Ελεύθερο Camping

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.791
Γιατί ελεύθερο κάμπινγκ;
Γιατί ο ορισμός της στενής επαφής με τη φύση δεν εμπεριέχει έννοιες όπως ηλεκτρικό ρεύμα και ουρές σε καφετέριες. Επίσης, γιατί αν είναι να συμβιβαστείτε με την απουσία ιδιωτικότητας του οργανωμένου κάμπινγκ, προκειμένου για τις παροχές, καλύτερα να προτιμήσετε τη λύση των δωματίων. Και τέλος, γιατί ο πλημμυρισμένος με αστέρια ουρανός, που είναι μάλλον η αγαπημένη ανάμνηση όσων δοκίμασαν έστω και μία φορά να κοιμηθούν σε κάποια παραλία, δε φαίνεται με τα αναμμένα φώτα.

Κι είναι νόμιμο;
Δυστυχώς, όχι. Βάσει του νόμου 2160/1993 απαγορεύεται η «εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Ο ίδιος νόμος προβλέπει αυτόφωρο, τρεις μήνες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ή/και χρηματική ποινή, καθώς και 150 ευρώ για το πρόστιμο που εισπράττει επιτόπου ο δήμος ή η κοινότητα.

Όπως, βέβαια, συμβαίνει με τις περισσότερες παράλογες νομικές διατάξεις –ειρήσθω εν παρόδω, ο νόμος 2160/1993 αποτελεί αναθεώρηση ενός μεταδικτατορικού νόμου του 1974, που απαγόρευε την εγκατάσταση σκηνών σε οποιοδήποτε υπαίθριο χώρο, προκειμένου να εκδιωχθούν οι τσιγγάνοι και οι χίπις της εποχής– η εφαρμογή όλων των παραπάνω εξαρτάται από μια πλειάδα παραγόντων, που περιλαμβάνουν τις τοπικές αρχές, την… τύχη, αλλά και τη δική σας συμπεριφορά. Αν κάνετε φασαρία, δε μαζεύετε τα σκουπίδια ή εμποδίζετε την πρόσβαση σε κάποιο κομμάτι της παραλίας είναι πιθανότερο οι συμπαραθεριστές σας να διαμαρτυρηθούν στην αστυνομία ή τον δήμο.

Κάποιες φορές η αστυνομία κάνει απλώς συστάσεις στους κατασκηνωτές, κάποιες εισπράττει μόνο το πρόστιμο, και κάποιες άλλες ακολουθείται κανονικά η διαδικασία του αυτόφωρου, με τη δίκη να πραγματοποιείται μετά από έναν περίπου χρόνο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι τοπικές αρχές επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια, ή, σπανιότερα, να στηρίζουν το ελεύθερο κάμπινγκ, κατασκευάζοντας ντουζιέρες και τουαλέτες σε μη οργανωμένες παραλίες –τέτοια περίπτωση είναι η Έριστος της Τήλου. Έχουν αναφερθεί, επίσης, περιπτώσεις «κατηγορούμενων» που έχουν αθωωθεί στο δικαστήριο είτε γιατί δεν υπήρχε η σχετική ταμπέλα που να απαγορεύει την κατασκήνωση στην παραλία, είτε γιατί είχαν την υποστήριξη των αντίστοιχων δήμων ή κοινοτήτων.

Και πού να πάω;
Η δημοφιλέστερη ερώτηση είναι ίσως και η δυσκολότερη να απαντηθεί. Τα πάλαι ποτέ προπύργια των ελεύθερων κατασκηνωτών όπως ο Νας στην Ικαρία και ο Ρούκουνας στην Ανάφη έγιναν κάποια στιγμή τόσο δημοφιλή ώστε να τα μάθει και η αστυνομία, ενώ, ακόμη και αν έχετε την τύχη με το μέρος σας, η κοσμοσυρροή τους δεν συνιστά ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ειδυλλιακό σκηνικό κοντά στη φύση. Παρ’ όλα αυτά, «καβάντζες» εξακολουθούν να υπάρχουν και να διαδίδονται από στόμα σε στόμα και από forum (iCamp.gr (Greek.Campers.Club) Αρχική σελίδα) σε forum (http://www.e-camping.gr/portal/el/forum).

Μερικά από τα αγαπημένα μέρη για ελεύθερο camping είναι τα εξής:
* Το Αγκίστρι, που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, για όσους βαριούνται τις πολύωρες διαδρομές, να διαθέτει εξωτικές παραλίες μεγάλης έκτασης για να χωρέσουμε όλοι και να αποπνέει freestyle ατμόσφαιρα. Προβλήματα με αστυνομία και τοπικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί εδώ και πολλά χρόνια. Κλασική «γειτονιά» σκηνιτών είναι το πευκοδάσος ανάμεσα στη Σκληρή και τη Χαλικιάδα, περί τα δέκα λεπτά περπάτημα από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα.
* Η Ανάληψη και η Παρίσαινα, οι τελευταίες παραλίες του Πηλίου που έχουν καταφέρει να μείνουν κρυμμένες από τα φώτα της δημοσιότητας. Θα τις βρείτε –με λίγη βοήθεια από τους ντόπιους– κατηφορίζοντας το καταπράσινο μονοπάτι από τη Ζαγορά. Το ταβερνάκι λίγο πριν την παραλία της Ανάληψης εγγυάται ότι δε θα σας λείψει ποτέ κρύο νερό, καφές και σπιτικό φαγητό.
* Η Χιλιαδού στην Εύβοια. Το καταπράσινο δάσος δίπλα στο ποτάμι χωρά τους πάντες, έχει υπέροχη φυσική δροσιά και απέχει ελάχιστα λεπτά με τα πόδια από την παραλία –στην οποία έχουν αναφερθεί περιστατικά συλλήψεων, οπότε τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ενδείκνυται.
* Το Κάτω Κουφονήσι, για το ταβερνάκι του σερβίρει εξαιρετικά παϊδάκια και καταπληκτικό μιλφέιγ. Το πανηγύρι στις 15 Αυγούστου αποτελεί, επίσης, ένα λόγο από μόνο του. Στα… πέριξ, η Ηρακλειά και η Δονούσα, οι Μικρές Κυκλάδες που διαθέτουν την ομορφιά των μεγάλων πολλαπλασιασμένη, χωρίς το κοσμοπολίτικο “hype” που την κρύβει.
* Η Νίσυρος, και πιο συγκεκριμένα η Παχιά Άμμος, η απόσταση της οποίας από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή εγγυάται ότι δε θα σας ενοχλήσει κανείς. Περιστατικά συλλήψεων δεν έχουν αναφερθεί ποτέ, η παραλία είναι πανέμορφη, και το ταβερνάκι «Όασις» σχεδόν δίπλα σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτική κουζίνα σε πολύ καλές τιμές.
* Η Τήλος, όπου απολαμβάνουμε την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας, που έχει φροντίσει να τοποθετήσει ντουζιέρες, τουαλέτες και κάδους σκουπιδιών στο hot spot των free campers που ακούει στο όνομα Έριστος. Το ταξίδι είναι μακρύ, αλλά αξίζει τον κόπο.
* Η Σούγια της Κρήτης, για τα εξωτικά νερά του Λυβικού, τις δημόσιες ντουζιέρες και τη συμπαράσταση της κοινότητας σε αρκετά περιστατικά συλλήψεων κατασκηνωτών. Για ακόμη πιο… εναλλακτικές καταστάσεις, η Γαύδος και το Γαϊδουρονήσι.
* Επίσης στην Κρήτη, το Κεδρόδασος, λίγο πριν το Ελαφονήσι. Ένα εξωτικό δάσος κέδρων, όνομα και πράγμα, με απεριόριστη σκιά και απαλή άμμο στη θέση του χώματος, ιδανικό για ορκισμένους οπαδούς του ελεύθερου κάμπινγκ, καθώς δεν διαθέτει κανενός είδους κέντρο ανεφοδιασμού –βλέπε ταβέρνα, café ή beach bar– σε απόσταση περπατήματος.
* Τα μικρά, άγνωστα εν πολλοίς, νησάκια Αγαθονήσι –ανάμεσα στην Πάτμο και τη Σάμο– και Μαράθι, κοντά στους Λειψούς. Για το απίστευτο κέφι των κατοίκων, τις πανέμορφες, απάτητες παραλίες με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και το γεγονός ότι στο δεύτερο δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα και λοιπή τεχνολογική «πρόοδος».
* Οι Ιόνιες ακτές της Νότιας Πελοποννήσου, και πιο συγκεκριμένα το Βασιλίτσι της Μεσσηνίας, και οι μικροί κολπίσκοι γύρω από το Πετροχώρι.
* Ο Κάλαμος, το μικρό νησάκι απέναντι από το Μεγανήσι της Λευκάδας, όπου θα φτάσετε με το μικρό ferry Ιωάννα, από τον Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας ή την Επισκοπή της Λευκάδας.



Το υπόλοιπο άρθρο: Info Guide | Ελεύθερο κάμπινγκ: Κάντε? σκηνή
 

Attachments

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.791
Χωρίς να ξεχνάμε πώς το ελεύθερο camping είναι παράνομο, απλά αναφέρω άλλη μία εναλλακτική: :cool:

Ψιλή Άμμος, Αμοργός: Θα την βρείτε ακολουθώντας το μονοπάτι από την Λεβρωσσό, για περίπου δέκα λεπτά. Θα την αναγνωρίσετε, από την φανταστική ψιλή, χρυσαφένια άμμο και τις ελάχιστες σκηνές στην άκρη της –είναι η μοναδική παραλία του νησιού για ελεύθερο κάμπινγκ. Οι τεμπέληδες εξ ημών, πηγαινοέρχονται με το καραβάκι που συνδέει την Αιγιάλη με τις κοντινές παραλίες της, σταματώντας και στην Ψιλή Άμμο.

Περισσότερα: Info Guide | Ελεύθερο κάμπινγκ: Πού να
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χμμμ.. χωρίς να έχω δει τον σχετικό νόμο νομίζω ότι η κατασκήνωση επιτρέπεται μετά την δύση του ηλίου σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Αν πάει κανείς για παράδειγμα ορειβασία και ξεμείνει στο δάσος, δεν θα έχει δικαίωμα να στήσει σκήνη? Δεν νομίζω. Οπότε αν κάποιος κατεβάζει τα πασαλάκια της σκηνής το πρωί και τα σηκώνει το απόγευμα, θεωρητικά είναι νόμιμος. Από την άλλη αν δεν σε βρουν μεσα στην σκηνή είναι πολύ δύσκολο να αποδείξουν ότι είναι η δική σου (εκτός αν έχει ταμπελίτσα με διεύθυνση απ' εξω :bleh: ). Η κλασική πρακτική των διωκτικών αρχών είναι να πλακώνουν πρωι πρωι που οι περισσότεροι κοιμούνται και δεν προλαβαίνουν να βγούν από την σκηνή και να πάνε στην θάλασσα. Επίσης δεν λείπουν οι έλεγχοι με σκυλιά μέσα στα πράγματα σου για "παράνομες ουσίες". Πέρσι είχα πετύχει ένα δύσμοιρο ζευγάρι κατασκηνωτών που τους είχαν αδειάσει όλα τα πράγματα στην παραλία και ο σκύλος έκανε βόλτα μέσα στην σκηνή. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να κάνουν την διαμονή σε μια παραλία πραγματική κόλαση, αλλά ο νόμος είναι νόμος, ακόμα και αν στην ελλάδα το ελεύθερο κάμπινκ είναι παράδοση.

Από την άλλη οι αυθερεσίες των ιδιωτών που καταπατούν περιοχές νατούρα και βάζουν παντού ξαπλώστρες καλά κρατούν και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν την υποστήρηξη των τοπικών φορέων: "Καλύτερα να κόψουμε κανένα δεντράκι παραπάνω, ή να φτιάξουμε καφενεία σε προστατευμένες περιοχές, παρά να μας πλακώνουν οι ξυπόλυτοι κατασκηνωτές που δεν αφήνουν και πολλά στην περιοχή". Από την άλλη οι περισσότεροι ελεύθεροι κατασκηνωτές που έχω συναντήσει είναι πολύ συνειδητοποιημένα άτομα και περισσότερο προστατεύουν το δάσος παρά το καταστρέφουν αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ονειρεμένο Ταξίδι
μεξικο
παρανομοι ειναι βουλευτες που καταχραζονται εδω και χρονια τις ζωες μας.παρανομος ειναι ο μπατσος που μιλαει στο κινητο του ενω οδηγει,ενω εσυ σε αντιστοιχη περιπτωση τρως το χαρατσι-και δικαιολογημενα μεν-.παρανομες ειναι οι ατελειωτες ξαπλωστρες και ομπρελες σε καθε λογης κιτς μπιτς μπαρ.παρανομες ειναι οι καρεκλες και τα τραπεζια σε καθε πεζοδρομο.παρανομα ειναι τα καμπινγκ τα οποια καταπατουν παραλιες και δαση.παρανομο ειναι το κρατος με ολα αυτα που κανει εδω και χρονια.η ελευθερια δεν ειναι παρανομη.αρα και το ελευθερο καμπινγκ δεν ειναι παρανομο.οι νομοι ειναι για να τους καταπατας οταν σε στερουν αυτα που σε ανηκουν.να προτεινω και εγω καποια μερη για ελευθερο.πευκουλια λευκαδα,καβουροτρυπες και βουρβουρου χαλκιδικη,βρασιδας και καποια καβατζωμενα αμμολοφους καβαλα.πηλιο αη γιαννη και λιμνιωνα.βεβαια εχει απειρα μερη η ελλαδα για ελευθερο.οποιος θελει τα βρισκει ή ανακαλυπτει και μονος του καινουργια.βεβαια να μην ξεχναμε πως καθε παραλια την αφηνουμε οπως την βρηκαμε.ουτε γοπα πισω.
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ενα μεγάλο μπράβο για το κείμενο. Και κυρίως για το επιχείρημα περί αστεριών. Επειδή έχω κάνει πάρα πολύ ελεύθερο κάμπιν, πραγματικά δε συγκρίνεται κι είναι εκπληκτικό να βλέπεις τις κορυφές των δέντρων μαύρες (ελλείψει φωτός) και πέρα στο βάθος ένα φεγγάρι, τα άστρα. Αλλη αίσθηση, αισθάνεσαι πραγματικά ότι είσαι στη φύση. Να μην πω για την ησυχία. Σε αντίθεση με το οργανωμένο κάμπιν όπου εκεί πια ορισμένα κάμπιν το έχουν παρακάνει, αφού μέχρι και πλυντήρια έχουν, ενώ μπορεί να περπατάς και ν'ακούς από τη μια σκηνή το μεγκα, από την άλλη το αντ1 κ.ο.κ. Το έχουμε παρακάνει γενικά με τις λύσεις του πολιτισμού. Πχ θέμα καθαριότητας. Μα...όταν όλη μέρα είσαι στη θάλασσα, δεν έχεις ανάγκη να πλυθείς, πεντακάθαρος είσαι, αλατάκι έχεις πάνω σου. Κι αν τα μαλλιά είναι χάλια τι έγινε; Η αίσθηση δε συγκρίνεται. Να πας στο κλαμπ; Ε αν θες να πας στο κλαμπ, πήγαινε αλλά δεν είναι απαραίτητο γιατί, όταν κάνεις ελεύθερο κάμπιν, το ζητούμενο είναι η επαφή με τη φύση. Να σημειώσω δε ότι ο "ιδεολόγος" ελεύθεροκαμπίστας δε λερώνει, δε χρειάζεται να του πει κάποιος πού να βάλει τα σκουπίδια του. Μερικοί τους μπερδεύουν με τους ημερήσιους κατασκηνωτές που πάνε για μπάνιο και τα αφήνουν όλα εκεί. Μιλάω εκ πείρας μιας κι έχω φάει στη μάπα τη Χαλκιδική, πατρίδα του κάμπιν γενικά. Η φωτο από τα νιάτα μου προ 20ετίας στο 1ο ελεύθερο κάμπιν της ζωής μου. Διαλέξαμε κακή τοποθεσία λόγω απειρίας αλλά μετά μάθαμε και διαλέγαμε τις καλύτερες (κι ούτε μια φωτο, κρίμα)
 

Attachments

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Στο Camping!


1 εικόνα


Αν έστηνα τη σκηνή μου στην πλατεία Συντάγματος ως διαμαρτυρόμενος πολίτης τούτης της χώρας, το πιθανότερο θα ήταν να έλιωνε από τα χημικά, να με μπουζουριάζαν σαν ταραξία και στην καλύτερη, θα περνούσα ένα βραδάκι στην ΓΑΔΑ, κτλ. Θα ήμουν και εγώ Επικίνδυνη Αγανακτισμένη.
Αν έπαιρνα τους φίλους μου, καλοκαιράκι, σε μία παραλία, στήναμε τις σκηνές μας, όπως κάνουμε τόσα χρόνια έτσι για ένα Σαββατοκύριακο, θα περνούσε κάποια στιγμή το Λιμενικό ή η αρμόδια αρχή, θα μας έδινε ένα γενναιόδωρο πρόστιμο και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, θα μας περνούσαν χειροπέδες και θα τιμωρούμασταν με φυλάκιση τριών μηνών στην καλύτερη!
Γιατί πάνω απ’ όλα, ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος!
Όπως και να έχει, με όποια σκοπιμότητα, η κατασκήνωση θα με φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με της φυλακής τα σίδερα.
Αν, λέω, αν είχα μαζέψει τους φίλους μου, στο κατάστρωμα ενός ιστορικού πλοίου και ξεφαντώναμε, καλούσαμε και τα κανάλια να μας αποθανατίσουν, οι επιπτώσεις θα ήταν να έβγαιναν στα παράθυρα οι πομπές μας με κάποια αρνητικά σχόλια, (πω πω.. ντροπή)! Αν είχα κλέψει κάμποσα κρατικά εκατομμύρια, θα παραγραφόταν το αδίκημά μου, και αν είχα σπάσει στο ξύλο πέντε – έξι στο όνομα του νόμου, θα ήμουν προστάτης του κράτους και απλά θα έκανα τη δουλειά μου!
Αλλά όχι, αν έπαιρνα τη σκηνή μου, και πήγαινα σε μία παραλία, γιατί έτσι μ’ αρέσει, να μην έχω κανέναν τοίχο γύρω από το κορμί μου, να ακούω (τι ρομαντισμός… ) το κυματάκι, να ξυπνάω το πρωί και να βουτάω στη θάλασσα και το βράδυ να βλέπω τ’ άστρα, θα τιμωρούμουν με 3 μήνες φυλάκιση.
Χρόνια τώρα, ακούω σχόλια για την φιλοσοφία του ελεύθερου κατασκηνωτή, για όλους εμάς τους άπλυτους και βρωμιάρηδες, που ξοδεύουμε ώρες στον ήλιο, πεινασμένοι και μπεκρήδες, που βρωμίζουμε τον τόπο κ.τ.λ. Δεν έχω δει τέτοιους σε παραλίες. Αντιθέτως, βλέπω ανθρώπους που σέβονται τον τόπο που τους φιλοξενεί, που μαζεύει τα σκουπίδια του αλλά και των άλλων –εκείνων που κάνουν το μπάνιο τους περαστικοί και αφήνουν πίσω τη βρωμιά τους. Βλέπω οικογένειες με παιδιά μικρά, που ήσυχα απολαμβάνουν τη φύση, ενώ δεν έχω υποχρεωθεί ποτέ να ακούω τον νταλκά του διπλανού στις 2 το πρωί! Όλα είναι θέμα σεβασμού! Αλλά και για αυτό θα επέρχεται ποινή τρίμηνης φυλάκισης!
Για όλους λοιπόν τους βρωμιάρηδες κατασκηνωτές ακούω! Δεν έχω ακούσει όμως κανέναν να λέει για τον ξενοδόχο που με βάζει να κοιμηθώ στα βρώμικα σεντόνια του προηγούμενου, για τον ιδιοκτήτη μιας «πλαζ» που με γδέρνει για να καθήσω στην ξαπλώστρα του, και που από μακριά αν τη δει κανείς θυμίζει κάτι περισσότερο από ρημαγμένο καταυλισμό αθίγγανων!
Με ποιόν τρόπο ακριβώς προστατεύεται η φύση και το περιβάλλον όταν σε παραλίες στήνονται τεράστια κάμπινγκ, πολλές φορές χωρίς να πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις (σκίαση, τουαλέτες, πυροπροστασία), με πισίνες και μπαρ, και κατά πόσο οι ιδιοκτήτες και οι επισκέπτες τους ελέγχονται όταν πετάνε τα σκουπίδια τους παντού, αφήνουν τα μπουκάλια τους στην άμμο (εκείνο με το αλκοόλ και τους ανήλικους άραγε το ελέγχει κανείς;) και απλώνουν κατά πλάτος και μήκος τις ξαπλώστες και τις ομπρέλες. Ή όταν σε άλλο υπουργείο η οικοδόμηση πάνω στον αιγιαλό θεωρείται νόμιμη (πρόσφατα σε περιοχή της Αττικής, «δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις» κρύφτηκαν μέσα σε κάγκελα θέρετρου μεγαλοεπιχειρηματία, ενώ έκλεισε κάθε πρόσβαση στην παραλία, εν μία νυκτί!).
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, δια στόματος Υφυπουργού, θέλοντας να προβάλλει την ανωτερότητα του, να επιβάλλει την τάξη και να προφυλάξει την ελληνική φυσική μας κληρονομιά, δηλώνει μεταξύ των άλλων:
«Η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να επιτευχθεί αφού προηγουμένως τα συναρμόδια υπουργεία διαμορφώσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση, παράλληλα όμως να την προστατεύει και να την αναδεικνύει»
Οπότε ελεύθερε κατασκηνωτή, μέχρι τα συναρμόδια υπουργεία να αποφασίσουν πως θα προστατέψουν από το ποιόν σου την παραλία, θα πληρώνεις και θα υφίστασαι ποινή φυλάκισης τριών μηνών !
Καλό καλοκαίρι!
Η Βασιλική Κοφινά, κατασκηνώνει ελεύθερα, χειμώνα – καλοκαίρι τα τελευταία 10 χρόνια


Στο Camping! | ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ | Protagon
 

island

Member
Μηνύματα
46
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΝΤΟΥ!!!
Εχει κανεις καμια ιδεα για ελευθερο καμπινγκ στην ανατολικη κρητη?(νομο λασιθιου και ηρακλειου)
 

kanaliotis

Member
Μηνύματα
143
Likes
58
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Αγαπητοί φίλοι του ελεύθερου camping, φέτος λόγω οικονομικής κρίσης, ακούω πάρα πολύ κόσμο να δηλώνει ότι βγεί για ελεύθερο camping, για πρώτη φορά. Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό τον τρόπο διαβίωσης, διακοπών, κτλ


Γι όσους ξέρουν λοιπόν, μια ματιά παραπάνω στην πιο κάτω σκηνή μην έχουμε παρατράγουδα με φωτιές,σκουπιδαρια κτλ


Για όσους στήσουν πρώτη φορά...παιδιά λίγη παραπάνω προσοχή, σεβόμαστε τη φύση, κ τους παραδίπλα από εμάς.


Φιλικά και καλή χαλάρωση!
 

danisg

Member
Μηνύματα
33
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
καπου στην Ευρώπη..
Πάντως η νομοθεσία άλλαξε και από φέτος η ελεύθερη κατασκήνωση υποβαθμίστηκε σε πταίσμα, οπότε τέρμα η σύλληψη. Στο πταισματοδικείο μετά από 2 χρόνια.
 

moure

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Κανω και εγω λοιπον ελευθερο καμπινκ γιατι αυτο το πραγμα του να κοιμασαι 5 μετρα απ την θαλασσα και να βουτας με το που ξυπνας ειναι κατι το φανταστικο.
Πριν απο 5 χρονια ομως σε μια παραλια του πηλιου με αρκετες σκηνες μια Κυριακη πρωι(περιπου 7 ηταν) εμφανιστηκαν 3 βαριεστημενοι αστυνομικοι που τους ειχαν στειλει απο τον Βολο για εφοδο!!
Επεσε το σχετικο συρμα και πολλοι την κοπανησανε,αλλοι μπηκαν μεσα στην θαλασσα και αλλα τετοια ωραια.
Εγω με την παρεα μου δεν πηγαμε πουθενα πρωτον γιατι δεν εχουμε μαθει να τρεχουμε και δευτερον γιατι δεν πιστευουμε οτι κανουμε και κανα εγκλημα.
Οι παραλιες ειναι δημοσιες και κανεις δεν μπορει να μου στερησει το διακαιωμα να πηγαινω.
Οι αστυνομικοι μολις ειχαν γυρισει απ τα μπουζουκια και ηταν ευγενεστατοι και μας ειπαν οτι πρεπει να γυρισουν πισω με καποια ονοματα γιατι καποιος ειχε κανει καταγγελια και επρεπε να δειξουν οτι καποιον πιασανε.
Τους δωσαμε λοιπον τα στοιχεια μας και συνεχισαμε τις διακοπες μας.
Μετα απο 1,5 χρονο λοιπον μου ηρθε χαρτι για δικαστηριο στην Αργαλαστη.
Δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω οτι ηταν ειρηνοδικειο.
Να σημειωσω επισης οτι απο τα 4 ατομα που δωσαμε στοιχεια μονο σε μενα ηρθε κληση.
Πηγα λοιπον εκει και τους ειπα οτι δεν ηξερα οτι απαγορευται το καμπινκ και οτι εφτασα νυχτα εκει και δεν ειδα την πινακιδα.
Αθωοθηκα αμεσως λογω αμφιβολιων :clap::bleh:
Ουτε 150 ευρω πληρωσα που λενε ουτε τιποτα.
Αυτο που θελω να πω ειναι να μην σας τρομαζουν με αυτοφορα και αλλα τετοια τρομερα πραγματα,δεν κανετε κανενα εγκλημα,στηριχτε την επιλογη σας γιατι οι παραλιες ειναι για ολους!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Εχει κανεις καμια ιδεα για ελευθερο καμπινγκ στην ανατολικη κρητη?(νομο λασιθιου και ηρακλειου)
Σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά των Αστερουσίων θα βρεις ένα απόμερο μέρος να κατασκηνώσεις. Οι επισκέπτες είναι λίγοι, οι ντόπιο αρκούνται και με τα λίγα έξοδα στην ταβέρνα που θα κάνεις γι αυτό δε σε ενοχλούν.
Το ίδιο και στα ανατολικά παράλια του Λασιθίου από Κάτω Ζάκρο μέχρι Ίτανο. Απέφυγε το Βάι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.696
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom