Τουρκία Τουρκία - διαβατήριο ή ταυτότητα ??

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Το χαρτάκι σίγουρα θα μου το δώσουν στα σύνορα?
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Η Vegerazaros ρωτάει όταν μπήκες Τουρκία δε σου έδωσαν κάποιο άσπρο χαρτάκι;
Με πληροφόρησε ότι το εν λόγω άσπρο χαρτάκι θα το λάβω στα σύνορα όταν θα μπω στη χώρα (πηγαίνω στις 16 Αυγούστου). Σήμερα έκλεισα εισιτήριο επιστροφής με Aegean και, μετά από λανθασμένη πληροφορία, φοβήθηκα μήπως χρειαστεί να βγάλω διαβατήριο (έξτρα χρήματα) ή μήπως προλάβω να παγώσω τη συναλλαγή.
 

taou

Member
Μηνύματα
123
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
σωστά το λες, όταν μπεις στην Τουρκία θα σου δώσουν ένα άσπρο χαρτάκι. Αυτό θα στο ζητήσουνε στο έλεγχο διαβατηρίων στο Ατατούρκ.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
sos sos πτήση από Κων/πολη διαβατήριο?

Πετώ με Aegean απο Κων/πολη για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσο την Αθήνα. Απαιτείται διαβατήριο?
Θα μπορούσες και να μη σπαμάρεις τον κόσμο με πμ για κάτι που ρώτησες και δημόσια.

Ένα διεθνές ταξίδι, έχει γενικά τρία στάδια:
- Τη χρήση μεταφορικού μέσου
- Την έξοδο από μια χώρα
- Την είσοδο σε μια άλλη.

Για το πρώτο, η Aegean ζητάει οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει ότι είσαι αυτός με το όνομα στο διαβατήριο και ότι η χώρα προορισμού θα σε κάνει δεκτό. Εν προκειμένω, Ελληνικές ταυτότητες και Ελληνικά διαβατήρια είναι όλα δεκτά.
Για την έξοδο από την Τουρκία, απαιτείται το ίδιο έγγραφο που χρησιμοποίησες για να μπεις στη χώρα (ταυτότητα η διαβατήριο) και αποδεικτικό νόμιμης εισόδου (σφραγίδα εισόδου, σε χαρτάκι ή στο διαβατήριο). Εναλλακτικά, Τουρκικό Διαβατήριο. Επίσης, αν έχεις βάλει αυτοκίνητο στη χώρα, πρέπει να βγεις μαζί του.
Για την είσοδο στην Ελλάδα, απαιτείται κάποιο έγγραφο ανάλογα με την εθνικότητα του κατόχου (που δεν τη διευκρίνισες). Για τους Έλληνες, ταυτότητα ή διαβατήριο. Για τους πολίτες Ευρωπαϊκής ένωσης, τα ίδια. Για τους Τούρκους, διαβατήριο ΚΑΙ βίζα ή άδεια παραμονής. Για τους Αλβανούς, άλλα.
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Θα μπορούσες και να μη σπαμάρεις τον κόσμο με πμ για κάτι που ρώτησες και δημόσια.
Ο πανικός της στιγμής. Βέβαια δε το θεωρώ κακό ότι έστειλα πμ. Για αυτό δεν είναι και υποχρεωτική η απάντηση.
 

Efakoz

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Εγώ δεν έχω διαβατήριο, έχω μόνο νέου τύπου ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. Είναι αρκετή αυτή για να ταξιδέψω για Κωνσταντινούπολη για 4 μέρες; Ειλικρινά έχω πελαγώσει με όσα διαβάζω στο ίντερνετ. όλοι λένε τα δικά τους. Και έχω ενθουσιαστεί τόσο για αυτό το ταξίδι. Αυτή η οδηγία για e-visa και τέτοια ισχύει ή δεν ισχύει εν ολίγοις;
 

thgr

Member
Μηνύματα
362
Likes
288
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Όπως πολύ ωραία μου εξήγησαν παραπάνω, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με αστυνομική ταυτότητα. Γύρισα την προηγούμενη εβδομάδα. Μπαίνοντας στην χώρα, κατά τον έλεγχο θα λάβεις ένα άσπρο χαρτάκι με σφραγίδα επάνω. Φρόντισε να μην χαθεί καθώς οφείλεις να το παραδώσεις στον έλεγχο κατά την έξοδο από τη χώρα. Τυπικά δηλαδή η σφραγίδα που θα έμπαινε στο διαβατήριο την παίρνεις σε χαρτάκι.
 

Efakoz

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Μα τρελάθηκα με αυτά που κυκλοφορούν στο νετ. Μπήκα στη διαδικασία δε να δω τι χρειάζεται για έκδοση διαβατηρίου και αυτού του e-visa και ζαλίστηκα. Απλά είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύω σε χώρα εκτος ένωσης και όπως φαίνεται είμαι λίγο άσχετη. Άρα αυτή η e-visa είναι από ότι κατάλαβα για όσους θα μείνουν πάνω απο 3 μήνες στη πόλη ε;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.244
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom