Οι τοποθεσίες που ανήκουν στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ διακρίνονται για την πολιτιστική, ιστορική, περιβαλλοντική και καλλιτεχνική σημασία τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ποιες από αυτές όμως είναι οι απόλυτοι ταξιδιωτικοί προορισμοί όταν μιλάμε για πολιτιστική κληρονομιά;

Παρακολουθήστε μια παγκόσμια ξενάγηση σε Ευρώπη & Αφρική αλλά και στα βάθη της Ασίας και της Αμερικής, στις πόλεις που δε θα ξεχάσει ποτέ κανένας ταξιδιώτης! Ο Yorgos, ο Traveller και ο Defkalion από την ταξιδιωτική μας κοινότητα συζητάνε για τις δικές τους αγαπημένες πόλεις του κόσμου που έχουν χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως πόλεις πολιτιστικής κληρονομιάς και μας εξηγούν γιατί αξίζουν την επίσκεψή μας!

Ακολουθήστε τους στο μεσαιωνικό Αλμπί της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, χαθείτε στα στενά της μεδίνας στη Φεζ, θαυμάστε την αρχιτεκτονική στην καρδιά της Σαμαρκάνδης, περιηγηθείτε στο ιστορικό Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, ανακαλύψτε την αρχαία πόλη της Φενγκχουανγκ και μαγευτείτε από την πολιτιστική ταυτότητα, κουλτούρα και αισθητική αυτών των μοναδικών πόλεων που θα κερδίσουν μια θέση στην καρδιά σας αλλά και στην bucket list των επόμενων προορισμών σας!

 

01:29 – Albi (Γαλλία)

03:41 – Agadez (Δημοκρατία του Νίγηρα)

06:02 – Luang Prabang (Λάος)

08:03 – Fenghuang (Κίνα)

10:16 – Olinda (Βραζιλία)

12:31 – Fez (Μαρόκο)

14:44 – Cartagena (Κολομβία)

16:42 – Cusco (Περού)

18:23 – Samarkand (Ουζμπεκιστάν)

21:36 – Santiago de Compostela (Ισπανία)

24:47 – Salzburg (Αυστρία)

26:01 – Havana (Κούβα)

27:30 – St Petersburg (Ρωσία)

29:52 – Toledo (Ισπανία)

31:51 – Venice (Ιταλία)

 

Βοηθήσετε μας να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε ακόμα πιο ωραία Video:

Κάντε εγγραφή με το κόκκινο κουμπάκι subscribe στο κανάλι μας, μοιραστείτε τις εκπομπές στα social media και παρακινείστε τους φίλους σας να κάνουν εγγραφή!

Εγγραφή στο κανάλι μας εδώ: https://www.youtube.com/user/taksidia