Οργάνωση με χρήσιμα links

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ονειρεμένο Ταξίδι
νησια μαρκισας
λεω να να σας παραγγειλω να μου φερεται οταν θα πατε καμια ντουζινα παπουτσια 35 νουμερο γιατι στην ελλαδα δεν βρισκω ευκολα.εκει πρεπει να χει μεγαλη ποικιλια γιατι οι ιαπωνεζουλες ειναι μικροσωμες.μονο ενημερωστε ποτε ακριβως φευγετε για να μαζεψω λεφτα.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
λεω να να σας παραγγειλω να μου φερεται οταν θα πατε καμια ντουζινα παπουτσια 35 νουμερο γιατι στην ελλαδα δεν βρισκω ευκολα.εκει πρεπει να χει μεγαλη ποικιλια γιατι οι ιαπωνεζουλες ειναι μικροσωμες.μονο ενημερωστε ποτε ακριβως φευγετε για να μαζεψω λεφτα.
Μην ανησυχείς...όταν θα πάμε, θα τις σημειώσουμε τις παραγγελίες ;):)
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Tsuyu-iri, Η εποχή των βροχών ήρθε

"Τις μέρες του <Τσούγιου> βρέχει πολύ, δεν βγαίνει ο ήλιος...Θα σε περιμένω, ήλιε μου!"

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Αυτές οι φράσεις μιας κοπέλας που μένει στο Τόκυο, αντικατοπτρίζουν, ίσως με λίγη ποιητική υπερβολή, τη διάθεση των Ιαπώνων αυτή την περίοδο. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αρχίζει στην Ιαπωνία η εποχή των βροχών, η Τσούγιου (Τsuyu) η οποία διαρκεί συνήθως μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας εκτός από το Xoκάιντο (είναι η ιδανική εποχή για να το επισκεφτεί κανείς).

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Στην υπόλοιπη Ιαπωνία, ο καιρός είναι πολύ ασταθής, κάθε στιγμή μπορεί να αρχίσει να βρέχει ασταμάτητα. Η εποχή των βροχών είναι μια "μουντή" εποχή, που επηρεάζει την ψυχοσύνθεση των Ιαπώνων. Οι καθημερινές βροχές και η απουσία του ήλιου τους κλείνει στα σπίτια τους, γίνονται σκυθρωποί και η παραμικρή αχτίδα του ήλιου μπορεί να τους αλλάξει τη διάθεση.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Η υγρασία είναι αφόρητη, τα σπίτια είναι υγρά, τα έπιπλα σχεδόν βρεγμένα, τα παπούτσια και τα δερμάτινα ρούχα καλύπτονται πολλές φορές από ένα λεπτό στρώμα μούχλας (kabi στα ιαπωνικά), όπως και οι τοίχοι της κουζίνας και του μπάνιου.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Οι Ιάπωνες από πολύ νωρίς προσάρμοσαν τη ζωή τους στην αντιμετώπιση αυτού του καιρικού φαινομένου. Για παράδειγμα, τα παραδοσιακά ξύλινα ιαπωνικά σπίτια είναι υπερυψωμένα από την επιφάνεια του εδάφους, ώστε να κρατάνε μακριά την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία, με λίγους τοίχους ώστε να επιτυχάνουν εξαερισμό. Φυσικά τα μοντέρνα σπίτια είναι εξοπλισμένα με κλιματιστικά.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Τα καυτά στην κυριολεξία μπάνια είναι μια πολύ συχνή και αποτελεσματική πρακτική ώστε να τονωθεί ο εξασθενημένος από την υγρασία οργανισμός.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχουν οι επισκέπτες αυτή την περίοδο στην Ιαπωνία, είναι οι τροφές, γιατί λόγω της μούχλας που δημιουργείται από την υγρασία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δηλητηρίασης. Γι'αυτό να προτιμάτε τα καλομαγειρεμένα φαγητά.

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Βέβαια, η περίοδος των βροχών δεν έχει μόνο αρνητικές πλευρές. Οι πωλητές αδιάβροχων ρούχων και κλιματιστικών καθώς και συσκευών ελέγχου και αφαίρεσης της υγρασίας κάνουν χρυσές δουλειές...

Το κυριότερο όμως είναι ότι η περίοδος των βροχών δημιουργεί τις ιδανικές [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]συνθήκες για την καλλιέργεια του ρυζιού. Η γη γίνεται γόνιμη, τα αποθέματα του πόσιμου νερού αυξάνονται.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Πανέμορφα φυτά ανθίζουν όπως το ajisai και η ίριδα. Το ajisai (επιστ.ονομασία hydrangea - και τα 2 φυτά έχουν ελληνικά ονόματα), θεωρείται το σύμβολο της εποχής των βροχών.

Ajisai​

Συνήθως μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει το Tσούγιου-ακε (Τsuyu-ake), το τέλος της εποχής των βροχών

πηγή :| TSUYU H εποχή των βροχών |
 
Last edited by a moderator:

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σανγκρι-Λα
ajisai λοιπον η ορτανσια μας.. :rolleyes: Καπου το'χα διαβασει πως καταγεται απο την Ιαπωνια...
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Μεταπτυχιακό στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία είναι μια μοντέρνα χώρα πλούσια σε ιστορία και παράδοση. Συνδυάζει εξαιρετικά τη Δύση με την Ανατολή, το παλιό και το νέο. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου οι τέχνες ανθούν όπως ακριβώς η τεχνολογία και η οικονομία. Αυτό το πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον συμβάλλει στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση όσων το επιλέγουν για να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας
Τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ιαπωνίας προσφέρουν προγράμματα υψηλών προδιαγραφών. Γι αυτό τα προτιμούν περί τους 150,000 χιλιάδες ξένοι φοιτητές παγκοσμίως. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιαπωνίας διαφέρει αρκετά από το Ευρωπαϊκό, διαθέτοντας ανώτατα ιδρύματα τα οποία δεν έχουν πλήρη αντιστοιχία με τα ευρωπαϊκά. Υπάρχουν πέντε ειδών ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να γίνουν δεχτοί, αυτά είναι:

Κολέγια της Τεχνολογίας
Επαγγελματικές Σχολές
Junior Colleges
Πανεπιστήμια
Graduate Schools. Τα ιδρύματα μπορεί να είναι εθνικά, τοπικά ή ιδιωτικά.
1) Τα Κολέγια της Τεχνολογίας προσφέρουν πενταετή προγράμματα εκπαίδευσης σε τομείς όπως τη μηχανική τη ναυπηγική και τη βιομηχανία. Είναι προσανατολισμένα στην πρακτική άσκηση προσφέροντας ταυτόχρονα και θεωρητική γνώση. Τα δύο τελευταία έτη μπορούν να οδηγήσου σε πτυχίο ισάξιο των πανεπιστημίων. Στο σύνολό τους τα ιδρύματα αυτά είναι 60 περίπου.

2) Οι Επαγγελματικές Σχολές ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Προσφέρουν στους σπουδαστές τεχνογνωσία και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι τομείς που προσφέρονται είναι η ιατρική περίθαλψη, η τεχνολογία, ο πολιτισμός, η διατροφή, η μόδα, η γεωργία, η διακοσμητική, ο κινηματογράφος και πολλές άλλες. Τα ιδρύματα αυτά είναι 2,904 στον αριθμό και η διάρκεια σπουδών είναι δύο έτη.

3) Στα Junior Colleges η φοίτηση διαρκεί 2 με 3 χρόνια. Και αυτά τα κολέγια δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Αριθμούνται γύρω στα 395, ενώ το 1/3 αφορούν τις ανθρωπιστικές και τις κοινωνικές επιστήμες.

4) Τα Πανεπιστήμια στην Ιαπωνία αριθμούνται στα 778. Η διάρκεια των προπτυχιακών προγραμμάτων είναι τέσσερα χρόνια, εκτός από την ιατρική, τη φαρμακευτική και την κτηνιατρική επιστήμη, που διαρκούν 6 χρόνια. Το 35,8% των φοιτητών στα πανεπιστήμια, φοιτούν σε τμήματα των κοινωνικών επιστημών, όπως νομική και οικονομικά. Ακολουθούν οι τομείς της μηχανικής και των ανθρωπιστικών επιστημών.

5) Τα Graduate Schools προσφέρουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, με διάρκεια φοίτησης τα δύο και τρία χρόνια. Αυτά τα προγράμματα προσφέρονται σε 616 ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Για την εισαγωγή στα προγράμματα αυτά, απαραίτητη κρίνεται η αποφοίτηση από πανεπιστήμιο ή από σχολές που προσφέρουν αντίστοιχο πτυχίο.

Τα περισσότερα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αρχίζουν τα μαθήματά τους τον Απρίλιο με Μάρτιο κάθε χρόνο. Το ακαδημαϊκό έτος έχει 2 εξάμηνα, Απρίλιο με Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με Μάρτιο. Ως επί των πλείστων, οι διαλέξεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα δίνονται στα ιαπωνικά, γι’ αυτό η άριστη γνώση της γλώσσας θεωρείται απαραίτητη. Η προετοιμασία αυτή εάν γίνει στην Ιαπωνία διαρκεί ένα με δύο χρόνια. Τα μαθήματα παραδίδονται από ιδιωτικά φροντιστήρια, πανεπιστήμια, junior colleges και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Στην συνέχεια ακολουθούν εξετάσεις για την ιαπωνική γλώσσα και εξετάσεις σχετικές με το πεδίο σπουδών που έχει επιλεχθεί από τον ενδιαφερόμενο.

η συνέχεια του άρθρου in.gr - Μεταπτυχιακό στην Ιαπωνία - Αφιερώματα - Ελλάδα - Μεταπτυχιακά MBA
 

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Υποτροφίες Ιαπωνικής Κυβέρνησης


Yποτροφίες Μonbukagakusho(ΜΕΧΤ)


1. Research Students
Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας χορηγεί κάθε χρόνο υποτροφίες Μonbukagakusho(ΜΕΧΤ) σε Έλληνες ερευνητές που επιθυμούν να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία, για μια περίοδο ενάμισι ή δύο ετών από τον Απρίλιο ή τον Οκτώβριο.


Mπορείτε να δείτε με προσοχή, τις αναλυτικές πληροφορίες, καθώς επίσης και να κατεβάσετε τις φόρμες (application form, study plan, recommendation letter, medical certificate).


* Σχετικά με τα πρωτότυπα έγγραφα και τα αντίτυπα αυτών (σύμφωνα με την παράγραφο 7. Application Procedure ), θα πρέπει να κατατεθούν ως ακολούθως:
(1) 3 πρωτότυπα και 1 αντίτυπο, (2) δεν χρειάζεται, (3) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (4) 4 φωτογραφίες πρωτότυπες, (5) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (6) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (7) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (8) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (9) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (10) 1 πρωτότυπο και 3 αντίτυπα, (11) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα.


2. Undergraduate Students
Mπορείτε να δείτε με προσοχή, τις αναλυτικές πληροφορίες, καθώς επίσης και να κατεβάσετε τις φόρμες (application form, application(attachment), recommendation letter, medical certificate).

Σύμφωνα με το καινούργιο πρόγραμμα υποτροφίας Monbukagakusho (MEXT) για το 2012, η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι: 31 Μαϊου 2011.


* Σχετικά με τα πρωτότυπα έγγραφα και τα αντίτυπα αυτών (σύμφωνα με την παράγραφο 8. Application Procedure), θα πρέπει να κατατεθούν ως ακολούθως:
(1) 2 πρωτότυπα και 1 αντίτυπο, (2) 1 πρωτότυπο και 1 αντίτυπο, (3) 3 φωτογραφίες πρωτότυπες, (4) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα , (5) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα, (6) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα, (7) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα, (8) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα, (9) 1 πρωτότυπο και 2 αντίτυπα.



3. Japanese Studies Students
Mπορείτε να δείτε με προσοχή, τις αναλυτικές πληροφορίες, καθώς επίσης και να κατεβάσετε τις φόρμες (application form, application (annex), recommendation letter, medical certificate).

Σύμφωνα με το καινούργιο πρόγραμμα υποτροφίας Monbukagakusho (MEXT) για το 2011, H ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι 28 Φεβρουαρίου 2011 στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας.

*Σχετικά με τα πρωτότυπα και τα αντίγραφα που πρέπει να καταθέσετε (σύμφωνα με την παράγραφο 4.Documents to be submitted) σας παρακαλούμε να ετοιμάσετε για όλα 1 πρωτότυπο έγγραφο και 2 αντίγραφα (εκτός από το (1) - application form (prescribed forms) για το οποίο χρειάζονται 2 πρωτότυπα και 1 αντίγραφο).


Αιτήσεις-πληροφορίες:
Μορφωτικό Τμήμα (09:00-16:30)
Εθνικής Αντιστάσεως 46, 152 31 Χαλάνδρι
τηλ: 210 670 9902
 

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Sorry παιδιά οι προθεσμίες για τις παραπάνω υποτροφίες έχουν ήδη λήξει...:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom