Αυστρία Ελβετία Ιταλία Οδικως για Ιταλια, Ελβετια, Αυστρια...

tramoyntana

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Η ολη ιδεα υπηρχε στα μυαλα μας, εμενα και της συζυγου, εδω και χρονια, αλλα μια το οικονομικο, και μια το σταθερο μερος μας για διακοπες, (ενεκα εξοχικου), μας εκανε να μην το παιρνουμε αποφαση ποτε.
Φετος ομως, η ιδεα αυτη ριζωσε για τα καλα στα μυαλα μας, και δεν φευγει.
Ψαχνοντας λοιπον για τροπους ενοικιασης αυτοκινουμενου απο την Ιταλια, και φυσικα προσπαθωντας να χαραξουμε την ρωτα μας, βρεθηκα στο πολυ ωραιο αυτο φορουμ.
Η σκεψη λοιπον, ειναι να νοικιασουμε (εγω, η γυναικα μου, και ο 10χρονος μας) ενα αυτοκινουμενο, για να κανουμε το ταξιδι αυτο, για 9-10 μερες.
Χωρις βεβαια, την παραμικρη ιδεα απο τετοιου ειδους διακοπες, (απο παιδι στην θαλασσα) ειπαμε να το επιχειρησουμε. Θα θελαμε την γνωμη σας λοιπον, αν υπαρχει κατι που πρεπει να μας κανει να το ξανασκεφτουμε, (πχ, ισως σχεδιαζουμε πολλα πραγματα για πρωτη φορα;)
Ακομα και η παραμικρη συμβουλη και πληροφορια, θα μας ηταν πολυτιμη.
Ευχαριστω προκαταβολικα ολους, και ευχομαι ενα πολυ καλο καλοκαιρι σε σας και τους αγαπημενους σας....
 

Attachments

Siuil

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακρυά αυτή τη φορά
Ονειρεμένο Ταξίδι
US Road Trip
Πολύ καλή απόφαση tramoyntana!.. Έχω πάει 2 φορές οδικώς μέχρι Αγγλία, διασχίζοντας Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία και τη μία φορά με μία παράκαμψη στην Αυστρία.. Νομίζω πως η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη!..
Σχετικά με την ενοικίαση του αυτοκινούμενου που θέλετε, καλό θα είναι να μιλήσετε με τον πράκτορα που θα σας βγάλει και τα εισιτήρια για Ανκόνα.. Συνεργάζονται συνήθως με μεγάλες εταιρείες, οπότε μπορεί να σας περιμένει το όχημά σας εκεί..
Τα βασικά που νομίζω πως πρέπει να ξέρεις για τη διαδρομή για να μην μπερδευτείς είναι αρχικά πως στην Ιταλία στα διόδια στην αρχή απλά παίρνεις χαρτάκι και φεύγεις και πληρώνεις στο τέλος της διαδρομής! (Στο λέω γιατί εγώ είχα μπερδευτεί κι ένας τρελλός Ιταλός μου φώναζε "billieeeto!"..) Δε θα κάνεις πάνω από 7 ώρες από Ανκόνα για Como (σύνορα με την Ελβετία). Εκεί στα σύνορα θα σου ζητήσουν να κολλήσεις το ειδικό σήμα αυτοκινητοδρόμων. Δεν κοστίζει πολύ και ισχύει για 1 έτος.. Βλέπεις δεν έχουν διόδια.. Οι δρόμοι απίστευτοι και σε συχνά χιλιόμετρα θα υπάρχουν autogrill για βενζίνη, mini market, εστιατόρια, wc, ντους και ξεκούραση!.. Θα ήταν πολύ όμορφη μια διανυκτέρευση στο como, και μετά όταν μπείτε Ελβετία να επισκεφθείτε σίγουρα Luzern, Basel και Bern.. Μη χάσεις την ώρα σου στη Λωζάνη, δεν αξίζει.. Εκτός κι αν θες να πεις πως πήγες.. Στους καταρράκτες του Ρήνου επίσης είναι πανέμορφα..
Μπορείς να μπεις Λιχτενστάϊν, να κάνεις μη στάση στη Βαντούζ και μετά από εκεί Αυστρία.. Salzburg, Wien κτλ.. Δε θα ήταν κακό από Basel στην Ελβετία να μπείτε και λίγο Γαλλία Στρασβούργο!.. Σε πολύ κοντινές αποστάσεις μπορείτε να επισκεφθείτε αμπέλια και να δοκιμάσετε υπέροχο κρασάκι!... Ανάλογα με την περιοχή και η ποικιλία..
Θα σας μαγέψουν οι διαδρομές και η οργάνωσή τους!!!

Καλό ταξίδι και σίγουρα θα είναι μία διαδρομή που δε θα μετανιώσετε!!!!!...
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία
Να το κανεις το ταξιδι αυτο,αξιζει.
Εγω εκανα ενα μεγαλο road trip το 2006 και το γραφω τωρα στις ιστοριες μου αλλα δεν το εχω τελειωσει.
Για τα μερη ομως που θελεις εσυ ,κατι υπαρχει εδω:http://www.travelstories.gr/showthread.php?t=1391
 

tramoyntana

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
@dk,
To thread με τις εμπειριες σου απο Ευρωπη, το διαβαζω απο την στιγμη που μπηκα.
Τρομερα ενδιαφερον.!!!
Σε συγκριση με το δικο σου, η δικη μας αποφαση μοιαζει σαν ταξιδι Ορωπος Ερετρια ενα πραγμα.
Τελος παντων..Ελπιζω να το ευχαριστηθουμε, γιατι βασικα εχω ενα αγχος, λογω της πρωτης φορας, και των ιδιαιτεροτητων που σιγουρα δεν ξερω.
Το ολο εγχειρημα, σκεφτομαστε να το κανουμε σε 7 διανυκτερευσεις.
@Siuil,
δεν λεμε να το κανουμε μεσω Πατρας, αλλα αεροπορικα να φτασουμε Τορινο η Μιλανο, οπου και θα μας περιμενει το αυτοκινουμενο. Στο ιδιο σημειο, λεμε να καταληξουμε κιολας, γιατι αν το αφησεις σε αλλο μερος το αυτοκινουμενο απο εκεινο που το παρελαβες, εχεις ενα κοστος 80λεπτα το χιλιομετρο. Οποτε μαλλον δεν συμφερει..
Νομιζετε οτι ειναι λιγο το διαστημα για τοσα χιλιομετρα? (περιπου 2400)

Ανδρεας.
 

Siuil

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακρυά αυτή τη φορά
Ονειρεμένο Ταξίδι
US Road Trip
Νομιζετε οτι ειναι λιγο το διαστημα για τοσα χιλιομετρα? (περιπου 2400)

Ανδρεας.
10 ημέρες είναι ένα καλό διάστημα! Είναι μικρές οι αποστάσεις, θα το δεις.. Ιδανικό το χρονικό διάστημα!..
Βέβαια πάντα εξαρτάται πόσες πόλεις θέλεις να δεις... Σε 10 ημέρες βλέπεις αρκετά..:)..
 

tramoyntana

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Ενα θεμα που προκυπτει, ειναι αν μπορουμε ετσι απλα να σταματαμε καπου και να διανυκτερευουμε, η θα πρεπει να κοιταξουμε τα σημεια οπου μπορει να εχει camping sites? Ειναι και το θεμα ασφαλειας που μας απασχολει.
Ακουσα οτι Ελβετια τουλαχιστον, υπαρχουν βοηθητικοι χωροι, οπου τα αυτοκινουμενα σταματανε, και εχουν παροχες, οπως ρευμα, αποχετευση, και νερο. Ισχυει κατι τετοιο?
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Η εμπειρια μου απο ενα παρομοιο ταξιδι με διαμονη σε μικρα ξενοδοχεια επαρχιακων πολεων και σε φιλους ηταν καταπληκτικη. Αξιζει την κουραση της οδηγησης. Το μονο επικινδυνο κοματι της διαδρομης ειναι απο την Κορινθο μεχρι την Πατρα αν αποφασισεις να φυγεις απο Ελλαδα οδικως. Σε μικρα χωρια που απεχουν ελαχιστη αποσταση απο πολεις που ενδιαφερουν βρηκαμε πολυ καλα δωματια σε αριστες τιμες. Ως λάτρης της (σπορ) οδήγησης δεν ξερω αν θα σε ενθουσιασει η ιδεα να κινεισαι για τοσα χιλιομετρα με ενα φορτηγακι με την δυσχρηστια που αυτο συνεπαγεται (χαμηλες ταχυτητες αρα χασιμο χρονου, ογκωδες οχημα που οταν προσεγγιζεις πολεις δυσκολευει, κατανάλωση). Εναλλακτικα, υπαρχει η λυση του αεροπορικου ταξιδιου μεχρι Ιταλια και η ενοικιαση αυτοκινητου απο εκει.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Η σκεψη λοιπον, ειναι να νοικιασουμε (εγω, η γυναικα μου, και ο 10χρονος μας) ενα αυτοκινουμενο, για να κανουμε το ταξιδι αυτο, για 9-10 μερες.
....
Θα μου επιτρέψεις να ρωτήσω
Γιατί αυτοκινούμενο και όχι απλό αυτοκίνητο.
Το αυτοκινούμενο είναι και ακριβότερο στην ενοικίαση και στην μετακίνηση και στα διόδια.
Επιπλέον, πιστεύω ότι θα σας δυσκολέψει σε κάποιες διαδρομές που έχουν ανάβαση και στενούς δρόμους.
Θα ήθελα να σου πω ότι έχουμε, ως οικογένεια, κάνει πολλές φορές τη διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε.
Επί πλέον, πιστεύω ότι θα σας διευκολύνει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από τη Βιένη και όχι από το Τορίνο.

Παντού θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολύ καθαρά, με πολύ καλό πρωινό και άριστες τιμές.
Θα δείτε τις ταμπέλες, Zimmer frei, ή απλά Frei, ή Privatzimmer
Μπείτε, δείτε τα δωμάτια και τις τιμές, ρωτείστε αν είναι με πρωινό (mit Fruhstuck) και αν δεν σας κάνει, λίγο παρακάτω σίγουρα θα βρείτε αυτό που θέλετε.
Προσπαθείστε να βρείτε κατάλυμμα νωρίς.
Οι μοναχικοί ταξιδιώτες στην κεντρική ευρώπη συνηθίζουν να βρίσκουν κατάλυμμα το αργότερο μέχρι τις 4-5 το απόγευμα.Το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς.
Αποφύγετε τις μεγάλες πόλεις, είναι πολύ πιο ακριβές.
Καθώς τις πλησιάζετε, βγείτε από τον κεντρικό δρόμο και μπείτε στις επαρχιακές οδούς. Ψάξτε στα χωριουδάκια για δωμάτια, ή κάμπινγκ.
΄Εχετε κάνει κάποιο πρόγραμμα?
Ισως αν το έγραφες εδώ, να μπορούσαμε να βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Προσωπικά λατρεύω το ταξίδι με το αυτοκίνητό μου. Παρ'όλα αυτά το έχω κάνει μόνο μια φορά και ετοιμάζομαι για φέτος. Αν και δεν είμαι του Slow travel δεν είμαι και του fast travel. Έτσι το βρίσκω πολύ λίγο 7 νύχτες για τέτοιο ταξίδι. Κάθε μια από τις πόλεις που θα περάσετε θέλει τουλάχιστον μια-δυο μέρες. Βέβαια αυτό είναι δικό σας θέμα.
Για το ταξίδι σας τώρα. Έχω κάνει μόνο το κομμάτι Βενετία-Δολομιτικές Άλπεις (Νότιο Τιρόλο). Με το αυτοκινούμενο μπορείς να σταματήσεις στα πάμπολα autogrill ή servizio στο δρόμο και να διανυχτερεύσετε. Έχουν καφέ, φαΐ, τουαλέτες, ντούς και πάντα κόσμο. Το αυτοκινούμενο μπορεί να παρκάρει και να περάσει τη νύχτα όπου και το Ι.Χ. Αρκεί να μη βγάλεις τραπεζάκια και καρέκλες έξω. Μπορείς ακόμα να σταματήσεις σε πολύ ωραίες τοποθεσίες δίπλα σε ποτάμια, λίμνες κ.λ.π. Βέβαια που και που καλά είναι να περνάτε και κάποιες νύχτες στα καμπινγκ. Πάντως σκεφτήτε και αυτά που σας λέει η Stella. Οικονομικά δεν νομίζω να έχετε πολύ μεγάλη διαφορά. Και φυσικά η διαμονή στην εξοχή έχει άλλη χάρη που μόνο αν έχεις μαζί σου όχημα μπορείς να την απολαυσεις. Καλό σας ταξίδι λοιπόν.
 

nikosfp

Member
Μηνύματα
56
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βερολίνο-Δρέσδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Oρλάντο Φλόριδα-ΗΠΑ
Ολα αυτα που σου γραφουν οι φιλοι συνφορουμητες ειναι σωστα.Ενα μονο να προσεξεις...Μη κοιμηθεις σε ελευθερο camping στην Ιταλια και αν το κανεις τελικα να υπαρχει καποιος σκοπια εν αλαξ!!!Εκτος απο Ελβετια το ταξειδι στις υπολοιπες χωρες το εχω κανει 10 φορες.Αν θελεις στειλε pm να σου πω λεπτομερειες ωστε να μη χανεις χρονο και χρημα και να δεις αυτα που πρεπει και αξιζει.Καλο ταξειδι any way και να προσεχεις.
 

leon00

Member
Μηνύματα
181
Likes
55
εχω παει περισυ(και θα περασω απο κει και φετος) αλλα με δικο μου αυτο κινητο απο πατρα -ανκονα ,δεν ξερω ποσο στοιχιζει το αυτοκινουμενο και τα αεροπορικα αλλα δικλινη καμπινα και αυτοκινητο πηγαινε ελα εχει 568 (με προσφορα στη superfast)
-ελβετια δεν εχουν ευρω (συνηθως το δεχονται αλλα σε τρωνε),επισης δε ξερω αν το αυτοκινουμενο θα εχει πληρωμενα τα διοδια (ελβετια 30 ευρω περισυ,αυστρια παει με τις ημερες,ιταλια εχει στο δρομο απλα οταν μπαινεις εθνικη παιρνεις το εισιτηριο και το δινεις οταν βγαινεις και πληρωνεις )
βενζιβη εχει γυρω στα 40-50 λεπτα ακριβοτερη απο εδω
παρε ενα περιοδικο (champer μου φαινεται λεγεται) να δεις πληροφοριες για αυτοκινουμενα
αν θες κατι αλλο ρωτα
προχωρα μπροστα και πιασε το ονειρο σου (για αυριο φτιαξε αλλο)
 

tramoyntana

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Ισως επειδη το σκεφτηκαμε (πιο πολυ εγω για να τα λεμε ολα) απο την αρχη με αυτοκινουμενο, με την "πολυτελεια" να σταματας οπου θελεις και σου αρεσει, με χαλαει λιγο το σκεπτικο να παρω αυτοκινητο. Επισης, οτεν εχουμε μαζι μας το παιδι, η μονιμη ερωτηση, ειναι γνωστη σε ολους μαλλον...
- Φτανουμε???
- Οχι ακομα..
- Σε ποση ωρα φτανουμε δηλαδη?
(κατι σαν το παιδικο εργο του Σρεκ δηλαδη)
Οχι βεβαια οτι στο αυτοκινουμενο κινεισαι ελευθερα οταν βρισκεσαι στην εθνικη, (ετσι κι αλλιως παντα δεμενοι ειμαστε) αλλα εχεις εναν αλλον αερα.
Το θεμα που ανεφερε ο dimosfp, το σκεφτηκαμε και εμεις, οτι δηλαδη μπορει να ειναι λιγες οι μερες για την αποσταση που θελουμε να διανυσουμε.
Η γυναικα μου λεει απο την αλλη, οτι καλυτερα 8α ειναι να παμε καπου πιο ψηλα, και οχι απο Ιταλια οπως ειπε και η Stella, πιο πανω. Η διαφορα ομως ειναι, οτι στο Τορινο, τα αεροπορικα εισιτηρια, ειναι κατα 400 ? φτηνοτερα απο οτι σε οποιοαδηποτε πολη σε Ελβετια-Αυστρια. Και η αποσταση απο την Γενευη, τον 1ο μας σταθμο, ειναι 200χλμ.
Επισης, οι Ιταλοι ,εχουν καλυτερες τιμες σε αυτοκινουμενα. (μεσος ορος 150? την ημερα).
Το θεμα αυτοκινητο, και διαμονη σε ξενοδοχεια, φαινεται πολυ καλη λυση, αλλα επειδη ειναι η πρωτη φορα που το κανουμε ΓΕΝΙΚΩΣ, και δεν ξερουμε που πανε τα τεσσερα, σκεφτηκαμε να εχουμε την "πολυτελεια" του γυρισματος, και οχι της ενοικιασης σε συγκεκριμενα μερη και μερες, γιατι πολυ απλα, μπορει να μην μας αρεσει καπου, και να 8ελουμε να κατσουμε λιγοτερο, η περισσοτερο κλπ κλπ.
Παντως αγαπητοι φιλοι, ενα τετοιο ταξιδι, εχει καποιο σοβαρο κοστος εδω που τα λεμε.
Στην πιο απλη περιπτωση, θελουμε οι τρεις μας, καπου στα 3000?, μονο για ναυλα, ενοικιαση αυτοκινουμενου, και καυσιμα. Και αυτα ειναι χωρις διοδια, χωρις φαγητο, και χωρις εξοδα γενικης φυσης, οπως εισιτηρια σε διαφορους χωρους, καμπινγκ κλπ.
Δηλαδη, με τους πιο συντηρητικους υπολογισμους, κατω απο 4000?, δεν μας βλεπω ουτε με τα κυαλια. Και ολα αυτα για 7 διανυκτερευσεις.
Πεφτει πολλη σκεψη....
Για πειτε καμμια ιδεα, μπας και αποφυγουμε το τελμα....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.712
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom