Ιορδανία Συρία Συρία - Ιορδανία, μύθοι και πραγματικότητες.

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
axine, καλως ηρθες εστω και αργα και ευχαριστουμε για τις πληροφορίες! πολυ χρησιμες τις βρισκω
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Όσον αφορά τους ελέγχους στην Ιορδανία το επιβεβαιώνω ότι γίνονται τόσοι πολλοί που από κάποιο σημείο και μετά αρχίζει και στη δίνει στα νεύρα αυτό το πράγμα γιατί σου τρώει και πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σου ειδικά αν είσαι με άλλα 20 άτομα στο γκρουπ και πρέπει να τους ελέγξουν όλους!
Το θεώρησα υπερβολικό τόσο έλεγχο έστω και αν γίνεται για την ασφάλειά μας!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μου κίνησες το ενδιαφέρον για Συρία ,στα υποψην.Οσο για Ιορδανία ,θα συμφωνήσω ότι κι εμένα με μάγεψε η Πετρα και αξίζει να πουμε λιγα λόγια...Το πιο φημισμένο αξιοθέατο ,η πόλη της Πέτρας ,ροδοκόκκινη πόλη,που για να την φτάσεις διασχίζεις μια χαράδρα, μηκους γυρω στο ένα χιλιομετρο,που σχηματίζεται απο πλαγιες οι οποίες φτανουν μεχρι και 100 μέτρα ύψος και δειχνουν σα να ενώνονται!Κοντά στο τέλος αυτού του περάσματος εμφανίζεται το πιο εντυπωσιακό μνημείο της Πέτρας,το θησαυροφυλάκειο,λαξευμένο σε βράχο.Πέρα απ αυτο διάφορα κτίρια,λαξευμένα,ναοί,βασιλικοί τάφοι,αψίδες κλπ,Ημουν τυχερή όταν πήγα,ο συνοδός μας κανόνισε και άνοιξε το φαράγγι αυτό για μας, βράδυ/δεδομένου ότι ειναι ανοιχτό μόνο τη μέρα /ειδικα για το δικο μας γκρουπ,και διασχισαμε αυτο το 1μιση χλμ βραδυ,ειχαν τοποθετημένα φαναρακια αναμμενα κατα μηκος αριστερα και δεξια,εμεις ως κλασσικοι ελληνες αρχισαμε να μιλαμε μεταξυ μας και ο συνοδος μας λεει....θα σας παρακαλέσω να μπειτε ο ενας πισω απο τον άλλο,και να μη μιλάτε,εδώ μιλάει η καρδιά και η ψυχή σας.....Ε λοιπόν εχουν περάσει γυρω στα 5 χρόνια ,αλλα εκείνη η εμπειρία ηταν μοναδική και αξεχαστη!Καί μετα απο πορεία λιγης ώρας σαυτό το μυστηριακό τοπίο με τους βράχους κυριολεκτικά απο πανω μας βγαινοντας απο το σκοτάδι,στο ανοιγμα ,μας υποδέχτηκε καποιος στα σκαλοπάτια του θησαυροφυλ με τους ηχους μιας φλογέρας!Εκτός απο την Πέτρα με γοήτευσε και η βόλτα στην αραβική έρημο,στο γουάντι ράμ που μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και σε προσκαλεί να βαδίσεις στα μονοπατια ,στα μέρη που ο Λωρενς της αραβίας ειχε τη βάση του.......και να απολαύσεις μια βεδουίνικη βραδυά με παραδοσιακές γευσεις ,στη μέση του πουθενά......ατενίζοντας τα βουνά απο αμμόπετρες.......
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Axinos ένα μπράβο κι από μένα για τον πρωτότυπο τρόπο που μας δίνεις εικόνες των δύο κρατών. Συρία δεν έχω πάει αλλά έκανα το προπερυσινό Πάσχα στην Ιορδανία και Ανάσταση στην ίδια εκκλησία με σένα. Με την ευκαιρία να προσθέσω κάτι για Ιορδανία με ανδρικό περισσότερο ενδιαφέρον. Το μουσείο αυτοκινήτων του τέως βασιλιά Χουσεΐν στο Αμμάν, με κάπου 200 απαστράπτοντα αυτοκίνητα. Ονειρικά μοντέλα, πανάκριβα και ειδικές παραγγελίες, από τις γνωστές Mercedes και BMW μέχρι το εξωτικό αμφίβιο Amphicar, δώρα τα περισσότερα μεγαλοεπιχειρηματιών, εταιρειών κλπ που ήθελαν να κάνουν δουλειές με Ιορδανία και κατʼ έθιμο δώριζαν ένα πανάκριβο αυτοκίνητο στον παθιασμένο με τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τον ραδιοερασιτεχνισμό Άνακτα. Τα έσοδα πηγαίνουν στο κράτος και συναγωνίζονται αυτά ενός αρχαιολογικού μουσείου.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Sorry, που θα σου χαλάσω το μύθο σχετικά με το ότι η Πέτρα άνοιξε μόνο για εσάς αλλά πρέπει να το αναφέρω!!
Ο αρχαιολογικός χώρος της Πέτρας ανοίγει κάθε Πέμπτη βράδυ για τους επισκέπτες (τότε φθάνουν τα γκρούπ για το long weekend). Το θέαμα περιλαμβάνει φαναράκια κατά μήκος του φαραγγιού για να δίνουν ακόμα περισσότερο μυστήριο στην ατμόσφαιρα και βεδουΐνους να τραγουδούν αμανάδες (νομίζω ότι έτσι λέγονται)!!!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.791
Χρησιμότατη η πληροφορία σου! Μήπως ξέρεις πώς μπορεί να το κανονίσει κάποιος που πάει μεμονωμένος χωρίς γκρούπ?
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Θα το κανονίσουν από το ξενοδοχείο που θα μείνεις. Δεν έχουν να κάνουν και πολλά πράγματα οι ντόπιοι εκεί και ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους (με το αζημίωτο πάντα).
Εξάλλου, τα τελευταία ξενοδοχεία είναι πια πολύ κοντά στο σημείο όπου βγάζεις τα εισιτήρια για να εισέλθεις στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας.
Απλά δεν θυμάμαι αν έχει εισιτήριο για τη συγκεκριμένη βραδιά.
Το εισιτήριο για την ημέρα είναι περίπου στα 20 Ευρώ (ισχύει διαφορετική τιμή για τους τουρίστες ανεξάρτητα αν είναι με γκρουπ ή μεμονομένοι).
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Δες το βιντεάκι που έχω ανεβάσει για την Ιορδανία στα Βίντεο και θα πάρεις μια ιδέα για την νέα πόλη της Πέτρας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.696
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom