Ινδονησία Ταξίδι στο Μπαλί

soula5905

Member
Μηνύματα
28
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
το ψάχνω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαλδίβες

:roll:(Είναι η πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία οπότε ζητώ συγνώμη αν σας κουράσω λιγάκι με την απειρία μου):roll:

Μετά από πολλές ώρες ταξιδιού φτάσαμε επιτέλους στο αεροδρόμιο του Bali (Denpasar). Οι πρώτες εντυπώσεις? Μια ώρα και βάλε αναμονή στους γκισέδες του αεροδρομίου για την έκδοση της VISA. Δεν ήμουν προετοιμασμένη, αναρωτιόμουν γιατί δύο ή τρεις επιβάτες του αεροπλάνου συμπλήρωναν μανιωδώς κάτι χαρτάκια, λίγα λεπτά πριν την προσγείωση.
Μόλις ο υπάλληλος του αεροδρομίου μου έδωσε την VISA μου τότε κατάλαβα τι ήταν εκείνα τα μικρά ροζ χαρτάκια…
Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, αντικρίζω μπροστά μου έκπληκτη ένα κύμα Ινδονήσιων με ταμπελάκια στο χέρι λες και έκαναν διαδήλωση διαμαρτυρίας! Α! να και ο δικός μας οδηγός! Οδηγοί ήταν που μας περίμεναν για να μας πάνε στα ξενοδοχεία μας.

Εντύπωση μου έκανε μια πολύ έντονη μυρωδιά που κυριαρχεί σε όλες τις κατοικημένες περιοχές του νησιού. Την πρώτη ημέρα ομολογώ πως με ενοχλούσε λιγάκι, φυσικά δεν είναι και αποκρουστική. Να πού οφείλεται η μυρωδιά αυτή:

Κάθε μέρα οι γυναίκες του νησιού μαζεύουν φύλλα από τους αμέτρητους φοίνικες που διαθέτει ο προικισμένος αυτός τόπος και πλέκουν κάτι μικρά τετράγωνα (συνήθως) ή και στρογγυλά καλαθάκια στα οποία βάζουν μέσα πέταλα από διάφορα άνθη! Αυτά τα καλαθάκια τα τοποθετούν κάθε μέρα σε κάθε γωνιά του νησιού! Στην είσοδο του κάθε σπιτιού, μαγαζιού, κτιρίου γενικότερα, μέσα σε κάθε αυτοκίνητο και σε όλους τους μικρούς ναούς που διαθέτουν όλα τα σπίτια! (Είναι κάτι σαν τα εκκλησάκια που έχουν οι δικοί μας δρόμοι δεξιά και αριστερά στην μνήμη κάποιου).
Για να μην το κουράζω μέσα στα καλαθάκια βάζουν επίσης και αρωματικά (ο θεός να τα κάνει) στίκς. Αυτά τα στίκς λοιπόν είναι η αιτία της μυρωδιάς. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για καλή τύχη σύμφωνα με τους ντόπιους.
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν κουραζομαστε να διαβαζουμε ταξιδιωτικες ιστοριες οποτε συνεχισε να μας δινεις Μπαλινεζικες εικονες και μυρωδιες :D
 

soula5905

Member
Μηνύματα
28
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
το ψάχνω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαλδίβες
Μετά από μερικές ώρες ξεκούρασης, η πρώτη μας εξόρμηση είναι γεγονός! Πρωί πρωί λοιπόν 8:30 για την ακρίβεια σηκωθήκαμε, συνιαριστήκαμε και έτοιμοι! Στον δρόμο όταν περπατάς ακούς από παντού φωνές transport? Transport? Μα φυσικά! Και’ μείς αυτό θέλουμε! Πήραμε λοιπόν αγκαζέ έναν από τους οδηγούς (με το εξευτελιστικό αντίτιμο των 120000 ρουπίων δηλ.7 ευρώ περίπου για όλη τη μέρα!) που βρίσκεις ή μάλλον που σε βρίσκουν, στο δρόμο και ξεκινήσαμε για το ηφαίστειο Κινταμάνι, τη λίμνη Batur κάτω από το ηφαίστειο, τα χωριά Celuk το οποίο φημίζεται για τα ασημικά του, Blahbatah το οποίο φημίζεται για τα ξύλινα διακοσμητικά, και κάποια άλλα χωριά τα οποία μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή φημισμένα άλλα για τους υπέροχους πραγματικά πίνακες που φτιάχνουν , άλλα για το μετάξι τους. κ.α. Είδαμε τόσο πράσινο, τόση άγρια φύση που εγώ προσωπικά δεν είχα ξαναδεί! Η βόλτα μας τελείωσε αργά το απόγευμα όπου ένα μπανάκι στην πισίνα του ξενοδοχείου ήταν η καλύτερή μας.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε για σαφάρι με ελέφαντες. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη αλλά δυστυχώς προσγειώθηκα απότομα. Όταν είδα ότι το πάρκο με τους ελέφαντες είναι ένα καμουφλαρισμένο τσίρκο, έφριξα. Οι ελέφαντες μετά τη βόλτα που πηγαίνουν τους επισκέπτες, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν και λίγα ακροβατικά, έτσι για θέαμα, για εκείνους που τους αρέσει να βλέπουν άγρια ζώα να ισσοροπούν πάνω σε κορμούς δέντρων, να κάθονται σε κάτι σαν καρέκλες και άλλα περίεργα
ακροβατικά. Συγνώμη αλλά εγώ είμαι άκρως αντίθετη με αυτή την άποψη. Επίσης το Μπαλί δεν είχε ποτέ ελέφαντες απ’ότι μου είπε ο Αλί (ο εκπαιδευτής ενός ελέφαντα) από τη Σουμάτρα τους φέρνουν και τους εκπαιδεύουν. Βέβαια αυτό που μου είπε πως οι ελέφαντες μένουν για λίγο καιρό στο πάρκο ανάμεσα σε ανθρώπους και ύστερα γυρίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον δεν το πίστεψα…

Στο χωριό Uluwatu στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού είναι ένας ναός στον οποίο έχει πολλές μαϊμούδες οι οποίες δεν είναι καθοόλου φιλικές με τους ανθρώπους. Κλέβουν ότι βρουν!!! Εμείς είχαμε ένα πακετάκι μωρομάντηλα και μόλις τα πήραν πρέφα τα άρπαξαν και καθάριζαν τα χέρια τους όπως είχαν δει από μας! Πανέξυπνες.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Oχι μονο δεν κουραζεις,αλλα την "τρεχεις" πολυ την ιστορια vasoula.
Περιμενω εντυπωσεις η εστω καποια περιγραφη αν γινεται απο Κινταμανι,λιμνη Μπατουρ,και ναο Uluwatu.
Νομιζω δεν βλεπεις καθε μερα τετοια τοπια,και ναους.

Για τα στικακια που αναφερεις τα αναβουν και στην Ταυλανδη,πρεπει να πηρα την τελευταια φορα πανω απο 1000.

Περιμενω την συνεχεια........με λεπτομεριες.
Καλη προσαρμογη.;)
 

soula5905

Member
Μηνύματα
28
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
το ψάχνω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαλδίβες
Κάπου εδώ αξίζει να ευχαριστήσω τη renata για τα πολύτιμα tips που μου έδωσε.
Thanks renata!!!

Λοιπόν στον ναό στην Uluwatu είναι πολύ ωραία. Μόλις περάσεις την πύλη, κατηφορίζεις για περίπου 300μ. σε ένα στενό δρομάκι με δέντρα γύρω γύρω και φυσικά μικρά μαμουδάκια να καραδοκούν για το επόμενο λάφυρό τους! Σ ε περνάνε από ακτίνα χ και μόλις εντοπίσουν κάτι που έχεις επάνω σου ή στα χέρια σου που να τους αρέσει, πες πως δεν το είχες ποτέ! Μετά από λίγο περπάτημα όπως είπα, φτάνεις σε ένα μικρό αμφιθέατρο , στο οποίο γίνονται εκδηλώσεις με παραδοσιακούς Ινδονήσιους χορούς. Και αν ανεβείς καμιά τριανταριά σκαλιά λίγο πιο δεξιά (δηλ. στο ναό) τότε βλέπεις πως είσαι πάνω σε βουνό!!! Και δίπλα ακριβώς κατακόρυφος γκρεμός να τον αγγίζει η θάλασσα στη ρίζα του! Πολύ όμορφο τοπίο. Έρχονται φωτός… (μόλις μάθω πως τις ανεβάζω).Οι μαϊμούδες για τους ντόπιους είναι ιερό ζώο και γι’αυτό και δεν τις πειράζει κανείς.

Κινταμάνι? Τι να πω? Φτάσαμε σε ένα χωριό απέναντι από το ηφαίστειο, και η θέα ήταν θαυμάσια. Ένα τεράστιο ηφαίστειο με δύο κρατήρες απ’ότι κατάλαβα και κάτω στους πρόποδές του η λίμνη Batur. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μόλις φτάσαμε είχε τόση ομίχλη γύρω ανάμεσα σε εμάς και το ηφαίστειο που δεν βλέπαμε φυσικά κανένα ηφαίστειο και μέσα σε δευτερόλεπτα το τοπίο καθάρισε! Λες και κρυβόταν για να μας κάνει έκπληξη! Εκεί φάγαμε σένα εστιατόριο (με τέλειο φαί) στο οποίο είχε μπουφέ και πλήρωνες 60000 ρουπίες(δηλ. 4,5 ευρω). Με αυτά τα χρήματα έπαιρνες όσα πιάτα ήθελες να γεμίσεις το τραπέζι σου, όσες σαλάτες και ότι ποσότητες φυσικά. Απλώς ήταν self service. Δίπλα στο μπουφέ δύο νεαροί ήταν πίσω από μια πολύ μικρή ψησταριά και έψηναν σουβλάκια μικροσκοπικά τα οποία λέγανε πως είναι κοτόπουλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε όλο το νησί που συναντάς διάφορους τύπους να ψήνουν (κυρίως στις γιορτές) ισχυρίζονται όλοι πως είναι κοτόπουλο! Πάντως δεν θύμιζε σε τίποτα κοτόπουλο ούτε στη γεύση ούτε στην εμφάνιση. (κάτι σε κατσαρίδα ή άλλο έντομο το έκοψα αλλά βαφτισμένο κοτόπουλο.)
 

soula5905

Member
Μηνύματα
28
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
το ψάχνω...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μαλδίβες
Κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό είχαμε να δούμε. Αυτό το μικρό νησάκι έχει τόσους πολλούς θησαυρούς που δεν το φανταζόμουν.
Στο χωριό Batubulan Kanging είδαμε χορούς μπαρόκ. Είναι κάτι σαν μιούζικαλ. Ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές οι γυναίκες και οι άντρες μεταμφιεσμένοι σε δράκους, μαϊμούδες ή ότι άλλο θέμα έχει η παράσταση.
Κάπου στην άκρη της σκηνής κάθονται κάτω γύρω στους είκοσι άντρες και παίζουν μουσική σε κάτι όργανα τα οποία μοιάζουν μερικά με τέσσερις – πέντε φλογέρες ενωμένες και άλλα με το σαντούρι.

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας στο δρόμο για Ubud σταματήσαμε και σε ένα πάρκο (πρόταση του οδηγού μας) (Taman burung bali bird park λεγόταν)με πάρα πολλά είδη πουλιών, (μόνο σε ντοκιμαντέρ τα είχα δει) φίδια, σαύρες, κροκόδειλους και γενικά διάφορα άλλα ερπετά τα οποία ήταν πραγματικά αξιοπερίεργα. Όλα αυτά τα ζώα μπορούσες να τα πάρεις αγκαλιά και να βγεις μαζί τους φωτογραφία (όσα ήταν έξω από κλουβιά και περιορισμένους χώρους.) Άξιζαν πραγματικά αυτές οι εικόνες.
Όταν πήρα στα χέρια μου ένα ερπετό που έμοιαζε με μικρό αλιγάτορα και μεγάλη σαύρα, 80εκ. το σώμα του + η ουρά, έμεινα έκπληκτη από την υφή του δέρματός του. Ένοιωθα ότι αποτελείτε από πολλά μικρά κουτάκια, ήταν πάρα πολύ μαλακό (ενώ στην όψη φαινόταν τραχύ) και λείο!

Επίσης έχει άλλο ένα δάσος με μαϊμούδες (φιλικές αυτές) κοντά στην Ubud . Και εκεί έχει πολύ ωραία μέρη να δεις. Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο βόρεια του νησιού πηγαίνεις τόσο πιο όμορφα είναι. Στα απομακρυσμένα χωριουδάκια δε, είναι όλα τα λεφτά. Εκεί βλέπεις ανθρώπους που δεν είναι μαθημένοι στον πολύ τουρισμό παρόλα αυτά είναι πολύ φιλόξενοι όπως και όλοι οι Ινδονήσιοι. Η ευγένεια που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και η καλοσύνη (παρά τη φτώχια τους) είναι τεράστια.
Όταν ξεκίνησα να οργανώνω το ταξίδι όλοι μου πρότειναν ξενοδοχεία στη Nusa dua και ευτυχώς δεν τους άκουσα. Πήγαμε μία μέρα για να δούμε το φημισμένο αυτό μέρος. Δεν θυμίζει σε τίποτα Μπαλί. Υπερπολυτελή ξενοδοχεία, ελάχιστη άγρια φύση, οι φοίνικες μετρημένοι και σε σημεία διαλεγμένα λες και τα βάλανε με χάρακα.


Τις δύο πρώτες μέρες δεν μπορούσα να φάω από τα φαγητά τους. Με kinder bueno και ξηρούς καρπούς την έβγαζα! Έχουν πολύ περίεργες γεύσεις και έτσι δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ.
Όχι μην νομίζετε πως 11 μέρες που ήμουν εκεί έτρωγα kinder bueno και ξηρούς καρπούς. Ψάξαμε ένα ελληνικό εστιατόριο που μου είχε προτείνει η renata αλλά δυστυχώς έχει κλείσει. Βρήκαμε εστιατόρια με καταπληκτικά φαγητά. Απλώς υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν μου άρεσαν. Έχουν όμως και πολύ καλά. Fried rice with egg για παράδειγμα (εύγε renata). Αν ρωτήσεις τον υπάλληλο του εστιατορίου για το τι έχει το φαγητό που διάλεξες σίγουρα θα βγεις κερδισμένος.
Τα πιάτα ήταν όλα λευκά χωρίς σχέδια διότι φτιάχνει ο μάγειρας τα σχέδια! Γύρω γύρω από το πιάτο έβαζαν διάφορα μπαχαρικά σε διαφορετικά χρώματα, ή κάτω από το φαγητό ένα στρογγυλό κομμάτι φύλλο δέντρου σαν πετσετούλα, διάφορα καπελάκια από φύλλα πάνω στο ρύζι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Πραγματικά έχουν ταλέντο στη διακόσμηση.
Όταν σε κάποιο εστιατόριο βρήκαμε στον κατάλογο Greek salad χαρήκαμε, αλλά κακώς βιαστήκαμε να χαμογελάσουμε. (μάλλον οι λέξεις Greek salad για αυτούς σημαίνουν ότι βρίσκω μπροστά μου βάζω!)

Παρόλο που έμαθα από αυτό το φόρουμ πως στο Μπαλί δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να μείνεις στην Kuta, εγώ εκεί έμεινα γιατί όταν το έμαθα είχα ήδη κλείσει. Η Kuta δεν έχει πολλά ωραία πράγματα να σου δώσει. Είναι ένα κλασσικό τουριστικό μέρος γεμάτο με μπαράκια, κόσμο, μαγαζιά και φωνές. Αξίζει όμως για να κάνεις water sports, ά και δεν μπορείς να κολυμπήσεις εκεί. Προσπάθησα αλλά πρέπει να περπατήσεις περίπου 500 μ. από την παραλία προς τα ανοιχτά διότι σάυτά τα 500 μ. νερό έχει βάθος 30 εκατοστά! Και μόλις έφτασα στο επιθυμητό βάθος για να βουτήξω μετά από πολύ ιδρώτα που έριξα, γιατί με παρέσερναν τα κύματα, μου είχε βγει η γλώσσα έξω από την κούραση και έτσι γύρισα πίσω. Δεν πειράζει όμως γιατί για μένα διακοπές δεν σημαίνει μπάνιο στη θάλασσα, ούτε και κάθομαι όλη μέρα και απολαμβάνω τις πολυτέλειες του ξενοδοχείου. Μου αρέσει να μην αφήνω στιγμή να πάει χαμένη.

Το πιο ρομαντικό θέαμα για τους περισσότερους ανθρώπους , το ηλιοβασίλεμα, εμένα με άφηνε πάντα αδιάφορη. Έλεγα παντού το ίδιο είναι γιατί να πάω Σαντορίνη (π.χ.) να το δω? Στο Μπαλί όμως άλλαξα γνώμη. κάποια μέρα βρεθήκαμε εντελώς τυχαία σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο DISCOVERY MALL,στην Kartika plaza (στην Kuta είναι)πέρασαν δύο ώρες χωρίς να το καταλάβουμε, απλώς κοιτάζαμε και παίρναμε ιδέες για το τι θα ψωνίσουμε. Γύρω στις 6 παρά κάτι το απόγευμα, ακούσαμε δυνατή μουσική. Πήγαμε λοιπόν προ τα εκεί να δούμε από πού έρχεται ο ήχος της κιθάρας και ανακαλύψαμε πως η δεύτερη είσοδος του εμπορικού ήταν μπροστά στη θάλασσα. Εκεί στην άμμο είχε στηθεί μια σκηνή και κάποια νέα παιδιά είχαν αρχίσει να παίζουν μουσική. (αυτό γινόταν κάθε βράδυ!) Σιγά σιγά άρχισε να μαζεύετε κόσμος μπροστά στη σκηνή. Προτιμήσαμε να κάτσουμε λιγάκι παραπέρα στην άμμο παρά να στριμωχτούμε μέσα στον κόσμο. Μείναμε λοιπόν εκεί να κοιτάζουμε τη θάλασσα και να ακούμε αγαπημένα μας τραγούδια, (λες και ήξεραν τα γούστα μας). Στις 6 και 10 ο ήλιος έδυε, η εικόνα ήταν μαγευτική. (θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτο )live όμως είναι καλύτερο!

Ελπίζω η ιστορία μου να σας άφησε κάτι ωραίο…

Η ώρα της επιστροφής ήρθε και δεν έχω να πω πολλά πράγματα, μόνο ότι το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ θα μου μείνει στο μυαλό. Ε όχι γιατί είναι τεράστιο και ωραίο αλλά γιατί καθώς έκανα βόλτες στα Duty free μέχρι να έρθει η ώρα να φύγουμε έπεσε το μάτι μου σε μία από τις κούτες με τσιγάρα που μπορείς να αγοράσεις. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα, αντί για το καρτελάκι που έχουν τα τσιγάρα στην Ελλάδα ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία, είχε καρτελάκια χωρίς λέξεις. Μόνο εικόνες, εικόνες φρικιαστικές. Έχουν περάσει δύο βδομάδες από τότε που γύρισα και δεν έχω ξανά βάλει τσιγάρο στο στόμα μου!!!

Σ.σ Greece = Γιουνάνι (Ινδονησιακά) θα σας χρειαστεί γιατί τη λέξη Greece δεν την καταλαβαίνουν οι ντόπιοι.


Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ.(αν καταφέρω να ανεβάσω):cool:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
vasoula σιγουρα η ιστορια αφησε κατι ωραιο.!!!
Πηραμε γευση,εικονες και πληροφοριες.:clap:
Αυτο που εμοιαζε με αλιγατορα μαλλον ηταν δρακος του Κομοντο.
Οι 11 μερες που εμεινες ηταν ικανοποιητικες για να ευχαριστηθει καποιος το Μπαλι?

Οι φωτογραφιες που εχουν τα Ταιλανδεζικα τσιγαρα οντως ειναι σιχαμερες.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Πολύ μου αρέσει να διαβάζω ωραίες ιστορίες και για μέρη που δεν τα χω στα προσεχή σχέδιά μου.
Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
vas 99 .χαίρομαι που σου άρεσε πολύ το μπαλί .πραγματικά ,απο το γράψιμό σου διέκρινα οτι έκανες τις καλύτερες επιλογες ..και εκτίμησες τις καλύτερες καταστάσεις .
βάζω στοίχημα οτι ξαναπάς εκεί και μάλιστα σύντομα ...έστω και χωρις παρέα .έτσι δεν ειναι ? κανένας δεν παει στο μπαλί μονάχα μιά φορά .
συγχαρητήρια .
καλή ξεκούραση .
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
vas 99 .χαίρομαι που σου άρεσε πολύ το μπαλί .πραγματικά ,απο το γράψιμό σου διέκρινα οτι έκανες τις καλύτερες επιλογες ..και εκτίμησες τις καλύτερες καταστάσεις .
βάζω στοίχημα οτι ξαναπάς εκεί και μάλιστα σύντομα ...έστω και χωρις παρέα .έτσι δεν ειναι ? κανένας δεν παει στο μπαλί μονάχα μιά φορά .
συγχαρητήρια .
καλή ξεκούραση .
ΩΧ!!!αυτο αυτο το "δεν πας μοναχα μια φορα" κατι μου θυμιζει και ειμαι επιρρεπης
σε κατι τετοια.:haha:
 

Zina

Member
Μηνύματα
10
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυνησία
BALI FOR EVER????

Γειααααα!

Μπράβο για την ιστορία σου και καλά έκανες και δεν έμεινες στη Nusa Dua! Εγώ εκεί έμεινα και αν το ήξερα θα είχα μείνει κάπου αλλού όπως για παράδειγμα στη Seminyak! Πάντως εγώ δεν θα ξαναπήγαινα. Όχι ότι δεν πέρασα ωράια αλλά εάν ήταν να ξανακάνω τόσες ώρες πτήση θα προτιμούσα να πάω να δω και κάτι άλλο. Λίγο από Ταϋλάνδη ας πούμε. Θέλω να πω ότι δεν είναι και δίπλα όπως η Ιταλία που "πετάγεσε" και για ΣΚ!!!
Πάντως σαν εμεπειρία τρομερό το Μπαλί...
α! Και όντως αξίζέι να πας όσο πιο βόρεια γίνεται γιατί ο κόσμος είναι πιο αυθεντικός και λιγότερο εξοικιωμένος με τον τουρισμό.
Αχ! Τί ωραία που ήταν!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.765
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom