκεί!

Τέταρτη μέρα και βόλτα στις συνοικίες της Σιγκαπούρης. Αραβική, Ινδική, Κινέζικη. Χρώματα και αρώματα από διαφορετικούς λαούς. Ναοί χαρακτηριστικά διαφορετικοί. Και πάνω από όλα υπέροχο φαγητό. Καταπληκτικό το ινδικό που δοκιμάσαμε στο Jade, στην Little India. Και φανταστικό φυσικά το Chili Crab, καβούρι βουτηγμένο σε μια φανταστική καυτερή σάλτσα. Εμείς το δοκιμάσαμε στο Jumbo δίπλα από το ποτάμι και πάθαμε πλάκα με τη νοστιμιά του.

Την τελευταία μέρα πήγαμε στον κήπο Jurong bird park. Πολύ ωραίο το περιβάλλον, και φοβερά δωράκια από το giftshop. Κάναμε και μια στάση στους κοντινούς Κινέζικους κήπους. Αξίζει μία στάση για να χαζέψει κάνεις το καταπράσινο τοπίο, τις παγόδες και τα μπονσάι. Ύστερα πήραμε ταξί και ανεβήκαμε στο Mount Faber, (φτηνό το ταξί στην Σιγκαπούρη) από όπου πήραμε το τελεφερίκ που μας κατέβασε για άλλη μια φορά στο Sentosa Island. Όσες φορές και να πάει κανείς δεν είναι αρκετές. Την δεύτερη φορά πήγαμε και είδαμε το Images of Singapore. Μία περιήγηση της ιστορίας της Σιγκαπούρης με κούκλες αλά Μαντάμ Τισώ. Πολύ ενδιαφέρον κι αυτό. Το τελευταίο βράδυ μας επισκευθήκαμε το Night Safari. Από όλα όσα είδα στην Σιγκαπούρη, μόνο αυτό μου έδωσε την αίσθηση της αρπαχτής. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η φήμη! Σιγά το θέαμα. Μες στο σκοτάδι ίσα που να ξεχωρίζεις βαριεστημένα ζώα.

Σε γενικές γραμμές η Σιγκαπούρη είναι μια φανταστική χώρα και αξίζει να την επισκευθεί κανείς για αρκετές μέρες, όχι μόνο για ένα διήμερο stopover που είναι το πιο σύνηθες. Εμείς σε 5 μέρες τα είδαμε όλα. Το μόνο που δεν προλάβαμε είναι να επισκευθούμε τα Universal studios, αλλά δεν πειράζει… την άλλη φορά.

Την επόμενη το πρωί, βάρβαρό ξύπνημα και μετάβαση στο αεροδρόμιο για πτήση για Μπαλί!
Όταν προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο παθαίνουμε το πρώτο πολιτισμικό σοκ, μετά την οργάνωση και καθαριότητα της Σιγκαπούρης. Χαμός, φασαρία, κόσμος, αλαλούμ! Ο οδηγός μας περίμενε στο αεροδρόμιο για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας στο Ούμπουντ. Μια μιση ώρα αργότερα φτάνουμε στο ξενοδοχείο (πολύ ωραίο, δίπλα στο δάσος με τις μαϊμούδες) τακτοποιούμαστε γρήγορα-γρήγορα και ξεκινάμε την πρώτη μας εκδρομή.

Οριζόνες Teggelalang η πρώτη μας στάση. Πραγματικά μοναδικό το θέαμα, ελαφρώς ενοχλητική η παρουσία διαφόρων πλανόδιων που σε παρακαλούσαν να ψωνίσεις από την πραμάτεια τους. Τα χωριουδάκια mas και celuk με τα ασημένια και ξυλόγλυπτα καλλιτεχνήματα, πολύ όμορφα. Θέλει σκληρό παζάρι, εμείς στην αρχή ρίχναμε την τιμή κατά ένα 40% από την αρχική που μας ζητούσαν και νομίζαμε ότι είμασταν έξυπνοι. Τις επόμενες μέρες ανακαλύψαμε ότι θα πρέπει να πληρώνεις κάτι στο 1/3 της τιμής που σου λένε για να μην σε πιάνουν κότσο! Το βράδυ φαγητό στην παραλία της Sanur. Mία από τις λίγες παραλίες με ήρεμα νερά για κολύμπι, αλλά και πάλι τίποτα το ιδιαίτερο. Σαν να βρίσκεσαι στο Καβούρι ένα πράγμα! Εμείς δεν κάναμε ούτε ένα μπάνιο στο Μπαλί και προτιμήσαμε να βυθιστούμε στην ομορφιά της ενδοχώρας. Θάλασσες βρίσκεις και δίπλα στο σπίτι σου και μάλιστα πολύ ανώτερες. Εκεί πας για την φύση και τα ζώα.

Δεύτερη μέρα στο Μπαλί και ανυφορίζουμε προς Taro για βόλτα με τους ελέφαντες. Εμένα με στεναχωρούσε η ιδέα ότι εκμεταλλεύονται τα ζώα αλλά οφείλω να πω ότι είδα ότι τουλάχιστον τα πρόσεχαν πολύ. (Όχι σαν κάτι ιστορίες που ακούω από γνωστους που πήγαν Ταυλάνδη και έφριξαν με την σκληρότητα των οδηγών των ελεφάντων!) Μετά την βόλτα μας άφησαν όση ώρα θέλαμε να ταϊσουμε τα ελεφαντάκια, να τα χαιδέψουμε και να βγάλουμε φωτογραφίες. Η μέρα μας συνεχίστηκε με επίσκεψη των παραθαλάσσιων ναών Tanah lot και Uluwatu. Στον δεύτερο παρακολουθήσαμε και έναν παραδοσιακό χορό. Πολύ όμορφη εμπειρία. Επίσης παρότι οι οδηγοί σε προειδοποιούσαν να προσέχεις τις μαϊμούδες της περιοχής, εμείς τις βρήκαμε πολύ φιλικές και βγάλαμε άπειρες φωτογραφίες με μαϊμούδακια στους ώμους μας. Τέλος η μέρα έκλεισε με αστακουδάκια στην παραλία του Jimbaran bay. Αυτή η σάλτσα που βάζουν τα κάνει όλα πεντανόστιμα!!!

Την Τρίτη μέρα είχαμε προγραμματίσει εκδρομή στα Βόρεια. Λίμνη Μπρατάν, με τον όμορφό πλωτό ναό της μες στην ομίχλη, Καταράκτες του Git git και οριζόνες στο Jatiluwih. Όλα πανέμορφα, αν δεν έχετε χρόνο για να τα δείτε όλα εγώ θα αφαιρούσα τους καταράκτες. Καλύτεροι αυτοί στη Έδεσσα!

Τέταρτη μέρα κινηθήκαμε ανατολικά. Candidasa και Lotus Lagoon. Η παραλία της Candidasa αν και χάλια από τα μπάζα, είχε τουλάχιστον καθαρό νερό. Μετά από ένα νοστιμότατο γεύμα σε εστιατόρια της Candidada επισκευθήκαμε τον μεγαλύτερο ναό στο Μπαλί. Pura Besakih. Πολύ εντυπωσιακός. Δυστυχώς όταν τον επισκευθήκαμε εμείς είχε φοβερή ομίχλη οπότε δεν φαινόταν το βουνό από πίσω, που από ότι μας πληροφόρησε ο ξεναγός, κάνει το τοπίο μεγαλειώδες. Τελευταία στάση τα υδάτινα παλάτια Tirtagangga. Απίστευτης ομορφιάς τοπίο! Το βράδυ πεντανόστιμο φαγητό στο Ubud. Μην αμελήσετε να φάτε Babi guling!

Πέμπτη και τελευταία μέρα μας στο Μπαλί και είπαμε να πάμε μια μικρή βόλτα στις νότιες παραλίες πριν καταλήξουμε στο αεροδρόμιο για την πτηση του γυρισμού. Πήγαμε λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στην Semyniak, Legian και Kuta. Ενωμένες τεράστιες παραλίες με απίστευτου φάρδους αμμουδιά, αλλά τι να το κάνεις? Ρηχά νερά και κύματα. Ό,τι πρέπει για σερφινγκ πάντως. Τα μαγαζιά στη Semyniak όμως φανταστικά.

Υπέροχη και η γεύση που μας άφησε και το Μπαλί. Οι άνθρωποι γελαστοί και εξυπηρετικοί και το φαγητό ονειρικό! Μόνη εξαίρεση οι τουαλέτες, οι οποίες ήταν απαράδεκτες! Φοβερή βρωμιά! Και δεν μιλάω μόνο για τις δημόσιες. Ακόμα και σε καλά εστιατόρια οι τουαλέτες ήταν οριακά ανεκτές! Προφανώς στην Nusa Dua δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά εμείς δεν πήγαμε καθόλου εκεί γιατί θεωρήσαμε ανούσιο να χάσουμε χρόνο σε θέρετρα τα οποία είναι ίδια όπου και να πας στον κόσμο.

Αστεία σύγκριση: Μόλις προσγειωθήκαμε στη Σιγκαπούρη, και έχοντας φρέσκια την εικόνα της Μπαλινέζικης τουαλέτας στο μυαλό μου, πήγα να πλυθώ στο wc του αεροδρομίου Changi, όπου πέρα από την απίστευτη καθαριότητα παρατήρησα ότι στην πόρτα υπήρχε touch screen οθόνη με την φωτογραφία της καθαρίστριας που σε καλούσε να βαθμολογήσεις την καθαριότητα! Έχει και τα καλά της η χούντα… J
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom