Γιαπωνέζικες ειδήσεις

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Γ@#$τα με κεφαλαια γραμματα. Η ουσια ειναι οτι με το breakdance να συνεχιζεται ακομη απο τον Εγκελαδο και τη ζωη να εχει αλλαξει δραματικα εκει, δεν βλεπω πως θα μπορεσουμε να επισκεφτουμε τη χωρα. Οσοι τυχεροι προλαβαν.

Δυστυχως οσο και να πεις "δεν βαριεσαι" οταν ξερεις οτι ουτε το νερο δεν ειναι ασφαλες το σκεφτεσαι. Και καλα να μη φας κρεας, δε γινεται να μη πιεις νερο η να μη πλυθεις.

Σε επίπεδρο ρεκόρ η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα | Madata.GR

Ασε που δεν γινεται να κυκλοφορεις με ενα μετρητη geiger στο χερι. Α ρε Φουκουσιμα πως μας αλλαζεις τα (μελλοντικα) σχεδια...
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
O κίτρινος Νώε των...τσουνάμι

Ιάπωνας εφευρέτης κατασκεύασε μια κάψουλα επιβίωσης για εκείνους που η ζωή τους απειλείται από πλημμύρα ή από σεισμό. Ο «Νώε» όπως ονόμασε ο Σότζι Τανάκα το δημιούργημά του είναι μια μεταλλική σφαίρα η οποία μπορεί να επιπλέει και να παραμένει στην επιφάνεια του νερού υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και σε τσουνάμι, διασώζοντας όποιον βρίσκεται μέσα σε αυτή.

η συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο κίτρινος Νώε των... τσουνάμι - science - Τεχνολογία

και το βίντεο στο Reuters : http://www.reuters.com/video/2011/10/07/japanese-inventor-buoyed-by-demand-for-t?videoId=222356006
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.698
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Επιτελους!!!!!!!μου ελειψε η γυριστη σφαιρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
φοβερή η εφεύρεση των ιαπώνων!! (on topic)
pando επιτέλους σου πέρασε εκείνο το κρύωμα!!!:D
well come back my good friend!!:p:p
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στολή για τη...ραδιενέργεια

Ανάρπαστα γίνονται στην Ιαπωνία τα αδιάβροχα για σκύλους, καθώς οι Γιαπωνέζοι προσπαθούν να προφυλάξουν τα κατοικίδιά τους μετά την πυρηνική καταστροφή που έπληξε τον Μάρτιο τη χώρα.

Τα αδιάβροχα για σκύλους προστατεύουν από το νερό και τη ραδιενέργεια και οι ανήσυχοι Γιαπωνέζοι τα αγοράζουν όσο γρήγορα κατασκευάζονται. Οι ζωόφιλοι, που ξόδεψαν πέρυσι 1,38 τρισ. γιεν (13 δισ. ευρώ) για τα κατοικίδιά τους, έχουν πειστεί πως η αγορά δεν είναι πλέον θέμα μόδας αλλά επιβίωσης των τετράποδων φίλων τους. Οι κατασκευαστές ειδών για κατοικίδια αναφέρουν πως επίσης μεγάλη ζήτηση έχει το μεταλλικό νερό για σκύλους. Σύμφωνα με την εταιρεία Usabro, οι πωλήσεις αδιάβροχων έχουν αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με έναν χρόνο πριν και το κόστος ανέρχεται σε 6.000 έως 10.000 γιεν (55-100 ευρώ) ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου.

η συνέχεια του άρθρου Στολή για τη... ραδιενέργεια - Κόσμος
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
φοβερές ειδήσεις!!
τωρα καταλαβαίνω οτι οι ιάπωνες αγαπούν και νοιάζονται για τα ζώα τους!!
μονο απ αυτούς περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο..
εδω ουτε μια πατέντα για αδιάβροχο απλό δεν βρίσκουν για τους σκύλους!!
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το Toilet Bike Neo λειτουργεί με βιοαέριο από λύματα

Αν η σημερινή δύσκολη κατάσταση σηκώνει ένα κλείσιμο ματιού, ας παίξει το βιντεάκι...

"Ιαπωνική εταιρία κατασκεύασε μια μοτοσικλέτα που κινείται με βιοκαύσιμα και πιο συγκεκριμένα με βιοαέριο που παράγεται από τα κόπρανα ζώων και τα οικιακά λύματα. Το Toilet Bike Neo είναι μια τρίτροχη μοτοσικλέτα που μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 85 χλμ/ώρα. Τη μοτοσικλέτα κατασκεύασε η Toto που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής τουαλετών στην Ιαπωνία και ανάμεσα στα άλλα έχει φτιάξει και τουαλέτες που...μιλάνε στους χρήστες τους. Τη λειτουργία αυτή η εταιρεία έχει μάλιστα ενσωματώσει και στη μοτοσικλέτα.

Η Toilet Bike Neo εκφωνεί ειδήσεις και άλλες πληροφορίες στον αναβάτη, έχει φωτάκια LED που γράφουν μηνύματα, επιτρέπει την ανοικτή ακρόαση συνομιλιών ώστε ο αναβάτης να μην κρατάει το τηλέφωνο του στο χέρι κ.α."

η συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΒΗΜΑ - Μοτοσικλέτα κινείται με «βενζίνη» τουαλέτας! - science - Τεχνολογία
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.603
Likes
9.837
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Διαρροη ραδιενεργειας στη Φουκουσιμα ξανα .

Νέα διαρροή ραδιενεργού υγρού, μικρό μέρος του οποίου απορρίφθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, εντοπίστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό, η Tepco.
Τεχνικοί έσπευσαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού για να βρουν την αιτία της διαρροής, η οποία προκλήθηκε κοντά σε σύστημα καθαρισμού μολυσμένων υδάτων, διευκρίνισε η Tepco.
Ποσότητα 45 τόννων μολυσμένου ύδατος βρέθηκε γύρω από έναν συμπυκνωτή και στήθηκε φράγμα με σακιά με άμμο για να εμποδιστεί η διαφυγή του νερού.
Το μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιημένου μολυσμένου υγρού παρέμεινε στο εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το σύστημα καθαρισμού, αλλά περίπου 300 λίτρα πιστεύεται ότι πέρασαν σε υδρορροή που καταλήγει στον ωκεανό, διευκρίνισε αξιωματούχος της Tepco.
Το νερό αυτό περιέχει ραδιενεργές ουσίες, όπως καίσιο 137 και ιώδιο 131, αλλά σε επίπεδα "παρόμοια ή ελαφρώς ανώτερα" με αυτά που εντοπίστηκαν στο νερό της θάλασσας κοντά στον πυρηνικό σταθμό, προσέθεσε.
Άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως ραδιενεργό στρόντιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των οστών, είναι επίσης παρούσες στο μολυσμένο νερό, αλλά θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες προτού μπορέσει να επιβεβαιωθεί αυτό, σύμφωνα με την Tepco.
"Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας για το πρόβλημα που προέκυψε" στο σύστημα καθαρισμού των υδάτων, κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Τις εβδομάδες μετά το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα στις 11 Μαρτίου, το οποίο προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η Tepco απέρριψε 10.000 τόννους ελαφρά ραδιενεργού ύδατος στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Αναλύσεις που έγιναν στη συνέχεια έδειξαν ότι η ραδιενέργεια διασκορπίστηκε στη θάλασσα και δεν απειλεί άμεσα τη ζωή των ψαριών ή των ανθρώπων.
Η Tepco διευκρίνισε ότι η διαρροή που εντοπίστηκε τώρα δεν θα εμποδίσει να επιτευχθεί ως το τέλος του μήνα μια "διακοπή με ψύξη" των αντιδραστήρων, δηλαδή η διατήρηση του πυρηνικού καυσίμου σε σταθερή θερμοκρασία κάτω των 100 βαθμών Κελσίου.

Πηγη: news247.gr
Διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα - NEWS247
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.873
Likes
14.318
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θαμμένη σε μια σχολική βιβλιοθήκη στη Χιροσίμα βρέθηκε η μοναδική φωτογραφία από την έκρηξη της ατομικής βόμβας. Τραβήχτηκε από το έδαφος, μισή ώρα μετά τη ρίψη, από απόσταση δέκα χιλιομέτρων και αποτυπώνει το πυρηνικό μανιτάρι που έχει χωριστεί πλέον στα δύο.
Εως τώρα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της ατομικής βόμβας, που έπεσε στη Χιροσίμα από το αεροσκάφος «Ενόλα Γκέι» στις 6 Αυγούστου 1945, προέρχονταν από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Η ύπαρξη της φωτογραφίας ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Κανένας, όμως, δεν ήξερε πού βρισκόταν ώς τη στιγμή που εντοπίστηκε στη βιβλιοθήκη του δημοτικού σχολείου Χονκάουα. «Η ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας αναφερόταν στα εγχειρίδια της Ιστορίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε ένα αντίτυπο», εξήγησε η συντηρήτρια του Μουσείου Ειρήνης της Χιροσίμα. Η ρίψη της ατομικής βόμβας, που ονομάστηκε από τους Αμερικανούς Little Boy, προκάλεσε τον θάνατο 140.000 ανθρώπων. Η δεύτερη ατομική βόμβα, που έπληξε τρεις ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, το Ναγκασάκι, προκάλεσε τον θάνατο 70.000 ανθρώπων.


Η χαμένη φωτογραφία της Χιροσίμα - Κόσμος
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.490
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom