Παλαιστίνη Ιορδανία Ισραήλ Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Χρηστο, θα μπορουσες να μου πεις σε ποια περιοχη/χοτελ εμεινες στο Τελ Αβιβ κ ποια θεωρεις καλυτερη; Ψαχνομαι στο booking για μελλοντικη επισκεψη!
Ιερουσαλημ φανταζομαι ειναι καλα να μενεις στην παλια πολη..
Τελ Αβίβ μείναμε ενα δρόμο μεσα απο την παραλία δίπλα στο κτήριο της όπερας

Θα ποστάρω το link του ξενοδοχείο το οποιο για τα χρήματα του ήταν καλό
και απο καθαριότητα απο πρωινό και location

Ιερουσαλήμ : μείναμε ακριβώς έξω απο την πύλη του Ηρώδη πρός τον Μουσουλμανικό τομέα λόγω ιχ .
Και εντός είναι καλά απλά σε δεσμεύει και σε κουράζει στο τέλος το πολύ περπάτημα εντός οταν μένεις και θα θές να πάς και εκτός τειχών

Νομίζω οτι το ιδανικό έιναι να μένεις εκτός αλλά πολύ κοντά σε πύλη
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Ωχ! Παράπονα διαβάζω... Θελω να συνεχισω την ιστορία αλλα δεν παίζει χρόνος. Θα κάτω τις επομενες μερες να γραψω αλλά μεχρι τοτε πάρε κάποιες ινφο:

Ιορδανια:
-- Wadi Rum: Αξίζει να πας γιατι θα δεις μια έρημο διαφορετική απο τη συνηθισμένη, κοκκινη με διάφορους περιεργους γεωλογικους σχηματισμους. Το θεμα είναι που και πως θα πας ωστε να αποφύγεις την τουριστιλα. Το Rum είναι αρκετά μεγάλο σε εκταση και μονο ενα μικρο κομματι αξιοποιείται τουριστικα.. Κανονικά πρέπει να πας στο χωριο Rum οπου εισαι υποχρεωμενος να πληρώσεις εισοδο, το τουρ και αν μεινεις, διαμονή..
εμεις δεν εμφανιστηκαμε ποτέ στο χωριο γιατι μας φιλοξενησε ενασ βεδοθινος στη σκηνη στα ορια της τουριστικης περιοχης και της αλλης. Βεβαια για να ζήσει δεχοταν και τουριστες οι οποιοι πληρώναν κανονικά..τα 2 βράδια που μειναμε, ήταν και ενα ζευγάρι Ολλανδων οι οποιοι είχαν παει αρχικα στο χωριο και ειχαν πληρώσει..Μαλιστα μια μερα καναμε με το αγροτικο του το 4ωρο τουρ μαζι με τους Ολλανδους (οι οποιοι ήδη το είχαν πληρώσει), οπου είδαμε τα πιο πολλα ενδιαφέροντα σημεία χωρις να υπάρχουν τουριστες γιατι εκανε ετσι το τουρ για να μην πεσουμε πανω τους..
Δεν θα ξεχασω το πρωινο περπάτημα στην ερημο όπου τη μια συναντησαμε ενα βεδουινο με τις καμήλες τους, την άλλη γυναικοπαιδα με τις κατσικες τους,κ.α.
Αν ενδιαφερεσαι μπορω να σου δωσω το τηλέφωνο του βεδουινου μας, του Moussa.

--Πετρα: Αξίζει, εχει πολλα να δεις, αν θες χαλαρά, πας σε 2 μερες αλλά και σε μια βγαίνει. Περα απο την κεντρική διαδρομή παρε και καμια δευτερεύουσα..Πολύ ωραία ήταν η διαδρομή που ξεκινούσε πριν απο το θέατρο στα αριστερα, η οποία περνάει απο διαφορους ωραιους ναους, ενας εκ των οποίων εχει χρώματα (ο μοναδικος στην Πετρα)..Βεβαια επειδη εχει αρκετη ανηφορα, δεν υπάρχει ανθρωπος..Εχει και καταπληκτικη θέα στη διαδρομη αυτή.
Αξιζει και μια βολτα στη Μικρη πετρα..Εχει ενα ναο με σχεδια, πουλια, λουλουδια,κα. να πας πρώτα στη μικρη και μετα στη μεγαλη Πετρα γιατι μπορει να ξενερωσεις αλλιως.

--Νεκρα θαλασσα:Εμεις καναμε κατι πιο εξτριμ..Με εξαιρεση μια-δυο παραλιες ολες τις άλλες τις εκμεταλεύονται ή ξενοδοχεία ή γενικά πρέπει να πληρώσεις..Εμεις θελαμε να δουμε που πηγαίνει ο απλος κοσμος για μπανιο και τους ακολουθήσαμε..Δεν το έλεγες και ειδυλιακο το μερος.. εκανες μπανιο και εξω περπατουσαν γαιδουρια, καμηλες, αλλοι πλενοντουσαν σε ενα ποταμακι και παραδίπλα ενα resort με τεχνιτη αμμο και ομπρελες..

--Μανταμπα: Για καποιες ωρες κανεις ευχαριστη βολτα. το κεντρο αρκετα μικρο..αλλα γνωριζεις την χριστιανική Ιορδανια..

--Αμμαν: δεν το λες Δαμασκο ούτε Ιερουσαλημ, ουτε Καιρο, ουτε, ουτε, ουτε... Γενικά αμα δεν έχεις πολύ χρόνο, μην το σπαταλήσει στο Αμμαν..Για λιγο καλά ειναι..

--Ιρμπιντ:Μια κλασική μουσουλμανική πολη..Φαγαμε την καλύτερη Σαβαρμα της Ιορδανιας.

--Ακαμπα: Σε σχέση με την υπολοιπη ιορδανια, φαντάζει κοσμοπολιτικη.


Ισραηλ:
--Ιερουσαλήμ: Οπωσδήποτε! ..για να δεις την τρελα των θρησκευομενων, χριστιανων, μοσουλμανων και εβραίων..

--Τελ Αβιβ: Αρκετά πιο μοντερνο, δυτικο..Αξιζει βόλτα..

--Ακκο: Για να πάρεις μυρωδιά ανατολής σε Ισραηλινο εδαφός, καθως είναι ενα από τα τρία μέρη του Ισραήλ (τα αλλα δύο: Χαιφαμ και Γιαφα) οπου "συνυπάρχουν ειρηνικά " Ισραηλινοί και Παλαιστινιοι

--Γιαφα: Για να πάρεις τουριστική μυρωδιά ανατολής σε Ισραηλινο εδαφός


Παλαιστίνη:
--Να επισκεφτεις Χεβρώνα: Ειναι μια απο τις πιο ωραίες μουσουλμανικές πολεις που έχω δει... Θέλει λίγο προσοχή γιατι στο κέντρο μένουν Ισραηλινοι εποικοι η οποίοι τα βάζουν και με τους ξένους.. Εχουν μπογελώσει ξενους, εχουν πετάξει και καμια πετρούλα..Μη σε τρομάζω, εμας δεν ετυχε τίποτα..αν πας στη περιοχή που μένουν με προσοχή..Γενικά επειδή δεν πάνε τουριστες στην πολή θα σας κοιτάνε λίγο περίεργα ολοι! Τουριστες πάνε μονο στο κτιριο που και καλά έχουν θαψει τον Αβρααμ και τους λοιπους, το οποίο το μισο είναι συναγωγή και το άλλο μισό τζαμι!!

--Βηθλεεμ: να πας ξέρεις τους λογους!

--Ραμαλα: αξιζεί να μείνεις ενα βράδυ..Ειναι ζωντανή πολη!Μενουν πολλοι ξένοι και δινει αλλο αερα στην πολη . Γενικα, Σαν πόλη δεν εχει και τιποτα να δεις αλλα θα δεις πως ζούνε στην προσωρινή πρωτεύουσα της παλαιστίνης..Πήγαινε να δεις και τον τάφο του Αραφάτ.

--Ναμπλους: Εδώ είναι λίγο πιο ζωρικά τα πράγματα..Ειναι περιεργο να περπατας στα στενα και να βλέπεις παντου αφισες με τους μαρτυρες-καμικαζι που έχουν πεθάνει..Ειναι η πόλη με τους πιο πολλους μαρτυρες στην Παλαιστίνη. Ωραιες βολτες στο παζαρι, ωραια γλυκά, πολύ κοσμος στους δρομους..Καλο θα ήταν να μην πας σε στενα αν δεν θες να σε απαγάγουν..

--Σεμπάστια: ειναι ενα μικρο χωριο στα βόρεια. Εχει αρχαιο ναο, και γενικα αρχαια στο κέντρο του..Αξίζει για βολτα..Απο το χωριό έχεις θέα στις βορειες κοιλάδες τις Παλαιστινης και σε διάφορα χωριά των εποίκων.


και πάμε τωρα στις μετακινήσεις...

Εχω την εντύπωση ότι δεν είναι τελείως ευκολή η μετακινηση μέσα στην Παλαιστίνη...Οι ισραηλινοι έχουν φτιάξει ένα δίκτυο δρόμων μέσα στην Παλαιστίνη, οι οποίοι δε επιτρέπονται στους Παλαιστίνιους.. Τετοιος δρόμος πάει στην Βηθλέεμ, προς Νεκρά Θάλασσα και ίσως προς Χεβρώνα.. Ραμάλα εχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς πας με Ισραηλινες πινακίδες ...Εξάλλου απαγορεύεται να επισκεφτούν Ισραηλινοί Παλαιστινιακές πόλεις που τις ελέγχει ο παλαιστινιακος στρατος.. Καλά για Ναμπλούς δεν το συζητώ..Ουτέ να περάσεις έξω απο την πολή..
Απο Σεμπάστια καναμε ωτοστοπ, μας πήρε ο Γιατρος που επισκεφτεται το χωριο. επειδη μένει ανατολική Ιερουσαλήμ, είχε αμαξι με ισραηλινές πινακιδες αλλά είχε άδεια για να μπαίνει και στις Παλαιστινιακες περιοχες που τις ελέγχει ο Παλαιστ.στρατος. Οπως γυρνάγαμε αναγκαστήκαμε να αλλαξουμε δρομους παλαιστινιακους και ισραηλινους γιατι επαιζαν θεματάκια μεταξυ των εποικων ισραηλινων και των ντοπιων παλαιστινιων..Καποια στιγμή περάσαμε και ένα δρομο ο οποίος ήταν γεματος πέτρες που ειχαν ρίξει οι εποικοι στα παλαιστινιακα αμαξια.

Οσο Αφορά τα συνορα Ισραηλ - Ιορδανίας, το σύνορο Allenby Bridge που είναι στη μέση δεν είναι ανοιχτο για αμάξια, μονο για λεωφορεια.. Στα υπολοιπα μπορεις να περασεις μια χαρα με αμαξι

Σε περιπτωση που επισκεφτεις αλλες πολεις στην Παλαιστινη πέρα απο Βηθλεεμ και Ιεριχω, μην αναφερεις τίποτα στους συνοριοφυλακες και στο αεροδρομιο.Αλλιως την πάτησες..Αν εχεις φωτογραφιες απο Χεβρωνα, Ναμπλους, Ραμαλα, τις κρύβεις γιατι στο αεροδρομιο είναι ικανοί να σου σπάσουν τις κάρτες μνήμης..και αν σε ρωτησουν για πιο λογο πήγες, εσυ απαντας για τουρισμο και οτι δεν γνωριζεις κανενα στην Παλαιστινη..

Αυτά για την ωρα!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ωχ! Παράπονα διαβάζω... Θελω να συνεχισω την ιστορία αλλα δεν παίζει χρόνος. Θα κάτω τις επομενες μερες να γραψω αλλά μεχρι τοτε πάρε κάποιες ινφο:
:clap: Ευχαριστώ πάρα πολύ! Τόσο καιρό δεν έψαχνα τίποτα γιατί περίμενα την ιστορία σου, οπότε με αποζημίωσες με τόσες πληροφορίες.

-- Wadi Rum: ....Αν ενδιαφερεσαι μπορω να σου δωσω το τηλέφωνο του βεδουινου μας, του Moussa.
Καλό θα ήταν να το έχω...μπορώ να κανονίσω να πάω μόνο τουρ μαζί του χωρίς να διανυκτερεύσω;

Νεκρά έχω προβληματιστεί αλλά επειδή θα είναι γενικά low budget ταξίδι έλεγα αν αξίζει κανένα μέρος να ξεκουραστούμε σαν άνθρωποι μια μέρα...:). Μάνταμπα, Γέρασα θα περάσω απλά και Αμμάν όπως είπα 1,5 μέρα το πολύ. Άκαμπα την έχω ξεγράψει πιστεύω οτι δεν είναι το στυλ μου καθόλου, θα πάω μόνο για να περάσω πάλι Ισραήλ.
Τώρα Ισραήλ πάνω κάτω κι εγώ έτσι τα έχω στο μυαλό μου...

Παλαιστίνη:
--Να επισκεφτεις Χεβρώνα: Ειναι μια απο τις πιο ωραίες μουσουλμανικές πολεις που έχω δει...
Κι εμένα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα οπότε νομίζω οτι δύσκολα θα την αφήσουμε έξω. Βηθλεέμ θα πάω, για Ναμπλούς με προβλημάτισες λίγο...τι να με απαγάγουν την κακομοίρα κανείς δε θα δώσει δεκάρα.:D Σεμπάστια θα την τσεκάρω αλλά Ραμάλα έχω κόλλημα τρελό.Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα οι Ισραηλινοί αν καταλάβουν οτι έμεινες βράδυ Παλαιστίνη; Επίσης έχω δει οτι κάποιοι δε δίνουν δωμάτια σε ανύπαντρα ζευγάρια ισχύει; Ιδανικά θα μπορούσα να πάω σε μια μέρα Χεβρώνα, Ναμπλούς, Βηθλεέμ και να μείνω το βράδυ Ραμάλα ή είναι σκότωμα; Και αν μείνω Ραμάλα υποθέτω κεντρικά να επιλέξω έτσι;

και πάμε τωρα στις μετακινήσεις...

.....Οσο Αφορά τα συνορα Ισραηλ - Ιορδανίας, το σύνορο Allenby Bridge που είναι στη μέση δεν είναι ανοιχτο για αμάξια, μονο για λεωφορεια.. Στα υπολοιπα μπορεις να περασεις μια χαρα με αμαξι
Σε περιπτωση που επισκεφτεις αλλες πολεις στην Παλαιστινη πέρα απο Βηθλεεμ και Ιεριχω, μην αναφερεις τίποτα στους συνοριοφυλακες και στο αεροδρομιο.Αλλιως την πάτησες..Αν εχεις φωτογραφιες απο Χεβρωνα, Ναμπλους, Ραμαλα, τις κρύβεις γιατι στο αεροδρομιο είναι ικανοί να σου σπάσουν τις κάρτες μνήμης..και αν σε ρωτησουν για πιο λογο πήγες, εσυ απαντας για τουρισμο και οτι δεν γνωριζεις κανενα στην Παλαιστινη..
Αυτά για την ωρα!
Εσύ πήγες με δικό σου αυτοκίνητο από Ελλάδα ή νοίκιασες κάπου εκεί; Και αν κατάλαβα καλά με συμβουλεύεις να κινηθώ Χεβρώνα και Ραμάλα με συγκοινωνία, υπάρχουν λεωφορεία ή ταξί που τα βρίσκεις εύκολα σχετικά; Και όσο αφορά τα ταξί συμφέρουν οικονομικά;
Για το αεροδρόμιο και τις φώτο τώρα...Αν ερωτηθώ θα πω οτι πήγα μόνο Βηθλέεμ εννοείται αλλά τις φώτο θα μου ψάξουν τη μηχανή ρε γαμώτο;;;Είναι δυνατόν...Έχω τάξει να φέρω και παλαιστινιακές μαντίλες θα έχω πρόβλημα; Αν το παίξω ούφο και καλά; Ή θα ξεμείνω εκεί; Αυτά διαβάζω και τσιτώνομαι...πως τα θύματα γίνονται θύτες κάποιες φορές

Πάντως για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ! Είχα σκεφτεί να σου στείλω πμ αλλά ήξερα οτι οι πληροφορίες που θα μου έδινες θα άξιζαν να είναι ορατές σε όλους...Αν γράψεις και καμιά σελίδα στην ιστορία δε θα έλεγα όχι...:D
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Λοιπόν, έχουμε και λέμε..



--Καλό θα ήταν να το έχω...μπορώ να κανονίσω να πάω μόνο τουρ μαζί του χωρίς να διανυκτερεύσω;
Ονομα και τηλέφωνο: Mosa Alrawajfa +962776874465 or +962797934277
Υπόψιν, έχει αγροτικό όχι τζιπάκι αλλά μια χαρα κάνει τη δουλειά του. Λογικά κάνει και μονο τουρ


--Νεκρά έχω προβληματιστεί αλλά επειδή θα είναι γενικά low budget ταξίδι έλεγα αν αξίζει κανένα μέρος να ξεκουραστούμε σαν άνθρωποι μια μέρα...:).
Δεν γνωρίζω καθόλου τι πάιζει με τα ξενοδοχεία στη Νεκρά. Μετα τη νεκρά πήγα στη Ματαμπα οπου και έμεινα το βράδυ.


--για Ναμπλούς με προβλημάτισες λίγο...τι να με απαγάγουν την κακομοίρα κανείς δε θα δώσει δεκάρα.:D

Καλά, δεν θα σε απαγάγουν μολις πατησεις το πόδι σου στη πολη.. απλά έχουν ακουστεί ιστοριες με απαγωγές ξένων ώστε να μπορέσουν να ζητήσουν ανταλλάγματα..Γενικά, αν βρίσκεσαι σε δρόμους και στενα με πολύ κοσμο δεν υπάρχει προβλημα..Μην απομακρυνθείς σε πολύ απομονωμενα στενα.. Βεβαια εμεις πήγαμε και σε στενα που δεν υπήρχε ψυχή, μέχρι που κάποια στιγμη ακούσαμε κατι φωνες και τρεχαματα και στο πρώτο μπακαλικο που βρηκαμε χωθηκαμεγια να είμαστε σίγουροι.. Τελικα το μπακαλικο αποδείχθηκε ενα πανεμορφο παντοπωλειο με μπαχαρια και τα γνωστα σαπούνια του Ναμπλους..Δυστυχως, δεν μπορώ να σου περιγράψω πως να πας.


--Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα οι Ισραηλινοί αν καταλάβουν οτι έμεινες βράδυ Παλαιστίνη;
Δεν χρειάζεται να τους πεις ότι εμεινες Παλαιστίνη.. Και γω δυο βραδια εμεινα Ραμαλα και δεν ειπα τιποτα


--Επίσης έχω δει οτι κάποιοι δε δίνουν δωμάτια σε ανύπαντρα ζευγάρια ισχύει;
Δεν γνωρίζω γιατί με φιλοξένησαν στη Ραμαλα. Πάντως αυτό που είχαμε κάνει εμεις είναι ότι είχαμε βρει 2 δαχτυλιδια της κακιάς ώρας, ουτε για κρικους στο λουνα παρκ δεν εκαναν, και οποτε τα βρισκαμε σκουρα τα φοράγμαε και το παίζαμε παντρεμένοι. Δεν θα σου ζητήσουν και κανένα συμβόλαιο γάμου...:bleh:

--Ιδανικά θα μπορούσα να πάω σε μια μέρα Χεβρώνα, Ναμπλούς, Βηθλεέμ και να μείνω το βράδυ Ραμάλα ή είναι σκότωμα;

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση στους δρόμους της Παλαιστίνης είναι ρευστη. Π.χ. σημέρα ειναι ολα οκ και η κυκλοφορια ειναι ομαλή, αυριο οι βλάκες Ισραηλινοί κλείνουν ενα check point και για να φτάσεις στο προορισμό να πρέπει να γυρίσεις τη μισή παλαιστίνη..Εμεις την πατήσαμε από Βηθλέεμ για Ραμαλα. Ενώ κανονικά θα ήταν κανα 15-20 λεπτο, εμεις το κάναμε 2 ώρες γιατι πήγαμε μέσω κωλοπετινιτσας..
Πάντως άνετα βγαίνει σε μια μέρα Χεβρώνα-Βηθλεέμ και το βράδυ Ραμαλα.Το Ναμπλους είναι στην άλλη ακρη..


--αν μείνω Ραμάλα υποθέτω κεντρικά να επιλέξω έτσι;
Ναι..Ωραια περιοχή αλλα δεν ξέρω αν υπάρχουν ξενοδοχεία εκει είναι η παλιά πόλη που ειναι περιπου δεκα λεπτά με τα ποδια από την κεντρική πλατεια της πολης, Αλ Μαναρα..
Στην παλιά πολη υπάρχει και το Al Kamandjati, είναι ένα ανακαινισμένο παλιο σπίτι που το έχουν μετατρέψει σε κέντρο πολιτισμού και μουσικής..Διοργανώνει συχνά συναυλίες, Αξίζει να το επισκεφτείτε και ας μην έχει συναυλία.. Αν σας αρέσει η αραβική μουσική, μπορείτε να βρείτε αξιολογές παραγωγής Παλαιστινικής μουσικής


--Εσύ πήγες με δικό σου αυτοκίνητο από Ελλάδα ή νοίκιασες κάπου εκεί; Και αν κατάλαβα καλά με συμβουλεύεις να κινηθώ Χεβρώνα και Ραμάλα με συγκοινωνία, υπάρχουν λεωφορεία ή ταξί που τα βρίσκεις εύκολα σχετικά; Και όσο αφορά τα ταξί συμφέρουν οικονομικά;
Γενικά σε ολο το ταξίδι, και στις άλλες χώρες, μετακινηθήκαμε με μέσα μεταφοράς και σε κάποιες περιπτώσεις με ωτοστοπ. Βασικα τωρα που το σκέφτομαι σε ολες τις χώρες καναμε ωτοστοπ. Βασικά παιρνεις αραβικο λεωφορείο από την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να σιγουρευτείς ότι πήρες το απευθείας.σε 30 λεπτά είσαι Βηθλεεμ. Απο κει παιρνεις μινι μπας (σερβις ταξι το λενε) για Χεβρωνα..Δεν θυμαμαι ποση ωρα κανει..Βαλε 30 λεπτα με μια ώρα. Απο Βηθλέεμ υπάρχει σερβις για Ραμαλα χωρις να χρειαστει να πας Ιερουσαλημ. Και από Ραμαλα υπάρχει σερβις για Ναμπλους..Απλως προσέξτε γιατι αν θυμαμαι καλά το τελευταίο σερβις απο Ναμπλους για Ραμαλα φευγει γυρω στις 18.30. Απο Ναμπλους για Σεμπάστια αλλο σερβις.κανει ενα τεταρτο.


--Για το αεροδρόμιο και τις φώτο τώρα...Αν ερωτηθώ θα πω οτι πήγα μόνο Βηθλέεμ εννοείται αλλά τις φώτο θα μου ψάξουν τη μηχανή ρε γαμώτο;;;Είναι δυνατόν...Έχω τάξει να φέρω και παλαιστινιακές μαντίλες θα έχω πρόβλημα; Αν το παίξω ούφο και καλά; Ή θα ξεμείνω εκεί; Αυτά διαβάζω και τσιτώνομαι...πως τα θύματα γίνονται θύτες κάποιες φορές
Δεν είναι σίγουρο οτι θα στην ψάξουν τη μηχανη.Μπορεί ομως...Να έχεις παραπάνω απο μια καρτες μνημης. Αυτές που έχουν Παλαιστίνη τις κρύβεις σε κανενα τσεπακι και βάζεις στη μηχανη φωτος απο Ισραηλ. Μαντηλες δεν υπάρχει θέμα, πουλάνε και στο Ισραηλ
Γενικα, να ξέρεις οτι τα πράγματα στην Παλαιστινη έχουν έως και μιση τιμή από το Ισραήλ. Η Ιορδανία είναι πιο φθηνή από την Παλαιστίνη.

--γράψεις και καμιά σελίδα στην ιστορία δε θα έλεγα όχι...:D
Για να δουμε ποτε θα γράψω...:roll:
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Να ξέρεις οτι οι Παλαιστίνιοι είναι πολύ ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και ακομα πιο φιλοξενοι παρά τα οσα τραβανε και με τους Ισραηλινους αλλα και με τις μεταξύ τους κοντρες..

Μην ξέχασεις να πιεις Taybeh, την δικιά τους παλαιστινιακή μπύρα! και να φας ενα παλαιστινιακο γλυκο (που δεν θυμάμαι το ονομα του τωρα-που θα παει θα το θυμηθω) στο Ναμπλους. Και στη Ραμαλα καλό ήταν αλλα οχι σαν του Ναμπλους. Ειναι κρεμώδες σε ταψί και στο ναμπλους σε ενα συγκεκριμένο μαγαζι κανουν ουρές οι ντοπιοι για να φανε..


και κάτι άσχετο... Αν έχεις επισκεφθεί Συρία, Λιβανο, Λιβυη και καποιες αλλες μουσουλμανικές χώρες, καλωσήρθες στο μαρτύριο που λέγεται Ισραήλ. Οταν μπήκα Ισραήλ απο Ιορδάνια με κράτησαν 4 ώρες στα σύνορα για ανάκρηση επειδή είχα επισκεφθεί Συρία 2 φορές και λίβανο 1 φορά!
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
και κάτι άσχετο... Αν έχεις επισκεφθεί Συρία, Λιβανο, Λιβυη και καποιες αλλες μουσουλμανικές χώρες, καλωσήρθες στο μαρτύριο που λέγεται Ισραήλ. Οταν μπήκα Ισραήλ απο Ιορδάνια με κράτησαν 4 ώρες στα σύνορα για ανάκρηση επειδή είχα επισκεφθεί Συρία 2 φορές και λίβανο 1 φορά!
__________________
Καθόλου άσχετο δεν είναι αυτό που αναφέρεις .
Χωρίς καμία ''ύποπτη'' σφραγίδα στο δικό μου διαβατήριο στο μπές στην χώρα μου έκακαν μερικές τυπικές ερωτήσεις όταν στην πλειοψηφία των συνταξιδιωτών δεν ρωτησαν το παραμικρό .
Το πρόβλημα είναι οταν πάς να φύγεις .
3 1/2 ωρες πρίν την προγραμματισμένη αναχώρηση ήμουν αεροδρόμιο και με κράτησαν σχεδόν 2 ωρες ρωτώντας με και ψάχνοντας τα πάντα πάνω μου ( καρτες μνήμης τις είχα ξεχωριστά αλλά και δεν μου τις ζήτησαν .Απλά την μηχανή μου ζήτησαν να την ανοίξω για να δουν αν λειτουργεί ως φωτογραφική !!!)

