Τζουμέρκα & λίμνη Αώου. 3μερο οδοιπορικο

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.196
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
3μερο οδοιπορικο σε ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ & ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ.
Δύο ακόμη, Αγνώστους & Ανεξερεύνητους Ελληνικούς Παραδείσους

ΕΛΛΑΣ,η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χωρα,με τις αμετρητες φυσικες και μαγευτικες περιοχες.
Αμφιβαλλω,αν η πλειοψηφια των ελληνων εχει επισκεφτει,εστω κι έναν μικρο αριθμο των αμετρητων περιοχων και τοπιων με της πατριδας μας,ή αν εχει ταξιδεψει ποτε ανα την Ελλαδα για να γνωρισει την μαγεια και την μοναδικοτητα της ελληνικης φυσης.
Ετσι κι εμεις αποφασισαμε να επισκεφτουμε ένα από τα μερη,για το οποιο πολλα ειχαμε ακουσει,αλλα δεν ειχαμε δει -ακομη- με τα ματια μας.Πραγματικα,παρ’ολη την εγκαταλειψη,τους ασυντηρητους και απαραδεκτους μεταπολεμικους δρομους,που δυσκολευουν κάθε σου μετακινηση,ολοκληρη η περιοχη είναι πανεμορφη και ανεπαναληπτη.
Τα Τζουμέρκα (ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη) είναι μία μεγάλη οροσειρά της Πίνδου, που χωρίζει την Ήπειρο από τη Θεσσαλία. Το βόρειο τμήμα της οροσειράς καταλαμβάνει το όρος Κακαρδίτσα, που έχει 2.429 μ. υψόμετρο, ενώ το νότιο τμήμα αποτελείται από το βουνό Τζουμέρκα, που έχει 2.393 μ. υψόμετρο. Τα περισσότερα από τα χωριά που φωλιάζουν στις πλαγιές των Τζουμέρκων ανήκουν στο Ν. Άρτας (στο νότιο τμήμα της οροσειράς), υπάρχουν όμως και μερικά χωριά στα Τζουμέρκα που ανήκουν στο Ν. Ιωαννίνων (στο βόρειο τμήμα). Σε γενικές γραμμές όλη αυτή η περιοχή περικλείεται ανατολικά από τον ποταμό Αχελώο, βόρεια από την Εγνατία Οδό, δυτικά από τον ποταμό Άραχθο και νότια από την εθνική οδό Άρτας - Τρικάλων.
Τα Τζουμέρκα είναι ένας από τους γραφικότερους τουριστικούς προορισμούς της ορεινής Ελλάδας, ενώ η Λιμνη Αωου αποτελει μια άλλη– τελειως ξεχωριστη και πανεμορφη, όπως θα δειτε- περιπτωση της ελληνικης φυσης.
Η δικη μου καταγραφη/διηγηση αφορα κυριως πληροφορικα στοιχεια,για το πώς θα φτασετε εκει, αλλα επισης αποτυπωνει φωτογραφικα την μοναδικοτητα της αγριας ομορφιας των Τζουμερκων

Το οδοιπορικο μας περιελαμβανε Γεφυρι Πλακας-Καταρρακτη Αρτας-Αγναντα-Κτισταδες-Πραμαντα-Σπηλαιο Ανεμοτρυπας -Ι.Μ. Κηπινας-Γεφυρι,καταρρακτες και βαθρες της Κουιασας- Καλαρρυτες-Συρρακο (πεζοπορωντας φυσικα από το ομωνυμο μονοπατι)-Λιμνη Αωου-Μετσοβο-Ανηλιο και η φωτογραφικη μου προσεγγιση και παρουσιαση, αποτελει –όπως καταλαβαινετε- μονο μικρο μερος του υλικου,που απλοχερα μας παρειχαν οι πανεμορφες περιοχες των Τζουμερκων και Λιμνης Αωου.
Τους προορισμους μου τους καταγραφω και με συντεταγμενες,καθως κανενα από τα δυο GPS (ένα φορητο κι ένα του αυτοκινητου) δεν περιελαμβαναν κανεναν από τους προορισμους μου, παρα μονο του Μετσοβου.

Ξεκινησαμε λοιπον από Θεσσαλονικη και φτανοντας Ιωαννινα,αφησαμε την Ε.Ο. στο υψος του Κουτσελιου και φτανοντας Σερβιανα κατευθυνθηκαμε ανατολικα προς Πραμαντα.Με το που φτασαμε στο Καλεντζι ξεδιπλωθηκε μπροστα μας η μεγαλειωδης κι αγρια ομορφια των Τζουμερκων. Φυσικα οι φωτο περιγραφουν καλυτερα από τις λεξεις
ΠΡΟΣΟΧΗ.ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ!
DSC05774a.jpg

DSC05784a.jpg

DSC05789a.jpg

Συνεχισαμε νοτια και 200μ εξω από την Φραστα,στριψαμε αριστερα για 1,2χιλ,μεχρι το σημειο,που αφησαμε το αυτοκινητο και πεζοι διανυσαμε μια αποσταση 200μ και φτανουμε στο Γεφυρι της Πλακας 39°27'39.3"N 21°01'55.1"E. Το γεφύρι της Πλάκας ήταν ένα πέτρινο τοξωτό γεφύρι στον Άραχθο ποταμό. Βρισκόταν στο πρώην Δήμο Πραμάντων σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα και συνέδεε τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Χτισμένο το 1866, ήταν μονότοξο, με άνοιγμα κάμαρας 40 μέτρα, ύψος 21 μέτρα και με άνοιγμα στην κορυφή 3,2 μέτρα.Θεωρούνταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.Κατέρευσσε τρείς φορές, το 1860, το 1863, και το 2015, την τελευταία φορα έπειτα από βροχόπτωση. Είναι το πιο εντυπωσιακό ( 1866 ), καθώς είναι το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι της χώρας (η μεγαλύτερη μονότοξη των Βαλκανίων και δίπλα η Μονή Μουχουστίου η οποία ιδρύθηκε το 1634 ή ακόμη πιο παλιά και ανακαινίστηκε το 1635 (σύμφωνα με επιγραφή, που υπάρχει στο Καθολικό της) και είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου.
Πρωτα παραθεττω μια παλαιοτερη φωτο του γεφυριου (2010) για οπτικες συγκρισεις
DSCN2308+Γεφυρι Πλακας 2010.jpg

DSC05812a.jpg

DSC05813a.jpg

DSC05821a.jpg

Η περιοχη είναι υπεροχη,αλλα δυστυχως το γεφυρι είναι ακομη καταστραμενο,Γινονται καποια εργα φυσικα, αλλα….. το μονο που μας προσφεραν ηταν λασπες και μυρωδια πετρελαιου,αποτρεποντας μας απο τον προγραμματισμενο παραποταμιο περιπατο μεσα στην φυση,η οποια αξιζει,αλλα…..
Απογοητευμενοι συνεχισαμε για το χωριο Καταρρακτης Αρτας 39°26'55,9"N 21°06'06.7"E, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ., με πολλά πηγαία νερά που δικαιολογούν το όνομα του. Λίγο ψηλότερα από το χωριό, βρίσκεται ο περίφημος δίδυμος καταρράκτης, με ύψος πτώσης 90 μέτρα. Έχει νερό όλο το χρόνο, με εξαίρεση το διάστημα από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο και οπωσδηποτε είναι από μόνο του λόγος επίσκεψης στην περιοχή! Δίπλα στον καταρράκτη λειτουργεί Τουριστικό περίπτερο/αναψυκτήριο όπου φτάνει άσφαλτος.
Δυστυχως στην διαρκεια της επισκεψης μας,ο μεγαλυτερος καταρρακτης ηταν χωρις νερα,αλλα μας αποζημιωσε η αγρια ομορφια του βουνου και ο μικροτερος καταρρακτης με την αγρια ομορφια του,καθως ειχε αρκετα νερα. ΠΡΟΣΟΧΗ.ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ!
DSC05835a.jpg

DSC05868a.jpg

Οι διδυμοι καταρρακτες.Δυστυχως ο μεγαλος (δεξια σκιερη περιοχη),ηταν χωρις νερα
DSC05848α.jpg

Στην συνεχεια ακολουθησαμε τον μοναδικο δρομο προς Αγναντα. Το κεφαλοχώρι αυτό έχει άφθονο πράσινο, υψόμετρο από 640 μ.έως και 700 μ.,ενώ πάνω από το χωριό θα βρούμε ένα πυκνό ελατόδασος και αμέσως πιο πάνω υψώνεται η εντυπωσιακή κορυφή Στρογγούλα (2.143μ)Οι λόφοι που περιβάλλουν το Χωριό είναι κατάφυτοι.Φτανοντας περιηγηθηκαμε στον Κατω Μαχαλα και μη βρισκοντας τιποτε αξιολογο,κατευθυνθηκαμε στην κεντρικη πλατεια του «Ανω Μαχαλα» με τους αιωνο-βιους πλατανους και την ομορφη θεα,πανω από το χωριο, για καφεδακι.
DSC05875.JPG
DSC05872a.jpg 2016_0923_145317_001a.jpg
Κτισταδες,είναι η επομενη σταση,στον πρωτοτυπο (αν και καπως ακριβο) οικισμο «Θεασις-Igloo»
39°30'26.3"N 21°04'45.8"E, οπου θα διανυκτερευαμε
DSC05887a Κτισταδες.Στο βαθος η κορυφη Στρογκουλα.jpg

Κτισταδες.Στον δρομο για το Θεασις και στο βαθος η κορυφη Στρογκουλα
DSC05903a.jpg

Τα πρωτοτυπα igloo του οικισμου Θεασις
Είναι ακομη νωρις, λογω της μη πραγματοποιησης της πεζοποριας στο Γεφυρι Πλακας,ετσι αφηνουμε τα πραγματα μας και τρεχουμε να προλαβουμε ανοικτο το Σπηλαιο Ανεμοτρυπας,που λειτουργει απο 10πμ-18μμ.
Ενδιαφερον σπηλαιο,αξιζει να το επισκεφτειτε.Κοστιζει 3€/ατομο και η ξεναγηση διαρκει 20-25 λεπτα
DSC05946a.jpg

Τελευταιος προορισμος της πρωτης ημερας τα Πραμαντα, τα οποια είναι χτισμένα σε υψόμετρο 840μ. αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.), Τριγυρισαμε την κεντρική πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, την ιστορική βρύση "Αράπης",την κεντρική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και καθως δεν υπηρχε κατι αξιολογο να δουμε καθησαμε στην ταβερνα Μπουτζας,του οποιου η θεα,η εξυπηρετηση και η κουζινα, μας αποζημιωσε για την επιλογη μας.
DSC05960a.jpg

DSC05956a.jpg

Πρωι-πρωι ξεκιναμε για την κυρια περιηγητικη μας μερα,στην διαδρομη, της οποιας βρισκουμε από την αρχη πολλα ιδιαιτερα και πανεμορφα σημεια,που μας υποχρεωνουν να σταματησουμε για απαθανατιση τους, κυριως μετα τον οικισμο Χριστοι.
DSC05980a.jpg

DSC05996a.jpg
DSC06007a.jpg

DSC06020a.jpg

Σε λιγο φτανουμε και στην Ι.Μ. Κηπινας.Το επιβλητικο αυτό μοναστήρι,βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών νότια των Καλαρρυτών, απεναντι από το αγριας ομορφιας φαραγγι και χτίστηκε το 1212, ενώ πριν την είσοδο, πρέπει να διασχίσεις μια κρεμαστή, κινητή έως και σήμερα ξύλινη γέφυρα η οποία είχε φτιαχτεί έτσι για να παρεμποδίζει τους επίδοξους επιδρομείς να εισβάλλουν στο εσωτερικό του, μιας και δημιουργείται κενό 4 μέτρων στον γκρεμό όταν σηκώνεται.
DSC06024a.jpg

27022010817+a.jpg
DSC06032a.jpg

Συνεχιζουμε για την Κουιασα και περιπου 2 χιλ μετα το Μοναστήρι της Κηπίνας προς Καλαρύτες, βρισκουμε μια στενη σιδερενια γεφυρα και 100μ μετα από αυτην κι ακριβως πανω σε μια δεξια στροφη,υπαρχουν πινακιδες για το μονοπατι.Σταματάμε στο χωρο σταθμευσης,ανεβαινουμε τα πετρινα σκαλια κι ακολουθωντας το μονοπατι αριστερα βλεπουμε το Πετρινο Γεφύρι.Συνεχιζοντας παραποτάμια συνανταμε τον πρωτο από τους δυο μικρους,αλλα πανεμορφους καταρρακτες της περιοχης. Περνάμε την σιδερένια γέφυρα πανω από τον καταρρακτη και φτάνουμε στον πετρινο νερομύλο,ενώ απεναντι του βρισκεται ο δευτερος και ψηλοτερος καταρρακτης. Ακολουθωντας το μονοπατι πίσω από τον νερομυλο, πλαι από το ποταμι και περιπου 300 μετρα πιο πανω βρισκομαστε σε ένα πολύ ομορφο τοπίο με το ποτάμι να σχηματίζει μια μαγευτικη βαθρα/λίμνη,οπου μπορεις να βουτηξεις,εφοσον εισαι συνηθισμενος στα κρυα νερα.
Παντως,κατά την προσωπικη μου αποψη,δεν νοειται επισκεψη στα Τζουμερκα και να μην περπατησεις το μονοπατι της Κουιασας,εκτος κι αν δεν το επιτρεπουν οι καιρικες συνθηκες.
DSC06052a.jpg

DSC06061a.jpg

DSC06080a.jpg
DSC06083a.jpg
DSC06089a.jpg

Αφηνοντας την μαγευτικη τοποθεσια της Κουιασας,ακολουθουμε τον υποτυπωδη ασφαλτο,με τα πολλα προβληματα για να φτασουμε στην επομενη μας σταση.Τους Καλαρρυτες 39°35'01.2"N 21°07'26.4"E, που είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηπείρου, κτισμένο στα 1200μ. και είναι γνωστό ως «πετράδι» ή «Αετοφωλιά» της Ηπείρου.Ενα διατηρητέο παραδοσιακό χωριό, με πέτρινα αρχοντικά, άφθονα νερά, οι πέτρινες βρύσες και παραδοσιακά καλντερίμια. Στους Καλαρρύτες δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα,ενω διαθέτει μια πολύ γραφική πλατεία, αμφιθεατρικά χτισμένη σαν ανοιχτό υπαίθριο θέατρο. Στην πλατεία βρίσκεται η προτομή του Καλαρρυτινού πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Λάμπρου και λίγο πιο πέρα ο ναός του Αγ. Νικολάου.
DSC06098a.jpg

DSC06105a.jpg

DSC06106a.jpg

DSC06109a.jpg

Εδώ χωριζει η παρεα και οι μισοι καθονται για καφε στο υπεροχο ξενωνα Αρχοντικο,γιατι θα συνεχισουν
προς Καλαρρυτες, με το αυτοκινητο,ενώ εμεις θα παμε εκει περπατωντας το Καλαρρυτικο μονοπατι. Η οδηγικη μεταβαση προς Συρρακο είναι η χειροτερη ολοκληρης της διαδρομης,καθως ο δρομος σε παρα πολλα σημεια είναι κατεστραμμενος και στενος,απαιτωντας μεγαλη προσοχη.
Αντιθετα η πεζοπορικη διαδρομη (διαρκειας 1ωρας και 10λεπτων με στασεις για φωτογραφιες) δεν είναι και τοσο δυσκολη,παρα μονο στα σημεια,που κατεβαινει στην ρεματια (εκει είναι πραγματι αρκετα αποτομη)
και φυσικα στην αναβαση προς Συρρακο (κι αυτή αρκετα αποτομη),αλλα πολύ μικροτερη σε αποσταση από το κατεβασμα,απλα πρεπει να φορας καταλληλα παπουτσια.
DSC06118a.jpg

Το ξεκινημα του Καλαρρυτικου μονοπατιου,προς Συρρακο στην δυτικη ακρη του χωριου
DSC06120a.jpg

Το πρωτο κομματι της πεζοπορειας ειναι ευκολο,ενω το τοπιο ΠΑΝΤΑ μαγικο
DSC06132a.jpg

Μια ενδεικτικη φωτο της κλισης του εδαφους κατα την καταβαση στην ρεματια,πριν το Συρρακο
DSC06138.JPG

Και μια ενδεικτικη φωτο της κλισης του εδαφους κατα την αναβαση απο την ρεματια,για το Συρρακο

Το Συρρακο είναι το πιο γραφικο χωριο των Τζουμερκων.Τα πετροχτιστα σπιτια και δρομοι του σε ταξιδευουν στον χρονο,ενω είναι πραγματικη απολαυση να διασχιζεις τα γραφικα δρομακια του,με τις πλαγιες του βουνου απεναντι κι από πανω σου.Το ιδιο και με το υπεροχο καταλυμα μας, που ηταν το παλιο σχολειο του χωριου και σημερα λεγεται «Ξενωνας Συρρακο»
Παντως,αν στο εξωτερικο ειχαν τετοια χωρια,θα τα αναδεικνυαν για να τα γνωρισει ολοκληρος ο κοσμος, ενώ στην πατριδα μας δεν εχουμε καν οδικο δικτυο,για να ελθει ο επισκεπτης,ποσο μαλλον ο τουριστας.
DSC06159aa.jpg

DSC06151a.jpg

Το μονοπατι-πεζοδρομος,που οδηγει τους επισκεπτες,μονο με περπατημα στο Συρρακο,ΜΟΝΑΔΙΚΟ
DSC06152a.jpg

και η θεα απεριγραπτη
DSC06146aa.jpg
DSC06149a.jpg

DSC06145a.jpg
DSC06143αa.jpg


Και ξημερωνει η τριτη μερα ταξιδιου και μετα απο ενα καλο πρωινο,αναχωρουμε για Λιμνη Αωου.Ευτυχως στην αναχωρηση μας δεν ακολουθουμε τον ιδιο απαραδεκτο δρομο Καλλαρυτων- Συρρακο,αλλα στριβουμε από Προσηλιο δυτικα προς Παλαιοχωρι και Ιωαννινα,μιας περιοχης,με αγρια ομορφια και φαραγγια, που δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν από του Βικου,
ΠΡΟΣΟΧΗ.ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ!
2016_0925_093042_002a.jpg

DSC06162a.jpg
DSC06168a.jpg

για να ανηφορισουμε τελικα προς Χρυσοβιτσα,από οπου θα προσεγγισουμε την τεχνητη λιμνη του Αωου.
Πραγματικα,μολις περναμε το χωριο μπροστα μας απλωνεται και μας υποδεχεται μια πολυχρωμη και πανεμορφη φυση,η οποια δεν τελειωνει παρα μονο όταν φτανουμε στο οροπεδιο του Αωου.
Στασεις;
Συνεχομενες.
Φωτο;
Αμετρητες.
DSC06174a.jpg
DSC06176a.jpg

DSC06180a.jpg

Και μετα μπροστα μας εκτεινεται το οροπεδιο και στο βαθος το φραγμα και η τεχνητη Λιμνη Αωου 39°48'52.5"N 21°06'16.0"E
ΠΟΣΗ ΓΑΛΗΝΗ!!!
ΠΟΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!
Πραγματικα εδω πλεον,"μιλουν" μονο οι φωτογραφιες
DSC06186aα.jpg
DSC06187aα.jpg
DSC06188aα.jpg
DSC06202a.jpg
DSC06203a.jpg
DSC06204a.jpg
DSC06211a.jpg
DSC06212a.jpg

Αφου απολαυσουμε οση ομορφια μπορουμε,κατευθυνομαστε στο παλιο χιονοδρομικο του Μετσοβου για καφε,για μια μικρη βολτα στο Μετσοβο,για φαγητο στο Ανηλιο,οπου οι τιμες είναι πολύ καλυτερες και τα κρεατα δικα τους και τελικα παιρνουμε τον δρομο της επιστροφης με μια μονο σκεψη και ατρανταχτη πλεον πεποιθηση στο μυαλο μας
ΕΛΛΑΣ,η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χωρα,με τις αμετρητες φυσικες και μαγευτικες περιοχες και
ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ - Λιμνη Αωου,ειναι δυο ακομη, Αγνωστοι- Ανεξερεύνητοι Ελληνικοι Παράδεισοι
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.385
Το έχω στο νού μου αυτό το ταξίδι τουλάχιστον Συρράκο και Καλλαρύτες μαζί με το γεφύρι όταν τελειώσεουν οι εργασίες ανακατασκευής..

Τα του γεφυριού τα έχουμε αναφέρει και εδώ ...

Σίγουρα η Ελλάδα έχει ιδιαίτερες ομορφιές και αυτό που την κάνει ακόμα πιο όμορφη είναι το σύμπλεγμα των νησιών που περιτριγυρίζουν το χερσαίο κομμάτι της αλλά αλλά υπάρχουν και άλλες 200+ χώρες που έχουν ιδιαίτερες ομορφιές που δεν θα τις δούμε σε μας... απο ανθρώπινα επιτεύγματα και κατασκευές, φυσικά τοπία (εδώ η λίστα είναι ατέλειωτη) μέχρι πανίδα και χλωρίδα ...

Ας κρατάμε χαμηλά τη μπάλα γιατί θα ξαναχάσουμε απο τα "Φερόες" ....
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.196
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
chrisbd,αντιπαρατεθηκες σε θεμα,που δεν ετεθη.
Γνωριζω πολυ καλα οτι η ομορφιες και το μεγαλειο της φυσης,δεν περιοριζονται σε στενα εδαφικα ορια,ουτε συγκρινονται μεταξυ τους.
Απλα κατεγραψα την διαπιστωση,οτι -αναλογικα- σαν ελληνες δεν εχουμε την "ορεξη/διαθεση" να γνωρισουμε τις ομορφιες της πατριδας μας,ακομη κι αν ειναι κοντα μας.
Αν πιστευεις κατι διαφορετικο,αποψη σου.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.385
chrisbd,αντιπαρατεθηκες σε θεμα,που δεν ετεθη.
Γνωριζω πολυ καλα οτι η ομορφιες και το μεγαλειο της φυσης,δεν περιοριζονται σε στενα εδαφικα ορια,ουτε συγκρινονται μεταξυ τους.
Απλα κατεγραψα την διαπιστωση,οτι -αναλογικα- σαν ελληνες δεν εχουμε την "ορεξη/διαθεση" να γνωρισουμε τις ομορφιες της πατριδας μας,ακομη κι αν ειναι κοντα μας.
Αν πιστευεις κατι διαφορετικο,αποψη σου.
Δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαράθεσης απλά πιάστηκα απο τη φράση

ΕΛΛΑΣ,η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χωρα,με τις αμετρητες φυσικες και μαγευτικες περιοχες
στον επίλογό σου ... και κυρίως το άρθρο η είναι που διαφωνώ ... κατά τα άλλα συμφωνούμε ότι είμαστε πιο πολύ λαός της θάλασσας και δεν "εξευρευνούμε" τα ωραία μας βουνά ακόμα και αν είναι δίπλα μας ...
 

Rubicon

New Member
Μηνύματα
3
Likes
14
Απίθανο οδοιπορικό έχω στο πρόγραμμα να το κάνω φέτος το καλοκαίρι!
 

NightcoreKing

Member
Μηνύματα
241
Likes
567
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο_Καλοκαίρι :P
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια!
χωρια χωρια χωρια !!! Η φυση οργιαζει...καποια τοπια αν δε τα δεις απο κοντα, στην φωτο σ φαινονται οκ νορμαλ αλλα στην πραγματικοτητα η μαγεια ειναι πολυ μεγαλυτερη και κυριως οταν ''κουραζεσαι'' να φτασεις στην κορυφη..:trekker:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.223
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom