Βιετνάμ Οι χαρές του Νότιου Βιετνάμ

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Aν μπορεις να συγκενρωσεις καπου οποια πληροφορια θεωρεις χρηστικη για ενα μελλοντικο ταξιδιωτη θα ηταν τελεια.
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε με το TNK TRAVEL ξανά για το Mekong Delta. Η one day εκδρομή στοίχισε μόνο 20 USD με φαγητό. Πήγαμε στη περιοχή My Τho και Ben Tre. Ωστόσο, δεν μας πολυάρεσε γιατί τελικά εξελίχθηκε πολύ τουριστική. Ξεκινήσαμε και μετά από καμια ώρα, πρώτη στάση για τουαλέτα σε ένα καφέ-εστιατόριο-αγορά (αχταρμάς). Μετά από λίγο, φτάσαμε στην προβλήτα και αποβιβαστήκαμε σε ένα πλοιάριο με μηχανή και χιλιοταλαιπωρημένα καθίσματα με το νερό να βρέχει τους ακριανούς. Δεύτερη στάση σε ένα μέρος που έσπαγαν τις καρύδες και έφτιαχναν γλυκά. Εντέλως αδιάφορο μέρος και φυσικά με αγορά πάλι για shopping. Μετά από εκεί μας πήγαν σε ένα εστιατόριο για lunch (11:30!!!) μέσα στην ζούγκλα. σαν τοποθεσία ΟΚ αλλά πάλι το μαγαζί αδιάφορο και το φαγητό ψιλοχάλι. Το θέμα είναι, πώς όταν μας είπε ότι πάμε τόσο νωρίς για φαγητό, αρκετοί ψιλοτσινίσαν και για να μας ησυχάσει, μας είπε ότι θα δούμε κοκκορομαχίες. Λοιπόν, όσο είδατε εσείς κοκκορομαχία, είδαμε και εμείς. Φυσικά, υπήρχαν 2 κόκκορες σε κλουβιά, αλλά από ότι φαίνεται τσακωνόντουσαν πνευματικά.
Τρίτη στάση σε ένα χωριουδάκι, όπου μας μετέφεραν σε καρότσια με γαιδούρια και το κλασσικό καπέλο φορεμένο. Εκεί μας μάζεψαν σε ένα καφέ, και καλά για τσάι, όπου μια μπάντα από ντόπιους παίζανε μουσική και μια κοπελίτσα νιαούριζε. Φυσικά, δεν έλειπε η ατραξιόν του καφέ, ένας πύθωνας ζαβλακωμένος, το κορίτσι του ξεναγού, όπως ξεσκίστηκε να μας λέει, όπου τα αλλοδαπά τρελάθηκαν να βγάζουν foto.Α, και μην ξεχάσω την αγορά για shopping. Ωστόσο, το καλύτερο κομμάτι (στην κυριολεξία) ήταν αμέσως μετά που μπήκαμε σε πιρόγες και διασχίσαμε τα στενά κανάλια του ποταμιού με τους ντόπιους να κοπηλατούν. Αυτό, πραγματικά άξιζε!!!!
Τέλος πάντων, γυρίσαμε το απογευματάκι πίσω στην Σαιγκόν, όπου κινηθήκαμε κατευθείαν για την αγορά Ben Thanh, την μεγαλύτερη σκεπαστή αγορά της πόλης, όπου έβρισκες τα πάντα. Αγοράσαμε κάποια σουβενίρ με το γνωστό παζάρι. Η πλάκα είναι ότι, ενώ τα είχα πάει πολύ καλά στο παζάρι (ας είναι καλά η Αίγυπτος), όταν πήγα να πάρω ένα T- shirt, πιάστηκα εντελώς άσχετος. Μου ζητάει 8 ευρώ, το παίρνω με 4 ευρώ (ωραία λέω) και όταν βγήκαμε εκτός αγοράς, στο δίπλα στενό, βρίσκω το ίδιο, με αρχική τιμή 2 ευρώ. Δεν μιλιόμουνα μετά...Γενικώς, είχε ωραία πραγματάκια, απλώς, είχε παντού τα ίδια. Συνεχίσαμε στο γνωστό εμπορικό δρόμο Dong Koi, που βρίσκονταν όλα τα εμπορικά μαγαζιά και τον ανεβοκατεβαίναμε. Βιετναμέζικο φαγητό, φυσικά, στην συνέχεια στο Vietnam House (20 ευρώ σύνολο).
Η βραδιά έκλεισε με ποτό στο Saigon Saigon Bar του Caravelle Hotel με live μουσική, όπου ήταν βγαλμένο από ταινία. Τρείς ομορφούλες τραγουδιάρες, να τα δίνουν όλα σε αμερικάνικα τραγούδια, κυκλικό μπάρ με αρκετές κοπέλες ελευθέρων ηθών και αμερικάνους να τις προσεγγίζουν διακριτικά και όμορφα με τα ποτά στο χέρι. Γέλιο με έναν 50 ασιάτη να έχει τρελάθει με τις τραγουδιάρες, να τις τραβάει με το κινητό του και συγχρόνως να κουνιέται σαν ανάποδο εκρεμές. Ενας θεός ξέρει τι τράβαγε!!!
Την τελευταία μέρα στην Σαιγκόν την περάσαμε, εξερευνώντας επιτέλους την ίδια την πόλη. Σημειωτέον, ότι μεταξύ 11:00 και 1:00, είναι το μεσημεριανό τους και νεκρώνουν τα παντα. Με τον χάρτη στο χέρι, ξεκινήσαμε με το υπέροχο κτίριο του People's commitee, ενώ μετά πήγαμε δίπλα στο ωραίο Ho chi minh museum αλλά ήταν κλειστό. Αρκεστήκαμε να βγάζουνε foto την αυλή του όπου υπήρχε ένα αροπλάνο και ένα ελικόπτερο. Κατευθυνθήκαμε προς μια πλατεία οπου υπήρχε το Notre Dam Catherdral, ενα πανέμορφο κτίριο και ακριβώς απέναντι το post office, ενα παμπάλαιο κτίριο, το μεγαλύτερο ταζχυδρομείο της χώρας. Φυσικά, μέσα δέσποζε μια τεράστια εικόνα του Ho Chi Minh. Είχε και ένα ωραίο μαγαζάκι, όπου πήραμε καποια σουβενίρ και T- shirts, που ήταν ακόμη πιο φθηνά από τους πάγκους. Που, σε κρατικό κτίριο!!!Μου ανέβηκε ξανά το αίμα στο κεφάλι.
Στην συνέχεια, πήγαμε στο indepedence palace, στο οποίο μπήκαν οι βόρειοι το 1975, ρίξαν τις πύλες και τελείωσε ο πόλεμος. Ειδαμε τα γραφεία του τότε προέδρου Dien, διάφορες καλοδιατηρημένες αίθουσες, το σημείο στην ταράτσα που είχαν πέσει 2 βόμβες και κατόπιν το υπόγειο, όπου ήταν το αρχηγείο των Νοτίων κατά τον πόλεμο με δωμάτια χαρτών, πομπούς και άλλα συναφή. Πολύ ωραίο μέρος, γενικότερα. Τελευταίο και καλύτερο, στο sightseeing, το War Remnant Museum, όπου είχε φωτογραφίες από όλη την ιστορία του πολέμου. Παιδιά, ήταν συγκλονιστικό!!!Τανκ από έξω, δύο αεροπλάνα, όπλα διάσπαρτα και μέσα στις αίθουσες, μοιρασμένα τα θέματα. Ξεκίναγε από απίστευτες φωτογραφίες αμερικάνων από τον πόλεμο, συνέχιζε με τις φρικαλεότητες του πολέμου, φωτογραφίες με παραμορφωμένους, εξαθλιωμένους βιετναμέζους, φωτογραφίες με σφαγές στην κυριολεξία, ενώ στην τελευταία αίθουσα είχε εικόνες πολέμου από όλο τον κόσμο.
Τελειώσαμε την μέρα μας με αρκετό shopping και φαγητό σε ένα μικρό εστιατόριο, γεμάτο με ντόπιους όπου φάγαμε κάτι περίεργα φαγητά από την περιοχή Hue και μια εκπληκτική σούπα με μοσχάρι (εγώ) και με καβούρια η καλή μου!!!
Καποια γενικά σαν οδηγός: DUXTON HOTEL (4* - Καλό), φαγητό (μονο βιετναμέζικο): lemongrass (καλό- φθηνό), Vietnam House (πιο καλό ακόμη - ίδια τιμή), Na kai ή κάπως έτσι (πανέμορφο, φοβερό φαγητό - πανάκριβο 45 ευρω), για καφέ στο Gloria cafe (τα γλυκά, γενικώς της πόλης είναι άθλια) και στο mojo cafe του Sheraton. Υπόψη, ότι όλα αυτά είναι κόντα το ένα με το άλλο.
Την επόμενη μέρα αναχωρούσαμε για παραλία...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.366
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ ωραια αυτα που μοιραζεσαι μαζι μαs ΤΕΝΤΕΝ σε ευχαριστουμε.
Τα καλυτερα ερχονται...go2dbeach ολοταχωs!!:lol:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Τίποτε σε βουνό δεν είχε εκεί πέρα?
Να αγαλιάσουμε κι εμείς οι ορεισίβιοι....
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Μπραβο ΤΕΝΤΕΝ βαλε και καμμια :photographer:
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Μετά την πολύβουη Σαιγκόν, ξεκινήσαμε για το παραθαλλάσιο Nha Trang στα ανατολικά της χώρας, λίγο κάτω από το κέντρο, το οποίο φημιζόταν ότι είχε τις καλύτερες παραλίες. Φτάσαμε στο μικροσκοπικό αεροδρόμιο με λιακάδα, αλλά καθώς πηγαίναμε στο ξενοδοχείο, έπιασε μπόρα. Μας είπε ο οδηγός ότι είχε έρθει καταιγίδα από Φιλιππίνες (Ζωή, το ακούς?) και μπορεί να είναι έτσι τις επόμενες μέρες. Θλίψη!!!
Πρώτη επαφή με το Ana Mandara Resort, και οι εντυπώσεις πολύ καλές. Πολύ φιλικό και χαμογελαστό το προσωπικό, φοβερές οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, το οποίο αποτελείτο από bungalows μόνο, μέσα σε πανέμορφους κήπους και όλα άκρως φιλικά προς το περιβάλλον. Φοβερό το δωμάτιο με κουνουπιέρα και εξωτερική μπανιέρα-τζακούτζι (είχε τοίχο μέχρι ένα ψηλό σημείο και μετά ο καθαρός αέρας). Δύο πισίνες, μία μικρή και μια τεράστια, εστιατόρια, αίθουσα αναψυχής με μπιλιάρδο και βιβλιοθήκη, free internet. Το καλύτερο από όλα όμως, ηταν ότι βρισκόταν πάνω στην παραλία (το μοναδικό καθώς όλα τα άλλα πολυόροφα ξενοδοχεία ήταν πάνω από το δρόμο), όποτε χαλάλι τα λεφτά που δώσαμε!!! Μια υπέροχη παραλία με ψιλόχοντρή άμμο και ωραία στην αίσθηση. Καθώς ήταν ιδιωτική (δεν μπορούσαν να κάτσουν οι ντόπιοι - μόνο να σουλατσάρουν πέρα δώθε) είχε αρκετή ησυχία. Αρκετά μεγάλη και σε μήκος και σε πλάτος με αρκετές ξαπλώστρες και αιώρες να κρέμονται από τους ατελείωτους φοίνικες. Ονειρο!!! Ωστόσο, το νερό, παρόλο που ήταν ζεστό και είχε ωραίο χρώμα, ήταν πολύ βαθύ και με χάλια ορατότητα (λόγω πολύ πλαγκτόν, υποθέτω). Δεν μας χάλασε καθόλου!!!
Η μέρα πέρασε με βόλτα έξω στην πόλη, κατα μήκος της πανέμορφης παραλιακής λεωφόρου Tra Boulevard με μπαρ, εστιατόρια, λουνα παρκ, μαγαζάκια και ολους τους γνωστούς μικροπωλήτες. Μας έκανε εντύπωση η καθαριότητα από την μεριά της παραλίας και το πόσο καλοφτιαγμένα ήταν όλα, από τα δέντρα και τους θάμνους μέχρι διάφορα μνημεία. Φυσικά, όταν μπήκαμε προς την μέσα μεριά της πόλης, ψάχνοντας ανταλλάκτήριο ή τράπεζα (ούτε για δείγμα πέρα από ATM) και ένα πρακτορείο (Mr Vu's Adventures), το σκηνικό άλλαζε και έμοιαζε με οποιαδήποτε παραλιακή πόλη. Κλείσαμε την αυριανή εκδρομή, κανονίσαμε και για την μεθεπόμενη στο Sailing Club Diving center, τις καταδύσεις της καλής μου (και το δικό μου snorkeling), φάγαμε κάτι στο ομώνυμο beach bar (πολύ καλό πάνω στην παραλία με ξαπλώστρες και μουσική) και γυρίσαμε. Η καλή μου πήγε για spa sto Six Senses Spa, το οποίο ήταν το καλύτερο που έχει πάει, από ότι μου είπε, εγώ κοιμήθηκα και το βράδυ βγήκαμε για φαγητό στο παραλιακό Λουζιανα bar-restaurant με πισίνα, το οποίο το βρήκαμε εξαιρετικό και το καθιερώσαμε για φαγητό.
Την επόμενη μέρα μας παρέλαβε τα δύο μας ο οδηγός για πριβέ εκδρομή, καθώς με γκρουπάκι ήταν πολύ τουριστικό και σε πήγαινε όλο για shopping. Παντού πράσινο, οι γνωστοί νεροβούβαλοι παντού και ατελείωτοι φοίνικες. Ξεκινήσαμε από το υπέροχο ναό του άσπρου βούδα (περίπου 30 μέτρα ύψος) στην κορυφή ενός λόφου και συνεχίσαμε με τους cham towers. Ενα μέρος απίστευτο, πάνω σε ένα λόφο με θέα ενα ψαροχώρι. Εκείνη την μέρα είχε γενέθλια ο Βούδας και γινόταν της μουρλής από ντόπιους. Παρέες παντού, φαγητά απλωμένα κάτω και τρελά τσιμπούσια, κόσμος σε ουρά με προσφορές στο κεφάλι και πανικός γενικότερα. Εμπειρία!! Συνεχίσαμε, κατόπιν, μέσα στην ζούγκλα, όπου μετά από κάνα 20λεπτο περπάτημα (ο οδηγός περίμενε πάντα στο αμάξι),φτάσαμε στους καταρράκτες. Δεν ήταν ότι περίμενα να δώ, αλλά και πάλι άξιζε το Θέαμα. Ειχε τρείς καταρρράκτες, που έπρεπε να πας, με μικρή απόσταση μεταξύ τους αλλά δύσκολο να φτάσεις. Επρεπε να καβαλάς συνεχώς βράχους, τους οποίους είχαν σημαδέψει με κόκκινα βέλη, για να ξέρεις πού πάς. Η καλή μου άντεξε μέχρι τον 2ο καταρράκτη, ενώ εγώ συνέχισα, τον απίστευτα πιο δύσκολο δρόμο με κατακόρυφους βράχους και σίδερα για να ανέβεις μέχρι τον τρίτο. Δεν τρελλάθηκα αλλά γούσταρα την διαδρομή. Μούσκεμα στον ιδρώτα, γύρισα πίσω στην καλή μου, αράξαμε για λίγο με τα μαγιώ (δεν μπήκαμε στο νερό γιατί ήταν πολύ θωλό και δεν μου γέμιζε το μάτι). Τέλος, πήγαμε σε salt lakes (μάπα) και γυρίσαμε. Η μέρα έκλεισε με παραλία, φαγητό στο Lousiana και βραδυνό πάρτυ (Insomnia) στο Sailing club, όπoυ παρακολουθήσαμε φοκλορικούς χορούς και βλακείες παιχνίδια των αλλοδαπών, τα οποία συνόδευαν με ατελείωτη μπύρα.Κατόπιν, με το που άρχισε το techno, την κάναμε και πήγαμε για ύπνο.
Το diving tour στο Ho mun island ξεκίνησε σε ξύλινο σκάφος με αρκετούς αυστραλούς και ένα θεό Ιάπωνα. Περιττό, να πώ ότι όλη η φάση έγινε μέσα σε καταιγίδα, τα πάντα είχαν γίνει μούσκεμα και δεν ήξερες πως να τα προφυλάξεις. Κάναμε δύο βουτιές. Γενικώς, είχε λίγα ψάρια αλλά πολύ καλό βυθό με πανέμορφα κοράλλια. Η ορατότητα έτσι και έτσι. Μπορεί αν δεν έβρεχε, να ήταν καλύτερα. Οπως ειχα προαναφέρει στο live, ο Ιάπωνας ήταν όλα τα λεφτά, καθώς δεν σταμάταγε να μιλάει, να τραβάει photo και να βγάζει video. Μόνο στο diving, σταμάταγε. Είχε πεθάνει στο γέλιο και στο δούλεμα ο εκπαιδευτής του.
Γενικώς, έχει αρκετά νησάκια, στα οποία σε πάνε για snorkeling, κυρίως και έχω διαβάσει καλές κριτικές. Αν και προσωπικά, επειδή ήρθε ένα σκάφος, εκεί που κολύμπαγα, με καμιά 30ρια ανθρώπους με σωσίβια και χωρίς βατραχοπέδιλα, μου φάνηκε πολύ αρχάριο και μικρό σε χρόνο.
Τελικώς, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο όπου η καλή μου επιδόθηκε για αλλη μια φορά στη χαρά του Six Senses Spa. To απίστευτο ήταν, οτι το ίδιο βράδυ, μας ήρθε γράμμα, όπου μας έδιναν δώρο 2 βραδιές στο Evason Hideaway, ένα πανάκριβο και απομονωμένο υπερχλιδάτο ξενοδοχείο της αλυσίδας στο Ninh Van Bay. Φαντάζομαι ότι το έκαναν, γιατί την επόμενη μερα ήταν εθνική εορτή, όπου σε συνδιασμό με την Πρωτομαγιά, ήθελαν τα δωμάτια για να στεγάσουν ευκατάστατους βιετναμέζους. Φυσικά και δεχτήκαμε την προσφορά (με πολύ χαρά θα έλεγα) και την επόμενη αναχωρήσαμε για τον παράδεισο...
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Σας έφεξε με το Six Senses!!!:clap::clap: Είστε πολύ τυχεροί!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.366
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δεν εστειλα εγω την καταιγιδα απο τιs Φιλιππινεs ΤΕΝΤΕΝ :lol:.
Ακουγεται ωραιο το Βιετναμ παντωs.
Περιμενω να δω πωs περασατε στον παραδεισο και αν μπορεσειs να μαs ανεβασειs καμια φωτο :)
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Τεντεν αν και καθυστερημενα (απουσιαζα απο το φορουμ) οφειλω να σε καλωσορισω στην πατρίδα!
Συνέχισε να με φτιαχνεις,γουστάρω τρελλά!!!:clap:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
TENTEN,πολύ καλή περιγραφή.
Λεπτομερής, περιεκτική, δίνεις τη σωστή εικόνα.
΄Εχω φτιάξει ήδη τον οδηγό μου, μέσα από τα γραφόμενά σου.
Περιμένω τη συνέχεια
 

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Σας έφεξε με το Six Senses!!!:clap::clap: Είστε πολύ τυχεροί!!!
Χα,Χα,Χα, φίλε GTS, δεν μας έφεξε με το Six Senses. Αυτό το ξενοδοχείο είχαμε κλείσει στο Nha Trang (Ana mandara resort). Το spa ήταν εκεί μέσα. Σε αυτό μου μας έφεξε στην κυριολεξία, ήταν το άλλο ξενοδοχείο που μας πήγαν (Evason Hideaway), το οποίο επίσης είχε σπα, αλλά δυο φορές ακριβότερο από το πρώτο, στο οποίο επιδόθηκε μετα μανίας η καλή μου!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.183
Μηνύματα
883.263
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom