Γερμανία ΜΟΝΑΧΟ Μια "χαρούμενη" πόλη γεμάτη ζωή!

GIANNISK

Member
Μηνύματα
13
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΪΡΟ
ΜΟΝΑΧΟ
Μια "χαρούμενη" πόλη γεμάτη ζωή!




Το Μόναχο για εμένα αποτελεί έναν από τους ωραιότερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το έχω επισκεφτεί τόσο οδικά από Ελβετία όσο και αεροπορικά από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Το έχω γευτεί τόσο καλοκαίρι όσο και μέσα στην καρδιά του χειμώνα, κάτασπρο πανέμορφο να σφύζει από ζωή.

Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Βαυαρίας, καταλαβαίνεις την έννοια του πολιτισμού, παίρνεις ζωή από τους εκατοντάδες ανθρώπους που βολτάρουν στη Marien Platz, χαλαρώνεις περπατώντας στις όχθες του Ιζάρ, ανασαίνεις βολτάροντας στον Αγγλικό κήπο, κάνεις shopping therapy στα αναρίθμητα και πολύ μεγάλα πολυκαταστήματα, διασκεδάζεις πίνοντας την weisse μπύρα σου σε κάποια από τις πολλές αξιόλογες μπυραρίες ...;.

Το συγκοινωνιακό δίκτυο (MVV) απαρτίζεται από Μετρό (U), Τραίνα (S), Τραμ και Λεωφορεία. Χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, ταχύτητα, ακρίβεια και απλώνεται σαν δίκτυ σε όλη τη πόλη και τα προάστια της.
Προτιμήστε τα ημερήσια και ενιαία εισιτήρια τα οποία προσφέρονται σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Η πώληση τους γίνεται συνήθως από αυτόματα μηχανήματα αλλά και από εκδοτήρια που υπάρχουν στους κεντρικούς σταθμούς U και S. Από τα εκδοτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε και το ενημερωτικό πολύγλωσσο (και στα ελληνικά) έντυπο της MVV.

Για την άνετη διαμονή έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετά ξενοδοχεία 4 Αστέρων με υψηλά στάνταρ ποιότητας, σε λογικές τιμές. Αν έχετε τη δυνατότητα επιλέξτε να μείνετε στη περιοχή του Πανεπιστημίου ή κοντά στη Marien Platz.

Πρώτα απ' όλα κάντε μία βόλτα στη Marien Platz τη καρδιά της πόλης. Εκεί στη πλατεία βρίσκεται το νέο Δημαρχείο (Neus Rathaus) , ένα χρυσό άγαλμα της Παρθένου Μαρίας (από το 1638) και το συντριβάνι των ψαριών (Fischbrunnen). Κάθε μέρα στις 11:00 π.μ.,12:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. ( από Μάιο έως Οκτώβριο) οι φιγούρες που υπάρχουν στο πύργο ρολόι (Glockenspiel) του Νέου δημαρχείο ζωντανεύουν με το χορό των βαρελάδων.

Απολαύστε τον καφέ ή το ζεστό ρόφημα σας στη φιλική Richards απέναντι από το Glockenspiel ή στη βασιλική Dallmayer (προσοχή στις ώρες λειτουργίας.)

Δείτε τη Frauen kirche, τη πιο μεγάλη γοτθική εκκλησία στη Νότια Γερμανία με τους περίφημους δίδυμους τρούλους.
Χαζέψτε στους πάγκους της υπαίθριας αγορά τροφίμων (Victualien Markt) που υπάρχει από το 1807.

Περπατήστε στη κλειστή για τα αυτοκίνητα και πιο δημοφιλή ζώνη αγορών του Μονάχου, με τα δεκάδες πελώρια πολυκαταστήματα, που ξεκινάει από το δυτικό άκρο της πλατείας και εκτείνεται μέχρι την Karlsplatz. To πολύ όμορφο σιντριβάνι που υπάρχει στην Karlsplatz, κάθε χειμώνα μεταμορφώνεται σε υπαίθριο παγοδρόμιο.

Επισκεφτείτε απαραίτητα το Deutsches Museum που ιδρύθηκε το 1908 από τον Oscar Miller και βρίσκεται σε ένα νησί στον ποταμό Isar σε κτίριο που χρονολογείται από το 1925. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο τεχνολογίας και μηχανικής στον κόσμο και θα χρειαστείτε πολλές ώρες για να επισκεφτείτε τα σημαντικότερα παραρτήματα του. Η περιήγηση σε αυτό πραγματικά θα σας συναρπάσει.

Χαρείτε μια απολαυστική βόλτα κατά μήκος του ποταμού Isar από τη Ludvigs Brucke μέχρι και τη Maximilians Brucke. Δείτε το Maximilianeum που από το 1949 αποτελεί την έδρα του βαυαρικού κοινοβουλίου.

Ανηφορίστε τη Maximilianstrasse έναν από του πιο αριστοκρατικούς και ακριβότερους προορισμούς αγορών. Κάντε μία στάση στη Hofbrauhaus, τη πιο διάσημη αλλά πολύ τουριστική μπιραρία του Μονάχου όπου καθημερινά σερβίρονται πάνω από 10.000 λίτρα μπύρας.

Για πιο αυθεντικό Βαυαρέζικο κλίμα και προκειμένου να απολαύσετε τη «σαμπάνια των μπιρών» που παρασκευάζεται από το 1328, επισκεφτείτε την πολύ όμορφη Augustinerbrau (Neuhauser str. 27).

Αν πάλι θέλετε να γευτείτε πλούσια βαυαρική κουζίνα συνοδευμένη από την καταπληκτική ομώνυμη Weisse bier περάστε οπωσδήποτε από το Altes Hackerhaus ένα πανέμορφο εστιατόριο που χρονολογείται από το 1832.

Επίσης μην παραλείψετε να δείτε:
" Το Ολυμπιακό Πάρκο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες το 1972. Αφιερώστε αρκετό από τον χρόνο σας για να το περπατήσετε και να το γνωρίσετε. Αξίζει πραγματικά! Αν θέλετε ανεβείτε στον και στο Πύργο και απολαύστε την πόλη από ψηλά. Κάπου εκεί κοντά θα διακρίνεται και το μουσείο της B.M.W.
" Τον Αγγλικό κήπο με την ξύλινη κινέζικη παγόδα.
" Τη περιοχή Swambing - Πανεπιστημίου και το άγαλμα Βαυαρίας (Theresienwiese).
" Το Schloss Nyfemburg (Παλάτι Νυμφών). Η επίσκεψη του αξίζει το κόπο. Βγάλτε το εισιτήριο που σας επιτρέπει την είσοδο σε όλους τους χώρους του
" Τον Βοτανικό Κήπο. Βρίσκεται δίπλα στο παλάτι των Νυμφών. Μην παραλείψετε να τον επισκεφτείτε και να θαυμάσετε τα εκπληκτικά θερμοκήπιά του (είναι ανοιχτά από το πρωί εως αργά το μεσημέρι).
" Τον Ζωολογικό κήπο. Όμορφος και πολύ καλά οργανωμένος, Αν έχετε χρόνο επισκεφτείτε τον και χαζέψτε με τη Sonia την ανεπανάληπτη γοριλίνα.
" Το Dachau Βρίσκεσαι στα περίχωρα του Μονάχου. Το στρατόπεδο - κόλαση βρίσκεται εκεί, ανοικτό για το κοινό, για να τονίζει σε όλους τη φρίκη του πολέμου. Η επίσκεψη σε αυτό επιβάλλεται παρόλο που θα σας στεναχωρήσει. Εύκολη πρόσβαση από Marien Platz μέσω γραμμής S2.

Κάπου εδώ τελειώνει αυτή η μικρή ξενάγησή μου ...; αλλά όχι το Μόναχο...

Ο επισκέπτης έχει να ανακαλύψει πάρα πολλά! ακόμη.
Ένα είναι σίγουρο ...;. ότι όσες μέρες και να μείνετε στο Μόναχο, ποτέ δεν είναι αρκετές.


Γιάννης Καλλιντεράκης

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Μη εισαγόμενο
 

Attachments

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Το Μοναχο αποτελει πολυ καλο ορμητηριο για καταπληκτικες εκδρομες στα τριγυρω βουνα και χωριουδακια.
Περαν τουτου (προσωπικη μου αποψη παντα) δεν με ξετρελανε ιδιαιτερα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.995
Likes
12.063
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Μηπως στον κενο χωρο να εβαζες καμμια φωτο; μιας και βγαζεις ωραιες
 

mapi

Member
Μηνύματα
52
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
αφρική
Τέλεια τέλεια τέλεια....αναπολώ τις λίγες - όπως αποδείχθηκε- ημέρες μου στο Μόναχο!! Δεν το έχω ζήσει πουθενά αυτό, όλα σε τάξη, όλα οργανωμένα, το s και το u τι να πω και να το προσπαθείς δεν γίνεται να χαθείς και να μη φτάσεις στον προορισμό σου.
Με την πρώτη ευκαιρία σίγουρα θα ξαναταξιδέψω, αν δεν έχω πάει μόνιμα....
 

GIANNISK

Member
Μηνύματα
13
Likes
36
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΪΡΟ
Μόναχο - Videos - Φεβρουάριος 2007

Μηπως στον κενο χωρο να εβαζες καμμια φωτο; μιας και βγαζεις ωραιες
...Τις φορές που πήγα είχα μαζί μου μόνο την κλασσική αναλογική μηχανή μου (Olympus Centurium) :)

...παρακάτω όμως έχω κάποια βιντεάκια (από απλή καμερα με κασέτα) τον Φεβρουάριο 2007 - λίγες μόνο ημέρες μετά τον τυφώνα "Κύριλλο" και όταν τα Ελληνικά Τηλεοπτικά Κανάλια δείχναν ότι όλη η Ευρώπη ήταν "σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης". Το Μόναχο έσφυζε από ζωή !

Όταν πηγαιναμε προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο του, με τέτοιες συνθήκες που άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης (την ίδια στιγμή) ήταν αποκλεισμένα.
Η βραδινή πτήση γυρισμού μου ήταν η τελευταια που έγινε από Franz Josef Strauss... μετά αποκλείστηκε κι αυτό για 1-2 ημέρες εάν θυμάμαι καλά.


σημ. το forum "δεν μου έδινε" επιλογή επεξεργασίας για να τα ενσωματώσω στο 1ο μηνυμα μου.
 
Last edited by a moderator:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Πολύ ευχάριστη η ιστορία σου με χρήσιμες πληροφορίες! Thank you!
 

cdipis

Member
Μηνύματα
16
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Ξεραιλα...
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ
Επαυξάνω, καταπληκτικο το Μοναχο ειχα παει μεσα Δεκεμβρη 2007 με το Christinkind Markt στην Marien Platz ηταν χαρμα ειδεσθε...! Στα must θεωρω η επισκεψη στον ζωολογικο κηπο.
 

maraki86

Member
Μηνύματα
168
Likes
102
Σε ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Επίσης επιτρεψέ μου να προσθέσω στις πληροφορίες το γεγονός ότι στα mc donalds στην μαριεν πλατζ εχει πολύ ωραίο παγωτό μηχανής....Όποιος βρεθεί προς τα κει, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει!!!
 

giorgio7

Member
Μηνύματα
51
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ
Επίσης επιτρεψέ μου να προσθέσω στις πληροφορίες το γεγονός ότι στα mc donalds στην μαριεν πλατζ εχει πολύ ωραίο παγωτό μηχανής....Όποιος βρεθεί προς τα κει, αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσει!!!

:clap::haha::clap::clap::clap::clap::clap::haha::haha::haha::haha::haha::haha:

nice tip!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν ειρωνεύομαι. μην το πάρεις στραβά μαράκι
 

vickygian

Member
Μηνύματα
87
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου!!!
πολύ ωραία η ιστορία σου. Μας παρουσιάζεις έναν περιεκτικό χρηστικό οδηγό και είναι ότι πρέπει για ένα ταξιδάκι που θέλω να οργανώσω στο Μόναχο! Ευχαριστώ πολύ!:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom