Ηνωμένο Βασίλειο Εδιμβούργο

Costandaki

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φοίνιξ, Αριζόνα
χαίρεται και καλή χρονιά σε όλους!

σχεδιάζω ένα ταξίδι με τον καλό μου στο Εδιμβούργο (έχουμε ήδη κλείσει αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης) και προσπαθώ να συλλέξω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορώ. Έχω ήδη αγοράσει έναν ταξιδιωτικό οδηγό, παρόλο όμως που κάτι τέτοιο με είχε βοηθήσει στο προηγούμενο ταξίδι μου στη Βιέννη, αυτή τη φορά δεν μου φαίνεται και τόσο χρήσιμος

Θα ήθελα λοιπόν να μάθω:

1. σε τι επίπεδο ακρίβειας βρίσκεται η Σκωτία (π.χ. τα είδη ανάγκης νερο,, φαγητό κλπ) είναι σε τιμές πάνω, κάτω ή ίδιες με της Ελλάδας.
2. Υπάρχουν σούπερ-μάρκετς στην πόλη (γιατί με πληροφόρησαν οτι βρίσκονται μόνο εκτός)
3. Πώς μπορώ να επισκευτώ τα κάστρα της Σκωτίας, υπάρχει κάποια υπηρεσία που διοργανώνει ημερήσιες εκδρομές στα κάστρα;
4. Τί αξίζει πραγματικά να επισκευτείς στο Εδιμβούργο (προκειμένου να αξιοποιήσεις στο έπακρον τις μέρες διαμονής σου εκεί;
5. Απαγορεύεται ΠΑΝΤΟΥ το κάπνισμα; Έλεος δηλαδή με τις Ευρωπαϊκές χώρες, εμείς οι καπνιστές τί θα κάνουμε;

όποιος μπορέσει ας με βοηθήσει παρακαλώ!! :xmas_smile:
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλώς όρισες!καλά ταξίδια σου εύχομαι!
Οσο για το Εδιμβούργο,μέλος του φόρουμ ο Blondeamon ζεί εδώ καί λίγο καιρό εκεί και μας στέλνει ανταποκρίσεις,έχει γράψει και περιγράψει αρκετά πράγματα για την πόλη,καθημερινότητα,αξιοθέατα κλπ.
Θα τα βρείς στο τόπικ''έλληνες του εξωτερικού","η ζωή στο Εδιμβούργο",αλλά και μέσα από ταξιδιωτικές ιστορίες μελών που έχουν πάει πιστεύω θα βρείς αρκετές πληροφορίες.
Καλή προετοιμασία!
 

Costandaki

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Αμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φοίνιξ, Αριζόνα
Ευχαριστώ πολύ,

ψάχνω κάτι περισσότερο, έχω ήδη διαβάσει όλα τα μηνύματα που αφορούν στο Εδιμβούργο, εμένα όμως αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι πως θα περιηγηθώ μέσα στην πόλη, αλλά στην επαρχία. Έχω ήδη κλείσει ξενοδοχείο στο κέντρο του Εδιμβούργου οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι ημερήσιες εκδρομές στα κάστρα και στις λίμνες, αλλά δεν βλέπω να έχει παραθέσει κάποιος τις εμπειρίες του πάνω σε αυτό. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση είναι να νοικιάσω αυτοκίνητο, θέλω κάποια οργανομένη εταιρία που να αναλαμβάνει με δικό της λεωφορείο ή αυτοκίνητο να με ξεναγήσει στις ομορφιές της Σκωτίας
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Σχεδιαζα να παω τα φετεινα χριστουγεννα αλλα ματαιωθηκε με την αποφαση να παμε καλοκαιρι. Πολλες καλες πληροφοριες εκτος απο το travelstories βρηκα στο βιβλιο Μεγαλη Βρετανια national geographic traveller που βρηκα στον ελευθερουδακη, ειχε πολλες προτασεις για εκδρομες . Το βρηκα αρκετα καλο, ξεφυλλισε το και αν σου κανει παρε το.
Οσο για το καπνισμα δεν ξερω αλλα αν και καπνιστης το καταχαιρομαι 'οπου απαγορευεται και απολαμβανω οτιδηποτε αλλο πεσει στο οπτικο μου πεδιο.
 

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
Ευχαριστώ πολύ,

θέλω κάποια οργανομένη εταιρία που να αναλαμβάνει με δικό της λεωφορείο ή αυτοκίνητο να με ξεναγήσει στις ομορφιές της Σκωτίας
υπάρχουν διάφορες εταιρείες που μπορείς να κλείσεις γι'αυτό. Σου παραθέτω μερικά λινκ. Έγω έκλεισα μέσω νετ με τη πρώτη.

Coach Tours - Loch Lomond, Braveheart Country & Stirling Castle from Scotline Bus Tours Edinburgh Scotland

Welcome to Heart of Scotland

Edinburgh Tours, Things to Do, Day Trips & Sightseeing Tours in Edinburgh | Viator.com
 

Rebequita

Member
Μηνύματα
408
Likes
156
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru
Super Market εχει και μεσα στην πολη και απο εκει θα προμηθευεσαι τα μπουκαλια του νερου γιατι οπουδηποτε αλλου ειναι φωτια, καθως επισης μπορεις να αγοραζεις πλυμενα και καθαρισμενα φρουτα για ενα γρηγορο προγευμα.
Οι τιμες εξαρτωνται απο την ισοτιμια, εμενα μου ειχε φανει ακριβοτερο απο Ελλαδα γιατι δεν την πετυχα και στα καλυτερα της.
Για τις λιμνες αγνοω, δεν πηγα γιατι η ιδεα της οργανωμενης εκδρομης πολλων ατομων μαζι δεν μου αρεσε και να νοικιασω αυτοκινητο με αναποδο τιμονι μαλλον με τρομαζε (εδω τον δρομο δεν μπορουσα να περασω ακινδυνα) αλλα ειχα δει πολλα γραφεια που οργανωναν τετοιες εκδρομες στο κεντρο.
Καλα να περασετε
 

LIDA

Member
Μηνύματα
449
Likes
229
Όταν πας στο κάστρο μέσα στην Πόλη ακριβώς πριν μπεις στο κάστρο υπάρχει γραφείο που οργανώνει ημερήσιες εκδρομές καθημερινά με ξεναγό. Το κόστος πρέπει να ήταν γύρω στα 40 ευρώ αν θυμάμαι καλά,θα σε γελάσω, είχα πάει Τέλη Ιανουαρίου πριν 2 χρόνια. Εμείς προτιμήσαμε να επισκεφθούμε τα Highlands και Loch ness lake με τέτοιου είδους εκδρομή, αναχωρήσαμε κατά τις 7 το πρωί και γυρίσαμε αργά το απόγευμα. Ήταν πολύ ωραία, μοναδικά, το μόνο κακό είναι ότι τέτοια περίοδο βρέχει (όπως και στην περίπτωση μας) και βραδιάζει νωρίς και δεν μπορείς να το χαρείς πολύ. Αλλά και πάλι το τοπίο σε ανταμοίβει!!!! Καλά να περάσεις.
 

GOLDIE

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο - Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο κόσμος
Στο Εδιμβούργο έμεινα για ένα χρόνο και είναι η αγαπημένη μου πόλη. Από εκδρομές σου προτείνω Timberbush Tours | Edinburgh Day Trips Sightseeing Coach Tours 1 day. Οι εκδρομές που έχουν είναι εκπληκτικές γιατί γίνονται με βανάκι που χωράει λίγα άτομα. Οι οδηγοί είναι εκπληκτικοί σου λένε διάφορες ιστορίες για το κάθε μέρος και κάνουν και χαβαλέ. Εγώ έκανα τις 2 παρακάτω εκδρομές:Loch Ness Glen Coe & The Highlands και Oban, Highlands Lochs & Castles. Τις συνιστώ και τις δύο. Επίσης έχω να σου προτείνω και εκδρομή μέχρι το St Andrews. Είναι γύρω στις 2 ώρες από το Εδιμβούργο με λεωφορείο.
 

bortzos

Member
Μηνύματα
46
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
ο γύρος του κόσμου
Η πόλη που θέλω αφάνταστα να επισκευτώ είναι το Εδιβούργο. Ξέρει κανείς από που θα βρω οικονομικά εισητήρια για εκεί από Θεσσαλονίκη;;;
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Με ένα ψάξιμο στις διάφορες μηχανές αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων(airtickets, pamediakopes, travelplanet24, expedia κ.α), έχοντας τις ημερομήνιες που θέλεις να ταξιδέψεις, θα δεις ποια αεροπορική προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή και τα βολικότερα ωράρια. Έχε υπόψη πως δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Εδιμβούργου, οπότε θα χρειαστεί να μετεπιβιβαστείς σε κάποιο αεροδρόμιο.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Έχε υπόψη σου πως προσφάτως άρχισε να πετάει η Εύκολη από Αθήνα απευθείας, με καλές τιμές ακόμη και για peak season.
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Δες και easyjet από Θεσσαλονίκη Λονδίνο...και από εκεί Εδιμβούργο. Νομίζω συμφέρει.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.783
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom