Ινδονησία Στο νησί του χαμόγελου!

Chris22

Member
Μηνύματα
64
Likes
110

Ιούλιος 2013,το ταξίδι αρχίζει…:clap:

Νωρίς το μεσημέρι είμαστε στο Ελ. Βενιζέλος και αφού έχει προηγηθεί check in από το σπίτι ,αφήνουμε τις βαλίτσες, βόλτα στα μαγαζιά, καφεδάκι και πηγαίνουμε στο αεροσκάφος της Swiss. Πρώτος ενδιάμεσος σταθμός Ζυρίχη και αφού έχουμε μπροστά μας λίγες ώρες, βολτιτσα και καφεδάκι με θέα στους αεροδιαδρόμους του Kloten. Η ώρα περνά γρήγορα και ετοιμαζόμαστε για μια αρκετά μεγάλη πτήση. Ζυρίχη-Σιγκαπούρη, άνετη πτήση, ωραίο φαγητό, ικανοποιητικό IFE και μετά από 12 ώρες περίπου, φτάνουμε Σιγκαπούρη. Συμπληρώνουμε χαρτιά, περνάμε ελέγχους, παίρνουμε βαλίτσες, αλλαγή τερμιναλ και εκμεταλλευόμαστε τις 3-4 ώρες με βόλτες στο υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό Changi και φαγητό σε εστιατόριο με ασιατική κουζίνα, για να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά-σιγά! Η Air Asia μας περιμένει και σε δυόμισι ώρες φτάνουμε επιτέλους στον τελικό μας προορισμό, το Denpasar, την πρωτεύουσα του Μπαλί! Το αεροδρόμιο, συγκρινόμενο με το Changi, είναι η μέρα με την νύχτα, άλλο οκ τα περισσότερα υστερούν μπροστά στο Changi.. Συμπληρώνουμε τα χαρτιά για απόκτηση βίζας, παίρνουμε τις βαλίτσες και μπαίνουμε σε ένα, από τα πάρα πολλά, ταξί που περιμένουν απ’ έξω. Σύντομα είμαστε Seminyak και στο πρώτο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει, το Vasanti resort. Πλέον είναι αργά το βράδυ, έχει περάσει μιάμιση μέρα από τη στιγμή που φύγαμε από Ελλάδα, οπότε τσιμπάμε κάτι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και βουρ για ύπνο…

Είναι η πρώτη ολόκληρη μέρα στο Μπαλί και αφού έχει προηγηθεί ένα μεγάλο ταξίδι αλλά και πολύ τρέξιμο για τις ετοιμασίες του γάμου μας, λέμε να ακολουθήσουμε χαλαρό πρόγραμμα. Πλούσιο πρωινό στο μπουφέ του ξενοδοχείου, άραγμα για καφέ και βουτιές στην πισίνα

και αφού νοικιάζουμε μηχανάκι, ξεκινάμε για την πρώτη μας περιήγηση στη Seminyak, υπό το φως του ηλίου. Στο κέντρο της περιοχής πολύς κόσμος, μαγαζιά, καφέ, εστιατόρια, πολλά αυτοκίνητα και ακόμα περισσότερα μηχανάκια. Κατευθυνόμαστε στο KU DE TA για μπάνιο και νοικιάζουμε ξαπλώστρες σε τιμές σχεδόν ελληνικές..Το μέρος πολύ όμορφο, η παραλία τεράστια, η θάλασσα όχι κάτι το ιδιαίτερο, με ρηχά νερά και τεράστια κύματα. Χαλάρωμα στην παραλία, αποτυχημένη προσπάθεια για surfing, χυμοί, κοκτέιλ και η ώρα περνά πολύ ευχάριστα!


Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και αφού ξεκουραζόμαστε λίγο, ετοιμαζόμαστε για βραδινή έξοδο. Φαγητό στο The Junction,στο κέντρο της Seminyak και μετά ποτάκι στο εντυπωσιακό Potato Head!

Δεύτερη μέρα στο νησί και αφού την προηγούμενη έχουμε γεμίσει μπαταρίες, λέμε να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις! Μέσω του ξενοδοχείου κανονίζουμε για οδηγό και αυτοκίνητο και πρώτη στάση νότια του νησιού, στο ναό Uluwatu. Πάρα πολύς κόσμος και η τοποθεσία, με θέα στον ωκεανό, απλά φανταστική! Κάνουμε βόλτες για αρκετή ώρα, χαζεύουμε το τοπίο και αργότερα παρακολουθούμε μια παράσταση kecak fire dance, σε ένα κατάμεστο από τουρίστες θεατράκι, με φόντο ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα!


Προσοχή στα μαμουδάκια, είναι πάρα πολλά και έτοιμα να αρπάξουν ότι μπορέσουν!:haha:






Στο γυρισμό σταματάμε στο Rock Café για ένα ποτό. Είναι στην άκρη των βράχων, μπροστά στη θάλασσα, με φοβερή θέα, και κατεβαίνεις με ανελκυστήρα.

Έχει πλέον βραδιάσει και εμείς έχουμε αρχίσει να πεινάμε. Επόμενη στάση Jimbaran, τεράστια παραλία, με εστιατόρια το ένα δίπλα στο άλλο, με τραπεζάκια ακριβώς πάνω στην αμμουδιά. Επιλέγεις τα ψάρια που θέλεις να σου ψήσουν και απολαμβάνεις το δείπνο, υπό το φως των κεριών.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αφού δεν νυστάζουμε, παίρνουμε το μηχανάκι μας, βόλτα Seminyakκαι ποτό στο υπέροχο KU DE TA!
 

Attachments

Last edited:

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Καταπληκτική αρχή...μας βάζεις για τα καλά στην πρίζα :clap:!!!
Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο κεφάλαιο...
Οι φωτογραφίες απλά όλα τα λεφτά :bounce:...Συνέχισε έτσι!!!
 

Chris22

Member
Μηνύματα
64
Likes
110
Την επόμενη μέρα αφήνουμε πίσω μας το νότιο και πολύβουο κομμάτι του νησιού και μεταφερόμαστε κεντρικά, στο μαγευτικό, όπως αποδείχθηκε, Ubud! Πλουσιοπάροχο πρωινό, check out και φύγαμε.. Πριν πάμε Ubud όμως, επίσκεψη στον ναό Tanah Lot! Ο χώρος από το σημείο που αφήνεις το αυτοκίνητο, μέχρι να φτάσεις στο ναό, θυμίζει λίγο παζάρι, με πάρα πολλά μαγαζάκια που πουλάνε αναμνηστικά, ρούχα κτλ ,το θέαμα όμως όταν αντικρίζεις το ναό πάνω στο βράχο, μέσα στη θάλασσα, πραγματικά σε αποζημιώνει!




Η διαδρομή μέχρι το Ubud υπέροχη! Η φύση στα καλύτερα της, παντού ορυζώνες, μικρά παιδιά να παίζουν και να μας χαμογελάνε, εικόνες μοναδικές… Μεσημεράκι πλέον φτάνουμε και αφού χαιρετούμε τον οδηγό μας, check in στο νέο μας ξενοδοχείο, το Alaya resort, και μας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη, αναβάθμιση σε σουίτα και μόλις φτάνουμε στο δωμάτιο μας περιμένει τούρτα!

Η θέα από το μπαλκόνι του δωματίου μας..

Ξεκινάμε και πρώτη στάση δίπλα στο ξενοδοχείο μας, στο monkey forest, ένα καταπράσινο δάσος με διάσπαρτους ναούς! Περπατάμε για αρκετή ώρα και παίζουμε με τα πιθηκάκια που βρίσκονται παντού και φτάνουν μέχρι τους γύρω κεντρικούς δρόμους…


Στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο Blanco και τσάι στο δίπλα καφέ, με υπέροχη θέα!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μια βουτιά στην πισίνα είναι απαραίτητη!

Το βράδυ ρωτάμε στη ρεσεψιόν για αυτοκίνητο και οδηγό για τις επόμενες μέρες, οι τιμές που ακούμε εξωφρενικές, έχουμε κάνει την προεργασία μας όμως, μέσω του travelstories, οπότε τηλέφωνο στο γραφείο του Mr. Polo’s και το θέμα κανονίστηκε, με τιμή στο μισό αυτής που μας είπαν στο ξενοδοχείο! Αργότερα βόλτα στο κέντρο του Ubud, φαγητό στο Clear Cafe, μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση, βασισμένη σε οργανικά προϊόντα και η βραδιά κλείνει με ποτό στις μαξιλάρες του Jazz Cafe!
 

Attachments

Chris22

Member
Μηνύματα
64
Likes
110
Μια νέα μέρα ξημερώνει στο ατμοσφαιρικό Ubud και αφού τιμούμε δεόντως το υπέροχο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, συναντιόμαστε με τον Wayan, τον οδηγό που θα μας συνοδεύσει σήμερα. Μέσω μιας υπέροχης διαδρομής, με οργιώδη βλάστηση και περνώντας μέσα από μικρά χωριά, φτάνουμε στο elephant park. Πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση, με πανάκριβο εισιτήριο για τα δεδομένα του Μπαλί, γύρω στα 35 ευρώ.. Το πάρκο περιλαμβάνει το χώρο υποδοχής, εστιατόριο, δωμάτια για διαμονή, λιμνούλες, καθώς και ένα κομμάτι δάσους.. Μέσα στο χώρο έχεις τη δυνατότητα να δεις από κοντά ελέφαντες, να βγάλεις φωτογραφίες, καθώς και να κάνεις βόλτα μαζί τους..


Κάτσαμε αρκετές ώρες στο πάρκο και στη συνέχεια πήγαμε στο χωριό Kintamani και κάτσαμε για φαγητό στη βεράντα ενός εστιατορίου, με θέα στο ηφαίστειο και τη λίμνη Batur! Το φαγητό κάτω του μετρίου, η θέα όμως σε αποζημιώνει!



Γυρνώντας σταματήσαμε σε μια φυτεία καφέ και αφού μάθαμε για τον τρόπο που φτιάχνεται ο καφές kopi luwak, από τους ακριβότερους στον κόσμο, καθίσαμε σε ένα παγκάκι, έχοντας ένα πανέμορφο τοπίο μπροστά μας και δοκιμάσαμε επτά διαφορετικά ροφήματα, καφέ, τσάι, κακάο, σε διάφορες γεύσεις και φεύγοντας αγοράσαμε δυο-τρεις συσκευασίες, σε τιμές βέβαια πολύ ακριβότερες απ΄ ότι τα βρήκαμε αλλού..

Τελευταία στάση για σήμερα οι αναβαθμίδες ρυζιού Tegalalang, που συνθέτουν μια υπέροχη εικόνα!


Το απόγευμα απολαύσαμε μπαλινεζικο μασάζ στο Ubud και εν συνεχεία άραγμα στην πισίνα του ξενοδοχείου.. Το βράδυ δείπνο στο υπέροχο Nomad, δίνοντας είκοσι ευρώ για σαλάτα, ορεκτικό, δυο κυρίως, μπύρα και αναψυκτικό, και έτσι έκλεισε, μια ακόμα, όμορφη και γεμάτη μέρα στο Μπαλί!
 

Attachments

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Πολύ όμορφες φωτογραφίες αγαπητέ Chris. :)
Καλό το μπαλινέζικο μασάζ;; :p
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
Πολύ όμορφες φωτογραφίες αγαπητέ Chris. :)
Καλό το μπαλινέζικο μασάζ;; :p
Μα τι του λες βρε Κανελ νιόπαντρου ανθρώπου?
Κρις υπεροχες φωτογραφίες και καταπληκτικό γαμήλιο ταξίδι μου οσμίζεται. Πάντα τετοιες εξορμήσεις και πάντα ανατολικά.
 

Chris22

Member
Μηνύματα
64
Likes
110
Μα τι του λες βρε Κανελ νιόπαντρου ανθρώπου?
Κρις υπεροχες φωτογραφίες και καταπληκτικό γαμήλιο ταξίδι μου οσμίζεται. Πάντα τετοιες εξορμήσεις και πάντα ανατολικά.
Ευχαριστώ πολύ dim, μακάρι να τα καταφέρνουμε να ταξιδεύουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom