Ρουμανία Τρανσφαγκαρασάν κι άλλες Ρουμάνικες ομορφιές!

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γράψω κι εγώ λίγα πράγματα για τη χώρα που με φιλοξενεί εδώ και 10 μήνες.Μια χώρα που έχει υπερβεί τις φιλοδοξίες μου οι οποίες ομολογω πως ήταν αρκετά χαμηλές όταν έμπαινα στο αεροπλάνο για να εγκατασταθω στο Βουκουρέστι!
Η Ρουμανία σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που έχω γνωρίσει και συζητήσει αλλά και σύμφωνα με τα ντοκουμέντα της ιστορίας,πολλά από τα οποία έψαξα και βρήκα αφότου ήρθα στη χώρα,υπέφερε τα μέγιστα κάτω από τον Κομμουνιστή-Δικτάτορα ηγέτη.Τα σημάδια της ταλαιπωρίας που βίωσαν οι Ρουμάνοι τα χρόνια εκείνα είναι ακόμη και σήμερα έκδηλα οπως για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι που θα δείτε δυστυχώς πολλούς να παραμιλούν και να ζητιανεύουν στις γειτονιές καθώς είναι οι άνθρωποι που στήθηκαν ώρες στις ουρές για ένα καρβέλι ψωμί και σημερα λαμβάνουν σύνταξη 50-150 ευρώ!
Αστιευόμενη η καλή μου πλέον φίλη Ν. μου λέει πως είναι τόσο εθισμένη στις ουρές που αγχώνεται να καθίσει σε άδειο εστιατόριο,θέλει οπωσδήποτε κάπου να στηθεί να περιμένει διότι έχει συνδέσει από τα παιδικά της χρόνια την αναμονή με το φαγητό!
Επίσης μου έκανε τεράστια εντύπωση η ξεναγός στο Παλάτι του Λαού που φρόντιζε στο τέλος κάθε παραγράφου να μας υπενθυμιζει πόσο τρελός υπήρξε ο Τσαουσέσκου αλλά ακόμη περισσότερο η σύζυγός του όπου στο τέλος μας προκάλεσαν γέλιο οι συνεχείς χαρακτηρισμοι κι εκείνη σοβαρή μας επανέφερε στην τάξη λέγοντάς μας ότι για τα παθήματα ενός λαού δε γελάμε απλά παραδειγματιζόμαστε!!!
Στο Παλάτι επίσης μου έκανε εντύπωση ένας πίνακας,ζωγράφο δε θυμάμαι δυστυχώς, ο οποίος προσφέρθηκε στον Δικτάτορα με κρυφό νοημα,δηλαδή απεικονίζει ανθρώπους με απλανές βλεμμα,θέλοντας να δείξει την απελπισία και την υποταγή.Εκείνος όμως τυφλωμένος απο την εξουσία και τους κόλακες που τον περιτριγυρίζαν ειδε απλά ανθρώπους να γελούν!
Αυτά τα λίγα για τη πρόσφατη ιστορία της χώρας ας περάσουμε στο σήμερα.
Το Βουκουρέστι είναι αρκετά παρεξηγημένη πόλη αφού ο τουρίστας που έρχεται για 1-2 μέρες δε μπορεί να δει τις πραγματικιές ομορφιές,επικεντρώνεται στην Παλιά Πόλη αντε και στο πάρκο Herastrau το οποίο είναι πιο γνωστό.
Ζώντας εδώ σχεδόν ενα χρόνο με δυο μικρά παιδιά σας λέω με το χέρι στην καρδιά ότι μας έχει προσφέρει απείρως καλύτερη ποιότητα ζωής απο την Αθήνα και το γράφω με πολύ μεγάλη λύπη!
Τα πάρκα της πόλης είναι πάρα πολλά,σε καμια αλλη Ευρωπαϊκή πόλη δε βρηκα τοσα κι εχω επισκεφτεί αρκετές.Και όλα μα όλα καθαρά,καλοδιατηρημένα και με πολλές δραστηριότητες για τα μικρά.Ακόμη και το πιο μικρό χωριό στη Ρουμανια διαθέτει μια εξαιρετική παιδική χαρά.Τα mall είναι επίσης σε αφθονία,διότι ο χειμωνας είναι δύσκολος και ο κοσμος καταφεύγει εκεί γι'αυτό είναι τεράστια και πολυτελή οσο δε θα φανταζόμουν ποτέ.Λιμνες,ποτάμια,βαρκάδες,παλάτια,πανέμορφοι κήποι αλλά και πολλά χιονοδρομικά,παγοπιστες,υπέροχη φύση ομορφαινουν τη ζωή μας και μας χαρίζουν ομορφες εμπειρίες!Πολλά έγραψα πάλι ας μιλήσουν λίγο και οι φωτογραφίες...
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
γράψε και για τις εξορμήσεις σου στα πέριξ!!!!!
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Τα mall είναι επίσης σε αφθονία,διότι ο χειμωνας είναι δύσκολος και ο κοσμος καταφεύγει εκεί γι'αυτό είναι τεράστια και πολυτελή οσο δε θα φανταζόμουν
Τι εννοείς? είναι ένας τρόπος (και τόπος) διασκέδασης?Επίσης για το τρανσφαγκαραν (είναι και γλωσσοδέτης!)...τέλος πάντων κατάλαβες πιστεύω, δε γράφεις κάτι...
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Έχετε υπομονή,δε τελείωσα!Αυτό ήταν μόνο η αρχή!Τόσο γρήγορα θα σας αναλύσω έναν ολοκληρο χρόνο,έχει πολλά επεισόδια ακόμη.
Τα mall εκτος απο καταστήματα και εστιατόρια/καφέ διαθέτουν παγοπιστες,μποουλινγκ,καταρράκτες,παιδότοπους με αναρριχήσεις και paintball και πολλά πολλά άλλα ώστε να παιρνάμε δημιουργικά τις κρύες και χιονισμένες μέρες του χειμωνα!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Δώσε Ρουμανία στο Λαό. Δείξε υλικό και από τις 4 εποχές αυτούς τους 10 μήνες που είσαι εκεί. Εννοείται αναμένουμε επαρχία, φύση, βουνά, λίμνες, Τρανσφαγκαρασάν, μεσαιωνικές πόλεις και άλλα πολλά:D
Προσωπικά θέλω φωτό από balea lac που απ'οτι θυμάμαι αν και έχουν πάει πολλοί Ρουμανία από το φόρουμ κανείς δεν πήγε ή δεν έδειξε φωτογραφία από την λίμνη περνώντας τον Τρανσφαγκαρασάν.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Για να κάνω το χατίρι στον giannismits θα συνεχίσω με Balea lac την οποία επισκέφτηκα τέλος Μαρτίου και μπορει λιμνη να μην είδα καθώς ηταν θαμμένη στο χιόνι και στον πάγο αλλά η θέα του χιονισμένου τρανσφαγκαρασάν,το ξενοδοχείο απο πάγο και οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν αποτέλεσαν μια από τις δυνατότερες εμπειριες που έχω ζήσει!!!

P_20150222_160414.jpg
P_20150222_151105.jpg
P_20150222_140550.jpg
P_20150222_141840.jpg
P_20150222_143935.jpg
P_20150222_141312.jpg
P_20150222_140802.jpg
P_20150222_135058.jpg
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Την επόμενη Πέμπτη στο ξεκίνημα ενός οδικού ταξιδιού σε Ρουμανία-Πολωνία-Σλοβάκια-Αυστρία-Ουγγαρία και Τσεχία θα διασχίσω πρώτα ο θεός τον ανοικτό πλεον Τρανσφαγκαρασάν οπότε θα σας έχω νέες φωτογραφίες με πολύ πράσινο και λιμνη αυτή τη φορά,τουλάχιστον έτσι ελπίζω!Μέχρι τότε δείτε αυτό το βιντεάκι για έναν από τους ωραιότερους δρόμους στον κόσμο κατά γενική ομολογια ο οποίος κατασκευάστηκε με πολυ κόπο...

 

dpapatsimpas

Member
Μηνύματα
134
Likes
199
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιραν
Μπραβο villi,καλα κανεις και γραφεις για τη Ρουμανια,ειναι μια πολυ παρεξηγημενη χωρα,οπως και η Βουλγαρια,που αλλιως την εχουμε στο μυαλο μας και αλλιως πραγματικα ειναι.Αυτο που με τρομαζει,επειδη προσφατα επισκευθηκα και το Βουκουρεστι και τη Σοφια,ειναι οτι οι λοιποι βαλκανιοι προοδευουν πολυ γρηγορα ενω εμεις παραμενουμε στασιμοι
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.561
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom