Κίνα Χονγκ Κονγκ: μιλάμε για πολύ περπατημα!!

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία

- Χονγκ Κονγκ με 505 ευρω, τι λέτε πάμε?
- Και δεν πάμε??
Κάπως έτσι προέκυψε το Χονγκ Κονγκ. Οι ημερομηνίες αποφασίστηκαν για 11 με 21 Μαρτίου.
- Μιας και σταματάμε Ντουμπάι, δεν καθόμαστε και εκεί δυο μέρες?
- Γιατί όχι? Κλείσε όμως τα εισιτήρια γιατί όσο το συζητάμε στο τέλος δεν θα το κάνουμε το ταξίδι!
Και έτσι μεσα σε δυο τρεις μέρες, η απόφαση πάρθηκε και τα εισιτήρια κλείστηκαν, δυο μήνες περίπου πριν το ταξίδι. Είχα πολύ χρόνο για να βγάλω ένα πρόγραμμα, αλλά ξεκίνησα το ψάξιμο αμέσως. Οι μέρες πέρασαν γρήγορα, και μια βροχερή Κυριακή, τρεις γυναίκες και ένα μικρό παιδί, ξεκίνησαν το ταξίδι από Χανιά, για Αθήνα, από κει για Ντουμπάι για να φτάσουν περίπου 22 ώρες αργότερα στο ομιχλώδες Χονγκ Κονγκ. Ταξιδεψαμε με Emirates, με την οποια δεν ειχα ταξιδεψει ξανα και πρεπει να πω ότι εμεινα πολυ ευχαριστημένη από την εξυπηρετηση, αφου μας προσεξαν ιδιαιτερα εξαιτιας του παιδιου. Το φαγητο σε γενικες γραμμες δεν μου αρεσε, αλλα τελος παντων γουστα ειναι αυτα.

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, λέγεται Chek Lap Kok από το ομώνυμο νησί πάνω στο οποίο χτίστηκε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου, πεντακάθαρο και εντυπωσιακό περιπου 45 χιλιομετρα από το Χονγκ Κονγκ. Τελειώσαμε σχετικά γρήγορα τις διαδικασίες ελέγχου των διαβατηρίων και πήγαμε να πάρουμε τις βαλίτσες. Φεύγοντας από το αεροδρόμιο, μας σταμάτησε μια Κινεζουλα από κάποιο γραφείο εξυπηρέτησης μάλλον και προσφέρθηκε να μας βοηθήσει. Μας κατατόπισε σχετικά με την μεταφορά από το αεροδρόμιο και απάντησε σε ό,τι ερωτήσεις είχαμε να της κάνουμε με μεγάλη ευγένεια. Επίσης μας έδωσε χάρτες γράφοντας το όνομα του ξενοδοχείου μας και στα Κινέζικα για διευκόλυνση του οδηγού. Η μεταφορά από το αεροδρόμιο μπορεί να γίνει είτε με λεωφορεία, είτε με ταξί, είτε με το airport express, ένα γρήγορο τρένο το οποίο κάνει στάση στο Tsing Yi, στη Kowloon και τέλος στο Hong Kong island σε μόλις 25 λεπτά. Τα ταξί χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, τα κόκκινα, που εξυπηρετούν σχεδόν όλο το Χονγκ Κονγκ εκτός από το νησί Lantau, τα μπλε, που εξυπηρετούν το νησι Lantau και το αεροδρόμιο, και τα πράσινα τα οποία εξυπηρετούν τα Νέα Εδάφη. Εμείς προτιμήσαμε το ταξι, γιατι μας βολευε περισσότερο, και γενικα η μετακινηση με ταξι είναι συμφερουσα. Το ξενοδοχειο μας βρισκόταν στην Tsuen Wan, μια νεοδμητη πολη περιπου 20 λεπτα με το μετρο από το κεντρο. Επιλέξαμε να μεινουμε εκει καθαρα για οικονομικους λογους, μιας και το ξενοδοχειο μας ήταν από τα πιο οικονομικά που μπορεσα να βρω. Αρχικα ειχα ενδιασμους, αλλα τελικα η επιλογη μας ήταν πολύ καλη, η περιοχή είναι πολύ ησυχη, το μετρο πολύ κοντα και το ξενοδοχείο μας καταπληκτικο, πάνω από ενα εμπορικο κεντρο με καταστηματα και σουπερ μαρκετ.
Hong Kong Hotels: L'hotel Nina et Convention Centre, Hong Kong Official Site
Μας εδωσαν δωμάτια στον 29ο όροφο με υπεροχη θέα στο Rambler Channel, ιδιαίτερα τη νυχτα, οπου οι φωτισμένοι ουρανοξυστες ήταν τοσο εντυπωσιακοι!

Η διαδρομή με το ταξι ήταν περιπου στα 20 λεπτα και κοστισε 215 δολαρια Χονγκ Κονγκ, περιπου 22 ευρω. Η μερα δεν ήταν καλη, η ομιχλη ήταν αρκετα πυκνη και ψιλοεβρεχε. Διασχισαμε τη γεφυρα Tsing Ma, μια από τις μεγαλυτερες γεφυρες στον κόσμο, περασαμε στο νησι Tsing Yi, και φτανοντας στην Tsuen Wan ειδαμε το ξενοδοχειο μας να ξεπροβαλλει αναμεσα στα αλλα πανυψηλα κτηρια. Στο ξενοδοχειο μας εξυπηρετησαν γρηγορα και σύντομα βρισκόμασταν στα δωματια μας. Μεγάλα με δυο διπλα κρεββατια, πεντακάθαρα, με απλετο φως να μπαινει απο τα μεγαλα παραθυρα. Η ωρα ήταν ήδη 4 το απογευμα και λιγη ξεκουραση επιβαλλονταν μετα απο τοσες ωρες πτησης. Κατα της 6 κατεβηκαμε για μια πρωτη αναγνωριστική ματια της περιοχής, και ενα περασμα από το σουπερ μαρκετ, για τα απαραιτητα σνακ κυρίως για την μικρη. Τσιμπησαμε κατι αλλα τα ποδια μου δεν με κραταγαν, καθοτι αυπνη ολη νυχτα, οπότε κατα της 10 οι διακοπτες επεσαν, και κοιμηθηκαμε σαν πουλακια στα κρεββατακια μας μεχρι την αλλη μερα το πρωι.






 

Attachments

Last edited by a moderator:

MPLECAFE

Member
Μηνύματα
148
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΠΟΡΑ
Τέλεια και εγω περιμένω με πολλές πληροφορίες :)
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Κεφαλαιο 2

Η επόμενη μέρα μας βρήκε φρεσκιες φρεσκιες και ετοιμες για εξόρμηση. Το προγραμμα περιλάμβανε βολτα στη Kowloon. Από την TsuenWan δυο ειναι οι γραμμες μετρο που εξυπηρετουν, η μωβ γραμμη, απο το σταθμο Tsuen Wan West και η κοκκινη γραμμή από το σταθμό TsuenWan. Η μωβ γραμμη σταματάει ειναι πιο γρηγορη αλλα βολευει μονο για την Kowloon ενώ η κοκκινη φτάνει μεχρι το HongKongisland, σε δυο κεντρικα σημεία, το Centralκαι το Admiralty. Hμωβ γραμμή ήταν μολις 5 λεπτα περπατημα απο το ξενοδοχειο μας και πηραμε αυτην. Κατεβήκαμε στο σταθμό EastTsim Sha Tsui. Το μετρο στο Χονγκ Κονγκ ειναι ισως το πιο καθαρό και περιποιημένο που εχω δει. (Φυσικά απαγορευεται το καπνισμα, όπως και το φαγητο και το ποτο σε ολους τους χωρους. Υπαρχουν υπαλληλοι κοντα στα εκδοτηρια εισητηριων που μιλουν καλα Αγγλικά για οποιαδηποτε εξυπηρετηση. Μπορεις να αγορασεις την Octopuscard, μια καρτα που φορτιζεις και χρησιμοποιείς σε ολα τα μεσα μαζικής μεταφορας, αλλα εμεις πες το βλακεια πες το αμελεια, δεν την αγορασαμε. Κοβαμε λοιπον εισητηριο σε καθε διαδρομή. Η μεγαλυτερη διαδρομη που κάναμε κοστισε 12 δολαρια Χονγκ Κονγκ και η μικροτερη 4. )

Η θερμοκρασια εκεινη τη μερα ηταν αρκετα χαμηλή για την εποχη, περιπου στους 15 βαθμους, η ομιχλη εξακολουθουσε να ειναι πυκνη και φυσουσε ενας αερας, που σου εσπαγε τα νευρα. Ξεκινησαμε το περπατημα στην Λεωφορο των αστερων (Avenueofstars), κατι παρομοιο με εκεινη στο Hollywood, μονο που τα αστερια της ειναι αφιερωμενα σε σταρ από το Χονγκ Κονγκ.

Αν η μερα ήταν καλη η βολτα θα ήταν απιθανη, μιας και ο δρομος αυτος βρισκεται ακριβως διπλα απο το Victoria harbour και εχει θεα τα μεγαθηρια του Hong Kong island.
Δεν πειραζει όμως, την απολαυσαμε οπως μπορουσαμε, ειδαμε και το αγαλμα του Μπρους Λι.
Και κάναμε στροφη προς την αλλη πλευρα, για να φτασουμε στον πυργο του ρολογιου.
Το ρολόι αυτο ήταν ο τερματικος σταθμος των τρενων που ερχονταν απο την ενδοχωρα, και ενα απο αυτα ήταν και το Orient Express. Φευγοντας περιπλανηθηκαμε λιγο στην περιοχή και θαυμάσαμε τα πανακριβα καταστηματα μεγάλων οικων στο Tsim Sha Tsui, (ουρα περιμενε απ’εξω ο κοσμος) για να ξεκινησουμε το περπατημα στη λεωφορο Nathan ή αλλιως στο «Χρυσο μιλι». Πολύς ο κοσμος στον δρομο, πάρα πολλες ταμπελες τοσες που κατανταει κουραστικο στο ματι. Το βραδυ ομως προσφέρουν ενα διαφορετικο θεαμα καθως τα νεον παιρνουν και δινουν!

Κατα μήκος του δρομου και φτανοντας στη ParkLaneBoulevard, καναμε μια σταση σε μια απεγνωσμένη προσπαθεια να κάνουμε το τηλεφωνο να δουλεψει και να μιλησουμε επιτελους με τους δικους μας. (Επισης τα τηλεφωνα απο Χονγκ Κονγκ ειναι πανακριβα!) Συναντησαμε επισης και το KowloonPark, ενα απο τα μεγαλυτερα παρκα, εναν πνευμονα μεσα στην πολη, αλλα δεν το εξερευνησαμε. Βασικά ήταν πάνω από τον δρομο και βαρεθηκαμε να ανεβασουμε το καροτσι (που να ξεραμε τι μας περιμενε στη συνεχεια!!) και εκ των υστερων το μετανιωσα, αλλα τελος παντων ό,τι εγινε εγινε. Κατα μήκος του δρομου υπαρχει επισης και ενα τζαμι, στο οποιο δεν μπηκαμε μεσα. Η ωρα περασε, το στομαχι αρχισε να διαμαρτυρεται οπότε και κατσαμε σε ενα κινεζικο εστιατοριο, πανω σε ενα εμπορικο κεντρο στον JordanRoad. Και φαγαμε καλα!! Αφου φαγαμε και ξεκουραστηκαμε αποφασισαμε να πάμε στο Ladiesmarket. Hυπαιθρια αυτη αγορά βρισκεται στη Mongkok , αρκετο περπατημα απο κει που βρισκομασταν. Αλλα αυτο δεν μας πτοησε, καθώς ήταν μια καλη ευκαιρια να δουμε ακομα περισσοτερα πραγματα περπατωντας. Μια διαφορετικη οψη, εκει η πολη χανει την χλιδη του κεντρου και των ακριβων καταστημάτων. Αρκετη ωρα αργοτερα φτασαμε στην TungChoistreet, για να αντικρισουμε δεκάδες παγκους με ψιλοπραγματα, απο αναμνηστικά μεχρι παπουτσια κακής ποιότητας. Οι τιμες των προιόντων ειναι αρκετα πανω από την αξια τους και εκει θελει παζαρια. Βεβαια ειναι ενα καλο σημειο να αγορασεις μικροδωρακια για φιλους αφου οι τιμες τελικά ειναι πολυ καλες (μετα απο το παζάρι! )
Εγώ πάντως το παζαρι το διασκεδασα! Έτσι κατα της 8 το βραδυ, ειπαμε να φυγουμε και να παμε προς την νυχτερινη αγορά της temple street. Επίσης ενα ειδος λαικής αγοράς που βρισκεται νοτιότερα της Mogkok, στην περιοχή Yau Ma Tei. Ονομαζεται temple street εξαιτίας ενος ναου που βρισκεται εκει. Η αγορα ζωντανευει μετα τις 7 το απογευμα και ειναι ανοιχτη μεχρι τα μεσανυχτα γιαυτο και ειναι γνωστη και ως νυχτερινη αγορα. Ειναι παρομοια με τη Ladies Market, επισης πουλανε μικροπραγματα σε παγκους, σου λενε τη μοιρα σου, και μπορεις να τσιμπησεις και το κατι τι σου στα μαγαζακια, αλλα ετσι οπως τα εβλεπα δεν υπηρχε περιπτωση να φαω κατι και να με πληρωνανε.
Αρκετα κουρασμενες, πηραμε το μετρο απο τον σταθμο Yau Ma Tei (κοκκινη γραμμη) και επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο μας, μετα απο μια γεματη μερα σε εικονες, μυρωδιες και εμπειρίες.

DSC03078.jpg


DSC03189.jpg


DSC03200.jpg


DSC03153.jpg


DSC03142.jpg


DSC03148.jpg
 
Last edited by a moderator:

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Κεφάλαιο 3

Την επόμενη μέρα ξύπνησα κατά της 8.30 διχως να έχω χορτάσει ακόμα υπνο. Το τηλεφωνο δεν ειχε χτυπήσει ακόμα άρα υπεθεσα ότι και οι συνταξιδιώτισσες κοιμόντουσαν ακόμα και εκείνες. Η μικρή δε, ροχάλιζε! Κοίταξα έξω από το παράθυρο με την ελπίδα να ειναι πιο καθαρή η σημερινή μερα, αλλα απογοητευτηκα. Ήταν το ιδιο με την χθεσινη, ίσως και λιγο χειρότερα, τουλαχιστον όμως δεν εβρεχε. Πήρα τηλεφωνο τις συνταξιδιωτισσες και εκεινες ειχαν μολις ξυπνησει, οπότε δωσαμε ραντεβου μια ώρα αργότερα στο λομπυ του ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο ειχε 8 υπολογιστές με δωρεάν προσβαση στο ιντερνετ, οπότε βρηκα την ευκαιρία να παρω και να στειλω μερικά mails, μεχρι να κατεβουν τα κορίτσια. Βγαινοντα ς εξω η θερμοκρασία ήταν ανεβασμενη ( ευτυχώς γιατι το μονο πανωφόρι που κρατουσα ήταν μια χοντρη ζακέτα). Πήραμε πάλι την μωβ γραμμή για Tsim Sha Tsui, για να κάνουμε μια ακομη βολτα στην περιοχή. Να σημειώσω (για τους λατρεις των μουσείων) ότι διπλα από το λιμάνι, μεταξυ της λεωφόρου των αστερων και της προβλήτας των Star Ferries, βρισκοντα δυο μουσεια τα οποια δεν επισκεφτηκαμε, το Hong Kong Space Museum και το Hong Kong museum of Arts. Στεγαζονται σε δυο εντυπωσιακά κτηρια και συγκεκριμένα για το Space Museum μια φιλη που το εχει επισκεφτει μου εχει πει ότι ειναι πολυ ενδιαφερον και μαλιστα προτεινε να το επισκεφτουμε. Δεν το κάναμε, οποτε δεν εχω προσωπικη αποψη, απλα τα αναφέρω για όσους ενδεχομενως να ενδιαφέρονται. Περπατώντας , συναντησαμε το 1881 Heritage , το οποιο ξεχωριζε σαν τη μυγα μες στο γάλα από τα αλλα κτηρια στο Tsim Sha Tsui. Ενα πανεμορφο Βικτωριανής αρχιτεκτονικής κτηριο, τωρα στεγάζει ενα εμπορικο κέντρο, εστιατορια, και ενα ξενοδοχείο, ήταν ενα από τα παλαιότερα κυβερνητικά κτηρια του Χονγκ Κονγκ. Ήταν το αρχηγείο του λιμενικού, και αποτελειται από τεσσερα κτηρια. Για περισσοτερες πληροφορίες και φωτογραφικο υλικο, 1881 Heritage .
Συνεχισαμε το περπάτημα για να συναντησουμε το hop on hop off λεωφορείο, το οποίο αποφασισαμε να παρουμε για δυο μερες. Η τιμή του ήταν 35€ και τις δυο μερες και περιλαμβανε τρεις διαδρομές, μια νυχτερινη διαδρομή μιας ωρας, τεσσερα εισητηρια του Star Ferry, μια βολτα μιας ωρας στο λιμάνι, και τα εισητηρια του Peak Tram. Ειχαμε σκοπο τη σημερινη μερα να την περασουμε στο Hong Kong Island, οποτε και μπηκαμε στο λεωφορειο, για να μας μεταφερει μεχρι την προβλητα των Star Ferries. H εταιρια ιδρυθηκε το 1888 και απο τοτε μεταφερει καθημερινά χιλιάδες κοσμο κάθε μερα, στα τρια δρομολογια που κάνει, ενα απο το Tsim Sha Tsui προς το Central, ενα απο το Tsim Sha Tsui προς το Wan Chai, και την κρουαζιερα στο λιμανι. To εισητηριο ειναι ευτελες, 0,25 λεπτα η διαδρομη, τα δρομολογια πολυ τακτικά αφου τα καραβακια πάνε και ερχονται συνέχεια, και η διαδρομή κρατάει 10 λεπτα. Κατεβηκαμε λοιπόν στο Central . To Central ειναι η επιχειρηματική περιοχή του Hong Kong, το οικονομικό κεντρο θα έλεγα καλυτερα, αφου εκει εχουν τα κεντρικά γραφεια τους μεγάλοι οργανισμοί, τραπεζες, κυβερνητικά κτηρια, καθώς επισης και τα πιο ακριβά ξενοδοχεια. Οι ουρανοξύστες σου κοβουν την ανάσα! Τα δύο κτηρια του IFC (International Finance Center), το ενα μάλιστα ειναι το δευτερο ψηλοτερο στο Χονγκ Κονγκ , της J.P Morgan, της τραπεζας της Κίνας, της HSBC, και τι αλλο να θυμηθώ, ειναι απίθανα! Προχωρώντας από το Center στο Admiralty, οπου ειναι ας πουμε η επεκταση του Central βλεπουμε τους πυργους Lippo, που με αρκετη φαντασια, μοιαζουν με κοάλα που εχουν σκαρφαλώσει σε δεντρο. Το λεωφορείο εκανε σταση στο Golden Bauhinia Square, στην περιοχή Wan Chai , οπου βρισκεται το εκθεσιακό και συνεδριακο κέντρο του Χονγκ Κονγκ. Δεν κατεβηκαμε, ωστοσο ειδαμε το άγαλμα της χρυσης ορχιδέας στην πλατεια, που θεωρειται και αξιοθέατο. Κατεβηκαμε στην επομενη σταση, στην περιοχή Causeway bay. Ήταν μεσημερι και επρεπε να φάει η μικρη ( εντάξει και η μεγαλη) , οπότε μπηκαμε στο Sogo, ενα μεγάλο πολυκατάστημα, το οποιο ειχε στο υπόγειο ενα σουπερ μαρκετ, καφέ, φαστ φουντ και εστιατόρια. Εκει έφαγα ενα απο τα ωραιότερα ριζοτο με κοτοπουλο (καπνιστο) που εχω φάει! Απο κει περπατησαμε ως το Victoria Park, ενα μεγάλο παρκο οπου εκει γινεται η αγορά των λουλουδιών , και βεβαια ονομάστηκε ετσι απο την βασίλισσα Βικτωρια. Επόμενη σταση ήταν στο Computer Center, όπου μπορεις να βρεις ό,τι θελεις απο ηλεκτρονικά ειδη. Η φιλη μου αγορασε μια φωτογραφική μηχανη της Olympus για 1000 δολάρια, που τελικα αποδεικτηκε πολυ καλη τιμή. Έπειτα πηραμε το λεωφορειο με προορισμο τη σταση στο τραμ που θα μας ανεβασε στην «Κορυφη», the “Peak”. H Κορυφη, ειναι ενα από τα πρωτα μερη που επισκεπτεται κανείς στο Χονγκ Κονγκ. Όχι μονο γιατι η διαδρομή προς επάνω ειναι πανεμορφη, αλλα και γιατι, σε μια καθαρη μερα, η θεα τοσο προς το λιμάνι Βικτωρια όσο και σε οποιαδηποτε κατευθυνση και αν κοιτάξεις ειναι φανταστική! Για κακή μας τυχη ομως το τραμ ήταν κλειστο για συντηρηση, και ο μονος τροπος να ανεβουμε επάνω ήταν ειτε με ταξι, ειτε με το λεωφορειο. Προτιμησαμε το ταξι, αφου συνεννοηθηκαμε για την τιμή με τον οδηγο. 55 δολάρια Χονγκ Κονγκ, τιποτα δηλαδη. (Λιγα λογια για το τραμ: ξεκινησε να λειτουργει το 1888, και κάνει τη διαδρομη σε 10 λεπτα και θεωρειται ο καλυτερος και γρηγοροτερος τροπος να ανεβεις στο Victoria Park. http://www.thepeak.com.hk/en/5_5_2.asp ) Όμως και η διαδρομη με το ταξι ηταν πολυ όμορφη, καθως ανεβαινες τον λοφο, εβλεπες τους ουρανοξυστες απο τη μεση και πάνω, καθως επισης και τα σπιτια πλουσιων, μιας και η περιοχή αυτη ειναι η πιο ακριβη στο Χονγκ Κονγκ. Για ποιο λογο αραγε? Ειναι πανεμορφα, μεσα στο πρασινο, τοσο κοντα και τοσο μακρια απο το κεντρο. Φτανοντας επάνω η θεα ειναι καταπληκτική, αν και η μερα δεν ηταν καθαρη. Έπάνω στην κορυφή υπάρχει ενα μικρο εμπορικο κέντρο που ονομάζεται Galleria με πολλές καφετέριες, εναν παιδότοπο, μουσειο με κερινα ομοιώματα (ναι αυτο της Μανταμ Τισό) τα οποία θεωρω χάσιμο χρονου τη στιγμή που κανείς μπορει να απολαυσει τη φυση μεσα στο παρκο. Περιπλανηθηκαμε αρκετη ωρα, βγαλαμε φωτογραφίες, και όταν αρχισε πια να σκοτινιαζει αποφασισαμε να κατεβουμε.Ταξι ομως δεν υπηρχαν και ενα που εμφανιστηκε μας ζητησε 150 δολαρια για να μας κατεβάσει!! Αντε γεια του ειπαμε και πηγαμε στην ουρα για το λεωφορείο. 27 δολαρια το συνολο. Σταθηκαμε στην ουρα και μπηκαμε μεσα, σαν σαρδέλες ο ενας πάνω στον αλλο. Η διαδρομη ήταν ατελειωτη ειδικά για εμενα που στεκομουν πάνω απο το καροτσι, με το αιρ κοντισιον να μου χτυπάει στο σβέρκο ( το αυχενικό που το πας?) και να καταχτυπιεμαι απο δω και απο κει. Κατεβήκαμε στην Pedder street, στο Central και πηγαμε για βολτα στο εμπορικο κέντρο του IFC, ετσι για να πιουμε ενα καφεδακι και να χαζεψουμε τα μαγαζια. Και πραγματικά χαζεψαμε! Τόσο που ξεχαστηκαμε και δεν πηγαμε να δουμε το θεαμα των Symphony of lights, το οποιο πραγματοποιειται καθε βραδυ στις 8. Σκεφτηκαμε ότι θα ήταν καλυτερο να το βλεπαμε απο το Tsim Sha Tsui ετσι κι αλλιως, αφου το καλυτερο show το προσφέρουν οι ουρανοξύστες του Island. Πηραμε λοιπον την κοκκινη γραμμη του μετρο, προς Tsuen Wan και αρκετη ωρα αργοτερα φτασαμε στο ξενοδοχειο, ανυπομονώντας να πεσουμε στην αγκαλια του Μορφεα!

DSC03209.jpg


DSC03219.jpg


DSC03229.jpg


DSC03231.jpg


DSC03277.jpg


DSC03284.jpg
 
Last edited by a moderator:

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Η επόμενη μερα μας βρήκε ακόμα πιο φρεσκες και ξεκούραστες. Σηκώθηκα νωρίς, εκανα ένα καφεδάκι και το γαλα της μικρης ωστε να ειναι ετοιμο όταν σηκωθεί, τραβηξα την κουρτινα για να διαπιστωσω ότι η μερα ήταν αρκετα καθαρή, και η θέα απλα υπεροχη. Απολαυσα τρεις τεσσερις γουλιες καφε κοιταζοντας εξω , τη θάλασσα, τις βάρκες , την κινηση στον δρομο, την ημέρα που μολις ξεκινουσε. Ξυπνησα την μικρη ψιθυριζοντας στο αυτακι της, «ξύπνα, σημερα η μερα ειναι δικια σου, θα παμε να δουμε πολλά ζωακια, ψαρακια και θα παιξουμε». Η αλήθεια βεβαια ειναι ότι τα θεματικα πάρκα ειναι και δική μου αδυναμια και το Ocean Park δε θα το εχανα με τιποτα! Το πάρκο ανοιξε το 1977, οχι με τη σημερινη μορφη του, ελειπαν αρκετα απο τα τωρινα του παιχνιδια τα οποια προστεθηκαν στα μεσα της δεκαετιας του 80. Ειναι ενα απο τα πιο δημοφιλή θεματικά παρκα στον κόσμο πραγμα που εγω δεν γνωριζα, ουσιαστικά δεν γνωριζα την υπαρξη του μεχρι τη στιγμη που ξεκινησα να μαζευω πληροφοριες για το Χονγκ Κονγκ. Βρισκεται στο Aberdeen, και για να πας εκει , παιρνεις λεωφορείο μονο γιατι δεν υπάρχει ακομα γραμμη μετρο μεχρι εκεινο το σημειο. Αν εχεις νοικιασει αυτοκινητο υποψιν ότι το πάρκιν χρεωνεται. Εμεις χρησιμοποιήσαμε το Hop on λεωφορειο, απο την αφετηρια του, στο Central. Η διαδρομη μάλλον αδιάφορη θα έλεγα, και συντομη, με δεκαπεντε εικοσι λεπτα ήμασταν εκει. Φτασαμε νωρις και δεν ειχε πολύ κοσμο στην ουρα. Το εισητηριο κοστιζε 28 ευρω για τους μεγαλους και για παιδια τριών εως εντεκα ετων 14 δολλάρια. Για τα μικροτερα παιδια η εισοδος ηταν δωρεαν. Δε θα κουρασω με λεπτομερειες περι του τι κάναμε και τι ειδαμε. Η ιστοσελιδα του παρκου ειναι Ocean Park Hong Kong . Το μονο που θα πω μονο ειναι ότι το ενυδρείο ειναι παρα πολύ ωραιο και ενδιαφέρον, τα πάντα πανεμορφα αν και πιαστηκε η καρδια μου που τα ειδα ετσι παγιδευμενα, και ισως το πιο απολαυστικο κομματι της ημερας ήταν η μεταφορά απο το ενα παρκο στο άλλο με το τελεφερικ. Μια πανεμορφη διαδρομη εικοσι λεπτων, ανεβαινοντας το βουνο, η θεα ειναι ολα τα λεφτα. Ακομα και η μικρη μου ενθουσιάστηκε, και το τελεφερικ ειναι το μοναδικο πραγμα που λεει και ξαναλεει κάθε μερα. «Μαμα ποτε θα παμε στο τελεφερικ να ανεβουμε ψηλα ψηλα?» Γενικά ομως τα μεγαλυτερα παιδια, θα λατρεψουν τα παιχνιδια, τα rollercoaster ήταν απιθανα το ενα μαλιστα τεραστιο!
Η ωρα κυλησε πραγματικα σαν νερο, η φωτογραφικη μου μηχανη εμεινε απο μπαταρια και δανειστηκα τη μηχανη της φιλης μου, η οποια δεν πολυενδιαφεροταν να τραβαει φωτογραφιες (και τωρα πρεπει καποια στιγμη να παω να τις παρω) και η ωρα της επιστροφης εφτασε. Δεν ειχα χορτασει το παρκο, αλλα ήθελα να φυγω με το λεωφορειο το οποιο θα εκανε τη διαδρομη Aberdeen – Repulse bay- Stanley και πισω. Με ενδιεφερε να δω και αυτες τις περιοχες εστω απο το αυτοκινητο γιατι δεν προλαβαιναμε να κατεβουμε, και δεν επροκειτο να ξαναπαμε απο κει βεβαια. To Repulse bay, που φαινόταν πανεμορφο απο το τελεφερικ του Ocean Park, από βαση πειρατων που ήταν κάποτε, τωρα απολαμβάνει το μεγαλειο της δευτερης πιο ακριβης περιοχής στο Hong Kong μετα το the Peak. Ο λόγος ειναι το γεγονός ότι βρισκεται μονο τριαντα λεπτα απο το κεντρο, ειναι ησυχα και γαλήνια, και βεβαια υπαρχει η θαλασσα, όπου μπορεις να κανεις μπανιο γιατι στο Χονγκ Κονγκ οι θαλασσες δεν ειναι καθαρες. Απο χωριουδακι λοιπον σε θερετρο!! Για το Stanley δεν ξερω πολλα πραγματα περαν του ότι φημιζεται για την αγορα του, κατι αναλογο μαλλον αυτης στην temple street. Τέλος παντων η διαδρομή της επιστροφής ήταν επισης συντομη αλλα ενδιαφερουσα. Κατεβηκαμε στο Central, πηγαμε για ενα καφεδακι και πηραμε ξανα τον γνωστο δρομο επιστροφης στο ξενοδοχειο.
Σημειωση: Εκτός απο το Ocean Park, στο Χονγκ Κονγκ υπαρχει και Disneyland η οποια βρισκεται στο νησι Lantau, κοντα δηλαδη στο αεροδρομιο. Θεωρώ ότι αν εχεις επισκεφτει μια Disney καπου στον κοσμο, το Ocean Park ειναι προτιμοτερο στο Χονγκ Κονγκ.

DSC03316.jpg


DSC03322.jpg


DSC03335.jpg


DSC03334.jpg
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μια πολη που δεν εχει πολυιστορηθει εδω μεσα .Ας μας πουν οσοι ξερουν ...Πεκινο ή Χονγκ Κονγκ για πρωτο ταξιδι Κινα?
Τελικα Μαρια καθαρισε καθολου ο καιρος ?Γιατι οντως αυτη η ομιχλη ειναι ο,τι εκνευριστικοτερο σε ενα ταξιδι.
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Δυστυχως Κλεοπάτρα μου καθάρισε ελαχιστα :(. Eκτός απο πολύ εκνευριστική, θεωρω ότι η πολη εχανε εξαιτιας της ομιχλης, αλλά όπως μας ειπε ένας Αμερικάνος μου μενει εκει η ομιχλη ειναι συνηθες φαινομενο και οι καθαρες μερες ειναι λιγες τον χρονο. Πάντως σχετικά με το "Πεκίνο ή ΧΟνγκ Κονγκ?" όντως πολύ καλο ερωτημα. Θα ήθελα πολύ να παω στο Πεκίνο, αλλα και πάλι λιγα ειναι τα μερη που δεν θα ήθελα να παω!! ;)
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Πάντως για πρωην Βρετανική αποικία, τα αγγλικά τους ειναι επιεικώς χαλια :haha:.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξερευνήσεις των 4 κοριτσιών στη μακρινή Κίνα!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.367
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom