Ουγγαρία Φαγητο στη Βουδαπεστη!

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
δεν έχω πολλά να προσθέσω μιας και όλοι έδωσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες.

Το μόνο που θα γράψω είναι συνέχεια ένος πόστ της Κυριακής μας (Nedelja ;)) ότι το paprikas είναι όλα αυτά τα κρέατα με κοκκινη σάλτσα από παπρικα αλλά στην βάσει είναι πατάτα γιαχνή (έτσι δεν λέγεται...σουπα απο πατάτα;). Δεν ξέρω αν έχετε δει σε κάποια από εστιατόρια, αλλά το πιο συνηθισμένο στα σπίτια τους είναι παπρικας με κρέας λαγού (Έλενη μην διαβάζεις)..

Μπόλικη παρουσία της κόκκινης πιπεριάς είναι λόγω του ότι είναι το πρώτο λαχανικό που παράγεται εκεί και τους αναγνωρίζουν από αυτό.

Για καφέ (παρόλο που πολύ τουριστικό και πολυσύχναστο μάλλον λόγω της τοποθεσίας) είναι το Ζερμπό.... όπου μάλιστα είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε ζερμπό γλυκό. Είναι σαν την σάχερ τουρτα της Βιέννης ή Schwarzwald τούρτα του Μέλανα Δρυμού.

Στην Ελλάδα δεν έχω προσέξει ο κόσμος να τα ξέρει εκτός από το τελευταίο, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι "θεσμός" όπως και σε μάς οι οποίοι έχουμε υποστή επηροές από κεί στον Μεσαίωνα (όπως αντίστοιχα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά τούρκικα τα οποία εμείς δε γνωρίζουμε πολύ). Δηλαδή, τα κάνουμε και στα σπίτια- την σάχερ τούρτα και τα ζερμπό.
Cafe Gerbaud, Βουδαπέστη - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor

Και το τελευταίο, δοκιμάσαμε και τα γκουρμέ της Βουδαπέστη, φάγαμε στο Spoon (πλοτό-βάρκα στον Δούναβη).. Όχι ότι μας άφησε άσχημη εντύπωση..φαγητό ήταν καλό και το κρασί....αλλά ο καφές στο τέλος ήταν Σικτίρ... (σέρβικη χρήση τούρκικης λέξης - σικτιρ καφα, δηλαδη ο καφές, ελαφρύς με τον οποίο σε διώχνουν από το σπίτι) :D.. Πήγαμε "λίγο αργά", ένδεκα παρά, μέχρι να τα παραγγίλουμε και να φάμε πέρασε λίγο ή ώρα και πριν τα μεσάνυχτα τα έκλειναν το μαγαζί και με τα βλέμματα τους, 'ευγενικά" μας το 'δειναν να καταλάβουμε.
Γενικά να το έχετε υπόψην ότι ισχύει στην Βουδαπέστη όπως και σε όλη κεντρική Ευρώπη.

Η τιμή....95 ευρώ..2 κυρίως πιάτα, 2 ορεκτικά, σαλατα, κρασί και 2 καφέδες... (ο καλός μου αχόρτατος έμεινε :haha:).

Δεν το συνιστώ ιδιαίτερα εκτός αν θέλετε να δείτε πως "το κάνουν εκεί". Πάντως η αλήθεια είναι ότι καθόμασταν δίπλα στο παράθυρο με θέα την Μπούδα και το ανάκτορο,καταπληκτική εικόνα, αλλά και εκεί κάποια στιγμή μας έσβησαν τα φώτα!

Καλα να περάσετε!
 

akis-b

Member
Μηνύματα
59
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ
the spyros, macdonalds θα βρεις διπλα στο Nyugati Station, σε μια πανεμορφη αναπαλαιωμενη αιθουσα, κατι σαν παλιο παλατι!! Αξιζει να τα επισκεφθεις μονο και μονο για τον χωρο (πριν 20 χρονια που ειχα φαει εκει- φοιτηταριο- ηταν στρωμενα με παχια κοκκινα βελουδα!). Το αλλο mac ειναι σε ενα στενακι καθετο στη Vaci utca, τυπικο macdonalds. Ωστοσο σε μια πολη με τοση ποικιλια σε φαγητο και με τιμες που μπορει να κυμαινονται στα 5 με 10 ευρω, οπως εβλεπα σε καποια εστιατορια της πρωτης σελιδας, τα mac θα τα πλησιαζα μονο για φωτογραφικη επισκεψη!
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
κανενα μακ donald εχει?διοτι μαλλον θα πεινασουμε.....

ά
αχχαχχα....με τετοιο φαι αν τα καταφερεις να πεινασεις θα εισαι ο πρωτος....

παντως εγω ειχα εντυπωσιαστει με το ποσα μακντοναλντς (μπορει και 30, αν δε κανω λαθος) , burger king και τετοιο στυλ μαγαζια εχει η πολη ... οπου και αν κοιταζες:shock: χαμπουργκεραδικο
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
πας στην πατρίδα του λανγκος, γκούλας, κοτόπουλο με πάπρικα (Paprikáscsirke nokedlivel), λέτσο, salamι κι 1000 αλλα υπέροχα πιάτα. Hungarian cuisine - Wikipedia, the free encyclopedia

Είναι, λες και θα έρθεις ελλάδα, κι αντί να φας σουβλάκι θα φας χαμπουργκερ
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σχετικά με το Ζερμπώ, η προσωπική μου άποψη είναι ότι βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία για "χάζι" (αν καθίσεις έξω), παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον σαν κτίριο εξωτερικά (όχι, βέβαια, ότι δεν υπάρχουν και άλλα κτίρια του ίδιου στυλ), έχει μια ιστορία και αξίζει να δεις το εσωτερικό του, αλλά από ποιότητα προϊόντων είναι μάλλον αρκετά υπερτιμημένο (και στις τιμές) και το προσωπικό έχει μύτες που αν πέσουν θα τις κλωτσήσουν παραπέρα (if you know what I mean).
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
συμφωνω απόλυτα μαζί σου...απλά περισσότερο για γλυκό σαν γλυκό το έβαλα... από τιμές εννοείται υπερτιμημένο....

πριν απο χρόνια που πήγα πρώτη φορά Βουδαπέστη, 2 καφέδες + 2 γλυκά πανω από 15 ευρώ ήταν ...
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Εμένα μου άρεσε η περιγραφή της Ιβάνα και θα προσπαθήσω να το βρω το Ζερμπό (μόνο πες που είναι), επίσης θέλω να καταλάβω τι σημαίνει η εκφραση μου ''πέφτει η μύτη κάτω και την κλωτσάω''.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.434
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
έχεις λινκ στο ποστ μου, και του Θανάση...

είναι στην αρχή της οδού Βάτσι.

μάλλον εννοούσε, ψηλομύτες κυκλοφορουν χιχιχιιχιχιιχχ...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
μάλλον εννοούσε, ψηλομύτες κυκλοφορουν χιχιχιιχιχιιχχ...
Αυτό ακριβώς. Είναι τόσο ψηλά η μύτη τους που δεν καταδέχονται να σκύψουν να την πάρουν όταν πέσει... :haha:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Για να πω την αλήθεια, εμένα δεν μου φάνηκε "κάπως" το προσωπικό του Gerbeaud. Γλυκό δεν δοκίμασα, αλλά, κατά τη γνώμη μου, σερβίρουν θεϊκή σοκολάτα! Ακριβώς όπως μου αρέσει: γλυκιά, πηχτή και αρωματική:clap:
 

aggeliki_17

Member
Μηνύματα
82
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο?
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη!
Εμεις φαγαμε φετος παραμονη Χριστουγεννων στο Μokka MOKKA Caf & Restaurant , 4 ατομα με σαλάτα, 4 κυριως πιατα και 2 στη μεση και ενα μπουκαλι κρασι και νερο, κατι λιγοτερο απο 80 ευρω.. αλλα μείναμε απολυτα ευχαριστημενοι και με την εξυπηρετηση αλλα και τις γευσεις.. το γκουλας ηταν το κατι αλλο!! αλλα το καλυτερο που δοκιμασαμε ηταν τα ραβιολα με αρνι και φασκομηλο απλα τελεια!!! :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom