Τα καλύτερα diving spots του κόσμου

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.414
Likes
7.749
awww.in2life.gr_dm_pictures_belize600x300_58051_44C4M0.jpg



Grand Cayman, Cayman Islands

Θα μπορούσαν να αδικούνται λόγω… τοποθεσίας, καθ’ ότι, ως γνωστόν, η Καραϊβική με τα κρυστάλλινα, ήρεμα, ζεστά νερά της είναι από τους top προορισμούς παγκοσμίως, όχι μόνο για τους scuba divers αλλά και για όσους απλά αγαπούν τη θάλασσα. Κι όμως, τα νησιά Καϊμάν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ως το καλύτερο σημείο του… καλύτερου σημείου του κόσμου.

Το τέλειο κλίμα τους, τα ζεστά νερά –η θερμοκρασία υδάτων στην Καραϊβική δεν πέφτει κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου– και το γεγονός ότι διατηρούν ακόμη «κρυμμένα» από τον τουρισμό σημεία είναι οι βασικοί λόγοι για τη δημοτικότητά τους. Προσθέστε σε αυτά τους μοναδικούς κοραλλιογενείς υφάλους τους και την ποικιλία θαλάσσιας πανίδας και τροπικών ψαριών και έχετε τον απόλυτο… καταδυτικό παράδεισο.

Αν σας αρέσουν οι ομαδικές καταδύσεις ή σας γοητεύει η ιδέα να συναντήσετε περισσότερους τουρίστες απ’ ότι ψάρια κάτω από την επιφάνεια του νερού κλείστε τα εισιτήριά σας για την περίοδο από μέσα Δεκεμβρίου έως μέσα Απριλίου. Αν είστε μοναχικοί τύποι, τον υπόλοιπο χρόνο –τότε που οι υπόλοιποι φοβούνται τις τροπικές καταιγίδες και κατευθύνονται σε άλλα σημεία του πλανήτη.


Grand Turk, Turks and Caicos

Ναι, το ξέρουμε, το όνομα κατά πάσα πιθανότητα δε σας λέει κάτι. Ακριβώς κάτω από τις Μπαχάμες, στα ανατολικά της Κούβας, τα 40 νησάκια του συμπλέγματος –οκτώ από τα οποία κατοικούνται– βρίσκονται, θεωρητικά τουλάχιστον, στον Ατλαντικό, και όχι στην Καραϊβική. Μία από τις τελευταίες αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας που δεν έχει ακόμη κατακτήσει πλήρη ανεξαρτησία, τα Turks and Caicos έχουν επίσημη γλώσσα την αγγλική, αλλά συναλλάσσονται σε αμερικανικά δολάρια.

Αρκετά, όμως, με τα επίσημα στοιχεία. Το νησί Grand Turk αποτελεί τον επίγειο παράδεισο κάθε επαγγελματία ή μη δύτη –πράγμα που οφείλεται, κυρίως, στο κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας του φυσικού πλούτου, που έχει σχεδόν απαγορεύσει οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης των κόλπων του νησιού. Το αποτέλεσμα είναι απερίσπαστες βουτιές σε ανέγγιχτους υφάλους, παρέα με δελφίνια, χέλια και τροπικά ψάρια.

Η διαδρομή με ένα από τα καραβάκια των τριών εταιρειών που διοργανώνουν εκδρομές διαρκεί μόλις 15 λεπτά, και σας αφήνει στα καλύτερα diving spots του νησιού. Κανονίστε το ταξίδι από Απρίλιο έως Ιούλιο, για να αποφύγετε τις αστρονομικές τιμές και την αφόρητη ζέστη της υψηλής τουριστικής περιόδου.


Ambergris Caye, Belize

Στην Κεντρική Αμερική, νότια του Μεξικού, βρίσκεται μια χώρα που κάποτε αποτελούσε το πλέον καλοδιατηρημένο μυστικό των ταξιδιωτών. Μυστικό που διέρρευσε τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας το Μπελίζ τον πλέον “up and coming” προορισμό της Καραϊβικής. Πηγαίνετε τώρα, πριν αρχίσει να κατακλύζεται κι αυτό από τουρίστες.

Το δημοφιλέστερο σημείο για καταδύσεις είναι, συγχρόνως, και το μεγαλύτερο θέρετρο της χώρας. Ακούει στο όνομα San Pedro, και περιλαμβάνει το Θαλάσσιο Πάρκο Hol Chan και το δημοφιλές spot Shark Ray Alley –το όνομα του οποίου δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το γραφείο τουρισμού λέει ότι εδώ θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε με μικρά καρχαριάκια –χωρίς να διευκρινίζει πού βρίσκονται οι γονείς τους– και να θαυμάσετε κοραλλιογενείς υφάλους και εντυπωσιακή ποικιλία θαλάσσιας πανίδας, υπό την επίβλεψη έμπειρου οδηγού.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.414
Likes
7.749
awww.in2life.gr_dm_pictures_barrier_reef_anemofish460x200_58049_M4642K.jpg


Εθνικό Πάρκο Ras Mohammed, Ερυθρά Θάλασσα, Αίγυπτος

Ακόμη κι αν δεν έχετε ποτέ ασχοληθεί με το scuba diving, σίγουρα έχετε ακούσει ότι η Ερυθρά Θάλασσα έχει συνδέσει τόσο πολύ το όνομά της με το άθλημα, που έχει σχεδόν καταστεί ταυτόσημη της έννοιας diving spot –και δη του για πολλούς καλύτερου.

Άκρως εντυπωσιακοί ύφαλοι, δυνατά ρεύματα που κάνουν την εξερεύνηση περιπέτεια, απίστευτος φυσικός πλούτος και σημεία ασφαλή για δύτες κάθε επιπέδου, καθιστούν την Ερυθρά Θάλασσα εν γένει και το Εθνικό Πάρκο Ras Mohammed ειδικότερα έναν υποθαλάσσιο παράδεισο.

Έξι αυτόνομες περιοχές του Πάρκου, προσβάσιμες μόνο από θαλάσσης, προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές και εξερευνήσεις, σε ημερήσιες, διήμερες ή τριήμερες εκδρομές. Σε καμία περίπτωση μη χάσετε το ναυάγιο στο Yolanda Reef, τις αμέτρητες θαλάσσιες ανεμώνες του Anemone City και τις σπηλιές του Shark Observatory. Η καλύτερη εποχή από Μάρτιο έως Αύγουστο.


Νησί Heron, Queensland, Αυστραλία

Το νησί Heron μάλλον δεν το έχετε ακουστά. Το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (Great Barrier Reef) όμως; Πρωτεύουσα του παγκόσμιου χάρτη των diving spots, το αυστραλέζικο Reef είναι το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενεί χιλιάδες είδη ψαριών, λευκούς καρχαρίες και αμέτρητους φυσικούς θησαυρούς.

Στην καρδιά όλων αυτών βρίσκεται το νησάκι Heron. Μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας, αλλά με αρκετά μικρά resort και υποδομές για να φιλοξενήσει τους scuba divers που καταφτάνουν από όλα τα σημεία του πλανήτη, διαθέτει περί τα 20 diving spots, καθώς και οργανωμένες adventure και νυχτερινές καταδύσεις.

Ιδανική για καταδύσεις όλο το χρόνο, η περιοχή βρίσκεται στα καλύτερά της μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Από Οκτώβριο έως Μάιο, προσοχή στις δηλητηριώδεις τσούχτρες.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Vario με τα ωραια θεματα σου!

Τα ευχαριστω τα βαζω εκμερους του βασκου,φαν του σπορ ειναι,εγω απο μακρυα!!!:haha:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.414
Likes
7.749
awww.in2life.gr_dm_pictures_grand_turk_Dolphin460x200_58057_r52QR0.jpg


Phuket, Ταϊλάνδη

Δεν έχει τυχαία χαρακτηριστεί «το μαργαριτάρι του νότου». Το Phuket είναι από τα μέρη εκείνα που πρέπει να τα δεις για να πιστέψεις ότι υπάρχουν. Αλλιώς, είσαι αιώνια καταδικασμένος να κοιτάς στις φωτογραφίες το χρώμα των νερών του και να σκέφτεσαι “Photoshop”.

Για τους… hardcore λάτρεις του αθλήματος, εδώ διοργανώνονται οι λεγόμενες live-aboard καταδυτικές εκδρομές, στις οποίες οι δύτες ζουν, ουσιαστικά, μέσα στο σκάφος, που τους μεταφέρει για μέρες από το ένα απίστευτο diving spot στο άλλο. Σε μια από αυτές τις κρουαζιέρες είναι που έχετε περισσότερες πιθανότητες να χαϊδέψετε ένα φιλικό φαλαινοκαρχαρία, να κολυμπήσετε με κοπάδια σελαχιών και να εξερευνήσετε σπήλαια.

Αν προτιμάτε να μείνετε στη στεριά –για να μη χάσετε και τα ξακουστά beach parties που παίζουν τα βράδια– θα κλείσετε ημερήσια εκδρομή με ένα από τα βαρκάκια που μπορούν να σας αφήσουν σε ένα ή δύο από τα 15 συνολικά εκπληκτικά σημεία καταδύσεων. Αποφύγετε την εποχή των μουσώνων, κλείνοντας εισιτήρια από Οκτώβριο έως Μάιο.


Beqa Lagoon, Φίτζι

Μία μόλις ώρα με το πλοίο από το νησί Viti Levu του συμπλέγματος Φίτζι, η Beqa Lagoon θεωρείται ένα από τα καλύτερα diving spots παγκοσμίως. Τα πολύχρωμα κοράλλια και ο μοναδικός θαλάσσιος πλούτος της κάνουν το scuba diving εδώ μοναδική εμπειρία, ακόμη και για τους επαγγελματίες δύτες.

Εκδρομές πραγματοποιούνται καθημερινά από το Viti Levu, αφήνοντας στους επισκέπτες το περιθώριο για τουλάχιστον δύο ώρες καταδύσεων. Βουτήξτε οπωσδήποτε στα Caesar's Rocks, Nisici Rocks και Side Streets για να θαυμάσετε τους εκπληκτικούς σχηματισμούς, τα τροπικά ψάρια και τα μπλε χέλια.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Beqa είναι η χειμερινή περίοδος της περιοχής, από Μάιο έως Οκτώβριο.


Αρχιπέλαγος Bazaruto, Μοζαμβίκη

Τέσσερα μικρά νησάκια απέναντι από τις ακτές της Μοζαμβίκης συναποτελούν το δημοφιλές στους κύκλους των scuba divers αρχιπέλαγος Bazaruto. Εδώ, εκτός από τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα κρυστάλλινα νερά, θα βρείτε και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες νυχτερινών καταδύσεων και εξερεύνησης ναυαγίων. Φιλικότατα δελφίνια θα σας κάνουν παρέα στις βουτιές σας.

Οι καταδύσεις πραγματοποιούνται ανοιχτά των νησιών, όχι όμως πολύ μακριά από τις ακτές τους. Η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι από Ιούνιο έως Αύγουστο, όταν η ζέστη είναι υποφερτή. Η χώρα αναρρώνει ακόμη από τον εμφύλιο, οπότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ή site πριν ξεκινήσετε.


in2life
 
Last edited by a moderator:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
..μπραβοοοοοοοοο πες μου και αλλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:clap::clap:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.341
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ambergris Caye, Belize
..το δημοφιλές spot Shark Ray Alley. Το γραφείο τουρισμού λέει ότι εδώ θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε με μικρά καρχαριάκια –χωρίς να διευκρινίζει πού βρίσκονται οι γονείς τους
Ειχα την τυχη να κανω σνορκελ στο συγκεκριμενο σημειο πανω στον υφαλο. Η αισθηση μοναδικη , απεριγραπτη. Το μονο που ηθελα να διευκρινισω ειναι αυτο που αποφευγει το γραφειο τουρισμου - οι γονεις των καρχαριων ειναι εκει και αυτοι και επιβλεπουν τα μικρα τους. Οσοι πιστοι προσελθετε :bleh:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.341
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Παντως ηθελα να επισημανω εχοντας παει και στο Πάρκο Hol Chan και στο Shark Ray Alley οτι στο αρθρο δεν αναφερεται το πραγματικα τοπ μερος για καταδυση του Μπελιζ που ειναι ο Υφαλος Lighthouse με την πασιγνωστη Μπλε τρυπα που ειναι ονειρο καθε δυτη.


Εκτός από την Μπλε Τρύπα, η ατόλη lighthouse φημίζεται για τα εκτεταμένα υποθαλάσσια πεδία της από υγιείς, άφθονους και κατά το πλείστο ανεξερεύνητους κοραλλιογενείς σχηματισμούς. Χαρακτηριστικοί είναι επίσης οι διάσπαρτοι ύφαλοι στο εσωτερικό της ατόλης αλλά και οι θεαματικοί υποθαλάσσιοι τοίχοι (drop-offs) στην περιφέρειά της, οι οποίοι καλύπτονται από κοράλλια και χάνονται κατακόρυφα σε βάθη πολλών εκατοντάδων μέτρων.
 

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
go2dbeach
βουτηξες σε αυτην την τρυπα????
εγω ακομα σκεφτομαι να παω η' να μην παω να βουτηξω να δω το σπηλαιο των ελεφαντων.....
ειμαι λιγο φοβητσιαρα.....
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.341
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Οχι Ευα , ουτε καν πηγα προς την περιοχη αφου ηταν πολυ μακρια απο τα νησια που βρισκομουν και επισης δεν κανω καταδυσεις. Θα ηταν μια χαμενη μερα αφου το να τη δεις απο εξω ή εστω να κανεις σνορκελ δε λεει και πολλα. Το θεμα ειναι να βουτηξεις στο πηγαδι με τους υποβρυχιους σταλακτιτες και τις υπογειες στοες , πραγμα που μπορει να κανει ενας εμπειρος δυτης. Εγω μενω στο σνορκελ :lol:
 

Attachments

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
και γω που κανω καταδυσεις να πω την αληθεια μπορει να μην βουτουσα!τουλαχιστον μονη μου.....
φανταζομαι οτι καποιος απο την περιοχη που γνωριζει τα νερα και τους υφαλους ερχεται μαζι σου για λιγο περισσοτερη προστασια!
οι καταδυσεις ειναι κατι το εκπληκτικο!ειναι σαν να εισαι σε ενα αλλο κοσμο,μπορει να βουτηξεις κατω απο το σπιτι σου και να ανακαλυψεις ενα κοσμο ζωντανο οπως και στην επιφανεια,για να μην σου πω οτι ειναι και πολυ καλυτερα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.541
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom