Ερμιονη Αργολιδας.

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αν έχετε αυτοκίνητο ασυζητητί θα πάτε Ύδρα από Μετόχι. Είναι φθηνότερο. Αν είστε παρέα άνω των 4 ατόμων μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε υδροταξί για να γυρίσετε ότι ώρα θέλετε πίσω από την Ύδρα. Είναι όμορφα το βράδυ με τη περατζάδα στο λιμάνι. Σημειωτέον ότι από Ερμιόνη είναι κανά 15-20λεπτο σε επαρχιακό δρόμο μέχρι το Μετόχι. Ελπίζω δε το παρκινγκ εκεί να μην είναι φίσκα γιατί πλέον πολλοί προτιμούν να πάνε Ύδρα μ'αυτό το τρόπο κι όχι με τα πανάκριβα ιπτάμενα.
Για μπάνιο στην Ύδρα εφόσον θα πας μονήμερη δεν λέει. Ρίξε μια βουτιά για δροσιά στα βράχια κοντά στο λιμάνι ή πήγαινε στο πιο κοντινο Βλυχό που έχει και συμπαθητικό ταβερνάκι ή στις πλάκες Βλυχού (ελπίζω εκεί να λειτουργεί η ταβέρνα του ξενοδοχείου). Η παραλία Μπήστι πέφτει μακρυά

Παραλία στις Πλάκες Βλυχού στο ξενοδοχείο fourseasons
apanel.menoume_ellada.gr_Uploads_places_big_120507152540963.jpg

Παραλία Βλυχού
awww.hydra.gr_uploaded_vlyxos.jpg
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Στο Βλυχο πως παμε ..(διοτι θα περασουμε χωρις αμαξι στο νησι..ή μηπως να παρουμε κ το αμαξι?)
Εχει καποια ταξι...βαρκακια...λεωφορεια..ή να το κοψουμε με τα ποδια?:haha:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οχι αμαξι στην Υδρα ..ακυρο!!!
Αν ξερει κανεις ας προτεινει κανενα καλο και οικονομικο μαγαζι στο νησι για μεσημεριανο φαγητο.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Και στις πλάκες του ΒΛυχού και στο Βλυχό ξεκινάνε βαρκάκια από το λιμάνι της Ύδρας. Για να το κάνετε με τα πόδια δεν θα το συνιστούσα με ντάλα ήλιο η απόσταση θέλει σίγουρα 40 λεπτά ίσως παραπάνω. Καλό αλλά ακριβό φαγητό έχει στο Καμίνι στην Κονδυλένια, από κει και πέρα όποιο ταβερνάκι σας κάνει κλικ σαν τοποθεσία (τα περισσότερα είναι μέσα στα στενά) εγώ προσωπικά ποτέ δεν έφαγα στις ταβέρνες πάνω στην παραλία. Αν πάτε Βλυχό το ταβερνάκι εκεί έχει και καλές τιμές και είναι συμπαθητικότατο με θέα στη θάλασσα. Δεν ξέρω αν θα λειτουργεί κι άλλο ένα λίγο πιο ψηλά από τη παραλία (μπορείτε να ρωτήσετε) Είναι αντίστοιχα η ταβέρνα ΜΑρίνα και το Ενάλιον. Στις Πλάκες Βλυχού μπορεί να λειτουργεί και το ταβερνάκι του ξενοδοχείου αλλά καλό είναι να ρωτήσετε πριν πάτε. Αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο και εγώ δεν έχω κάνει update εδώ και 4 χρόνια
Εστιατόρια - Ταβέρνες | Ύδρα Επίσημος Τουριστικός Οδηγός του Δήμου Ύδρας | Διακοπές στη Ύδρα | Υδρα Ξενοδοχεια & Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η διαδρομή από την χώρα στο βλυχό μέσα στο λιοπύρι δεν γίνεται με τίποτα. Υπάρχουν ταχύπλοα ταξί ή πιο οικονομικά μικρές βάρκες.
 

TAX78

Member
Μηνύματα
142
Likes
50
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στη κονδυλένια έχω άσχημες εντυπώσεις από πρόσφατη επίσκεψη. Εξάλλου αν πάτε για μπάνιο στο βλυχό και θέλετε να φάτε εκεί, θα πρέπει να κάνετε στάση στη μέση της διαδρομής Ύδρα-Βλυχός, στον οικισμό καμίνι. Και μετά να πάρετε πάλι ταξί η να περπατήσετε μέχρι τη χώρα (15 λεπτά), κάτι που δεν το συνιστώ. εφόσον πάτε για μπάνιο στο βλυχό θα πρότεινα να φάτε στο συμπαθητικό ταβερνάκι "μαρίνα". Για φαγητό στη χώρα χαθείτε μέσα στα καλντερίμια και θα βρείτε πολλά ταβερνάκια όπως προτείνει και ο hydroneta.
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Λοιπόν Κλεό ,για μπάνιο θα πας στο Makis inn στη Θερμησία ,δε χρειάζεται να το ψάξεις,πηγαίνοντας για Μετόχι μετά τη Δάρδιζα θα δεις ταμπέλες.Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες τις οποίες δεν πληρώνεις.Απλά χρεώνεσαι μόνο ότι πάρεις απ το beach bar.Προσπάθησε να πας πρωί για να το ευχαριστηθείς .
Η περιοχή της Πετροθάλασσας έχει πολλές μικρές παραλίες αλλά πρέπει να ψάξεις και απ ότι καταλαβαίνω δεν έχεις και πολύ χρόνο στη διάθεσή σου.Το κουνούπι πάντως αξίζει.Οπωσδήποτε βόλτα στον Άγιο Αιμιλιανό όχι μόνο στην περιοχή αλλά και στο εκκλησάκι που σου δίνει την εντύπωση ότι είσαι σε καράβι.Στο Πόρτο Χέλι η καλύτερη παραλία είναι η Μπούκα, απέναντι απ το Βερβερόντα,δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα η σχεδία με την οποία παιρνάς.Ρώτα τους ντόπιους να σου πουν πως θα πας,περίπου 1,5 με 2 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος,αλλά πίστεψέ με θα αποζημιωθείς.Η Κορακιά είναι στο δρόμο από Βερβερόντα προς Απόλλων και συνεχίζεις προς Κρανίδι αλλά απ τον παραλιακό δρόμο,βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη βίλα της Kaiser.Εκεί θα είσαστε εσείς και ο Θεός,στο νησάκι μπορείτε να πάτε περπατώντας .
Για φαγητό στην Ερμιόνη,πολύ καλό εστιατόριο είναι η veggera στα Μαντράκια,το souvlaki bar για κάτι γρήγορο και ο Σπυραντρέας για θαλασσινά.
Η επιτομή των γεύσεων όμως είναι η Μαριβόν στο Ηλιόκαστρο,6 χιλιόμετρα από την Ερμιόνη.Ακόμα και ο Traveller εκεί θα έσκιζε τα πτυχεία γευσιγνωσίας που διαθέτει.Καλά να περάσεις και εμείς εδώ είμαστε για οτιδήποτε.;)
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Να ρωτήσω κάτι; Η παραλία του ανακαινισμένου hydra beach λέει τίποτα;
Είναι καταρχην καθαρη; Ενδεικνυται για παιδια;
 

pastor21

New Member
Μηνύματα
4
Likes
3
Να ρωτήσω κάτι; Η παραλία του ανακαινισμένου hydra beach λέει τίποτα;
Είναι καταρχην καθαρη; Ενδεικνυται για παιδια;
Η παραλία του ανακαινισμένου Hydra Beach δε λέει πολλά για τα δικά μου γούστα. Έχει καλή άμμο έξω την οποία φέρνουν και φροντίζουν από το ξενοδοχείο, αλλά ο βυθός της θάλασσας είναι τέτοιος που το χρώμα του νερού είναι ένα αδιάφορο σκούρο πράσινοκαφέ, ένα πράγμα σαν την παραλία της Νέας Μάκρης π.χ.

Είναι πεντακάθαρη και ενδείκνυται απολύτως για παιδιά, καθώς δε βαθαίνει απότομα, δεν υπάρχουν κοφτερές πέτρες, σχεδόν ποτέ δεν έχει μεγάλα κύματα, και υπάρχει χώρος να παίζουν τα παιδιά υπό επίβλεψη μακριά από τα θαλάσσια σπόρ που είναι λίγο πιο πέρα.

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για την παραλία του Porto Hydra που είναι ακριβώς δίπλα, αλλά η παραλία του ανακαινισμένου Hydra Beach έχει καλύτερες ξαπλώστρες και μεγαλύτερη προσφορά σε φαγητό, ενώ beach bar έχουν και οι δύο.

Δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τι χρεώσεις υπάρχουν.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Προφανώς μια τετοια παραλία δεν μπορεί να συναγωνισθεί αυτές του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά όταν υπάρχουν δυο παιδιά και το ένα είναι 7-8 μηνών δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για μακρινα ταξιδια.
Αυτό το πεντακάθαρη αλλά σκουροπράσινο-καφε χρωμα μου ακούστηκε αντιφατικό.
Μέσα δηλαδή δεν έχει άμμο, αλλά βότσαλα, πέτρες ή δεν ξέρω εγώ τι;
Επίσης να υποθέσω ότι αέρηδες και κυματα στην εν λόγω περιοχή δεν θα υπάρχουν συχνα.
 

pastor21

New Member
Μηνύματα
4
Likes
3
Με το χρώμα του νερού δεν εννοώ τη διαύγεια, αλλά το πώς ο βυθός χρωματίζει το νερό. Μέσα έχει σκούρα άμμο, μεγάλα και μικρά βότσαλα σκούρας απόχρωσης και λίγο πιο μέσα ελάχιστα φύκια από αυτά που αποτελούν την Ποσειδωνία. Αυτά προσδίδουν αυτό το χρώμα στο νερό, ή μάλλον, για να το πω καλύτερα, στα αβαθή νερά. Κατά τα άλλα το νερό είναι απόλυτα καθαρό και διαυγές.

Μεγάλα κύματα σε σημείο που να ενοχλούν τα παιδιά έχει εξαιρετικά σπάνια. Αέρηδες έχει πιο συχνά, αλλά επειδή το καλοκαίρι έχει κυρίως ανέμους από βόρειες διευθύνσεις, δεν ενοχλούν στη συγκεκριμένη παραλία. Εξάλλου η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι πολύ χαμηλή σε σύγκριση με το Αιγαίο.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και γω περσι ημουν εκει ..γενικα απο παραλιες μην περιμενεις και πολλα ,αλλα οπως ειπες και συ με 2 μικρα παιδακια ,οι επιλογες περιοριζονται.
Να περασετε καλα και ναπατε μια βολτα απο Υδρα και Σπετσες ..ομορφα νησια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom