Ηνωμένο Βασίλειο Χριστούγεννα στο μαγευτικό Λονδίνο!!!

Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η μέρα επιτέλους έφτασε!Το πρόγραμμα ήταν έτοιμο σε ένα φάκελο μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, τα κουπόνια 2for1 και τους χάρτες με τις διαδρομές και τα αξιοθέατα!
Πετάξαμε με Lufthansa στις 3:30 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς Heathrow με ενδιάμεση στάση στην Φρανκφούρτη. Τα εισιτήρια μας κόστισαν 240 ευρώ/άτομο και θα μέναμε στο Λονδίνο 23 με 30 Δεκεμβρίου.
Η πτήση για Φρανκφούρτη διαρκεί 2:30 ώρες και εκεί θα είχαμε αναμονή 3 ώρες. Η κακοκαιρία παραλίγο να μας στοιχίσει την πτήση αλλά ευτυχώς το αποφύγαμε με μια επιπλέον ώρα καθυστέρησης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με το άγχος να μας κυριεύει διότι είχαν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις της British Airways για Λονδίνο. Ο πιλότος μας πήρε τελικά την γενναία απόφαση να πετάξουμε και τα χαμόγελα επανήλθαν!
Φτάνουμε στο Heathrow μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά με τις αναταράξεις να δίνουν και να παίρνουν! Τα ξεχάσαμε όμως όλα όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο! Περάσαμε από τον έλεγχο, πήραμε τις 2 μεγάλες μας βαλίτσες και το επόμενό μας βήμα είναι να βγάλουμε OysterCards για να πάμε στο κέντρο με το μετρό. Η OysterCard στοιχίζει 5 λίρες για να την βγάλεις και όταν τη γυρίσεις στο εκδοτήριο γίνεται επιστροφή χρημάτων. Τις γεμίσαμε με 10 λίρες, κατεβήκαμε με ασανσέρ στις αποβάθρες και μπήκαμε κατευθείαν στο tube. H διαδρομή για τον σταθμό του Waterloo που θα κατεβαίναμε διήρκησε 50 λεπτά περίπου και δεν είχε καθόλου κόσμο. Η ώρα είχε φτάσει 12 το βράδυ και τα εκδοτήρια για τις TravelCards ήταν κλειστά οπότε θα τις βγάζαμε την επόμενη μέρα. Επίσης συναλλαγή για τα πρώτα μας έξοδα είχαμε προνοήσει και κάναμε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Βγαίνουμε από τον σταθμό και οι σταγόνες βροχής για πρώτη φορά με έκαναν να χαμογελάω!Εντάξει μωρέ στο Λονδίνο βρισκόμαστε..αν δεν θέλαμε βροχή ας κλείναμε κάπου εξωτικά :), έλεγα στον δρόμο για το ξενοδοχείο μας Τravelodge Central London Waterloo το οποίο και βρήκαμε αμέσως (σε αυτό βοήθησε σημαντικά το streetview), κάνουμε check-in και τακτοποιούμαστε στο δωμάτιο μας, το οποίο ζητήσαμε να είναι στον 8ο επειδή πληροφορηθήκαμε ότι είχε θέα το London Eye! Το δωμάτιο ήταν άνετο, ζεστό, καθαρό, είχε απόσταση 5 λεπτά μόλις από τον σταθμό και για κέντρο ήταν πολύ οικονομικό με 55-60 λίρες την βραδιά. Εκείνο το βράδυ κάναμε απόπειρα να βγούμε από το ξενοδοχείο για μια βόλτα αλλά μας εμπόδισε ο αέρας και η βροχή, οπότε μείναμε μέσα στο μπαρ του ξενοδοχείου για ένα ζεστό ρόφημα!
Ξημέρωσε Τρίτη 24 Δεκεμβρίου! Πήγαμε στον σταθμό του Waterloo να βγάλουμε 7ήμερες Travel Cards για τις μετακινήσεις μας αλλά και για να επωφεληθούμε την προσφορά 2for1 για τα αξιοθέατα. Κοστίζει 35 λίρες η 7ήμερη για τις ζώνες 1-3 και χρειάζεται φωτογραφία. Στο μεταξύ ακυρώνουμε τις Oyster Cards γιατί δε θα τις χρειαζόμασταν άλλο και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το LondonEye!Μόλις φτάσαμε στο LondonEye και είδαμε το Big Ben ενθουσιαστήκαμε!Τρέξαμε να βγάλουμε εισιτήρια για το London Eye,περιμέναμε στην ουρά γύρω στo μισάωρο και μπήκαμε στην κάψουλα όπου σε λίγα λεπτά βλέπαμε το Λονδίνο από ψηλά!

DSC_0014.JPG

London Eye.

DSC_0049.JPG

Η θέα μας από ψηλά.

Η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε πολύ που ξεκινήσαμε με το London Eye γιατί προσανατολιστήκαμε αρκετά! Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St Paul’s Cathedral κ.λπ ήταν μερικά από τα αξιοθέατα που είδαμε αμέσως!
Στη συνέχεια το πρόγραμμά μας έλεγε Royal Festival Hall το οποίο είχε μέσα χορευτικές εκδηλώσεις και έπειτα βρεθήκαμε λίγο τυχαία έξω από το Royal Court of Justice. Έπειτα ανηφορίσαμε για τον St Paul’s Cathedral που γινόταν ο πρώτος πανικός από κόσμο. Εξωτερικά είχε τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη που έδειχνε τα κάλαντα που έψαλλαν εκείνη την στιγμή μέσα στον Ναό.Επόμενη στάση ήταν ο Πύργος του Λονδίνου που λόγω παραμονής Χριστουγέννων ήταν κλειστός οπότε βγάλαμε λίγες φωτογραφίες και κατευθυνθήκαμε προς την παραμυθένια London Bridge..!

DSC_0065.JPG

Royal Festival Hall.

DSC_0082.JPG

The Royal Courts of Justice.

DSC_0084.JPG

Look Left.

DSC_0108.JPG

Tower Bridge.

DSC_0124.JPG

Tower Bridge.

DSC_0127.JPG

Διασχίζοντας την Tower Bridge.

DSC_0140.JPG

To σημείο που ανοίγει η γέφυρα.

DSC_0150.JPG



DSC_0159.JPG

St Paul's Cathedral.


DSC_0163.JPG


DSC_0164.JPG



DSC_0167.JPG

Ο καθεδρικός εξωτερικά.

DSC_0169.JPG

Οθόνη.

Στον δρόμο επιστροφής για το ξενοδοχείο εννοείται πως περάσαμε από το London Eye.
DSC_0175.JPG

London Eye το βράδυ!
 
Last edited:
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ξημέρωσαν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο και φυσικά είναι αργία!Πράγμα που σημαίνει ότι δε λειτουργούν τα ΜΜΜ και πρέπει να πάμε παντού με τα πόδια!Διασχίσαμε την Westminster Bridge για να δούμε από κοντά το Big Ben!Όσο πλησιάζαμε η φωτογραφική πήρε φωτιά!Έπειτα πήγαμε στην St Margaret's Church και στο Αβαείο του Westminster!
Στη συνέχεια περπατήσαμε κατά μήκος την Victoria St και στρίψαμε δεξιά από την Lloyds Bank ώπου βρεθήκαμε μέσα σε έναν εμπορικό χώρο!Προς στιγμήν νομίζαμε πως χαθήκαμε αλλά σε λίγα μόλις μέτρα βγήκαμε στην Buckingham Palace Road!Καταλάβαμε ότι πλησιάζαμε το Παλάτι από το πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από έξω.Φανήκαμε τυχεροί γιατί συνδυάσαμε την επίσκεψή μας με την αλλαγή φρουράς!Aφού είχαμε λίγη ώρα μπροστά μας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που μας περίμενε κάναμε τον περίπατό μας στο Green Park και στο St Jame's Park με τα αμέτρητα σκιουράκια!Η ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ηλιόλουστη για το Λονδίνο πράγμα που μας έκανε να αισθανόμαστε ακόμα πιό τυχεροί!Το αστείο βέβαια είναι ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με Ελλάδα μας έλεγαν όλοι ότι δεν σταμάτησε να βρέχει!:p:p:p
DSC_0217.JPG

Westminster Bridge.

DSC_0218.JPG

Big Ben.

DSC_0228.JPG

St Margaret's Church.

DSC_0247.JPG

Westminster Abbey.

DSC_0252.JPG

Telephone.

DSC_0254.JPG

Bus stop.

DSC_0271.JPG

Buckingham Palace.

DSC_0273.JPG

Victoria Memorial.

DSC_0284.JPG


DSC_0285.JPG


DSC_0291.JPG


DSC_0293.JPG


DSC_0312.JPG

St James Park

DSC_0315.JPG


DSC_0322.JPG


DSC_0327.JPG

Horse Guards.

DSC_0366.JPG

National Gallery.


DSC_0369.JPG

Underground.

DSC_0371.JPG
 
Last edited:

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μπράβο Σοφία, πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου. Το Λονδίνο δεν το χορταίνω ποτέ.
Παρατήρησα ότι τα σκιουράκια στο Λόντον είναι πολύ τροφαντά, τα δικά μας εδώ στο Λέστερ είναι λιτοδίαιτα. Πρέπει επειγόντως να τα παχύνω! :p
 
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
:rolleyes::rolleyes: Boxing Day!Μέρα των εκπτώσεων...
Η μέρα μας ξεκίνησε στo πολυκατάστημα Harrods..!8 π.μ. και εμείς περιμέναμε υπομονετικά από έξω για να ανοίξουν τις πόρτες!Η ώρα κύλισε σχετικά γρήγορα..όσο περιμέναμε μας πρόσφεραν μπαλόνια,κουβέρτες,ροφήματα όπως καφέ και ζεστή σοκολάτα,αλμυρά καναπεδάκια με σολωμό,τυριά,αγγούρι και cottage cheese αλλά και γλυκίσματα!Φυσικά τα τιμήσαμε όλα!Το μέρος της ψυχαγωγίας πάλι ανέλαβαν ζογκλέρ,μουσικά συγκροτήματα και πυροτεχνήματα!Κάθε τρεις και λίγο μας επισήμαναν την ώρα που απομένει για να ανοίξει το κατάστημα.Ήταν πολύ γιορτινή μέρα αφού τα Harrods έχουν μιά φορά τον χρόνο εκπτώσεις!Οι πόρτες για το εμπορικό άνοιξαν 10 η ώρα ακριβώς αφού μετρήσαμε όλοι μαζί αντίστροφα!Εμείς πήγαμε στον όροφο με τα κλασικά αναμνηστικά και κάναμε τα πρώτα μας ψώνια-δώρα!Αγοράσαμε τις πλαστικές τσάντες με θέμα το Λονδίνο,πορτοφολάκια,μπρελόκ,κούπες,κάτι υπερτέλεια κουτιά με μπισκότα (που πλέον έχω βάλει μέσα τσάι :))...κτλ!
DSC_0390.JPG

Harrods.

DSC_0399.JPG


DSC_0401.JPG


DSC_0407.JPG

Santa Lego.

Στη συνέχεια πήγαμε στο μουσείο Madame Tussaud's.
DSC_0445.JPG

Η αγαπημένη μου.

DSC_0446.JPG

Ο αγαπημένος μου! :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

DSC_0710.JPG

Η Oxford Street μέσα από το λεωφορείο.

DSC_0714.JPG


DSC_0713.JPG

Loui Vuitton κανείς??
 
Last edited:
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μπράβο Σοφία, πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου. Το Λονδίνο δεν το χορταίνω ποτέ.
Παρατήρησα ότι τα σκιουράκια στο Λόντον είναι πολύ τροφαντά, τα δικά μας εδώ στο Λέστερ είναι λιτοδίαιτα. Πρέπει επειγόντως να τα παχύνω! :p
Σαν μπαλίτσες ήταν τα σκιουράκια στο Λονδίνο είναι η αλήθεια!Στο Λέστερ μάλλον προσέχουν την διατροφή τους!
 
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Την Πέμπτη μέρα επισκεφτήκαμε την Camden Town!

DSC_0553.JPG


DSC_0561.JPG

Καφές στα Starbucks.

Στη συνέχεια του προγράμματος μας πήγαμε στο Natural History Museum όπου περιμέναμε 1,5 ώρα στην ουρά!
DSC_0579.JPG


DSC_0592.JPG


DSC_0647.JPG


και μετά επισκεφτήκαμε το Science Museum που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο History Museum όπου μπήκαμε αμέσως.

DSC_0668.JPG


DSC_0654.JPG


DSC_0656.JPG
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Τέλεια! Ακριβώς ένα χρόνο μετά το δικό μας ταξίδι και η ιστορία σου το ξαναζωντανεύει με πολύ όμορφο τρόπο! Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες! Περιμένω τη συνέχεια! :)
 
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τέλεια! Ακριβώς ένα χρόνο μετά το δικό μας ταξίδι και η ιστορία σου το ξαναζωντανεύει με πολύ όμορφο τρόπο! Πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες! Περιμένω τη συνέχεια! :)
Θα την ετοιμάσω σύντομα..και πρέπει να εμπλουτίσω και τα παραπάνω!
 
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
DSC_0652.jpg

Underground.

Μετά την επίσκεψή μας στα μουσεία ακολούθησε διασκέδαση άκρως Χριστουγεννιάτικη στην Winter Wonderland!Αμέτρητα λαμπιόνια,ζαχαρωτά,μπισκότα,αναμνηστικά,λουκάνικα Γερμανίας,μπύρα,κρασί ακόμα και γύρο Ελληνικό βρήκαμε και αισθανθήκαμε "σαν στο σπίτι μας" ξανά!!!Όποιος βρίσκεται την περίοδο των Χριστουγέννων στο Λονδίνο πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτεί!( φωτογραφική,γαντάκια,σκουφάκια και κασκόλ μη ξεχάσετε...και φυσικά το χαμόγελο σας!!)Η είσοδος είναι ελεύθερη.
DSC_0673.JPG

Winter Wonderland.
DSC_0674.JPG

DSC_0675.JPG

DSC_0685.JPG

DSC_0686.JPG

DSC_0688.JPG

DSC_0691.JPG

DSC_0682.JPG

DSC_0692.JPG

DSC_0693.JPG

DSC_0698.JPG

DSC_0706.JPG


Ακολουθεί εξόρμηση στην Oxford Street για ένα ακόμα πολιτισμικό σοκ!Κόσμος παντού!
DSC_0714.JPG

Oxford Street.
DSC_0716.JPG

Liberty.
DSC_0719.JPG

Carnaby Street.
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
134
Likes
208
Επόμενο Ταξίδι
everywhere!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο και στο Arsenal Stadium!
Το Βρετανικό Μουσείο μου άφησε γλυκόπικρα συναισθήματα σχετικά με τα αρχαία της Ελλάδας...Ελπίζω την επόμενη φορά που θα τα ξαναδώ να βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης..
DSC_0764.JPG

DSC_0770.JPG

DSC_0775.JPG

DSC_0788.JPG

DSC_0793.JPG


DSC_0810.JPG

Fly Emirates!
DSC_0821.JPG

Το γήπεδο από το Diamond Club της Arsenal.
DSC_0835.JPG

DSC_0841.JPG
DSC_0845.JPG

Ασανσέρ.
DSC_0894.JPG

Αποδυτήρια των παικτών της Arsenal.
DSC_0897.JPG

DSC_0895.JPG
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.744
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom