Αυστρία Γερμανία Βαυαρικές & Αυστριακές Άλπεις, Μόναχο

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια

ΜΕΡΑ 1η (Δευτέρα)

Καλημέρα σας,
Είναι τέλη Ιουλίου του 2009, είμαι 3,5 χρονών και σας περιγράφω το ταξίδι που κάνουμε μαζί με το μπαμπά μου και τη μαμά μου στη Γερμανία και την Αυστρία. Ο μπαμπάς και η μαμά έχουν να πάνε ταξίδι μαζί 4 χρόνια. Ο μπαμπάς όσο ήμουν πολύ μικρή έχει πάει Αμερική και Βαρκελώνη με το σχολείο, αλλά λέει πως «δε μετράει» ήταν για δουλειά. «Τρίχες δουλειά», λέω εγώ, μια χαρά πέρασε, κι εμένα μου έλειψε τόσο πολύ τότε… περασμένα ξεχασμένα. Έχω ξαναταξιδέψει στο Λονδίνο, με αεροπλάνο, πριν 4 χρόνια. Ήταν ταξίδι αστραπή, τότε που η δίδυμη αδελφή μου ήταν πολύ άρρωστη. Τελικά αυτή δεν τα κατάφερε, αλλά σώθηκα εγώ. Στάθηκα πολύ τυχερή τότε, αλλά από την άλλη ήμουν μέσα στη κοιλιά της μαμάς (….την ατυχία μου) και δεν είδα τίποτε σε εκείνο το ταξίδι. Μόνο η γεύση του ινδικού φαγητού θα μου μείνει αξέχαστη. Αθεόφοβη η μαμά, παρόλη τη στεναχώρια της, και με την κοιλιά μέχρι εκεί, έτρωγε chicken tikka…
Σήμερα το πρωί στις 10:30 θα φύγουμε με την TUI flights για το Μόναχο. Ήταν ότι πιο φτηνό μπορούσαμε να βρούμε (228? 3 ολόκληρα εισιτήρια one way). Όλοι ήταν πολλοί ευγενικοί μαζί μου, στον έλεγχο ασφαλείας περάσαμε από ξεχωριστή θύρα.
- «Μπαμπά, δε μου αρέσει το αεροπλάνο. Όλοι είναι όρθιοι, κάνει ζέστη, κάνει φασαρία και δε βλέπω έξω.»
- «Hello, μόλις γνώρισες τι θα πει λεωφορείο…. που θα μας πάει στο αεροπλάνο !»
Στο αεροπλάνο μου έδωσαν χυμούς, σάντουιτς, ένα παιχνιδάκι, μπογιές και τετράδιο ζωγραφικής. Δεν τα έδωσα σημασία, καθόμουν στο παράθυρο. Είναι απίθανο να βλέπεις τη θάλασσα από ψηλά, κι ακόμα πιο απίθανο να ταξιδεύεις μέσα στο βαμβάκι… Να πάρει, ένα μωρό μπροστά μου κλαίει. Καλά τι το κουβαλάνε το νιάνιαρο σε ταξίδι; Εγώ εδώ και 2 μήνες δε φοράω πάνα, ούτε λερώνομαι μέρα-νύχτα (αλλιώς σιγά μη πηγαίναμε ταξίδι, μόνο στη Χαλκιδική για 3η συνεχόμενη χρονιά)
Απορία Νο1 : Μπαμπά, πως πετάνε τα αεροπλάνα αφού δεν κουνάνε τα φτερά τους ;
Φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Μεγάλο… Και με ωραία καρότσια. Έτσι θα βολτάρω μέχρι να συναντήσουμε τον κύριο Hertz. Η μαμά με το καρότσι μου… άδειο. Κι ο μπαμπάς με το μεγάλο καρότσι, με 3 βαλίτσες κι εμένα καβάλα. Ο κύριος Hertz θα μας δανείσει το αυτοκίνητο του για μερικές μέρες. Για την ακρίβεια για 5 μέρες θα μας δώσει ένα Opel Corsa 1.2 μαζί με ένα καρεκλάκι για μένα . Εμείς –που δεν είμαστε αχάριστοι- θα του δώσουμε 250? . Αργός όμως, πολύ αργός, και μας έφαγε 1 ώρα μέχρι να μας το δώσει… Επίσης παρακάλεσε τον μπαμπά μου να του δώσει ένα VW Passat γιατί το μικρό το είχε δανείσει σε άλλον. Α αυτό το «δανείσει» το λένε ενοικιάσει γιατί του δώσαμε λεφτά… Ο μπαμπάς μάλλον στραβομουτσούνιασε λίγο γιατί δεν του αρέσουν τα μεγάλα και φαρδιά αυτοκίνητα, αλλά αφού δεν έχει άλλο τι να κάνει ?
Πήραμε το ασανσέρ και πήγαμε στον 6ο όροφο να πάρουμε το αυτοκίνητο μας –που δεν είναι δικό μας αλλά το νοικιάσαμε- και παραξενεύτηκα πολύ. Ολόκληρο αυτοκίνητο… σε ρετιρέ διαμέρισμα το παρκάρανε; Άκου στον 6ο όροφο. Πήγαμε στον 6ο όροφο στη θέση που ήταν το αυτοκίνητο μας –που δεν είναι δικό μας αλλά το νοικιάσαμε- , και του μπαμπά του πετάχτηκαν τα μάτια έξω και του έπεσε το σαγόνι, όπως τότε που πρωτοαντίκρισε τη μαμά μου. «Παναγία μου, τη νεκροφόρα είναι αυτή ;» αναφώνησε. Τώρα, που είδε το αυτοκίνητο, όχι όταν είχε δει τη μαμά. Τότε αντί νεκροφόρα, είχε πει γυναικάρα. Ήταν μαύρο, αστραφτερό, κατακαινούριο Passat 2.0 Τurbo diesel και station wagon. Ανοίξαμε το πορτ μπαγκάζ. Ξάπλωσα μέσα πολύ άνετα…. Η μαμά ούρλιαζε «βγάλε το παιδί από κει μέσα. Το είπες και νεκροφόρα». Βάλαμε τις βαλίτσες, το καρότσι μέσα, χωρούσα κι εγώ, αλλά με έβαλαν να καθίσω στο πίσω κάθισμα στο καρεκλάκι. Προηγουμένως βγάλαμε τα νάιλον από το πίσω κάθισμα, κι ο μπαμπάς είπε «Ε ρε πλάκες στη Hertz, άμα αρχίσει να ξερνοβολάει αυτή…». Του θύμωσα. Άκου να «ξερνοβολάει …αυτή». Εγώ δεν έχω κάνει εμετό στο αυτοκίνητο ποτέ…



Επιτέλους μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Εγώ θέλω να ακούσω τραγουδάκια, η μαμά θέλει να ανάψει τη θερμοφόρα στο κάθισμα (τέλη Ιουλίου !!!!), κι ο μπαμπάς θέλει ….να βάλει μπρος. Και δεν μπορεί χι χι χι χι. Το αυτοκίνητο παίρνει μπρος με κουμπί, όχι με κλειδί ! Πατάει το κουμπί αλλά ΤΖΙΦΟΣ. Τελικά αντιλαμβάνεται ότι κουμπί και συμπλέκτης πρέπει να πατιούνται μαζί ! Ωραία, τώρα θα λύσει το χειρόφρενο, αλλά κι αυτό είναι κουμπί ! Το πατάει αλλά το χειρόφρενο εκεί…. μουλάρωσε. Πω πω πλάκα. Κι όσο γελάμε εγώ κι η μαμά, τόσο εκνευρίζεται εκείνος. Τελικά για να βγει το χειρόφρενο πρέπει να πατάς και το φρένο. Ωωωωω επιτέλους η νεκροφόρα ξεκίνησε, αλλά σε κάθε 20 μέτρα, σβήνει η μηχανή. Τελικά ο μπαμπάς τα κατάφερε…. 2.0 turbo diesel είναι αυτό, δεν είναι παίξε γέλασε. Έχουν φάση τελικά τα αεροδρόμια. Για 1,5 ώρα πτήση, πας 2 ώρες νωρίτερα, κάνεις και 2,5 ώρες να φύγεις από αυτά. Και μόλις ξεκινήσαμε με έπιασε κατούρημα. Κι είμαι και φρέσκια σ’ αυτό το άθλημα δεν είναι να το ρισκάρεις (και βγάλαμε και τα νάιλον) …. Κρατήθηκα όμως όσο χρειάστηκε….45 ολόκληρα λεπτά !
O προορισμός μας είναι ο Εθνικός Δρυμός του Berchtesgaden και συγκεκριμένα η Königssee. Είναι ένας γερμανικός θύλακας μέσα στο έδαφος της Αυστρίας, ακριβώς κάτω από το Salzburg. Η απόσταση από το αεροδρόμιο του Μονάχου Frank Josef Strauss είναι 2 ώρες και κάτι. Κάναμε όμως και μία στάση στη Chiemsee, πάνω στη Bundesautohbahn 8, να φάμε και να κάνω τα τσίσα μου.. Ωραίο μέρος για στάση. Ακριβώς πάνω στη λίμνη…
Επιτέλους φτάσαμε στη Königssee. Πολύ όμορφο μέρος.




Παίρνουμε μια βάρκα (δρομολόγια και τιμές εδώ:Bayerische Seenschifffahrt)
για να πάμε κάνουμε μια διαδρομή μέχρι τη μέση της λίμνης στο
St Bartholomew's Church.

afarm3.static.flickr.com_2741_4356754359_550d7ed39a_o.jpg



Η διαδρομή είναι πανέμορφη και στη μέση της διαδρομής, καταμεσής της λίμνης, ο καπετάνιος παίζει με την τρομπέτα του. Την ίδια στιγμή ξανακούγεται η μουσική που έπαιξε !! Αυτό λέγεται «ηχώ» και οφείλεται στα πολύ ψηλά βουνά που υπάρχουν τριγύρω.




Πήγε 6 το απόγευμα, και ήρθε η ώρα να πηγαίνουμε στο δωμάτιο μας. Δηλαδή σε ένα Bauernhof, μικρό ξενοδοχείο με δικό του εστιατόριο (σπιτική κουζίνα) με δικά του ζώα (και ζωάκια), παιδική χαρά κλπ. Στα αγγλικά το λένε Farmhouse. Συνήθως έχει οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους που πάνε διακοπές. Εμείς μείναμε στο Anötzlehen (Pension Anoetzlehen). To δωμάτιο δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο, αλλά ήταν δίχωρο, όχι βέβαια πως κοιμήθηκα μόνη στο δωμάτιο μου….
Το βράδυ πήγαμε να δούμε το χωριό Berchtesgaden. Πολύ όμορφο χωριό. Ο μπαμπάς δυσκολεύτηκε να παρκάρει τη «μαούνα». Ρωτούσα συνέχεια τι είναι νεκροφόρα, και τώρα αντί νεκροφόρα το λέει «μαούνα». Ίσως εμπνεύστηκε από τη βόλτα στη λίμνη. Στο χωριό κάθε Δευτέρα έχει μια μπάντα που παίζει μουσική.



Αν και είχαμε πληροφορίες για συμπαθητικά εστιατόρια (Bier Adam Restaurant), εγώ δεν ήθελα να χάσω το πανηγύρι κι έτσι πήραμε φαγητό από τις καντίνες της πλατείας. Είχε απίθανο φαγητό, λουκάνικα, ξινό λάχανο κλπ και παγωμένες βαρελίσιες μπύρες. Κάναμε πολύ κέφι γιατί ο μπαμπάς με πήρε στους ώμους του και χορεύαμε τιρολέζικα με τον υπόλοιπο κόσμο.


Ωχ νύχτωσε για τα καλά. Εγώ είμαι μαθημένη να κοιμάμαι από τις 9 και έχει πάει 10:30, σιγά σιγά πάω για ύπνο.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
:xmas_biggrin:Επιτελους! Η μικρη ξαναχτυπησε!
Πολυ γουσταρω!:clap::clap::clap:
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Αργεντινή
Ε, δεν μπορώ θα σκάσω, θα το ρωτήσω.
Phanton ποια φωτογραφική μηχανή έχεις? Τα χρώματα στις φωτό είναι υπέροχα!! Βγαίνουν ακριβώς όπως τα βλέπουμε ή έχεις κάνει κάποια επεξεργασία στις φωτό μετά?
Ουφ! Θα έσκαγα!! :xmas_mrgreen:

Περιττό να πω βέβαια ότι περιμένω πώς και πώς τη συνέχεια, ε? Βαυαρία και Αυστρία...δεν έχω καλύτερο!! :xmas_wink:
 

kapetanore

Member
Μηνύματα
63
Likes
147
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κασμίρ - Νεπάλ - Θιβέτ
Μπράβο η μικρή, ωραίο ταξίδι οργάνωσε και έπεισε την οικογένεια να πάνε!!! Ανυπομονώ να μάθω για τις φυσιολατρικές της περιπέτειες σε Βαυαρία, Αυστρία και στις αγαπημένες Άλπεις...
 

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια
Ε, δεν μπορώ θα σκάσω, θα το ρωτήσω.
Phanton ποια φωτογραφική μηχανή έχεις? Τα χρώματα στις φωτό είναι υπέροχα!! Βγαίνουν ακριβώς όπως τα βλέπουμε ή έχεις κάνει κάποια επεξεργασία στις φωτό μετά?
Ουφ! Θα έσκαγα!! :xmas_mrgreen:
Η μηχανή είναι αυτή
http://www.travelstories.gr/227449-post162.html
Ένα 10% των φωτογραφιών δεν είναι δικές μου, όπως άλλωστε φαίνεται αν ακολουθήσετε το link τους. Ο λόγος είναι ότι φαίνονται πρόσωπα και δεν επιθυμούμε να ανεβαίνουν στο internet. Ακόμα και τότε όμως είναι αυτό που ΑΚΡΙΒΩΣ εμείς συναντήσαμε. Οι δικές μου φαίνονται και στο Album που έχω στο travelstories.
Nαι, έχουν υποστεί μια μικρή επεξεργασία. Κάποιες είναι HDR δηλαδή 3 φωτογραφίες, που με ειδική επεξεργασία γίνονται μία. Μεγάλη συζήτηση...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Nαι, έχουν υποστεί μια μικρή επεξεργασία. Κάποιες είναι HDR δηλαδή 3 φωτογραφίες, που με ειδική επεξεργασία γίνονται μία. Μεγάλη συζήτηση...
Προσωπικά νομίζω ότι το έχεις παρακάνει, παραείναι "φτιαγμένες" για τα γούστα μου (ειδικά όσον αφορά το color vibrance, στις φωτογραφίες στην άλλη ιστορία). Αλλά και πάλι, περί ορέξεως....
 

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια
Προσωπικά νομίζω ότι το έχεις παρακάνει, παραείναι "φτιαγμένες" για τα γούστα μου (ειδικά όσον αφορά το color vibrance, στις φωτογραφίες στην άλλη ιστορία). Αλλά και πάλι, περί ορέξεως....
Γενικά, θα συμφωνήσω μαζί σου. Από την άλλη (όπως θα είδες τα comments) το vibrance αρέσει. Ένα άλλο θέμα η χρήση της φωτογραφίας. Κι εννοώ οτι κάθε μέσο (tv, projector, χαρτί, LCD) δίνει τα δικά του χρώματα και το δικό του contrast. Το μικρή επεξεργασία άλλωστε είναι κάτι σχετικό όταν έχεις αλλάξει τα φώτα στην ανάλυση για να τις ανεβάσεις...
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Εγω ειμαι ικανοποιημενος,με τις φωτογραφιες μου και τα χρωματα ειναι μια χαρα.Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δε μου αρεσουν οι πειραγμενες.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα, Ιαπωνία
Ήταν να μη πάρει φόρα η μικρή...τώρα που καλοέμαθε, θα μας διηγηθεί τα ταξίδια σας και θα μας τα λέει όλα...
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Καταπληκτική η μικρή. Περιμένουμε τη συνέχεια.

Λίγες μέρες μετά από εσάς (μέσα Αυγούστου του 2009) βρεθήκαμε και εμείς στη γύρω περιοχή σε road trip και μου αρέσει πολύ που θα δω τη δική σας οπτική για τα ίδια ή παρόμοια μέρη.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Απολαυστικη η μικρη!
Οπως βλεπεις εχετε αποκτησει φανατικο κοινο.Σας ακολουθουμε παντου .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom