Ιαπωνία Τι είδε ο Γιαπωνέζος;;

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921

Tο παρακάτω ταξίδι έγινε τον Αύγουστο του 2006... Οι εντυπώσεις γράφτηκαν τότε αλλά οι τιμές πάνω κάτω παραμένουν ίδιες εκτός του αεροπορικού που αγγίζει πλέον τα 1.000 ευρώ... Επίσης τα έργα στο αεροδρόμιο της Doha έχουν τελειώσει οπότε οι ώρες του connection θα περάσουν ποιο ευχάριστα...

Το παρακάτω report είναι αφιερωμένο στην Άννα και στη μικρή κληρονόμο...


Σχεδόν πάντα όταν ανακοινώνω σε γνωστούς και φίλους ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό τον Αυγουστο, λαμβάνω την κλισέ απάντηση " μα καλά θα αφήσεις την Ελλάδα καλοκαιριάτικα και τρέχεις στο εξωτερικό;Που θα βρείς καλυτερα από τη Ελλάδα;"

Ναι ρε παιδιά αφήνω την σαφέστατα υπερτιμημένη Ελλάδα γιατί δεν γουστάρω να πάω διακοπές Αυγουστιάτικα στριμωγμένος στις διάφορες Ρομίλντες και Δημητρούλες μαζι με χιλιάδες άλλους ταλαίπωρους συνταξιδιώτες, να καταλύσω σε αμφιβόλου αισθητικής πανάκριβα δωμάτια και να φάω ότι αηδίες μου σερβίρουν τα κατά κανόνα της πλάκας εστιατόρια των Ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα μας ασφαλώς και είναι όμορφη χώρα αλλά απέχει πολύ από το να την θεωρώ την ομορφότερη του κόσμου.Τέτοιους αφορισμούς τους αφήνω σε δογματικούς εθνικιστές που το μακρινότερο ταξίδι που έχουν κάνει είναι το πολύ-πολύ μιά φασόν Πράγα 3 μέρες 300euro όλα πληρωμένα.

Θεώρησα απαραίτητη αυτή την εισαγωγή όχι για να δικαιολογήσω το Αυγουστιάτικο φευγιό μου αλλά για να παρακινήσω όσο το δυνατόν περισσότερους να ξεκουνηθούν και να ταξιδέψουν μακρυά από την Ελλάδα έστω και Αυγουστιάτικα.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ζήταγα κάτι το μακρινό και ασυνήθιστο και αυτό το κάτι άκουγε στο όνομα Ιαπωνία. Άρχισα να οργανώνω το ταξίδι μου από τις αρχές Ιούνη και τελικά τίναξα την μπάνκα στον αέρα!!

ATH-KIX μέσω DOH 756 euro με φόρους !!

Για τους γνώστες Qatar Airways μας έσωσες!! Το κλου βέβαια ήταν όταν πληροφορήθηκα ότι η QR συνεργάζεται με την Lufthansa και τα μίλια θα προστεθούν στο λογαριασμό μου... Μιλάμε για 14.000 περίπου μίλια!!

Η προετοιμασία επίπονη αλλά μαγική. Rail passes, ξενοδοχεία, αξιοθέατα, εστιατόρια όλα έπρεπε να προετοιμαστούν και να κλειστούν. Το internet πήρε φωτιά αλλά το αποτέλεσμα υπέροχο. 9 βράδια 10 ημέρες μοιρασμένα σε Kyoto, Hiroshima, Takayama, Fuji, Tokyo!!

Ας αρχίσουμε όμως με τα πρώτα ενδιαφέροντα.

12 ΑUG QR 473 ATH-DOH 15:15 - 19:20

To αεροδρόμιο παραμονές της Παναγίας στα φόρτε του! Πατείς με πατώσε!!
Η ουρά της QR τεράστια και η ερώτηση μου στην κοπέλα του check in αν η πτήση είναι γεμάτη βλακώδης!! Το 320 της QR ήταν full!! Mέχρι και η bussines ήταν γεμάτη. Το 320 ήταν σε άριστη κατάσταση και αν και λίγο στριμωγμένοι αφεθήκαμε στα χέρια των εξωτικών αεροσυνοδών-καλλονών και δεν το μετανιώσαμε.Ήταν όλες κούκλες!! Ιδιαίτερα μία από την Κένυα ήταν όλα τα λεφτά. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η QR υπεριφανεύεται ότι τα πληρώματα της απαρτίζονται από 60 χώρες, πράγμα που μάλλον είναι αλήθεια μια που στην πτήση μας από ΑΤΗ-DOH και στην επιστροφή είχαμε και Ελληνίδα αεροσυνοδό. Τέλεια απογείωση χωρίς καμία καθυστέρηση και σχεδόν αμέσως καραμέλες, ποτά και μοίρασμα menu για να δούμε τι θα φάμε. Είχα να το ζήσω από την ΕMIRATES και πραγματικά το χάρηκα. Είχαμε λοιπόν να διαλέξουμε ανάμεσα σε κοτόπουλο ή βοδινό και φρουτοσαλάτα ή γλυκό. Εμένα με κέρδισε το κοτόπουλο και το γλυκάκι και πραγματικά τηρουμένων των αναλογιών το φαγητό ήταν περίφημο!!
Η πτήση πέρασε ευχάριστα πότε παρακολουθώντας το εργάκι που προέβαλε η οθόνη και πότε χαζεύοντας το χαμόγελο της Κενυάτισας αεροσυνοδού-καλλονής.

Η άφιξη μας ακριβώς στην ώρα μας 19:20. H αρχική σκέψη μας ήταν μια που είχαμε +3 ώρες κενό μεταξύ των πτήσεων (22:40 η αναχώρηση για KIX) να πάρουμε ένα taxi και να πάρουμε μια γεύση της Doha. Η σκέψη όμως έμεινε σκέψη βγαίνοντας από το αεροπλάνο για να μπούμε στο λεωφορειάκι που θα μας μετέφερε στο terminal της Doha. Χωρίς υπερβολή η θερμοκρασία ήταν 45 βαθμούς στις 7:30 το βράδυ, οπότε καθήσαμε στα αυγά μας και η μικρή έστω βόλτα στην πόλη ακυρώθηκε πάραυτα...

Περίμενα να δω ένα αεροδρόμιο προδιαγραφών DUBAI ή KUL αλλά συνάντησα ένα αεροδρόμιο λίγο καλύτερο από το Ελληνικό. Τα χάλια μας τα μαύρα. 'Ενας διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης, χωρίς φυσούνες και με ένα transit μετριότατο και ένα freeshop χωρίς τίποτε το αξιόλογο. Απογοήτευση.Για να είμαι δίκαιος όμως, πρέπει να συμπληρώσω ότι γίνονται εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου και δημιουργίας δεύτερου αεροδιαδρόμου. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν το Dubai σαν hub πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο μια που το Dubai είναι ήδη αρκετά μπροστά σε υποδομές και σε τουρισμό. Το μέλλον θα δείξει αλλά προς το παρόν τίποτε το ιδιαίτερο εκτός βέβαια από την ίδια την εταιρία που έχει σύγχρονο στόλο και πολλούς ενδιαφέροντες προορισμούς.

Οι 3 ώρες που περιμέναμε στο transit του αεροδρομίου ήταν δραματικές. Όπως πρωείπα το free shop δεν ήταν τίποτε το σπουδαίο σε ένα τεταρτάκι άνετα το γύριζες, (οι τιμές παραδόξως ήταν τσιμπημένες) κι έτσι καθήσαμε στις ολοκαίνουργιες αίθουσες του transit και περιμέναμε. Το aircondition όμως ήταν στο full και έτσι σε λίγο αρχίσαμε να τρέμουμε από το κρύο... 3 ατέλειωτες ώρες, γίναμε Εσκιμώοι!! Τέλος πάντων η μεγάλη ώρα έφτασε και

12 Αug QR 820 DOH - KIX 22:40 - 14:45 +

Η επιβίβαση μας έγινε γρήγορα μέσω λεωφορείου (φυσούνες γιόκ) και εν μέσω αφόρητης ζέστης. Φανταστείτε από τον παγωμένο αέρα του aircondition στην λάβα των 38 βαθμών της Doha δέκα η ώρα το βράδυ.
Το αεροπλάνο μας ένα Α330-200 ήταν σε άριστη κατάσταση.Βαμμένο στα χρώματα της Qatar Airways μας περίμενε να μας ταξιδέψει στην μακρινή Οsaka.Διευκρινίζω ότι ήταν βαμμένο στα επίσημα χρώματα της εταιρίας γιατί 3-4 διπλανά μας Α330 ήταν έξυπνα βαμμένα στα χρώματα των πανασιατικών αγώνων που θα γίνουν στο Qatar τον επόμενο Δεκέμβρη.
Ηταν η δεύτερη φορά που ταξίδευα με Α330. Η πρώτη ήταν 1 1/2 χρόνο πριν στο ταξίδι μου από MAD-SJO όταν είχα μπεί στο Α330 της Αir Madrid, ένα Α330 σκέτο πρόβλημα μια που πάθαινε βλάβη σε όποιο αεροδρόμιο προσγειωνόταν. Η σύγκριση βέβαια μεταξύ των 2 αεροσκαφών αποτελεί ύβρη. Το της Αir Madrid παλιό με χάλια service ενώ αυτό της Qatar το απόλυτο αεροπλάνο.Σκέτη χλίδα!! Εκτός των κλασσικών, τεράστιος χώρος να απλώσεις τα πόδια σου, ανετότατα καθίσματα και πεντακάθαρο, είχε πρoσωπικές οθόνες , joystick για τον χειρισμό της οθόνης ,set προσωπικής υγεινής (κάλτσες, μάσκα ύπνου, οδοντόπαστα-οδοντόβουρτσα, οτοασπίδες)επιλογή μεταξύ 3 παρακαλώ γεύματων (2 ευρωπαικά, 1 γιαπωνέζικο) και σαν bonus τις ωραιότατες αεροσυνοδούς, δηλαδή ένα ταξίδι ποιήμα. Η αλήθεια ήταν ότι είχαμε μια 15λεπτη καθυστέρηση αλλά αυτό δεν χάλασε διόλου το κέφι μας.

Δοκίμασα το γιαπωνέζικο menu και αργότερα ο αθεόφοβος ζήτησα κι ένα ευρωπαϊκό σαν συμπλήρωμα, που με χαρά μου το προσέφερε η ευγενέστατη αεροσυνοδός μου. Πραγματικά σκασμένος ήπια ήσυχα-ήσυχα και το ουισκάκι μου και αφέθηκα στην αγκαλιά του Μορφέα. Η πτήση ήταν περίπου 10 ώρες. Κοιμήθηκα 4 περίπου ωρίτσες , μετά χάζεψα το Mission imposible 3 στην προσωπική μου οθόνη έπαιξα TETRIS και κατέληξα να ακούω μουσική από την προσωπική μου λίστα, λίστα που δημιούργησα μόνος μου από τις πραγματικά άπειρες συλλογές διάφορων μουσικών ειδών του αεροσκάφους. Το Α330 δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτο όπως το 320 που μας πήγε από την ΑΤΗ στην DOH αλλά ήταν κατά τα 3/4 περίπου γεμάτο γεγονός που με βοήθησε να έχω την διπλανή μου θέση άδεια.Μου έκανε εντύπωση ότι οι τουαλέτες του ήταν πεντακάθαρες γιατί κάθε περίπου 2 ώρες οι αεροσυνοδοί τις καθάριζαν!!

Ήταν πραγματικά το καλύτερο ταξίδι που έκανα στη ζωή μου, ταξίδι 10 ωρών που όμως δεν κουράστηκα και δεν έπληξα στιγμή. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα προσφέρουν στην Bussines. Σίγουρα θα είναι ένα ταξίδι εμπειρία...

Υποθέτω ότι εύκολα θα καλύψαμε την 15λεπτη καθυστέρηση μας μια που ακριβώς στην ώρα μας φτάσαμε πάνω απο το περίφημο KANSAI AIRPORT το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ΟSAKA που εξυπηρετεί ακόμα το KOBE και το KYOTO. Αυτές οι 2 πόλεις είναι σε απόσταση βολής από την ΟSAKA δηλ. λιγότερο από μια ώρα. Για όσους δεν γνωρίζουν το αεροδρόμιο είναι χτισμένο πάνω σε τεχνητό νησί που συνδέετε με την στεριά με μια εντυπωσιακή γέφυρα που εξυπηρετεί αυτοκίνητα και σιδηρόδρομο. Η προσέγγιση στον διάδρομο προσγειώσεως είναι πραγματικά εντυπωσιακότατη,νομίζεις ότι θα προσγειωθείς στην θάλασσα.

Πλήθος αεροπλάνων της JAL και της ANA ήταν παρκαρισμένα στο χαόδες parking του αεροδρομίου. Κοντά σε αυτά 2-3 767 αμερικάνικων εταιριών (Continental, American Airlines) και ένα 777 της Singapore. Το κυρίως κτίριο του αεροδρομίου αν και επιβλητικό, πεντακάθαρο και αρχιτεκτονικά υπέροχο υπολοίπεται του αεροδρομίο της SIN ή της KUL π.χ. Περάσαμε εύκολα τον έλεγχο διαβατηρίων όπου υποστήκαμε μια μίνι ανάκριση από μια συμπαθητική Γιαπωνεζα του στυλ που θα πάτε, που θα μείνετε, τι θα φάτε, σας αρέσουν οι ξανθιές, έχετε εισιτήρια για επιστροφή στην πατρίδα σας. Πήραμε το απαραίτητο εσωτερικό τρένο του αεροδρομίου μια και προσγειωθήκαμε σε απομακρισμένο terminal και οι βαλίτσες μας ω του θαύματος μας περίμεναν στην παραλαβή!! Ωραίος τόπος σκέφτηκα, διαβαίνοντας την πόρτα του αεροδρομίου πηγαίνοντας προς τον διπλανό τερματικό σταθμό του τρένου όπου σε 45 λεπτά θα με πήγαινε στο υπέροχο Kyoto!!
 

Attachments

  • 74,2 KB Προβολές: 229

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Θα ξεκινήσω κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ Ελλάδος και Ιαπωνίας.Σίγουρα η διαφορά κουλτούρας και συνηθειών μεταξύ των δυο χωρών είναι χαόδης. Δυο τελείως διαφορετικές χώρες δυο τελείως διαφορετικοί κόσμοι αλλά ελα που παραδόξος έχουμε και μερικά ... κοινά!!

1.Οι Γιαπωνέζοι καπνίζουν.Καπνίζουν πολύ και παντού σαν τους Έλληνες!
Καπνίζουν στα τρένα(εντάξη σε ειδικά βαγόνια) στο δρόμο και στα εστιατόρια, πράγμα που ασφαλώς συχνότατα συναντάς στην Ελλάδα αλλά σπανιότατα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

2.Οι Γιαπωνέζοι πίνουν νερό.Ναι πίνουν φυσικό νερό και όχι ανθρακούχες αηδίες, ακριβώς σαν εμάς.Μόλις καθήσεις στο cafe ή στο εστιατόριο αμέσως σου φέρνουν ένα ποτήρι γεμάτο γευτικότατο κρύο νερό εντελώς δωρεάν.Η ίδια διαδικασία βέβαια στην Ευρώπη ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας!!

3.Οι Γιαπωνέζοι δεν τρώνε μόνο σούσι αλλά και κρέας.Υπάρχουν άπειρες Γιαπωνέζικες .... χασαποταβέρνες που τρως ωραιότατα το κρέας σου, κρέας ακριβώς σαν το Ελληνικό.Βέβαια τα πράγματα είναι πιο εκλεπτισμένα μια που κατα κανόνα στο ψήνουν μπροστά σου συνοδεία λαχανικών!!

Μετά την σύντομη αυτή εισαγωγή ξεκινώ το Japan report μου από το Kyoto πρώτο σταθμό της περιοδείας μου στην Ιαπωνία.
To Κyoto είναι απλά υπέροχο!! Η παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ουσιαστικά χωρίζεται σε δυο πόλεις, την σύγχρονη, που είναι γεμάτη με αμφιβόλου αισθητικής κτήρια (εμπορικά κέντρα, μοντέρνες κατοικίες και γραφεία) και την παλαία που πλημμυρισμένη στο πράσινο και γεμάτη ιστορικούς ναούς και κτίρια παραπέμπει στην Ιαπωνία του χθες, των παραδόσεων,της αισθητικής απόλαυσης. http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8675

Σημαντικό βέβαια σημείο αναφοράς της πόλης είναι το πεντακάθαρο ποτάμι που την διασχίζει και στις όχθες του συναντάς την νεολέα του σήμερα που διασκεδάζει και τρώει στα μυριάδες μαγαζιά που βρίσκονται στις όχθες του. http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8671

Το παραδοσιακό πανδοχείο(ryokan) που διαλέξαμε σαν κατάλυμα βρισκόταν στην Gion την πάλαι ποτέ κακόφημη συνοικία την συνοικία με τις περίφημες γκέισες.Σήμερα δυστυχώς ή ευτυχώς τίποτε δεν θυμίζει την προπολεμική κακόφημη Gion. http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8676 Kακόφημα μπαρ δεν υπάρχουν πια,οι γκέισες είναι είδος προς εξαφάνιση και η περιοχή είναι γεμάτη υπέροχα εστιατόρια και τειοποτεία.Η θέση της συνοικίας είναι προνομιακότατη διότι βρίσκετε σε θέση βολής (5 λεπτά περπάτημα) από την υπέροχη παλιά πόλη που είναι γεμάτη από ναούς, ιστορικά κτίρια, εντυπωσιακά πάρκα με λιμνες και ποταμάκια.Μην ξεχνάτε πουθενά δεν ανθίζουν τόσο όμορφα οι κερασιές όπως στα πάρκα της Ιαπωνίας!!Με το παράπονο βέβαια μείναμε γιατί ως γνωστόν οι κερασιές ανθίζουν άνοιξη κι εμεις βρεθήκαμε στην Ιαπωνία κατακαλόκαιρο!!Αυτή υποθέτω ότι είναι κι μια σοβαρή δικαιολογία να ξαναεπισκευθούμε αυτή την πανέμορφη χώρα, άνοιξη αυτή την φορά ,που μακράν είναι και η καλύτερη εποχή της.Καλό το καλοκαίρι αλλά η ζέστη ιδίως στο Kyoto ανυπόφορη.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω στο κατάλυμα μας.Όπως πρωείπα μείναμε σε ένα Ryokan ήτοι παραδοσιακό Ιαπωνικό πανδοχείο.Το δικό μας βέβαια δυστυχώς εξωτερικά ήταν ένα μοντέρνο απρόσωπο κτίριο αλλά μπαίνοντας μέσα άλλαζαν τα πράγματα.Δεν ήταν φτηνά φολκλόρ αλλά αυθεντικό.Οι κυρίες του προσωπικού φορούσαν κιμονό όχι για να ευχαριστησουν τους ελάχιστους ούτος ή άλλος τουρίστες αλλά γιατί έτσι αισθάνονταν άνετα.Μας υποδέχτηκαν με την παροιμιόδη Γιαπωνέζικη ευγένεια βλέπε δεκάδες υποκλήσεις, και μια κυρία μας οδήγησε στο δωμάτιο μας όπου για weelcome μας σέρβιρε παραδοσιακό τσαι και μας έδωσε γλυκάκια.Το δωμάτιο ήταν μεγάλο, με ξεχωριστό σαλονάκι και ασφαλώς χωρίς κρεββάτια.Ναι καλά διαβάσατε μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε παραδοσιακό Ιαπωνικό πανδοχείο!!! Κοιμηθήκαμε λοιπόν στρωματσάδα αλλά αυτό δεν μας πείραξε διόλου, έχεις την αίσθηση ότι κοιμάσαι σε πουπουλένιο στρώμα (λέμε τώρα).Χωρίς πλάκα τώρα το tatami (το στρώμα που κοιμάσαι επάνω) είναι ανετότατο και ανατομικότατο.Η μεγάλη έκπληξη βέβαια ήρθε αμέσως μετά όταν η ... καμαριέρα μας, μας είπε ότι τα μπάνια σήμερα θα κλείσουν τα μεσάνυχτα και βρίσκονται στην ταράτσα του Ryokan μας.Πάθαμε πλάκα ποιά μπάνια ενοούσε;;Ξέχασα να σας πω ότι οι Γιαπωνέζοι έχουν τις χειρότερες των σχέσεων με τις ξένες γλώσες και έτσι η συνενόηση μας στην Αγγλική ήταν προβληματικότατη. Παρόλα αυτά καταλάβαμε ότι στην ταρατσα του Ryokan υπήρχε κάτι σαν baths που θα ήταν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.Φορέσαμε τα κιμονό μας (προσφορά του ryokan) αρχίσαμε την εξερεύνηση και ω του θαύματος, πράγματι είδαμε μια επιγραφή στα αγγλικά παρακαλώ MEN BATHS πάνω σε μιά πόρτα.Την ανοίξαμε και.... Βρεθήκαμε σε έναν εξωτικό χώρο με μια μικρή πισίνα και ολόγυρα βρύσες με καυτό και κρύο νερό! Υπέροχα! Η τέλεια φάση.Κάναμε ένα εκπληκτικό μπάνιο χρησιμοποιώντας super αφρόλουτρα και σαμπουάν (προσφορά του καταστήματος) κατακάθαρες πετσέτες και ρηλάξ σε φοβερες ξαπλώστρες.Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ!! Περιττό να σας πω ότι ακολουθούσαμε την ίδια διαδικασία 2 φορές την ημέρα επί 3 μέρες που μείναμε στο Kyoto!!
Συνοψίζοντας με το Ryokan θα πω ότι στην ....πανάκριβη Ιαπωνία δίναμε 80? την ημέρα δηλαδη 40? το άτομο για το κατάλυμα μας τιμή στην οποία περιλαμβάνονταν η υπερλούξ διαδικάσια του μπάνιου με τα παρελκόμενα του (σαμπουάν,αφρόλουτρο,αφρός ξυρισματος, ξυραφάκια, πετσέτες) αλλά όχι το πρωινό.Ελλάδα τα ακούς??

Μείναμε σε αυτή την περίφημη πόλη 3 μέρες και πρέπει να σας πω ότι ήταν ελάχιστες.Ούτε κατα διάνοια δεν μας αποκάλυψε όλες τις χάρες της.Μαζί με την κοντινή Nara που δυστυχώς δεν επισκευθήκαμε χρειάζεσαι μια βδομάδα για να εγκληματιστείς και να την ευχαριστηθείς.Κάναμε άπειρες βόλτες στην εντυπωσιακή παλιά πόλη, http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8673χαζέψαμε στα πάρκα,φάγαμε σε καταπληκτικά εστιατόρια γευστικότατες λιχουδιές σε τιμές που θα έκαναν την Ελλάδα να ντραπεί (περίπου 20?-25? το άτομο σε πολύ καλά resto) είδαμε γκέισες στην παλιά πόλη και συμφωνήσαμε ότι η επιστροφή στο Κyoto επιβάλετε.
Στα μείον τώρα, πρώτα από όλα η αφόρητη ζέστη που έκανε τις βόλτες μας ιδιαίτερα το μεσημέρι προβληματικές. Μετά είχαμε να αντιμετωπίσουμε την παντελή άγνοια αγγλικών από τους ευγενέστατους και φιλικότατους κατοίκους.Στην αρχή είχε πλάκα αλλά στο τέλος καταντούσε κουραστικό να μην μπορείς να συνενοηθείς καθόλου παρά μόνο με την γλώσσα του σώματος...

Πέρασαν λοιπόν γρήγορα οι μέρες και δυστυχώς 16/8 το πρωί ετοιμαστήκαμε για την αναχώρηση μας, αναχώρηση που θα γίνονταν από τον εντυπωσιακότερο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου τον τερματικό σταθμό του ΚYOTO.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Οταν μιλάμε για συγκοινωνίες στην Ιαπωνία εννοούμε ΤΡΕΝΑ!! Οταν το τρένο πάει παντού, τρέχει με 280χλμ την ώρα εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις (φανταστείτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 2 ώρες) και δεν καθυστερεί ούτε δευτερόλεπτο ποιός θα χρησιμοποιήσει άλλο μέσο μεταφοράς??
Βέβαια τα τρένα ιδίως τα γρήγορα είναι πανάκριβα αλλά υπάρχει λύση για τους φτωχούς τουρίστες. Ο Ιαπωνικός οργανισμός τουρισμού στην προσπάθεια που κάνει να προσελκύσει τουρισμό στη χώρα, προσφέρει στους τουρίστες ένα εβδομαδιαίο rail pass στην τιμή σοκ των 195euro!! Nαι αλήθεια είναι και ισχύει και για τα γρήγορα τρένα!!
Εδώ πρέπει να πω ότι η Ιαπωνία έχει πραγματικά ελάχιστο αριθμό τουριστών. Η κακή φήμη που λόγω ακρίβειας έχει αποκτήσει η χώρα, ανάγκασε τον οργανισμό τουρισμού να κάνει ολόκληρη καμπάνια για να αποδείξει ότι η χώρα δεν είναι ακριβή και σε πολλές περιπτώσεις πολύ φτηνότερη από πολλές Ευρωπαικές (βλέπε Ελλάδα) Πραγματικά, στην Ιαπωνία μένεις σε αξιοπρεπέστατο ξενοδοχείο με λιγότερα από 100euro , τρως με 20-25euro σε εστιατόριο και ψωνίζεις πολλές φορές σε τιμές χαμηλότερες από τις Ευρωπαικές. Γιαυτό σας λέω μην φοβηθείτε τις τιμές, η Ιαπωνία δεν είναι πανάκριβη, το κόστος ζωής είναι πάνω-κάτω ίδιο με της Ελλάδας. Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω με το ταξίδι.

Πρωί-πρωι λοιπόν βρεθήκαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κyoto και περιμέναμε το τρένο μας για την Χιροσίμα. Η απόσταση περίπου 350χλμ δηλαδή μιάμιση ωρίτσα!! Ο σταθμός βέβαια είναι πάνω από κάθε περιγραφή, όπως είπαμε μάλλον ο καλύτερος στον κόσμο!! Πεντακάθαρος (οι άνθρωποι είναι υστερικοί με την καθαριότητα) άψογα σημασμένος με ταμπέλες παντού στα αγγλικά, σκέτο μοντέρνο αρχιτεκτονικό κόσμημα!!
http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8682
Ακριβώς στην ώρα του έφτασε το θηρίο, σέρνοντας πίσω του δεκαέξη βαγόνια παρακαλώ. Γρήγορα επιβιβαστήκαμε και αρχίσαμε να απολαμβάνουμε την εμπειρία των Ιαπωνικών σιδηροδρόμων. Απίστευτη φάση. Τα βαγόνια κατακάθαρα, με aircontition βέβαια και εκπληκτική εξυπηρέτηση. Pich seat μεγαλύτερο από Εmirates first class,ηλεκτρονικές πληροφορίες διαδρομής στα αγγλικά και γενικά ένα ταξίδι όνειρο. Η πρώτη μας στάση δεν ήταν στη Hiroshima αλλά στο Χιμέντζι, πόλη ονομαστή για το περίφημο μεσαιωνικό της κάστρο. Για τους cinefile πρέπει να αναφέρω ότι εδω έγιναν τα γυρίσματα της εξαιρετικής ταινίας του Κουροσάβα " KAΓΚΕΜΟΥΣΑ" καθώς επίσης και μιάς ταινίας του James Bond που δεν θυμάμαι δυστυχώς τον τίτλο της. Το stop over μας ήταν διάρκειας μόνο 2 ωρών και μετά την επίσκεψη μας στο κάστρο ..... φύγαμε για Hiroshima.
H Hiroshima σίγουρα είναι μια άσχημη μοντέρνα πόλη.Δεν θα επισκευτείς την Hiroshima όμως για να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική της και τους πολιτιστικούς της θησαυρούς. Ο μοναδικός θησαυρός που έχει και μάλιστα προστατεύεται απο την UNESCO είναι ένα ερείπιο, αλλά τι ερείπιο....
Το πάλαι ποτέ εντυπωσιακό εκθεσιακό μέγαρο του Υπουργείου Βιομηχανίας της Ιαπωνίας ερείπιο πια θα θυμίζει για πάντα σε όλα τον κόσμο την φρίκη του πολέμου.61 χρόνια πριν, τον Αυγουστο του 1945 η πρώτη ατομική βόμβα έσκασε σχεδόν από πάνω του καταστρέφοντας μια από τις σπουδαιότερες Ιαπωνικές πόλεις. Σήμερα, στη θέση του παλιού ιστορικού κέντρου της πόλης βρίσκετε το εντυπωσιακό πάρκο της ειρήνης γεμάτο μνημεία αφιερωμένα στην ειρήνη και στο κέντρο του μια φωτιά να καίει, φωτιά που θα σβήσει όταν όλα τα πυρηνικά όπλα θα καταστραφούν. Tην Ηiroshima άνετα την βλέπεις σε μιά ώρα,αλλά αυτή η επίσκεψη της μιάς μόλις ώρας, σίγουρα σε σημαδεύει σε όλη σου την ζωή.
Στη πόλη εκμεταλευτήκαμε την προσφορά του Ιαπωνικού τουρισμού για τους ξένους και γνωρίσαμε την πολυτέλεια ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στην τιμή των 120euro!!

Μπορεί η Ηiroshima ταξιδιωτικά να περνά απαρατήρητη αλλά σε απόσταση βολής βρίσκετε το ιερό νησί των Γιαπωνέζων το Μιγιατζίμα. Πρόκειτε για ένα μικρό κατάφυτο νησάκι με κύριο αξιοθέατο του έναν σπουδαίο σιντοιστικό ναό που σαν σήμα κατατεθέν έχει την πολυφωτογραφημένη του πύλη. Για να πας στο νησάκι παίρνεις για μισή ώρα το τρένο μέχρι το λιμάνι και μετά το καραβάκι.Το πέρασμα είναι μόλις 10 λεπτά αλλά η εμπειρία μέγιστη. Το κλου της υπόθεσης είναι τα δεκάδες ελάφια που κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους επισκέπτες και η παντελής έλειψη ξένων τουριστών. Ακόμη απορώ πως σένα τουριστικότατο μέρος σαν κι αυτό γεμάτο Γιαπωνέζους τουρίστες οι μόνοι ξένοι είμαστε εμείς...

Tο μέσο γνωστό, το τρένο βολίδα και ο επόμενος προορισμός μας μαγικός το μυθικό Fuji!! Εχω δει στη ζωή μου κι άλλο εντυπωσιακό ηφαίστειο στην Costa Rica, αλλά σαν την μεγαλοπρέπεια του Fuji....
Το Fuji είναι κοντά στο Τόκιο κανένα 20λεπτο με το θηρίο αλλά αξίζει να μείνει κάποιος σε ένα από τα πολλά χωριουδάκια που βρίσκονται στους πρόποδες του.Το μέρος εννοείται είναι εξαιρετικά τουριστικό αλλά όπως ξαναείπα όταν μιλάμε για τουρισμό στην Ιαπωνία μιλάμε για εσωτερικό τουρισμό. Εμείς είχαμε την χαρά να μείνουμε ένα βράδυ κοντά του και να το απολαύσουμε. Την επόμενη μέρα το πρωί αρχίσαμε την εντυπωσιακή ανάβαση με τρένο, τελεφερίκ και τα πόδια μας...http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8785
Φτάσαμε κάποτε σε ένα ξέφωτο-παρατηρητηριο και όλα γύρω μας στάχτη και μπούρμπερη!!! Η ατμόσφαιρα μύριζε θειάφι και έβγαιναν καπνοί από παντού!! http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8787Μικρές ηφαιστιακές λιμούλες γεμάτες ζεματιστό νερό που μύριζε την χαρακτηριστική μυρωδιά του κλούβιου αυγού σχηματίζονταν παντού.
Τουριστική ατραξιόν τα νοστιμότατα αυγά που βράζονταν σε ηφαιστιακό νερό γίνονταν μαύρα και πουλιώντουσαν στους τουρίστες. Καταθέσαμε κι εμεις τον οβολό μας (5?) και αγοράσαμε 4 αυγουλάκια που τα καταβροχθίσαμε επιτόπου!! http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8783
Η όλη εκδρομή μας στο Fuji κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι όταν και κατάκοποι αλλά κατενθουσιασμένοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής ή καλύτερα το καράβι της επιστροφής (ρέπλικα παλιών Γιαπωνέζικων καραβιών) και μέσω μιας μαγευτικής λιμνιέας διαδρομής. http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8781

Το ταξίδι μας έφτανε στο τέλος του.Το Τokyo ήταν ο προτελευταίος σταθμός του. Το αχανές Τokyo ή το μισείς ή το λατρεύεις. Εγώ το λάτρεψα!
Ναι είναι άσχημο,χαόδες,χωρίς κανένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον αλλά συνάμα γοητευτικό. Εννοείται ότι στις 3 μέρες που μείναμε δεν είδαμε παρά ελάχιστα.Δεν θα σας κουράσω ιδιαίτερα θα σταθώ μόνο σε δύο του αξιοθέατα. Το σουρεαλιστικό λιμάνι του όπου μέχρι και άγαλμα της Ελευθερίας μπορείς να δεις και βεβαίως στην φοβερή και τρομερή ψαραγορά. Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερη ψαραγορά στον κόσμο.Οτι θαλασσινό υπάρχει μπορεις να το βρεις και να το αγοράσεις...
Η μεγάλη του βέβαια ατραξιόν είναι δημοπρασία των τόνων.Κάθε πρωί έρχονται φρεσκοκατεψυγμένοι τόνοι από όλα τα μέρη του κόσμου και γίνεται η δημοπρασία αγοράς τους. Απίστευτο show!!
Όταν κανόνιζα το ταξίδι μου στην Ιαπωνία δεν είχα κατά νου ότι τον Αύγουστο η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ θα έδινε τον καλύτερο εαυτό της και θα στόχευε σε μετάλιο, γιαυτό και ήμουν τυχερός-άτυχος. Τυχερός γιατί είδα από κοντά ένα παιχνίδι της εθνικής μας, αλλά άτυχος γιατί δεν ήταν παιχνίδι της τελικής φάσης.Ο τελευταίος λοιπόν σταθμός μου ήταν το Ηamamatsu και η εντυπωσιακή Hamamatsu Arena. http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8774
To παιχνίδι ήταν μάλλον το συγκλονιστικότερο σε εξέλιξη που έδωσε η εθνική μας. Ελλάδα-Αυστραλία και νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα με 2 τρίποντα!!
http://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=8773
Ηταν το καλύτερο και ωραιότερο φινάλε ενός ονειρεμένου ταξιδιού!!
Με τις αναμνήσεις της νίκης πήραμε τον δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη,εντυπωσιασμένοι από τα μυστικά που μας αποκάλυψε αυτή η τόσο όμορφη χώρα και σίγουροι ότι με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναγυρίζαμε κοντά της!!!
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
αναμενουμε με αγωνια την συνεχεια.
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
τωρα μπηκε το τριτο μερος.τελος παντων ωραιο το ταξιδι σας.και εις αλλα με υγεια.
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Πραγματικά σε ζηλεύω τόσο πολύ φίλε Traveller...
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Τα χτυπήματα από τον Traveller είναι απανωτά..τι μόλις γύρισε από Νέα Υόρκη (γράψε μας καμμιά λεπτομέρεια, που έμεινες κτλ..)
τι Ιαπωνία...θα με στείλει για ψυχανάλυση!!
σχετικά με την Ιαπωνία, την απορία μου για τις τιμές και για το αν βγάζεις άκρη στα αγγλικά την έλυσες.. σχετικά με την ασφάλεια? ένιωσες καθόλου ανασφαλής?
έχεις να μας παραθέσεις κανένα σαιτ (που να έχει αγγλικά!!) να ρίξουμε κι εμείς καμμιά ματιά? από ξενοδοχεία που έμεινες..αξιοθέατα..οτιδήποτε??
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ανασφάλεια?? Στην Ιαπωνία?? Δεν υπάρχει τέτοια λέξη καρντιά μου...

Πάρτε και 3 δωράκια... Τα site των ξενοδοχείων μου στο Κυότο, το Τόκιο και το Fuji...
Τα έχω τσεκάρει προσωπικά και τα προτείνω χωρίς δισταγμό...


ƒMƒIƒ“•ŸZ‚Ν‹ž“s‚Μ—·ŠΩ

Ryokan KATSUTARO__Annex KATSUTARO Ryokan

HOTELLERIE Maille Coeur Shougetsu / Hakone Spa Hotel

Άντε και καλό ταξίδι...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Γεια σου traveller με τα ωραια σου ... Τελειο το ραπορτο για την Ιαπωνια.
Σε ευχαριστουμε ... σαφης και περιεκτικος οπως παντα..

Αυτο δε με τις διακοπες τον Αυγουστο στην Ελλαδα με βρισκει απολυτα συμφωνη..
Το εφαρμοζω χρονια και το "φωναζω" σε ολους...
Πλην εξαιρεσεων (οπως ατομα που κλεινει η επιχειρηση που δουλεουν για διακοπες) οι υπολοιποι δεν υπαρχει λογος να τρεχουμε στο τρελοκομειο που λεγεται Ελλαδα τον Αυγουστο....
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Εγώ εκτός από το ότι δε πάω πουθενά Αύγουστο στην Ελλάδα, δε φεύγω πια ούτε τα κλασικά τριήμερα..ούτε Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ..θεωρώ ανυπόφορη τη πολυκοσμία οπουδήποτε (για να μη μιλήσω για το μποτιλιάρισμα της επιστροφής..)
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ευγε για τον προλογο,και την υπολοιπη ιστορια.

Συμφωνω για την Qatar και επαυξανω και για τις αεροσυνοδους,αλλα και για το φαγητο,και γενικοτερα ειναι παρα πολυ καλη εταιρια.
Λες να αγορασουν την Ολυμπιακη?:D

Να προσθεσω οτι τα duty free στην Doha ειναι πολυυυυυ φθηνοτερα απο της Ελλαδος,και δεχονται και ευρω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom