Αυστρία Ουγγαρία Βουδαπέστη - Βιέννη 7-10/1/10

GOLDIE

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο - Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο κόσμος

Πήρα τη μεγάλη απόφαση να γράψω την πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία. Όλα ξεκίνησαν μέσα στο φόρουμ όπου διάβασα για την προσφορά της Malev για Βουδαπέστη. Κλείσαμε το πακέτο με πτήση και ξενοδοχείο 3 αστέρων για 3 διανυκτερεύσεις με 179 ? το άτομο. Αποφασίσαμε όμως με τον άντρα μου να περάσουμε τις 2 από τις 4 μέρες στη Βιέννη μια που ήταν τόσο κοντά πράγμα που δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Το ξενοδοχείο που μείναμε στη Βουδαπέστη λέγεται Promenade City Hotel και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Πέστης την Vaci Utca. Το ξενοδοχείο ήταν πολύ καλό, λειτουργεί περίπου ένα χρόνο, είναι πεντακάθαρο και μπορείς να πας σχεδόν παντού με τα πόδια.

Μέρα 1η
Πήραμε λοιπόν την πρωινή πτήση της Malev και στις 6:30 το πρωί προσγειωθήκαμε στη χιονισμένη Βουδαπέστη. Είχα ήδη κλείσει μέσω ίντερνετ τη μεταφορά μας με mini bus από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα στο site Airportshuttle.hu - ...the travel begins with us... με περίπου 10 ? το άτομο μετα επιστροφής. Αν δεν θέλει κάποιος να το κλείσει μέσω ίντερνετ μπορεί να κλείσει τα εισιτήρια από το αεροδρόμιο. Σε μισή ώρα ήμασταν στο ξενοδοχείο επειδή όμως ήταν πολύ πρωί και το δωμάτιο δεν ήταν έτοιμο αφήσαμε τα πράγματα και ξεκινήσαμε την εξερεύνηση της πόλης. Μέσα σε 5 λεπτά ήμασταν στην όχθη του Δούναβη περάσαμε την υπέροχη chain bridge με τα λιοντάρια και βρεθήκαμε στην Βούδα. Επειδή το τελεφερίκ δεν είχε ακόμα ανοίξει ανεβήκαμε στην παλιά πόλη με τα πόδια. Δεν ήταν και τόσο εύκολο όμως γιατί τα πάντα ήταν καλυμμένα με χιόνι. Η παλιά πόλη (Castle Hill) ήταν υπέροχη είδαμε το παλάτι, τον προμαχώνα των ψαράδων και τον ναό Ματίας. Κάναμε βόλτα στα στενά και θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική αλλά και την υπέροχη θέα της Πέστης από ψηλά. Να πω ότι η παλιά πόλη είναι μικρή και γυρίζεται εύκολα. Τα μουσεία δεν τα επισκεφτήκαμε γιατί δεν μας ενδιέφεραν πολύ. Η ώρα είχε πάει πλέον 10: 30 και πήραμε το δρόμο για την Πέστη με προορισμό την πλατεία Vorosmarty και το διάσημο Gebreud καφέ. Το Gebreud είναι ένα από τα πιο παλιά καφέ στη Βουδαπέστη και είναι λες και μπαίνεις σε άλλη εποχή. Έχει υπέροχα γλυκά και ωραία σοκολάτα Βιεννουά. Αφού ανακτήσαμε δυνάμεις, ζεστάναμε και λίγο το κοκαλάκι μας κατευθυνθήκαμε προς το ναό του Αγίου Στεφάνου. Ο ναός πολύ εντυπωσιακός μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είχανε στολίσει χριστουγεννιάτικα δένδρα μέσα. Στη συνέχεια σειρά είχε το κτίριο της όπερας δυστυχώς όμως τις μέρες της παραμονής μας δεν είχε κάποια παράσταση. Μετά την όπερα πήγαμε σε ένα κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό όπου πήραμε τα εισιτήρια για τη Βιέννη (περίπου 30 ? το άτομο μετά επιστροφής). Ενθουσιασμένοι με την προοπτική ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε Βιέννη πήραμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας στάση στο υπέροχο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Είχε πλέον περάσει για τα καλά η ώρα και καθίσαμε για φαγητό σε ένα εστιατόριο δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα στη Vaci utca το οποίο ήταν μέσα σε ένα παλιό κελάρι σχεδόν δυο ορόφους κάτω από το δρόμο. Να προσθέσω ότι το φαγητό στη Βουδαπέστη ήταν πολύ νόστιμο και πολύ οικονομικό. Μετά το φαγητό πήγαμε στο ξενοδοχείο για νάνι. Κατά τις 8 μετά από έναν αναζωογονητικό ύπνο βγήκαμε για βόλτα. Η πόλη ήταν υπέροχη με όλα τα φώτα αναμμένα. Περπατήσαμε στην όχθη του Δούναβη και πήγαμε για φαγητό και πολύ μπύρα στην μπυραρία Kaltenberg Sorozo. Την οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Έχει και ζωντανή μουσική με βιολιά. Η πρώτη μέρα είχε έρθει στο τέλος της και ήταν ώρα για ξεκούραση γιατί το πρωί είχε αναχώρηση για Βιέννη.

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
Εγερτήριο στις 6 το πρωί και ταξί για το σιδηροδρομικό σταθμό. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που χρησιμοποίησα ταξί στην Βουδαπέστη. Είχα διαβάσει και τα σχόλια για τα παράνομα ταξί και το πόσο κλέβουν και είπα να απέχω. Το συγκεκριμένο ταξί μας το κάλεσε το ξενοδοχείο αλλά το βρήκα λίγο ακριβό (για 5 λεπτά απόσταση πληρώσαμε γύρω στα 12 ? αν θυμάμαι καλά). Φτάνουμε λοιπόν στο σταθμό (ξέχασα να προσθέσω ότι οι Ούγγροι δεν το έχουν πολύ με τα αγγλικά αλλά με νοήματα την πλατφόρμα τη βρήκαμε). Όσο αναφορά το εισιτήριο το είχαμε αγοράσει από την προηγούμενη και ίσχυε αν θυμάμαι καλά για 3 μέρες. Σου δίνουν και ένα χαρτί με τα δρομολόγια και αποφασίζεις ποιο τρένο θα πάρεις. Τα τρένο ήταν γερμανικό, γρήγορο σύγχρονο και καθαρό. Μέσα σε 3 ώρες ήμασταν στη Βιέννη. Το τοπίο της διαδρομής δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο πάντως. Η Βιέννη ήταν χιονισμένη. Τέλεια!!! Ξενοδοχείο έκλεισα από το booking.com το Hilton Plaza το οποίο βρίσκεται στη στάση μετρό Shottenring τέλεια τοποθεσία πας με τα πόδια παντού και τη συγκεκριμένη περίοδο είχε το δίκλινο με πρωινό 105 ? !! Με το τρένο λοιπόν φτάσαμε το σταθμό Westbahnof πήραμε το μετρό αφού αλλάξαμε μία φορά γραμμή και μέσα σε 20 λεπτά ήμασταν στο ξενοδοχείο. Να πω ότι το μετρό της Βιέννης είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση. Μπαίνουμε λοιπόν στο υπέροχο δωμάτιο αφήνουμε τα πράγματα και βουρ για εξερεύνηση. Όταν είδα τη Βουδαπέστη μου άρεσε πολύ αλλά με τη Βιέννη εντυπωσιάστηκα! Wow η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο με υπέροχα κτίρια, πεντακάθαρη. Δεν έχω λόγια. Ξεκινώντας λοιπόν τη βόλτα από το ξενοδοχείο θαυμάσαμε την εκκλησία Schottenkircke, τα παλάτι Kinski και Hofburg. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες καθίσαμε στο Demel καφέ φάγαμε τις πάστες μας και ήπιαμε σοκολάτα βιενουά η οποία ήταν τέλεια. Το καφέ είναι πολύ αριστοκρατικό. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ότι η κουζίνα είναι ανοιχτή και έβλεπες τους ζαχαροπλάστες που ετοίμαζαν τα γλυκά. Αφού ξεκουραστήκαμε συνεχίσαμε τη βόλτα προς το ναό του Αγίου Στεφάνου. Τι να πει κανείς ήταν τελείως εξωπραγματικός ! Από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς που έχω δει. Αποφασίσαμε όμως να ανεβούμε και στον πύργο. Όχι αυτόν με το ασανσέρ αλλά στον μεγάλο με τις σκάλες. Τι ήταν και αυτό, πολύ στενή η σκάλα πολλά και τα σκαλιά 300 κάτι αλλά η θέα της πόλης σε αποζημιώνει. Η κοιλιά μας είχε αρχίσει να γουργουρίζει και πήγαμε για φαγητό στο Figmuller που είναι πολύ κοντά στην εκκλησία για το διάσημο σνίτσελ. Ωραίο εστιατόριο, τεράστιο σνίτσελ άριστης ποιότητας (λένε το καλύτερο στην πόλη) πεντανόστιμη πατατοσαλάτα για συνοδεία και υπέροχες σούπες. Το συνιστώ!!
Με την κοιλιά γεμάτη κατευθυνθήκαμε προς την υπέροχη όπερα, τα εισιτήρια που είχαν μείνει πολύ ακριβά και η παράσταση όχι τόσο της αρεσκείας μας οπότε αγοράσαμε από κάτι πλανόδιους Μότσαρτ εισιτήρια για το Μοτσαρτ Στράους κονσέρτο. Μετά από μια βόλτα στην Albertina γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση πριν την βραδινή μας βόλτα και βέβαια το κονσέρτο.
. Το μέρος που γινόταν το κονσέρτο ήταν πολύ ωραίο σαν παλάτι. Ουσιαστικά η παράσταση ήταν ένα ποτ πουρί από κλασσική μουσική, τραγούδι και χορό. Γενικά συνιστώ μια αντίστοιχη εμπειρία μπαίνει κανείς μέσα στο κλίμα της πόλης. Την επόμενη φορά που θα πάμε θα έχω κανονίσει να πάρω εγκαίρως εισιτήρια για την όπερα που τόσο θέλω να πάω και πρέπει πραγματικά να είναι αξέχαστη εμπειρία. Μετά το τέλος της παράστασης κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, ο άντρας μου πήρε από τις καντίνες στο δρόμο χοτ ντογκ το οποίο ήταν πολύ νόστιμο και οικονομικό και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Καθίσαμε για ποτάκι και σνακ στο μπαρ και μετά νάνι.
Ξυπνήσαμε νωρίς, απολαύσαμε το χορταστικό πρωινό στο Hilton αφήσαμε τα πράγματά μας στην reception και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης ακολουθώντας τη χθεσινοβραδινή διαδρομή από το δημαρχείο της Βιέννης, τη Βουλή αλλά και την περιοχή των μουσείων. Θέλαμε να τα δούμε και με το φως της μέρας.
Τελικός προορισμός μας η αγορά Naschmarkt η οποία επειδή ήταν Σάββατο εκτός από τα τρόφιμα είχε και πάγκους με αντίκες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Πολλή ωραία αγορά γεμάτη χρώματα και μυρωδιές. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο κέντρο της πόλης για μια βόλτα στα μαγαζιά, κάποια τελευταία σουβενίρ- δώρα και μετά πήγαμε για φαγητό σε μία μπυραρία στο κέντρο. Γενικά το φαγητό στη Βιέννη ήταν πολύ ωραίο. Μετά το φαί κάναμε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο και πριν πάρουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο πήγαμε για σοκολάτα και sachertorte στο ξενοδοχείο Sacher. Η σοκολάτα ήταν χάλια, η sachertorte μέτρια δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Αγοράσαμε και μία σφραγισμένη για το σπίτι όπου την φάγαμε με 5 φίλους και εκείνη εντυπωσιάστηκαν οπότε μάλλον εγώ είμαι η παράξενη. Τι να πω. Πάντως το ξενοδοχείο και η εξυπηρέτηση στο καφέ ήταν άψογα. Πλέον πολύ στεναχωρημένοι και με βαριά καρδιά πήραμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας, μαζέψαμε τα πράγματα από την υποδοχή και πήραμε το μετρό για το σιδηροδρομικό σταθμό. Μετά από 3 ώρες και την ανάγνωση μισού βιβλίου φτάσαμε στη Βουδαπέστη. Η διαφορά με τη Βιέννη τεράστια Αυτή τη φορά για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο επιλέξαμε το μετρό. Το κακό ήταν ότι σε μερικά σημεία δεν είχε κυλιόμενες και έτσι έπρεπε να κουβαλάμε την βαλίτσα στο χέρι. Ευτυχώς δεν είχαμε πολλά πράγματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ύπνος.
Μετά το πρωινό μαζέψαμε τα πράγματα και τα αφήσαμε στην υποδοχή του ξενοδοχείου. Είχαμε όλη τη μέρα μπροστά μας για βόλτα στην πόλη γιατί το αεροπλάνο έφευγε κατά τις 12 το βράδυ για Αθήνα. Πήραμε το μετρό και πήγαμε στο Varosliget το πάρκο της Βουδαπέστης. Στην είσοδο του πάρκου είδαμε την πλατεία των Ηρώων. Μέσα στο πάρκο έχει ένα υπέροχο κάστρο το οποίο είναι μουσείο, το ζωολογικό κήπο και ένα λούνα παρκ. Στην λίμνη του πάρκου είχαν στήσει και παγοδρόμιο. Κάτι άλλο που αξίζει στη Βουδαπέστη αλλά δυστυχώς λόγω γυναικείου κολλήματος εκείνες τις μέρες δεν μπόρεσα να κάνω είναι τα θερμά λουτρά. ¨Ένα από τα πιο καλά που άκουσα είναι το Széchenyi το οποίο βρίσκεται στο πάρκο της Βουδαπέστης. Από απέξω φαινότανε πολύ ωραία πάντως. Επειδή ήταν Κυριακή στο πάρκο ήταν ανοιχτή και η υπαίθρια αγορά της Βουδαπέστης με αντίκες και μεταχειρισμένα είδη. Επειδή με τον άντρα μου μας αρέσουν τα παζάρια ειδικά της Αγγλίας είπαμε να ρίξουμε μια ματιά. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο πάντως, Συμπλήρωσα όμως τη συλλογή μου με κρυστάλλινα μπουκάλια για ποτό μόνο με 5 Ευρώ. Οι δυνάμεις μας είχαν αρχίσει να μας εγκαταλείπουν και έτσι με το μετρό κάναμε στάση στην πλατεία Vorosmarty και το Gebreud καφέ πριν κατευθυνθούμε στην άλλη πλευρά του Δούναβη, την Βούδα για μία τελευταία βόλτα και φαγητό. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε το τελεφερίκ για να ανέβουμε. Κάναμε βόλτα σε όλα τα αξιοθέατα, βγάλαμε και άλλες φωτογραφίες και καταλήξαμε σε ένα παραδοσιακό ουγγρικό εστιατόριο για φαγητό και πολλές μπύρες. Τελειώνοντας το φαγητό είχε ήδη νυχτώσει, βγάλαμε κάποιες βραδινές φωτογραφίες και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο από όπου μας πήρε το mini bus για το αεροδρόμιο. Ήταν ένα υπέροχο τετραήμερο!!!
 

Attachments

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτικη + Αρκτικη
το σκεφτομουν και γω για την βουδαπεστη οταν ειδα την προσφορα αλλα δεν μου εδιναν αδεια.........ωραια περιγραφη!αντε να δουμε και την συνεχεια με την αγαπημενη βιεννη!
 

GOLDIE

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο - Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο κόσμος
Μέρα 2η

Εγερτήριο στις 6 το πρωί και ταξί για το σιδηροδρομικό σταθμό. Ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που χρησιμοποίησα ταξί στην Βουδαπέστη. Είχα διαβάσει και τα σχόλια για τα παράνομα ταξί και το πόσο κλέβουν και είπα να απέχω. Το συγκεκριμένο ταξί μας το κάλεσε το ξενοδοχείο αλλά το βρήκα λίγο ακριβό (για 5 λεπτά απόσταση πληρώσαμε γύρω στα 12 ? αν θυμάμαι καλά). Φτάνουμε λοιπόν στο σταθμό (ξέχασα να προσθέσω ότι οι Ούγγροι δεν το έχουν πολύ με τα αγγλικά αλλά με νοήματα την πλατφόρμα τη βρήκαμε). Όσο αναφορά το εισιτήριο το είχαμε αγοράσει από την προηγούμενη και ίσχυε αν θυμάμαι καλά για 3 μέρες. Σου δίνουν και ένα χαρτί με τα δρομολόγια και αποφασίζεις ποιο τρένο θα πάρεις. Τα τρένο ήταν γερμανικό, γρήγορο σύγχρονο και καθαρό. Μέσα σε 3 ώρες ήμασταν στη Βιέννη. Το τοπίο της διαδρομής δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο πάντως. Η Βιέννη ήταν χιονισμένη. Τέλεια!!! Ξενοδοχείο έκλεισα από το booking.com το Hilton Plaza το οποίο βρίσκεται στη στάση μετρό Shottenring τέλεια τοποθεσία πας με τα πόδια παντού και τη συγκεκριμένη περίοδο είχε το δίκλινο με πρωινό 105 ? !! Με το τρένο λοιπόν φτάσαμε το σταθμό Westbahnof πήραμε το μετρό αφού αλλάξαμε μία φορά γραμμή και μέσα σε 20 λεπτά ήμασταν στο ξενοδοχείο. Να πω ότι το μετρό της Βιέννης είναι πάρα πολύ εύκολο στη χρήση. Μπαίνουμε λοιπόν στο υπέροχο δωμάτιο αφήνουμε τα πράγματα και βουρ για εξερεύνηση. Όταν είδα τη Βουδαπέστη μου άρεσε πολύ αλλά με τη Βιέννη εντυπωσιάστηκα! Wow η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο με υπέροχα κτίρια, πεντακάθαρη. Δεν έχω λόγια. Ξεκινώντας λοιπόν τη βόλτα από το ξενοδοχείο θαυμάσαμε την εκκλησία Schottenkircke, τα παλάτι Kinski και Hofburg. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες καθίσαμε στο Demel καφέ φάγαμε τις πάστες μας και ήπιαμε σοκολάτα βιενουά η οποία ήταν τέλεια. Το καφέ είναι πολύ αριστοκρατικό. Αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ότι η κουζίνα είναι ανοιχτή και έβλεπες τους ζαχαροπλάστες που ετοίμαζαν τα γλυκά. Αφού ξεκουραστήκαμε συνεχίσαμε τη βόλτα προς το ναό του Αγίου Στεφάνου. Τι να πει κανείς ήταν τελείως εξωπραγματικός ! Από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς που έχω δει. Αποφασίσαμε όμως να ανεβούμε και στον πύργο. Όχι αυτόν με το ασανσέρ αλλά στον μεγάλο με τις σκάλες. Τι ήταν και αυτό, πολύ στενή η σκάλα πολλά και τα σκαλιά 300 κάτι αλλά η θέα της πόλης σε αποζημιώνει. Η κοιλιά μας είχε αρχίσει να γουργουρίζει και πήγαμε για φαγητό στο Figmuller που είναι πολύ κοντά στην εκκλησία για το διάσημο σνίτσελ. Ωραίο εστιατόριο, τεράστιο σνίτσελ άριστης ποιότητας (λένε το καλύτερο στην πόλη) πεντανόστιμη πατατοσαλάτα για συνοδεία και υπέροχες σούπες. Το συνιστώ!!
Με την κοιλιά γεμάτη κατευθυνθήκαμε προς την υπέροχη όπερα, τα εισιτήρια που είχαν μείνει πολύ ακριβά και η παράσταση όχι τόσο της αρεσκείας μας οπότε αγοράσαμε από κάτι πλανόδιους Μότσαρτ εισιτήρια για το Μοτσαρτ Στράους κονσέρτο. Μετά από μια βόλτα στην Albertina γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση πριν την βραδινή μας βόλτα και βέβαια το κονσέρτο.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα, Ιαπωνία
Μπράβο βρε θηρία!Σε 4 μέρες και Βουδαπέστη και Βιέννη!Εγώ θα έμενα μόνο στη μία από τις 2!Τα κονσέρτα και τα βιολιά μου αρέσουν πολύ στην Ευρώπη!Και γω σε τέτοιες πόλεις, ειδικά σε περίοδο χριστουγεννιάτικων γιορτών, ψάχνω παρόμοιες εκδηλώσεις και πάω!
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Βλέπω, η προσφορά της malev έκανε ψιλοθραύση στο forum.
Eγώ περιμένω να διαβάσω με τι καρδιά επέστρεψες από τη Βιέννη, Βουδαπέστη.
 

GOLDIE

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο - Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο κόσμος
Δεν το μετάνιωσα καθόλου που πήγα και Βιέννη. Οι 2 μέρες στη Βουδαπέστη για μένα ήταν αρκετές. Βοηθάει το γεγονός ότι είναι μικρή πόλη και τα συγκεκριμένα μουσεία που είχε εμένα δεν με ενδιέφεραν. Οι 2 μέρες στη Βιέννη από την άλλη είναι λίγες αλλά πήρα μία γεύση και την ερωτεύθηκα. Σίγουρα θα ξαναπάω σύντομα. Ειδικά από τη Βιέννη έφυγα με βαριά καρδιά. Να ναι πάντως καλά η προσφορά της Malev και το Travel stories γιατί αυτό το ταξίδι δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου.
 

GOLDIE

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο - Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο κόσμος
Μετά την απαραίτητη ξεκούραση πήραμε και πάλι τους δρόμους. Αυτή τη φορά περάσαμε από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, το δημαρχείο και τη βουλή τους. Όλα τόσο υπέροχα φωταγωγημένα . Τελικός προορισμός μας το Kursalon το οποίο βρίσκεται μέσα στο Stadtpark για να παρακολουθήσουμε την παράσταση Strauss & Mozart concert http://www.soundofvienna.at. Το μέρος που γινόταν το κονσέρτο ήταν πολύ ωραίο σαν παλάτι. Ουσιαστικά η παράσταση ήταν ένα ποτ πουρί από κλασσική μουσική, τραγούδι και χορό. Γενικά συνιστώ μια αντίστοιχη εμπειρία μπαίνει κανείς μέσα στο κλίμα της πόλης. Την επόμενη φορά που θα πάμε θα έχω κανονίσει να πάρω εγκαίρως εισιτήρια για την όπερα που τόσο θέλω να πάω και πρέπει πραγματικά να είναι αξέχαστη εμπειρία. Μετά το τέλος της παράστασης κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, ο άντρας μου πήρε από τις καντίνες στο δρόμο χοτ ντογκ το οποίο ήταν πολύ νόστιμο και οικονομικό και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Καθίσαμε για ποτάκι και σνακ στο μπαρ και μετά νάνι.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα

GOLDIE

Member
Μηνύματα
26
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο - Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο κόσμος
3η μέρα

Ξυπνήσαμε νωρίς, απολαύσαμε το χορταστικό πρωινό στο Hilton αφήσαμε τα πράγματά μας στην reception και κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης ακολουθώντας τη χθεσινοβραδινή διαδρομή από το δημαρχείο της Βιέννης, τη Βουλή αλλά και την περιοχή των μουσείων. Θέλαμε να τα δούμε και με το φως της μέρας.
Τελικός προορισμός μας η αγορά Naschmarkt η οποία επειδή ήταν Σάββατο εκτός από τα τρόφιμα είχε και πάγκους με αντίκες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Πολλή ωραία αγορά γεμάτη χρώματα και μυρωδιές. Στη συνέχεια επιστρέψαμε στο κέντρο της πόλης για μια βόλτα στα μαγαζιά, κάποια τελευταία σουβενίρ- δώρα και μετά πήγαμε για φαγητό σε μία μπυραρία στο κέντρο. Γενικά το φαγητό στη Βιέννη ήταν πολύ ωραίο. Μετά το φαί κάναμε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο και πριν πάρουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο πήγαμε για σοκολάτα και sachertorte στο ξενοδοχείο Sacher. Η σοκολάτα ήταν χάλια, η sachertorte μέτρια δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Αγοράσαμε και μία σφραγισμένη για το σπίτι όπου την φάγαμε με 5 φίλους και εκείνη εντυπωσιάστηκαν οπότε μάλλον εγώ είμαι η παράξενη. Τι να πω. Πάντως το ξενοδοχείο και η εξυπηρέτηση στο καφέ ήταν άψογα. Πλέον πολύ στεναχωρημένοι και με βαριά καρδιά πήραμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας, μαζέψαμε τα πράγματα από την υποδοχή και πήραμε το μετρό για το σιδηροδρομικό σταθμό. Μετά από 3 ώρες και την ανάγνωση μισού βιβλίου φτάσαμε στη Βουδαπέστη. Η διαφορά με τη Βιέννη τεράστια Αυτή τη φορά για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο επιλέξαμε το μετρό. Το κακό ήταν ότι σε μερικά σημεία δεν είχε κυλιόμενες και έτσι έπρεπε να κουβαλάμε την βαλίτσα στο χέρι. Ευτυχώς δεν είχαμε πολλά πράγματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ύπνος.


4η μέρα.

Μετά το πρωινό μαζέψαμε τα πράγματα και τα αφήσαμε στην υποδοχή του ξενοδοχείου. Είχαμε όλη τη μέρα μπροστά μας για βόλτα στην πόλη γιατί το αεροπλάνο έφευγε κατά τις 12 το βράδυ για Αθήνα. Πήραμε το μετρό και πήγαμε στο Varosliget το πάρκο της Βουδαπέστης. Στην είσοδο του πάρκου είδαμε την πλατεία των Ηρώων. Μέσα στο πάρκο έχει ένα υπέροχο κάστρο το οποίο είναι μουσείο, το ζωολογικό κήπο και ένα λούνα παρκ. Στην λίμνη του πάρκου είχαν στήσει και παγοδρόμιο. Κάτι άλλο που αξίζει στη Βουδαπέστη αλλά δυστυχώς λόγω γυναικείου κολλήματος εκείνες τις μέρες δεν μπόρεσα να κάνω είναι τα θερμά λουτρά. ¨Ένα από τα πιο καλά που άκουσα είναι το Széchenyi το οποίο βρίσκεται στο πάρκο της Βουδαπέστης. Από απέξω φαινότανε πολύ ωραία πάντως. Επειδή ήταν Κυριακή στο πάρκο ήταν ανοιχτή και η υπαίθρια αγορά της Βουδαπέστης με αντίκες και μεταχειρισμένα είδη. Επειδή με τον άντρα μου μας αρέσουν τα παζάρια ειδικά της Αγγλίας είπαμε να ρίξουμε μια ματιά. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο πάντως, Συμπλήρωσα όμως τη συλλογή μου με κρυστάλλινα μπουκάλια για ποτό μόνο με 5 Ευρώ. Οι δυνάμεις μας είχαν αρχίσει να μας εγκαταλείπουν και έτσι με το μετρό κάναμε στάση στην πλατεία Vorosmarty και το Gebreud καφέ πριν κατευθυνθούμε στην άλλη πλευρά του Δούναβη, την Βούδα για μία τελευταία βόλτα και φαγητό. Αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε το τελεφερίκ για να ανέβουμε. Κάναμε βόλτα σε όλα τα αξιοθέατα, βγάλαμε και άλλες φωτογραφίες και καταλήξαμε σε ένα παραδοσιακό ουγγρικό εστιατόριο για φαγητό και πολλές μπύρες. Τελειώνοντας το φαγητό είχε ήδη νυχτώσει, βγάλαμε κάποιες βραδινές φωτογραφίες και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο από όπου μας πήρε το mini bus για το αεροδρόμιο. Ήταν ένα υπέροχο τετραήμερο!!!
 

sognante

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Η Βιέννη είναι απλά μαγευτική και μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή για να την χορτάσεις.
Όσο για την Sachertorte θυμάμαι δεν είχε αρέσει σε κανέναν από την παρέα μας. Φυσικά περί ορέξεως..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.680
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom