Σρι Λάνκα Σρι Λάνκα (με μικρό παιδί!)

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!

Βρεθήκαμε στη Σρι Λάνκα, τον Οκτώβριο του 2011, δύο ενήλικες κι ένα νήπιο. Μόνοι, το ταξίδι οργανώθηκε αποκλειστικά από εμάς και σίγουρα δεν τα κάλυψε όλα.
Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε αγχωμένα, μιας και όλα έδειχναν ότι θα προσγειωνόμασταν με καταιγίδα. Μισώ να προσγειώνομαι με καταιγίδα! Ευτυχώς έπεσαν έξω, και η βροχή άρχισε να πέφτει δυνατά μόλις μπήκαμε στο ξενοδοχείο μας και κράτησε μόλις μισή μέρα.

Σ'αυτό το κείμενο, θα ήθελα να μιλήσω για εκείνα τα μέρη που θα πρότεινα σε γονείς με μικρό παιδί, και να τους παροτρύνω να μη φοβηθούν το ταξίδι. Όλη η έξτρα προετοιμασία είναι δυο εμβόλια ηπατίτιδας Α και ένα αντικουνουπικό για περιοχές με κρούσματα ελονοσίας, όχι αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Εγώ τα βρήκα σε φαρμακείο στο αεροδρόμιο της Sharjah, στα Αραβικά Εμιράτα, γιατί εκεί ήταν η αφετηρία μου. Αν συνεννοηθεί κανείς με κάποιον φαρμακοποιό, μπορεί και να μπορέσει να του βρει εκείνος.

ΕκτόςΚολόμπο:
Pinnawala Elephant Orphanage
Νομίζω, πέρα από κάθε σύγκριση, είναι το πρώτο που θα θυμούνται τα παιδιά μετά! Είναι περίπου 90 χιλιόμετρα από το Κολόμπο, το κάναμε με ντόπιο ξεναγό και μας πήρε ένα τρίωρο να φτάσουμε!! Στη διαδρομή δεν πλήττει κανείς πάντως, γιατί η φύση είναι υπέροχη και νομίζεις ότι τα χωριά είναι ενωμένα το ένα με το άλλο, ώστε πρόκειται για ένα χωριό χτισμένο κατά μήκος ενός τρίωρου δρόμου!!

Το ίδιο το ορφανοτροφείο σου βγάζει σαν ενήλικο αντικρουόμενα συναισθήματα, ανάμεσα στην ουσιαστική περίθαλψη ελεφάντων που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν στην άγρια φύση και του "τσίρκου" που στήθηκε γύρω από αυτό.... Κάποιοι ελέφαντες γύρω γύρω, μάλλον εξακολουθούν να υποφέρουν μεταφέροντας τουρίστες στην πλάτη τους για φωτογραφίες..... ελπίζω ότι για εκείνους που ζουν στο ορφανοτροφείο, ακόμα κι έτσι η ζωή τους είναι καλύτερη!
Ο γιος μου το λάτρεψε, γιατί δεν φορούσαν αλυσίδες στα πόδια και γιατί έκαναν πολλά παιχνίδια, ιδιαίτερα οι μικρότεροι, στο μπάνιο τους στο ποτάμι, που είναι και το καλύτερο σημείο όλης της επίσκεψης! Μπορείς να κατέβεις πραγματικά δίπλα τους, επειδή όμως δεν είναι δεμένοι υπάρχουν φύλακες με ραβδιά στην περίπτωση που κάποιος ξεφύγει προς τους θεατές! Δεν τους πλησιάζουμε, δεν μας πλησιάζουν!! Θεϊκό στα παιδικά μάτια!!
Αν ρωτάτε αν γλυτώσαμε κι εμείς τη βόλτα με τους κακόμοιρους ελέφαντες δίπλα στα "μαγαζάκια" που εμπορεύονταν τη βόλτα σε τσουχτερή τιμή μπορώ να πω, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να απαντήσω, σας έχω εικόνα : Εκστασιασμένο νήπιο να σας κοιτάει εναλλάξ με τον ελέφαντα και να σας δείχνει το στρώμα στην πλάτη του.... "Μαμά, εγώ μπλοστάααα......".
Ξέχωρη χρέωση αν θες να τον ταίσεις κιόλας, με έτοιμα κομμένα φρούτα που έχουν εκεί δίπλα!
Στο δρόμο από το ορφανοτροφείο, μέχρι το ποτάμι που κάνουν το μπάνιο τους, υπάρχει και μία υποτυπώδης βιοτεχνία που κατασκευάζει χαρτί από περιττώματα ελεφάντων. Εκτός του καταστήματος, έχει και μια μικρή επίδειξη όλων των σταδίων καθαρισμού, λεύκανσης και συμπίεσης.
Έχει πλάκα και είναι πρωτότυπο!

Sea Turtle Protection Association - Bentota
ΚαμιάωρίτσανότιατουΚολόμπο. Μικρό αλλά γεμάτο με χελώνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης : Από αυγά μέχρι μεγάλες ηλικιωμένες χελώνες. Υπέροχο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους.... Μπορείς να πάρεις στα χέρια σου μόνο τα μικρά χελωνάκια, φυσικά. Κάναμε μια φορά με ξεναγό το γύρω του πάρκου και άλλη μια μόνοι μας μιλώντας με το παιδί μας και με την ησυχία μας, χωρίς να μας ενοχλεί κανείς, με επιτήρηση βέβαια, μήπως κάνουμε κάτι στις χελώνες που δεν επιτρέπεται!
Έχει και μικρό κατάστημα δώρων στην έξοδο, που αν θέλεις με τον τρόπο αυτό μπορείς να συνεισφέρεις στο κέντρο.

Bentota river
Πηδάς στη βάρκα και κάνεις μια τέλεια βαρκάδα!! Ο μικρός μου, μιλούσε μέρες γι'αυτή τη διαδρομή. Βλέπεις και πλησιάζεις ότι μπορείς να δεις σε εκείνη τη γωνιά της γης : Σαύρες, φίδια, κροκοδειλάκια, ερπετά, πουλιά και μια υπέροχη βόλτα κάτω από τα κλαδιά των μαγκρόβιων. Ο βαρκάρης μας έδωσε το τιμόνι για πολύ λίγο στον πιτσιρικά, ο οποίος γελούσε σε όλη τη διαδρομή και δεν ήθελε να κατέβει. Ασυζητητί!!

Temple of The Sacred Tooth Relic - Kandy
Από τα πιο ιερά μέρη των βουδιστών, σε μια καταπληκτική τοποθεσία δίπλα σε μια λίμνη, με πολλές οικογένειες μέσα, με πολλά δωμάτια και σκάλες για παιδική εξερεύνηση. Σε κάποια δωμάτια πρέπει να κάνει ησυχία περπατώντας, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που προσεύχονται, στα περισσότερα όμως θα μιλήσει ο εξερευνητής μέσα του!!
Πετύχαμε και μια πομπή ελεφάντων την ώρα που περνούσαμε από μια βεράντα.
Και πάλι ξυπόλυτοι στις κρύες πέτρες του ναού, τριγυρίζαμε και πολλή ώρα.... έπρεπε να προβλέψω κάλτσες για όλους!!

Mount Lavinia beach
Αν και καλύτερα να βουτήξεις το μικρό, στην παραλία του Κολόμπο, μπροστά από το ξενοδοχείο Galle Face, που θα δεις έτσι κι αλλιώς οικογένειες με μικρά παιδιά, στην παραλία του όρους Lavinia, έχεις περισσότερη άπλα και περισσότερο κύμα!

Η απόλαυση της θάλασσας πάντως για το παιδί είναι δεδομένη και το νερό εκεί είναι καθαρό, κρύο και έχει την σωστή προέκταση ρηχού βυθού για τα παιδιά! Πρόσθετη διασκέδαση η μίσθωση τουκ-τουκ για να φτάσεις στην παραλία από το κέντρο του Κολόμπο.

 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Κολόμπο:
Colombo National museum
Σε ένα φοβερό κτίριο, με μεγάλη αυλή, πολύ καλό, αλλά με μεγάλη δυσκολία να τραβήξει την προσοχή του μικρού μου! Αν δεν μπορείς να εκτιμήσεις μόνος σου την αξία αυτών που βλέπεις, δεν είναι ο χώρος που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σου. Πρέπει να το έχεις από πριν...
Στην ίδια αυλή, είναι και το μουσείο φυσικής ιστορίας.....εεεεε.... λέμε, δεν μπορεί, κάτι θα δει το παιδί και θα ισορροπήσει την επίσκεψη στο εθνικό μουσείο, που την έκανε σαν αγγαρεία για χατήρι μας..... χάλια!! Σκονισμένο, παλιό, δεν το βλέπει ήλιος, για τα εκθέματα να μη μιλήσω, ούτε για την διάχυτη μούχλα, ούτε για "γαλλικά" μας κατεβαίνοντας τη σκάλα στο υπόγειο. Όποιος έχει δει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κοζάνης, είναι μίνιμουμ πέντε κλάσεις ανώτερο!!

Isipathanaramaya Buddhist Temple
Γράψτε το σε ένα χαρτί για τον ταξιτζή.... "αυτό αδερφέ μου για να το πεις, θα γίνει η γλώσσα σου κοτσίδα", που έλεγε κι ο Νίκος Φέρμας στο Καλώς Ήρθε το Δολάριο! Εμείς το πετύχαμε μετά τη βροχή και περπατούσαμε ξυπόλυτοι στις βρεγμένες πέτρες, μιας και βγάζεις τα παπούτσια από την αυλή ακόμα. Ίσως πάλι να άρεσε στον μικρό, αυτό ακριβώς. Δωμάτια, χώροι, περίεργα αγάλματα για το μικρό μυαλουδάκι, μείναμε καμιά ώρα και θα άντεχε και περισσότερο!
Στο μεγάλο άγαλμα του Βούδα, έστησα το παιδί να του βγάλω μια φωτογραφία και δεν με άφησαν! Το άγαλμα μόνο του, μου είπαν.... είναι αγένεια να στήνεσαι μπροστά για να φωτογραφηθείς.... το σεβάστηκα φυσικά!

Sima Malaka Meditation Centre
Ουσιαστικά είναι μια εξέδρα στη μέση της λίμνης Beira, με έναν ναό. Ωραίες φωτογραφίες, το παιδί έτρεχε γύρω γύρω, ανέβαινε, κατέβαινε.... δεν έχω παράπονο.... μια χαρά!! Του δεκάλεπτου....

Laksala
Δεν είναι αξιοθέατο ακριβώς, είναι κατάστημα με αναμνηστικά. Διώροφο, πολλά ωραία αντικείμενα μαζεμένα, τραβάει την προσοχή μικρών και μεγάλων, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις χωρίς να πάρεις κάτι. Είναι όμως μια κρατική επιχείρηση, που ανήκει σε έναν οργανισμό που ενθαρρύνει την τοπική χειροτεχνία και τους Σρι-λανκέζους δημιουργούς. Τίποτα κινέζικο μέσα και χωρίς παζάρια!

http://www.laksala.lk/
 
Last edited by a moderator:

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
St Lucia's Cathedral - Bonjean Rd - George R de Silva Mawatha
Είναι ο δρόμος που ενώνει την εκκλησία της Αγίας Λουτσίας με τον δρόμο George de Silva Mawatha.
Μια πολύ ήσυχη περιοχή, χαλαρή, χαμηλά σπίτια με αυλές δίπλα στην εκκλησία..... πετύχαμε μέχρι και σκιουράκια να σκαρφαλώνουν σε φράχτες!
Άνετη κατηφόρα, ότι πρέπει για βόλτα!

Majestic City mall
Αχρείαστο να 'ναι βέβαια, γιατί ποτέ δεν θα πρότεινα μια διασκέδαση σε εμπορικό, σε μια χώρα σαν τη Σρι Λάνκα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
Στο υπόγειο του εμπορικού αυτού, υπάρχει παιδότοπος.... για μια ώρα ανάγκης! Όχι ότι καλύτερο, όχι ότι καθαρότερο, αλλά εδώ μπορείτε να αγοράσετε εξαιρετικού κιτς πράσινο πλαστικό τουκ-τουκ με τον Μπεν Τεν οδηγό, το οποίο παίρνει και μπαταρίες και γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.... σαν εξορκισμό να το φανταστείτε..... πιστέψτε με.... το έχω σπίτι!!
Στο ίδιο mall, υπάρχει ένα εξαιρετικό κατάστημα με αντικείμενα για το σπίτι, συσκευασμένο τσάι και βανίλιες σε υποπολλαπλάσια τιμή, από ότι στην Ελλάδα!

Urban Kitchen Restaurant
Αν και δεν θα το έλεγα εστιατόριο για τοπική κουζίνα, (από όσα επισκεφτήκαμε εμείς το καλύτερο ήταν το "Green Cabin") το Urban Kitchen είναι κάτι πιο μοντέρνο, με εσωτερικό παιδότοπο, που το παιδί απασχολείται όσο εσείς μπορείτε να συζητάτε μπροστά από τον παιδότοπο με τη γυάλινη πόρτα. Καθαρός παιδότοπος, καινούριος, καλό φαγητό, αλλά δεν το λες και παραδοσιακό! Νηστικός πάντως δεν έφυγε κανείς μας!
Κολλητά στο εστιατόριο, υπάρχει σούπερ μάρκετ, μόλις τελειώνει το δείπνο, περνάς για τα απαραίτητα γάλατα και φεύγεις για το ξενοδοχείο...
http://www.urbankitchen.lk/index.php
(Μια και μίλησα για φαγητό : Ολα τα γιαούρτια που έβρισκα στο Κολόμπο, είχαν ζάχαρη!! Όλα! Μόνο στο εστιατόριο Banana Leaf βρήκα κανονικό γιαούρτι και στο σούπερ μάρκετ Arpico, κάτι άνοστα που δεν είχαν ζάχαρη, αλλά δεν είχαν και τίποτα άλλο!!)
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Tuc-tuc
Η καλύτερη παιδική διασκέδαση στην πόλη!! Έχουν πλάκα, δεν είναι καθόλου ασφαλή, το παιδί πρέπει να το κρατάς συνέχεια, δεν χωρούν και πολλά πράγματα, τρία άτομα πίσω - το ένα αγκαλιά - και πάλι με το ζόρι.... αλλά είναι πολύ διασκεδαστικά!! Όποιος έχει ελεύθερο χέρι, βγάζει τις καλύτερες "στιγμές" του Κολόμπο!
Φυσικά όχι τα τουκ-τουκ που είναι σταθμευμένα έξω από τα ξενοδοχεία, φυσικά και ρωτάς την τιμή πριν μπεις, φυσικά και δεν αναρωτιέσαι αν χωρά.... χωρά πάντα!!
Πετύχαμε και τουκ- τουκ με μετρητή, που δεν σου έλεγε τιμή από πριν.... όσο γράψει! Πιο "δυτικότροπο" βέβαια, αλλά εμείς δεν το πήραμε. Γιατί δεν ήξερα πόσο θα γράψει και δεν μπορούσα να τον εμπιστευτώ! Ήθελα να ξέρω από την αρχή πόσο θα μου κοστίσει και να μη με νοιάζει αν μου κάνει κύκλους μέσα στο Κολόμπο..... ακόμα καλύτερα αν μου έκανε δηλαδή!!
Για το πήγαινε- έλα στο αεροδρόμιο όμως, θα πρέπει να ναυλώσετε ταξί ή βανάκι που βρήκαμε εμείς σε ταξιδιωτικό πρακτορείο. Όσο και να το συμφωνήσετε, ακόμα και χωρίς παζάρια δηλαδή, είναι πολύ πιο φτηνό από την μεταφορά με το αυτοκίνητο του ξενοδοχείου. Απλώς μην το αφήσετε τελευταία στιγμή!
Μου έτυχε πάντως οδηγός τουκ - τουκ που είχε στα πόδια του ένα πλαστικό μπουκάλι με υγρό θολό πορτοκαλοκίτρινο, το οποίο ήπιε κάποια στιγμή και λίγο αργότερα το έβαλε στη μηχανή!!
Δεν θέλησα ποτέ να μάθω τι ήταν....
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
σ'ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες πληροφορίες σου.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Kate ευχαριστουμε πολύ για όλες τις πληροφορίες. Πρέπει να πέρασε τελεία ο μικρός στο ταξίδι!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ωραια και κατατοπιστικη ιστορια .πηρα μια γευση..ειναι ενα επικειμενο ταξίδι που μαλον θα το κανω συντομα .χωρις παιδι πως ναναι άραγε..αν έχεις περισσοτερες πληροφορίες και μπορεις γραψε κατι παραπανω για την ζωη την κουλτουρα το γενικοτερο ενδιαφερον σαν χωρα και λιγοτερο για τα αξιοθεατα..(για να μην κουράζεσαι μιας και υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο net)
ευχαριστουμε νασαι καλα και να ταξιδευεις..
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Renata, :) μάλλον το βραδάκι που θα βρω χρόνο θα προσπαθήσω.... πράγματι οι πληροφορίες είναι πολλές στο διαδίκτυο και μπορεί κάποιος να οργανώσει το ταξίδι στα δικά του μέτρα. Αυτά που έβρισκα με δυσκολία είναι πληροφορίες για παιδιά, γι'αυτό και η εμμονή μου σ'αυτήν την κατεύθυνση!! Τους Σρι Λανκέζους τους ήξερα από πριν, γιατί δούλευα με αρκετούς από αυτούς, αλλά είναι άλλο να τους βλέπεις χαλαρούς στη χώρα τους και άλλο σαν μετανάστες σε ξένη χώρα. Η συμπεριφορά είναι - αντικειμενικά- διαφορετική!

Θα ήθελα επίσης να βάλω ένα λινκ, για μια λίστα που τύπωσα και είχα μαζί μου (η Ελληνίδα μάνα είναι έτοιμη για όλα...), μήπως μου χρειαστεί κάπου. Ευτυχώς δεν τη χρειάστηκα!
Είναι μια λίστα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσε να συνεννοηθεί κανείς στα αγγλικά και από το να πάω κάπου τελείως στα τυφλά, προτίμησα να εμπιστευτώ αυτήν :

http://srilanka.usembassy.gov/medical_information3.html , και κατεβάζετε (αν και εφόσον θέλετε εννοείται), το pdf με τη λίστα. ( http://photos.state.gov/libraries/sri-lanka/5/pdfs/Doctor_s_List_2013.pdf )
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μπράβο σου πολυ χρησιμα ολα αυτα --αντε μαννες βουρ για σρι λάνκα.!!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Οι Σρι-Λανκέζοι που γνώρισα..
Στη δουλειά δεν τους ξεχώριζες απ' τους Ινδούς της Κάρλα (... μάλλον είναι η Κεράλα όπως την προφέρουν εκείνοι...). Ίδιο στυλ, ίδιες συνήθειες, ίδια γλώσσα.... Οι Βόρειοι Ινδοί, είναι άλλη πάστα. Καμιά φορά οι Ινδοί απ'το νότο, αισθάνονταν πιο κοντά στους Σρι-Λανκέζους από ότι με πολλούς συμπατριώτες τους!
Το πρώτο που κάνει εντύπωση σε έναν Ευρωπαίο ή να το θέσω διαφορετικά σε κάποιον με πιο δυτική κουλτούρα, είναι ότι ζουν για το σήμερα. Όχι.... όχι.... δεν ζουν για το σήμερα.... ζουν για την επόμενη ώρα! Είναι το μενταλιτέ τους αυτό... δεν αλλάζει! Όσα λογικά επιχειρήματα κι αν προβάλεις, δεν αλλάζει!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συμπεριφοράς, ήταν μια φορά με έναν Σρι-Λανκέζο υφιστάμενο στη δουλειά, ο οποίος έφυγε για ένα δίμηνο διακοπές. Η δουλειά ήταν στα φόρτε της και μετρούσα μέρες να γυρίσει, γιατί θέλαμε χέρια. Εκείνος ειδοποιεί στο ξαφνικό μια μέρα την γραμματεία ότι θα κάτσει ένα μήνα ακόμα και κλείνει το κινητό του!
Να προσπαθώ επανειλλημένως να μιλήσω μαζί του και να μην το σηκώνει! Από κινητά, από σταθερά, από συναδέλφους του.... ένα μήνα άφαντος.

Τελειώνει ο τρίτος μήνας κι ένα πρωί επιστρέφει στη δουλειά. Κατεβάζει το κεφάλι κι αρχίζει να περνάει από όλα τα "άνωθεν" γραφεία και να ακούει "γαλλικά"... Έρχεται και στο δικό μου.... τι να πω.... από το πρωί τα άκουγε.... τον ρωτώ μόνο γιατί δεν σήκωνε το κινητό του...
"Γιατί φοβόμουν μη με απολύσετε μου είπε!!".... "Και νομίζεις ότι δεν μπορείς να απολυθείς τώρα;;;".... " Έχω τέσσερα παιδιά..... δεν έχω λεφτά...... δεν θα ξαναφύγω για ένα χρόνο...... θα δουλεύω και τις Παρασκευές... κτλ κτλ..."
Οι ανώτεροι του τη χάρισαν.
Έρχεται σε δυο μέρες το τέλος του μήνα (που εκείνος έλειπε αδικαιολόγητα ) και γίνονται οι καταθέσεις των μισθών. Φυσικά σε εκείνου το λογαριασμό δεν έγινε κατάθεση, μιας και δεν ήρθε ούτε μια μέρα στη δουλειά και μάλιστα με το έτσι θέλω...
Έρχεται στο γραφείο και μου λέει ...."Δεν με πλήρωσαν...", "Γιατί να σε πληρώσουν;;" "Μα εγώ πρέπει να στείλω λεφτά στο σπίτι.."
"Έχεις επαφή", του λέω "με την πραγματικότητα;;;"
"Νόμιζα ότι θα μου τα κρατούν λίγα λίγα κάθε μήνα... Αν ζητήσω δάνειο από το λογιστήριο, θα με υποστηρίξετε;;;;"΄

Κι αυτός είναι ο μέσος Σρι-Λανκέζος.... Πως λέει η διαφήμιση;;; "Σώπα μωρέ.... θα τα καταφέρω!!"
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Ένα νεαρό παιδί, καλός στη δουλειά του, συνεπής, από το Κολόμπο έρχεται μια μέρα και μας χαιρετά γιατί φεύγει για ένα μήνα με άδεια στη Σρι Λάνκα.
Παντρεύεται κιόλας, μας λέει...
Συγχαρητήρια, να είστε γεροί, καλούς απογόνους.... όλα του τα ευχηθήκαμε...
- "Θα γυρίσεις με τη γυναίκα σου πίσω¨, τον ρωτώ " ..ή θα μείνει εκείνη στο Κολόμπο;;"
- "Δεν ξέρω ακόμα", μου λέει
- "Θέλει το χρόνο της, μια τέτοια απόφαση" του λέω... "..τουλάχιστον το διαπραγματεύεται;"
- "Βασικά, δεν γνωρίζω ακόμα ποιά θα παντρευτώ!!" μου εξηγεί με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου...
- "Είσαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις να τη βρεις και να παντρευτείς σε ένα μήνα;;"
- "Μου έχουν στείλει πέντε φωτογραφίες. Μέσα στη βδομάδα θα αποφασίσω!"

Για να μη πολυλογούμε, η οικογένειά του αποφάσισε τις πέντε εγκεκριμένες νύφες, εκείνες φωτογραφήθηκαν με τα καλά τους, κι επειδή το παλικάρι μας μεγάλωσε σε δημοκρατική οικογένεια της πρωτεύουσας, μπορεί να έχει την τελευταία κουβέντα εκείνος, εννοείται για μια από τις πέντε!!
Ο γάμος ετοιμαζόταν ήδη, θα αποφάσιζε τη νύφη, θα το έλεγε τηλεφωνικά στους δικούς του κι εκείνοι θα έκαναν ότι χρειαζόταν.
Κι έτσι έγινε...

Μας έδειχνε φωτογραφίες μετά.... "Είναι άσπρη!!", μας έλεγε.... δηλαδή, όμορφη!!
"Η γυναίκα σου είναι πιο άσπρη κι από μένα!!", του έλεγα και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι.... Ήξερα βέβαια ότι ήταν το καλύτερο κοπλιμέντο μακράν που θα μπορούσα να της κάνω!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.799
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom