Κύθηρα Που να μεινω στα κυθηρα??

κωνα

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
Μηπως ξερει κανενας που θα ηταν καλυτερα να μεινω στα κυθηρα?? Εχω βρει μερικες πληροφοφριες για το νησι και απ οτι καταλαβα τα περισσοτερα αξιοθεατα ειναι στο νοτιο και κεντρικο μερος...πορ ολα αυτα δεν ξερω που θα βολευε καλυτερα να μεινω και επιπλεον απο οτι ειδα τα ξενοδοχεια που αναφερονται σε ιστοσελιδες ειναι πολυ περιορισμενα κ αρκετα ακριβα!!Σκεφτομουν αν θα ηταν καλη ιδεα να παω και να ψαξω εκει???Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον μπορει να βοηθησει.....!!!!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν πας στα Κήθυρα τέλη Ιουλίου με Αύγουστο ψάχνοντας να βρεις επί τόπου κατάλυμμα, κινδυνεύεις να ταλαιπωτηθείς και τελικά είτε να μη βρείς, είτε να βρεις κάτι πολύ ακριβό.
 

κωνα

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
Ευχαριστω για την απαντηση..Μηπως εχεις κατι πιο συγκεκριμενο να μου προτινεις;Καπου που ισως να εχεις μεινει;;η κ οχι,απλα να ξερεις..
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κοίτα τα Κύθηρα είναι περίεργο νησί: είναι μεγάλο και οι οι οικισμοί του είναι συνήθως μακριά από τις παραλίες. Οπότε έχεις στην ουσία τρεις επιλογές, οι οποίες δεν είναι μπορούν να τα συνδυάσουν όλα, αλλά έχουν τα καλά τους και τα κακά τους:
-Μένεις κάπου στη Χώρα η στο Καψάλι. Η Χώρα είναι πανέμορφη και το Καψάλι, στα δύο χιλιόμετρα είναι ένα λιμανάκια που μπορείς να κάνεις μπανιο (όχι πολύ σπουδαίο, λόγω πολύ κόσμου- τα Κύθηρα έχουν πολύ ομορφότεροες παραλίες), αλλά έχει τη νυκτερινή ζωή του νησιού. Τέλος πάντων, εδω έχουμε ομορφο οικιστικό περιβάλλον +νυκτερινή ζωη. Για μπανιο παιρνεις το αυτοκίνητό σου και τρέχεις πάρα πέρα η παίρνεις βάρκα και τραβάς κατά τη βραχονησίδα Χύτρα.
-Αυλαίμονας: έτερος οικισμος, συμπαθητικός, πιο "κυκλαδίτικος", είναι ένα λιμανάκι που μπορείς να βουτήξεις με κρυστάλινα νερά καθότι βράχια γύρω γύρω. Στα συν η πολύ ωραία παραλία Παλαιόπολη πολύ κοντα, αλλα με αυτοκίνητο.
-Κάπου κεντρικα, ωστε να μπορείς να πηγαίνεις παντού, αλλά πάλι με αυτοκίνητο.
-Υπάρχει και η παραθαλασσια Αγία Πελαγία και το Διακόφτι καθώς και κάποιος άλλος παραθαλάσσιος οικισμος στα βόρεια, που δε θυμάμαι το όνομά του, αλλά δε μου έκαναν κλικ.
Εγώ επέλεξα να μείνω στο κέντρο, μάλλον δεν επέλεξα, εκεί βρήκα να μείνω, μια και ξεκίνησα να ψάχνω τελευταία στιγμή, αλλά μια και είμαι του εκδρομικού, αυτό με βόλεψε για να γυρίσω ένα νησί με καμιά εξηνταριά οικισμούς. Αυτό φυσικά δεν είναι το στυλ όλων. Έμεινα εδώ: - Villa Lemonia και μείναμε ευχαριστημένοι.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Aυλαίμωνας για ησυχία και χρώμα.αν προτιμάς την γαλήνη βέβαια..
γύρω απο το κολπάκι στα βράχια είχα μαζέψει κιλά κάπαρη.
να φάς γνήσιο φαγητό στα μιτάτα ένα χωριό εκεί κοντά.
προυπόθεση να έχεις αυτοκίνητο για να δείς το νησί απο όλες τις γωνιές...
 

κωνα

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
ευχαριστω πολυ ρενατα!!το ειδα σε φωτογραφιες κ οντως ειναι πολυ ωραιο το μερος..μηπως ξερεις καποιο ξενοδοχειο/ενοικιαζομενα δωματια πιο συγκεκριμενα;;καπως οικονομικο αν γινεται..ευχαριστω
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μέχρι να απαντήσει η Ρενάτα- αν θυμάται πού έμεινε- ξεσκάλισε αυτά τα site και πάρε και κανένα τηλέφωνο: Πολλές φορές δίνουn χαμηλότερες τιμές στην τηλεφωνική επικοινωνία από αυτές που έχουν στο site.
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στα Κύθηρα | Που θα μέινω στα Κύθηρα
Δωμάτια & Διαμερίσματα στα Κύθηρα - Visit Kythera
και σκάλισε και αυτό γενικότερα: ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ - Ξενοδοχεία, Δωμάτια, Διαμερίσματα, Κάμπινγκ στα Κύθηρα. Τουριστικός Οδηγός για τα Κύθηρα.
 
Μηνύματα
16
Likes
5
Κωνα,για το που θα μείνεις:
αν θες οπωσδήποτε θάλασσα οι επιλογές σου είναι τα παραθαλάσσια χωριά με καταλύματα:
Καψάλι, Αβλέμονας, Αγία Πελαγία, Διακόφτι, Πλατιά Άμμος. Το θέμα είναι σε αυτήν την επιλογή ότι το νησί είναι μεγάλο οπότε έτσι και αλλιώς δεν θα κάνεις μπάνιο κάθε μέρα στην ίδια παραλία, οπότε θα παίρνεις το αμάξι σου να κάνεις μερικά χιλιόμετρα.
Μπορείς να μείνεις κάπου "κεντρικά" όπως σου λένε και τα κορίτσια.Εκεί μπορείς να βρεις καλά και καινούρια καταλύματα, αλλά θα πρέπει να είσαι συνέχεια στο αμαξι και ίσως το χωριό ή οικισμός που τελικά μείνεις να μην έχει τίποτα άλλο σε κοντινή απόσταση. Εν ολίγοις, οι θάλασσες είναι πολλές και ο κόσμος έχει τα αυτοκίνητά του για να πηγαίνει σε όλες αλλά για βραδινή βόλτα όλοι πηγαίνουν στη Χώρα και μετά Καψάλι. Προσωπικά πιστεύω ότι σημαντική παράμετρος είναι το ίδιο το χωριό όπου τελικά θα μείνεις να μπορεί να σου προσφέρει μια ευχάριστη βόλτα όταν θελήσεις να βγεις από το δωμάτιο χωρίς να χρειαστεί να πάρεις το αμαξι.
Για αυτούς τους λόγους νομίζω ότι η Χώρα και το Καψάλι είναι το τουριστικό κέντρο (πέρα από την ομορφιά του τοπιού) και ο Αβλέμονας (σε συνδιασμό με τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε φαί και μαγαζάκια).
Από τιμές μιας και δεν υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία (αν εξαιρέσεις την Αγία Πελαγία) θα καταλύξεις σε κάποιο ενοικιαζόμενο. Υπάρχουν πολλά, αλλά ταυτόχρονα μάλλον λίγα για την περίοδο του Αυγούστου. Εκτός περιόδου Αυγούστου μπορείς να πάρεις πολύ πολύ καλή τιμή. Εκτός αυτού τα περισσότερα δωμάτια και ξενοδοχείο δεν έχουν online τις τιμές τους οπότε πρέπει να τους τηλεφωνάς.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Συγκεκριμενα για Πλατια Αμμο.
Ειναι στο βορειο μερος του νησιου ..μια ησυχη παραλια με λιγα ενοικιαζομενα και 2-3 ταβερνακια.Εκει πηγαμε τη δευτερη φορα στο νησι.
Δεν θα το συνιστουσα σε καποιον που παει για πρωτη φορα Κυθηρα.Ειναι το απεναντι ακρο απο Χωρα-Καψαλι και το βραδυ δεν θα μπορειτε να πατε ευκολα και γρηγορα .
Εμεις βγηκαμε καποιες φορες στον Ποταμο απο Πλατια Αμμο ..ενα κεφαλοχωρι στο κεντρο του νησιου.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και να πω οτι το οδικό δικτυο του νησιού, είναι σε πολλά σημεία αρκετά στενό σε σχέση με την κίνηση που έχει τον Αύγουστο τουλάχιστον.
 

κωνα

Member
Μηνύματα
24
Likes
0
θα παμε με μηχανακι-scooter κ οχι αυτοκινητο..Ελπιζω να μην δυσκολευτουμε..Γενικα με αυτο κινουμαστε κ μεσα στην αθηνα..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom