Αυτό δεν είναι ένα κλασικό island hopping, είναι μάλλον ένας ίσος φόρος τιμής σε δύο αρχοντικά νησιά της.. γειτονιάς. Οι Σπέτσες και η Ύδρα μοιράζονται κάποια κοινά στοιχεία – τη φινέτσα, την αρχοντιά, την.. έλλειψη αυτοκινήτων. Βάλτε σε αυτά την κοντινή στην Αττική απόσταση με το καραβάκι και ιδού, έχετε την ιδανική ολιγοήμερη απόδραση.

2 μέρες στις ιστορικές Σπέτσες

Είναι νησί, αλλά σου δίνει και μια.. στεριανή αίσθηση. Είναι διάσημη για τα παλιά αρχοντικά της, ταυτόχρονα όμως διοργανώνονται εδώ σύγχρονοι ιστιοπλοϊκοί αγώνες και ράλι κλασσικών αυτοκινήτων. Ιδιαίτερο και πολύμορφο, και ταυτόχρονα ιδανικό για 2 μόλις διανυκτερεύσεις. Που θα μείνετε? Στο Λιμάνι φυσικά (ιδανικά και στο Ορλώφ αν το βαστάει η τσέπη σας), ανάμεσα στα αρχοντικά των καπεταναίων της επανάστασης -άλλωστε στις Σπέτσες ήρθατε, δεν θα περάσετε μια βόλτα από το Μουσείο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας; Μια μέρα θα τη φάτε να περιπλανιέστε στα στενά της πόλης, ανάμεσα στα περήφανα νεοκλασικά, τις βοτσαλωτές αυλές, τα σιδερένια κανόνια και τα καρνάγια. Αν δεν έχετε νιώσει ακόμα αρκετά αριστοκράτες, πιάστε την κλασική βόλτα με άμαξα Ντάπια -Παλιό Λιμάνι – κάτι η θέα, κάτι η αίσθηση, γαλάζιο αίμα θα νιώθετε να κυλά στις φλέβες σας. Αν τώρα.. γκώσατε στο νεοκλασικό, τη δεύτερη μέρα μπορείτε να την αφιερώστε στις παραλίες του νησιού – ναι, εκτός από αριστοκρατία και επανάσταση, οι Σπέτσες έχουν κι από αυτό. Αν μάλιστα καταφέρετε να βρεθείς σε ένα καραβάκι, όλο το νησί είναι δικό σας!

2 μέρες στη γοητευτική Ύδρα

Η Ύδρα είναι διάσημη για χίλιους δυο λόγους – για τα πλακόστρωτα στενά, τα εντυπωσιακά, αρχοντικά σπίτια, τα συμπαθέστατα γαϊδουράκια που αντικαθιστούν τα αυτοκίνητα. Το πρώτο (θετικό) σοκ το παθαίνεις ήδη από το πλοίο, βλέποντας την πόλη της Ύδρας αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το λιμάνι της. Εδώ θα μείνετε, κι εδώ θα περάσετε πρωινά, απογεύματα και βραδάκια βολτάροντας στα σοκάκια, ανάμεσα στα αρχοντικά σπίτια, τις ανθισμένες αυλές, τις πλακόστρωτες ανηφοροκατηφόρες – μια βόλτα στις οικίες των Κουντουριώτηδων αρκεί για να αναβιώσετε την παλιά οικονομική και ναυτική δύναμη του νησιού, καθώς και τη συμβολή της στην Ελληνική Επανάσταση. Βόλτες, μουσεία και ξανά βόλτες από το Λιμάνι ως πάνω και πάλι πίσω, έτσι κάπως θα ναι η πρώτη σας μέρα – κι εννοείται ότι το βραδινό ποτο, αυτό που θα συνοδεύει το ηλιοβασίλεμα, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο μπαρ Υδρονέττα. Στο νησί αυτό δεν θα βρείτε αμάξια για να κάνετε road trip, θα βρείτε όμως πληθώρα από περιπατητικά μονοπάτια, που οδηγούν είτε σε κάποια από τις παραλίες (αν είστε πολύ δραστήριοι για να καταδεχτείτε το θαλάσσιο ταξί) είτε σε κάποια από τις κορφές.