Συνολικά πέρασα 5 ελέγχους και 2 ανακρίσεις ξεχωριστά απο τον συνταξιδιώτη μου που δεν τον ρώτησαν το παραμικρό .

Μαντίλες παλαιστινιακές = μια αγόρασα απο την παλαιστίνη και στο αεροδρόμιο έγινε χαμός !!!!!!!!!!!!!! απίστευτος διάλογος με την ''ανακρίτρια μου ''
Εζησα μεγάλες στιγμές
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Vito είσαι θησαυρός! :clap::clap::clap:
Όσα ευχαριστώ και να σου πω είναι λίγα...Ειδικά για το Al Kamandjati , μου αρέσει πάρα πολύ η αραβική μουσική. Για τη μπύρα την είχα τσεκάρει ήδη...:bleh: αλκοόλα γαρ...αν και φοβάμαι οτι λόγω Ραμαζανιού ίσως και να μην την τιμήσω. Για βέρες το έχω σκεφτεί κι εγώ κι όταν γυρίσω θα πω στη μάνα μου οτι παντρεύτηκα στους Άγιους Τόπους...:haha::haha::haha:
Γλυκό μήπως εννοείς το knafeh (κιουνεφέ δηλαδή;).
Επειδή από ότι κατάλαβα έχεις γνωστούς αν ξέρεις κάποιον που θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε κάτι (π.χ διαμονή, μεταφορά) στείλε μου ένα μήνυμα να τον προτιμήσουμε.
Συρία,Λίβανο κτλ δεν έχω πάει...οπότε αυτό το μέρος της ανάκρισης το γλυτώνω...επίσης φίλος που πήγε πρόσφατα μου είπε οτι σπάνια πια σου σφραγίζουν ξεχωριστό χαρτάκι.
Να κάνω και μια ίσως χαζή ερώτηση...αν περάσεις Παλαιστίνη δε φαίνεται κάτι στο διαβατήριο σωστά;:roll:
 

kanaliotis

Member
Μηνύματα
143
Likes
58
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επιβεβαιώνω τα όσα εγραψε ο XRISTOS παραπάνω για την ταλαιπωρία στην επιστροφή του στο Ben Giuron. Και εγώ τράβιξα τα ίδια όσον αφορά τις χαζοανακρίσεις!

Κιουνεφέ απίστευτο μπορείς να φας και στη μουσουλμανική γειτονιά της παλαιάς Ιερουσαλήμ κοντά στην πύλη της Δαμασκού.

Οχι στον ελεγχο μεταξύ παλαιστήνης κ Ισραήλ δεν σημαδέψαν το διαβατήριο.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επιβεβαιώνω τα όσα εγραψε ο XRISTOS παραπάνω για την ταλαιπωρία στην επιστροφή του στο Ben Giuron. Και εγώ τράβιξα τα ίδια όσον αφορά τις χαζοανακρίσεις!

Κιουνεφέ απίστευτο μπορείς να φας και στη μουσουλμανική γειτονιά της παλαιάς Ιερουσαλήμ κοντά στην πύλη της Δαμασκού.

Οχι στον ελεγχο μεταξύ παλαιστήνης κ Ισραήλ δεν σημαδέψαν το διαβατήριο.
Οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο είναι απλά οι γνωστοί αεροδρομιακοί έλεγχοι, που οι Ισραηλινοί απλώς παρατραβάνε σε απίστευτο βαθμό. Σκοπεύουν στο να αποτρέψουν αεροπειρατεία, επίθεση αυτοκτονίας κλπ σε αεροπλάνα που θα ξεκινήσουν από κει. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Οι ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ έλεγχοι κατά την έξοδο, είναι υποτυπώδεις.

Μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, δεν υπάρχει συνοριακός έλεγχος, αλλά αστυνομικός έλεγχος (ασφαλείας). Ελέγχουν ταυτοπροσωπία & τυχόν όπλα/εκρηκτικά, αλλά δεν είναι σύνορο.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο είναι απλά οι γνωστοί αεροδρομιακοί έλεγχοι, που οι Ισραηλινοί απλώς παρατραβάνε σε απίστευτο βαθμό[/B]. Σκοπεύουν στο να αποτρέψουν αεροπειρατεία, επίθεση αυτοκτονίας κλπ σε αεροπλάνα που θα ξεκινήσουν από κει. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Οι ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ έλεγχοι κατά την έξοδο, είναι υποτυπώδεις.

Oι άνθρωποι είναι άρρωστοι με το θέμα ασφάλειας .
Σχεδόν πάντα και σε όλα τα αεροδρόμια που έχω βρεθεί έχω περάσει ίσως λίγο παραπάνω έλεγχο σε σχεση με τους συνταξιδιώτες αλλά αυτό που πέρασα εκεί δεν υπάρχει .
Βέβαια εσεις οι φίλοι μου με είχατε προειδοποιήσει και γνώριζα πάνω κάτω τι θα πάθαινα αλλά για σκέψου κάποιον που πάει εκεί σχεδόν ανυποψίαστος ???
Να αρχίσουν να τον ρωτάνε τα διάφορα !!!



Μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, δεν υπάρχει συνοριακός έλεγχος, αλλά αστυνομικός έλεγχος (ασφαλείας). Ελέγχουν ταυτοπροσωπία & τυχόν όπλα/εκρηκτικά, αλλά δεν είναι σύνορο

Συμφωνώ με Μεγιστο
Σε όσα μπλόκα περάσαμε δεν χρειάστηκε κάν να κατεβούμε απο το ιχ
ασε που σε 2-3 σημεία δεν σταματάς καθόλου ,απλά ελλατώνεις ταχύτητα .
Γενικά το ξαναέγραψα και πιο πάνω ,τα αυτοκίνητα ενοικιάσεων είναι συνηθισμένο θέαμα σε εκείνα τα μέρη .
Δεν είναι τυχαίο ότι τα οχήματα είναι γύρω γύρω γεμάτα με μεγάλα αυτοκόλλητα της εταιρείας ενοικιάσεων !!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μη μου θυμιζετε την πρωτη μου φορα στο Ισραηλ με σφραγιδες στο διαβατηριο απο Λιβανο και Συρια.............................
Ακομα ξεπλενω τη ροχαλα της "ανακριτριας " μου απο τις κοκκινες μπουκλες μου.... ( ξεπλενω που λεει ο λογος..:D)
Αν φερθειτε χωρις επαρση στην ανακριση , ολα θα πανε ρολοϊ
Να ειστε φιδωλοι στις απαντησεις σας και φυσικα πολυ ευγενικοι....
Παραλειψτε το οτι πηγατε στην Παλαιστινη, πειτε ποσο σας αρεσει το Ισραηλ ( καλα εδω δεν λετε ψεμματα, ειναι υπεροχο;);)) και αφεθειτε στο ψαχουλιασμα
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Μη μου θυμιζετε την πρωτη μου φορα στο Ισραηλ με σφραγιδες στο διαβατηριο απο Λιβανο και Συρια.............................
Ακομα ξεπλενω τη ροχαλα της "ανακριτριας " μου απο τις κοκκινες μπουκλες μου.... ( ξεπλενω που λεει ο λογος..:D)
Αν φερθειτε χωρις επαρση στην ανακριση , ολα θα πανε ρολοϊ
Να ειστε φιδωλοι στις απαντησεις σας και φυσικα πολυ ευγενικοι....
Παραλειψτε το οτι πηγατε στην Παλαιστινη, πειτε ποσο σας αρεσει το Ισραηλ ( καλα εδω δεν λετε ψεμματα, ειναι υπεροχο;);)) και αφεθειτε στο ψαχουλιασμα
Ξεχνιέται τέτοιο ψαχούλιασμα :haha::haha::haha:

Οσοι πάντως έιναι ανοιχτόχρωμοι στο χρώμα τους και φρεσκοξυρισμένοι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως θέμα ,εγώ ήμουν ακριβώς το αντίθετο !!
το πρότυπο του τρομοκράτη :haha::haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom