Κίνα Το Χρυσό Τρίγωνο της Κίνας

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187

«Θα πρέπει να εξαντλήσεις τα υπόλοιπα των αδειών προηγουμένων ετών ως 31/5».

Έτσι είστε? Ταξίδι, λοιπόν μες τον Απρίλη, μετά το Πάσχα. Αλλά πού? Κίνα ίσως? Δεν είναι, όμως, δύσκολος προορισμός? Πώς θα πάμε μόνοι μας? Από την άλλη πρακτορείο δεν θέλω. Τα «πασαλείμματα» που είχα κάνει σε άλλα ταξίδια δεν θέλω να τα επαναλάβω. Ούτε θέλω να ξυπνάω 6 το πρωί και να ξεκινώ στις 8 και βάλε, για να πάρω ένα πρωινό που δεν πεινάω και δεν έχω ούτως ή άλλως διάθεση να φάω.. Και θέλω να βγάλω φωτογραφίες πολλές, να μην περιορίζομαι από ανόητες και χρονικά περιορισμένες ξεναγήσεις. Πώς θα τα βγάλουμε, όμως, πέρα με τη γλώσσα? Οι Κινέζοι δεν ξέρουν αγγλικά. Έτσι είναι. Όμως, θα το οργανώσω καλά και θα έχω τα μέρη που θέλω να πάω γραμμένα στα κινέζικα.

Πού θα πάμε? 7 εργάσιμες άδεια, 10 μέρες περίπου. Λέω να ξεκινήσω από τα κλασσικά, 2 διανυκτερεύσεις Σαγκάη, 2 Σιάν και 4 Πεκίνο.

Αγωνία και αναζήτηση στο Internet. Οι πτήσεις ακριβές, πάνω από 800 ευρώ. Μήπως να αλλάξω προορισμό? Μήπως Ινδία?? Όμως, πολλή ζέστη δεν έχει τέλη Απρίλη? Και ως εκ θαύματος ένα πρωί η Qatar βγάζει προσφορά 2 εισιτήρια 700 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής. Τα κλείνω αμέσως. Τα ξενοδοχεία αποδεικνύονται εύκολη υπόθεση. 75 ευρώ το δίκλινο χωρίς πρωινό στη Σαγκάη, 40 ευρώ στο Σιάν με πρωινό (προσφορά) και 90 ευρώ χωρίς πρωινό στο Πεκίνο. Όλα τα ξενοδοχεία τετράστερα. Μένουν οι εσωτερικές αεροπορικές πτήσεις. Στην Κίνα μην κλείνετε τις εσωτερικές πτήσεις νωρίς. 2 περίπου βδομάδες πριν την πτήση βγαίνουν καλές τιμές. Επίσης, αποφύγετε ελληνικά sites (airtickets κτλ). Τις κινέζικες πτήσεις να τις κλείνετε μόνο από κινέζικα sites. ¨Έχουν όλες της πτήσεις και σε καλύτερες τιμές. Ctrip και Elong. Είναι και στα αγγλικά και είναι αξιόπιστα sites.

Αφού τα κλείσαμε όλα, πάμε για τις βίζες. Μην ακούτε τι σας λένε ότι δεν χρειάζεται τίποτε. Τελευταία ενημέρωση Απρίλιος 2012: Για να βγάλετε βίζα για την Κίνα θα σας ζητήσουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου μετ’ επιστροφής από τον οποίο θα αποδεικνύεται πώς / πότε θα φτάσετε στην και θα φύγετε από την Κίνα. Μην κάνετε τον κόπο να πάτε στο Προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό, αν δεν έχετε προηγουμένως αγοράσει το διεθνές αεροπορικό εισιτήριο λοιπόν.. Τίποτε άλλο (κρατήσεις ξενοδοχείων, ιατρική ασφάλεια κτλ) δεν ζητούν.

Από εποχή, τέλη Απριλίου το συστήνω ανεπιφύλακτα. 10 μέρες στην Κίνα δεν έριξε ούτε σταγόνα βροχή και οι θερμοκρασίες ήταν νορμάλ, γύρω στους 25 βαθμούς. Ζέστη αλλά όχι υπερβολική.

Όσον αφορά στην αεροπορική, αγοράστε εισιτήριο με τη φθηνότερη και αυτήν που έχει τις καλύτερες ώρες / ανταποκρίσεις. Προσωπικά – και αντίθετα με τη γνώμη πολλών μελών του φόρουμ – η Qatar δεν με εντυπωσίασε.

Συνάλλαγμα από την Ελλάδα, να μην κάνετε πάνω από 100 ευρώ (και πολλά είναι). Τον Απρίλιο του 2012 η ισοτιμία είναι 1 ευρώ = 8 RMB / 1 RMB = 0,12 ευρώ. Τράπεζες (λίγες) είναι ανοιχτές στις μεγάλες πόλεις και Σαββατοκύριακα. Ενδεχομένως, να αλλάζει και το ξενοδοχείο και μάλιστα με την ίδια ισοτιμία με την τράπεζα.
 

Attachments

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μπορει να ξεπεταξες γρήγορα την ιστορία σου αλλα εμενα μου άρεσε αυτο.
περιεκτικος και γρήγορος οτι καλυτερο για το 10ημερο ταξίδι σου!!
δεν ειδες και λίγα..μπράβο σου!
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πολύ ωραίο το ταξιδι σου! Βαλε και μερικές φωτογραφίες να δουμε!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Πολύ ωραία περιγραφή,σύντομη αλλά άκρως περιεκτική!Περιμένω κι εγώ τις φωτογραφίες εναγωνίως!
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μπράβο σου δέριε,πολύ όμορφη η ιστορία σου.
 

maxoula

Member
Μηνύματα
225
Likes
266
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά και ξανά
Πολύ καλή η περιγραφή σου και με αρκετά tips! Για να δούμε και λίγες φωτογραφίες...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
από τις πιο κατατοπιστικές και λεπτομερείς περιγραφές της Κίνας με πολλές χρηστικές πληροφορίες!! Μπράβο, πάντα τέτοια ταξίδια σου εύχομαι!!
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Βρε!!! Πότε πήγες, πότε ήρθες? Δεν σε πρόλαβα. Περιμένουμε φωτογραφίες ....
 

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187
::: :::
::: :::
::: :::
:::
:::

Έχεις μόνο 5 ώρες που σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις τη βόλτα στην ευρωπαϊκή πλευρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο κέντρο του Kadikoy όπου σε βγάζει η νέα γραμμή μετρό που άνοιξε πριν από ένα μήνα. Το Kadikoy είναι το κέντρο της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης ουσιαστικά, η ελληνική του ονομασία είναι Χαλκηδόνα. Έχει πάρα πολλά πράγματα, υπαίθριες αγορές, άπειρα εστιατόρια, μπαράκια, καφέ, παλιά βιβλιοπωλεία, βολτίτσα στην προκυμαία κλπ

To Haydarpasa gari όπου καταλήγει o προαστιακός (ο οποίος είναι ψιλοτραγικός όσον αφορά ποιότητα τρένων και ταχύτητα, καμία σχέση με το μετρό) είναι λίγο πιο δυτικά από το κέντρο του Kadikoy, είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της ασιατικής πλευρά. Είναι αρκετά εντυπωσιακός, δεν έχει όμως κάτι άλλο ενδιαφέρον εκεί τριγύρω. Οπότε η λύση είναι μετρό στο Kartal και κατ' ευθείαν κέντρο Kadikoy. Εννοείται ότι αν είχες χρόνο θα ήταν τέλεια και να πάρεις το καραβάκι για την ευρωπαϊκή πλευρά (Eminonu ή Karakoy) αλλά με 5 ώρες μόνο το βρίσκω εξαιρετικά επίφοβο.

Όλα αυτά βέβαια θεωρώντας δεδομένο ότι Sabiha-Kartal είναι το λιγότερο μισή ώρα με το λεωφορείο και άλλη μισή ώρα το μετρό μέχρι Kadikoy. Δηλ υπολόγισε περίπου 2,5 ώρες πήγαινε έλα μεταφορά ώστε να είσαι σίγουρος και δες αν σου βγαίνει.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
μπραβο για την περιγραφη και τις πληροφοριες που μας δινεις,

σε λιγες μερες αναχωρουμε για πεκινο και χονκ κονγκ.Σχετικα με το πεκινο,πηγες σε καποιο σοου με ακροβατικα ή σαολιν ή οπερα?
απο το σινικο τειχος επεστρεψες με το ιδιο ταξι ,είχες συμφωνησει να ειναι οδηγος σας για μια ολοκληρη μερα?εμεις σκεφτομαστε να παμε σινικο τειχος απο την προσβαση mutianyu λιγοτερο τουριστικο απο το μπανταλινκ ,περιπου μιαμιση ωρα απο το κεντρο.
επισης στους ταφους των Μινγκ πήγες?
 

derion

Member
Μηνύματα
70
Likes
187
Πεκίνο δεν πήγα Σαολίν, όπερα, ακροβατικά ελλείψει χρόνου. 4 μέρες ήμουν στο τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ναι, ο ταξιτζής με περίμενε να τελειώσω την ανάβαση στο Σινικό Τείχος. Έκλεισα το ταξί από τη reception του ξενοδοχείου. Το Mutianuy θα ήταν η επόμενη επιλογή μου, αν δεν πήγαινα στο Jinashanling. Είναι αξιόλογο τμήμα και όχι τόσο τουριστικό όσο το Badaling. Στους τάφους των Μινγκ δεν πήγα, γιατί είχα ακούσει ότι δεν αξίζει ιδιαίτερα.
Θα περάσεις όμορφα σίγουρα!
Αναμένω εντυπώσεις από το ταξίδι!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.368
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom