Όταν λέμε διακοπές το εννοούμε! Και διακοπές σημαίνει κόβω τα σκοινιά με την καθημερινότητα και τις εικόνες της. Το νέο ξενοδοχείο ArcticBath στη σουηδική Λαπωνία, στον βορρά της Σκανδιναβίας, το οποίο «πλέει» στη μέση του πουθενά, στα νερά του ποταμού Lule, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να σας κάνει να ξεχάσετε από πού έρχεστε και πού πηγαίνετε.

Το ArcticBath βρίσκεται σε μια περιοχή στην οποία βασιλεύουν τα χιονισμένα πυκνά δάση, οι έμπειροι ψαράδες, η άγρια ζωή και φυσικά το Βόρειο Σέλας. Το σουηδικό θέρετρο αποτελεί δημιούργημα της ομάδας η οποία «τρέχει» το γνωστό Treehotel, το οποίο βρίσκεται επίσης βυθισμένο μέσα στη σουηδική φύση, αλλά με πιο «ορεινό» concept.

Η καθόλου συνηθισμένη αρχιτεκτονική του ArcticBath έχει τοπική folk αισθητική, δεμένη με τις σουηδικές μεταφορικές σχεδίες. Πολλές φορές, ειδικά κατά τη μεταφορά ξυλείας, οι κορμοί κολλούσαν, δημιουργώντας συστοιχίες πλωτών ξύλινων «κατασκευών» της τύχης.

Η συγκεκριμένη εικόνα, μάλιστα, αποτέλεσε και την έμπνευση για τον αρχιτέκτονα Μπέρτιλ Χάρστρομ, ως σύμβολο της σουηδικής επαρχιακής ζωής του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Το κατάλυμα διαθέτει έξι δωμάτια των 25 τ.μ. έκαστο, μαζί με σάουνες, πισίνα κρύου νερού, αίθουσες για χαλαρωτικό σπα, εστιατόριο, μπαρ, καθώς και τα κεντρικά ανοιχτά λουτρά.

Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο γίνεται μόνο μέσω μιας ξύλινης πεζογέφυρας.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το ArcticBath θα στέκεται επάνω στον πάγο, ενώ το καλοκαίρι θα επιπλέει στα νερά του ποταμού. Τα ανοιχτά λουτρά του ξενοδοχείου θα προσφέρουν πάντως, σε κάθε εποχή, ένα εκπληκτικό πανόραμα του αρκτικού ουρανού.

Οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαράντς δηλώνουν πολύ θετικοί για τις προοπτικές του ArcticBath, το οποίο θεωρούν ότι θα προσφέρει ιδιαίτερα στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής τους, αλλά και στην τοπική οικονομία.

Το ArcticBath αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του, δηλαδή την ξύλινη γέφυρά του στο κοινό μέσα στο Δεκέμβριο του 2018.

http://www.arcticbath.se/