Ουγγαρία Καλοκαίρι στη Βουδαπέστη

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88

Ύστερα απο 2 περίπου μήνες ήρθε και η δικιά μου σειρά να γράψω εντυπώσεις από ενα πολυ ομορφο ταξιδι στην καρδια του καλοκαιριου στην ομορφη πολη της βουδαπεστης.

Υστερα απο πολυ σκεψη για την χωρα που θα επισκεπτομασταν μιας και δεν ημουν μονος επεσε η ιδεα απο τις 7 μερες οι 3 να ειναι Ουγγαρια και οι υπολοιπες Αυστρια.

Οποτε αρχισε το ψαξιμο για αεροπορικα και διαμονη στην αρχη.Να πω στο σημειο αυτο πως εκτος πρακτορειου ηταν το πρωτο ταξιδι και ενα αγχος το ειχα αλλα πραγματικα δεν υπηρχε λογος οπως διαπιστωσα αργοτερα.

Τα εισητηρια κοστισαν 98 ευρω το ατομα με Aegean και ηταν και εξαιρετικη τιμη αποτι ειδα μιας και τις υπόλοιπες μέρες κοντα στην ημερομηνια που διαλεξαμε πηγαινε στα 150 ευρω προφανως λογω της κινησης που υπηρχε.

Στα της διαμονης τωρα επειδη θελαμε να ειμαστε κοντα σε μετρο και να ειναι και φτηνο διαλεξαμε το Baross (http://www.barosshotel.hu/) που ειναι ακριβως απεναντι απο τον σταθμο Keleti απο το οποιο εκτος του μετρο ειναι η αφετηρια τρενων για αλλες χωρες και μιας και θα πηγαιναμε και αυστρια μας βολεψε τρομερα.Επισης ειχε και σταση λεωφορειων που σε πανε και στο κεντρο,προς λοφο γκελερτ αλλα και πλατεια ηρωων.Βεβαια η περιοχη εκει δεν ειναι και η καλυτερη αλλα δεν αντιμετωπισαμε καποιο ιδιαιτερο προβλημα.Εγω παντως το προτεινω ανεπιφυλακτα.

Δωσαμε 150 ευρω για 3 βραδια σε δικλινο με πρωινο.Το ξενοδοχειο ηταν μια χαρα για τα δεδομενα του το πρωινο πολυ καλο και γενικα οι εντυπωσεις ηταν αρκετα καλες αν και μονο το βραδυ για υπνο το βλεπαμε.

Απο το αεροδρομιο για το ξενοδοχειο ειχαμε κλεισει μεσω ιντερνετ μεταφορικο μεσο.Ειναι ένα βανακι που μεταφερει εκτος από εσας και αλλους ταξιδιωτες στο ξενοδοχειο που εχετε υποδειξει κατά την κρατηση.Απλα για να μην ψαχνεστε όταν βγειτε από το αεροπλανο παρτε τις αποσκευες σας πηγαιντε στην εξοδο και διπλα υπαρχει περιπτερο της εταιριας δινετε τα στοιχεια σας και στον πινακα που υπαρχει πανω κοιτατε ποιο Νο αυτοκινητου είναι να σας παρει.Μολις ερθει θα δειτε την ενδειξη και με το που βγειτε στα δεξια σας θα τα δειτε.Απλα βρειτε το δικο σας είναι σχετικα ευκολο.

Στο http://www.airportshuttle.hu/en/ θα βρειτε καθε πληροφορια ωστε να μην χρειαστει να ψαχνεστε οταν φτασετε.Αν θυμαμαι καλα το κοστος για 2 ατομα ηταν 30 ευρω περιπου.

Φτασαμε το απογευμα στο ξενοδοχειο και χωρις να χασουμε χρονο προμηθευτηκαμε κατευθειαν χαρτη και την 48ωρη Budapestcarκοστους 7500FT.Ο υπαλληλος του ξενοδοχειου από την πισω μερια της καρτας εγραψε ωρα και μερα ώστε σε περιπτωση ελεγχου να ξερει ο υπαλληλος στο ΜΜΜ ποτε την αγορασατεΕπειδη από χωρα σε χωρα οι καρτες διαφερουν για την βουδαπεστη όταν λεει 48ωρη εννοει 48 ωρες και όχι 2 ημερες.

Εχοντας κανει και προεργασια απο αθηνα αρχισαμε την περιπλανηση μας.Πρωτη σταση κεντρο και Deak Ferenc Ter με το μετρο συντομη περιπλανση στους πεζοδρομους και πορεια προς τον δουναβη για να χαζεψουμε και λιγο.Περασαμε απο την αλλη πλευρα της πολης κατω απο το καστρο στην ουσια και δεξια απο το μικρο τουνελ που συναντησαμε ειχε μικρα δρομακια μεσα στο πρασινο απου αρχισαμε να ανεβαινουμε.Για τους λατρεις της φυσης ειναι μιας μικρη διαδρομη οποτε το περπατημα δεν θα προβληματισει.Βεβαια σε ενα σημειο εχει και ενα τελεφερικ που σε ανεβαζει.Δεν το χρησιμοποιησαμε οποτε δεν γνωριζω το κοστος.

Φτασαμε ψηλα στο καστρο θαυμασαμε τη θεα αλλα μιας και αρχιζε να νυχτωνει αρχισαμε να γυριζουμε σιγα σιγα.


Κατεβαινοντας και επειδη ειμασταν κουρασμενοι απο το ταξιδι και τις βολτες φτανοντας κατω και κανοντας αριστερα εχει γραμμες τραμ οπου στα 50 μετρα εχει σταση που περναει το 19 και το 41.Παρτε οποιο απο τα 2 θελετε με πορεια προ τα πανω και κατεβειτε στο τερμα οπου ειναι και η σταση μετρο batthyanyter (κοκκινη γραμμη) αλλα από εκει ξεκινανει και τρενο για παραδουναβια χωρια εκτος πολης.


Η συνεχεια του ταξιδιου ειχε φαγητο προχειρο και βολτουλα στα στενα του κεντρου οπου βρηκαμε τυχαια μαγαζακια μαζεμενα το ένα απεναντι από το άλλο με μπυρα και κρασι.Ειναι στην ουσια ένα τουνελ οπου μεσα εχει αυτά τα μαγαζακια. Σάββατο βραδυ χαμος αλλα βρηκαμε κατι και κάτσαμε. Αυτά βρίσκονται όπως θα βγείτε από τον σταθμο Deak Ferenc Ter δεξια εχει το τραμ στην λεωφόρο DeakFerenc.Περνατε απεναντι στην γωνια εχει ένα μινι μαρκετ που λεγεται match(που παρεπιπτοντως στις 11 το βραδυ γινοταν χαμος) συνεχιζετε ευθεια στην Kiralyutcaδεξια εχει ένα καλο μαγαζακι με πιτσα στα ορθια με νεολαια να μαζευεται και μετα το δευτερο στενο θα δειτε την εισοδο δεξια είναι τα μαγαζακια και εκει ρωτηστε και καποιον σιγουρα θα ξερει .Επιστροφη στο ξενοδοχειο για ξεκουραση γιατι οι επομενες μερες θα ειναι κουραστικες αλλα συναμα και ευχαριστες.

Συντομα θα γραψω και για τις άλλες 2 ημερες και θα βαλω και περισσοτερες φωτο.Για αρχη παρτε αυτη πανω απο το τουνελ ανεβαινοντας για το καστρο.
aimageshack.us_a_img36_2214_0f5e.jpg


Και συνεχιζω μιας και πηρα φορα.Με φοντο το τουνελ.Δεξια ειναι τοα δρομακια για πανω
aimageshack.us_a_img17_9059_zs9h.jpg

Με θεα την πολη και τον δουναβη
aimageshack.us_a_img546_1125_zb7y.jpg

Ο προαβλιος χωρος του καστρου( η πισω πλευρα)
aimageshack.us_a_img24_5315_7nlp.jpg

Το μικρο τελεφερικ για πανω
aimageshack.us_a_img59_4870_9kzq.jpg

Και το τουνελ το βραδυ
aimageshack.us_a_img513_2351_hrrp.jpg

Με θεα τη γεφυρα
aimageshack.us_a_img35_6793_5nto.jpg

Και το κοινοβουλιο
aimageshack.us_a_img513_9435_dhyg.jpg


H επομενη μερα μας βρηκε ξεκουραστους και με ορεξη για περπατημα με τον καιρο να είναι συμμαχος μας και να θυμιζει ανοιξιατικο πρωινο.

Προορισμος ηταν το καστρο μιας και δεν μπορεσαμε να μπουμε μεσα χτες αλλα αυτή τη φορα ειπαμε να παμε περπατωντας μιας και ξεκινησαμε νωρις το πρωι.Η πολη με τα στενακια της ηταν πανεμορφη ειδικα τα πλακοστρωτα στο κεντρο.Φτανοντας στο δουναβη αντικρισαμε από μακρια το καστρο και ηταν ότι πρεπει για φωτογραφιες.

Ακολουθοντας τον ιδιο ακριβως δρομο φτασαμε πανω και κατευθηνθηκαμε στην πισω πλευρα για να μπουμε μεσα.Η αληθεια είναι πως το περιμενα ακομα πιο ωραιο μιας και τα εκθεματα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.Για καποιον που δεν είναι λατρης προτεινω να μην μπει παντως.
Η συνεχεια ειχε βολτα προς την αντιθετη πλευρα και την εκκλησια Ματτιας.Στην διαδρομη εχει μαγαζακια για να φατε και να ξεκουραστειτε αμα θελετε σε τιμες λιγο τσιμπημενες βεβαια μιας και είναι φουλ τουριστικο.Φτανοντας πραγματικα το μερος μας εντυπωσιασε.Δεν είναι μονο η εκκλησια αλλα και οι διαφοροι πυργισκοι στους οποιους ανεβηκαμε και θαυμασαμε την πανεμορφη θεα.Ο κοσμος αρκετος και δυσκολευει την ληψη φωτογραφιων αλλα με λιγη υπομονη όλα γινονται.

Η συνεχεια ειχε φαγητο σε ένα πανεμορφο εστιατοριο του κεντρου δικομαζοντας την τοπικη τους σουπα και καποιοα ορεκτικα .Σχετικα ακριβο για την ποσοτητα αλλα πολύ καθαρο και με καλη εξυπηρετηση.Δυστυχως ονομα δεν θυμαμαι να σας πωΣτη συνεχεια κατευθυνθηκαμε για μια βολτα προς την εκκλησια του Αγιου στεφανου και επιστροφη στο ξενοδοχειο.Για τους λατρης του παγωτου επιστρεφοντας από την εκκλησια προς deakferencterστα 20 μετρα εχει ένα μαγαζακι με παγωτο θα το καταλαβετε από την ουρα.Πραγματικα ειχε το καλυτερο παγωτο που εφαγα ποτε. Δοκιμαστε γευση ελαιολαδο είναι απιστευτο.

Ξεκουραση το μεσημερι και το απογευμα κανονισαμε βολτα προς την πλατεια ηρωων που είναι σημειο mustγια καποιον που παει βουδαπεστη αν και μενα μου αρεσε πολύ περισσοτερο το καστρο που βρισκοταν από πισω με την λιμνη και το πρασινο γυρω γυρω που σου δημιουργει μιας αισθηση ηρεμιας και ξεγνιασιας. Καναμε τις βολτες μας και μιας και νυχτωνε σιγα σιγα κατσαμε σε ένα από τα μαγαζακια στη λιμνη και με θεα το καστρο φαγαμε. Πραγματικα αξιζε περα για περα η βολτα αυτή αλλα και το φαγητο σε ένα τοσο ομορφο περιβαλλον

Η τριτη και τελευταια μερα περιλαμβανε μερη που ηταν για μενα στα 3 πρωτα που ηθελα να παω. Κοινοβουλιο, νησι μαργαριτας και λοφος γκελερτ.Φτανοντας στο κοινοβουλιο απογοητευτηκαμε γιατι ειχε μετατραπει σε ένα τεραστιο εργοταξιο και ουτε καν μπορουσες να προσεγγισεις και να βγαλεις φωτο,οποτε συνεχισαμε ποδαρατοι μεχρι το νησακι (υποψη είναι αρκετα μακρια οποτε αν δεν εχετε συνηθισει καλυτερα να παρετε συγκοινωνια αν δεν κανω λαθος το λεοφωρειο 26 ξεκιναει από το σταθμο μετρο Nyugati)οπου αρχισαμε να περπαταμε.Κοσμος εκανε ποδηλατο τζοκιγκ οικογενειες εκααναν την βολτα τους και πραγματικα τους ζηλεψα.Ειναι ένα μερος που πραγματικα καποιος θα ηθελε να εχει στην πολη του για να μπορει να ξεδινει.Το διασχισαμε σχεδον ολο φτανοντας στην άλλη ακρη και πηραμε το 26 για πισω.Καλο θα είναι με το που σας βγαλει εκτος νησιου να παρετε το τραμ για να φτασετε πιο γρηγορα και σε πιο κεντρικα σημεια.

Στη συνεχεια παλι πλατεια ηρωων για να παμε καστρο με φως μιας και η προηγουμενη μερα δεν μας βοηθησε μιας και όταν φτασαμε ειχε σουρουπωσει καναμε τις περιπλανησεις μας και πηγαμε ξενοδοχειο για ξεκουραση αφηνοντας τελευταιο και καλυτερο το λοφο γκελερτ.

Ευτυχως η μετακινηση ηταν ευκολη.Εξω από το ξενοδοχειο πηραμε το 7Ε Λεωφορείο και αφου διεσχυσαμε ολη την λεωφορο rakocziπερασαμε την γεφυρα και κατεβηκαμε στην πρωτη σταση.Ενναλακτικα για οσους δεν είναι προς τα εκει περνουν την μπλε γραμμη μετρο και κατεβαινουν στην ferenciektereμια σταση πριν η μετα την dekferenctereαναλογως από ποια μεριά έρχεστε..

Με την βοηθεια και του gps για να βρουμε τη συντομοτερη διαδρομη προς τα πανω μιας και χανεσαι στα χωματινα και γεματα βλαστηση σοκακια φτασαμε υστερα από αρκετη αναβαση αλλα η θα μας αποζημιωσε και με το παραπανω.Εχεις ολη τη βουδαπεστη πιατο κατω σου και .γυρισαμε τριγυρω για φωτογραφιες.Ο κοσμος αρκετος να θαυμαζει το τοπιο και καποιοι να καθονται να πινουν τον καφε τους σε ένα από τα 2-3 μαγαζακια του ειδους.Δυστυχως η ωρα περασε γρηγορα και αρχιζε να σουρουπωνει οποτε δυστυχως επρεπε να παρουμε τον δρομο της επιστροφης τελειωνοντας το ταξιδι μας σε ένα πανεμερφο μερος.

Κλείνοντας αν και δεν εχω κανει πολλα ταξιδια εξωτερικο,αυτό ηταν μολις το 2ο μετα την Κωνσταντινουπολη μπορω να πω πως η βουδαπεστη είναι ενας προορισμος που θα πρεπει να παει όπωσδηποτε καποιος που αποφασιζει να βγει εξω.Εχει κατι το μαγευτικο που σε τραβαει.Οι αποψεις διίστανται μιας και πολλοι μου λενε δεν τους αρεσε και αλλοι ότι ηταν φανταστικα.Οποτε προτεινω οσοι δεν εχετε παει ακομα να κανεντε ένα ταξιδακι 3ων ημερων για να διαπιστωσετε από κοντα ποιος εχει δικιο και ποιος όχι.

Η προταση μου είναι να πατε μονοι σας να κανετε το δικο σας προγραμμα. Η πολη είναι τρομερα ευκολο να την μαθετε εχει πολύ καλη συγκοινωνια στα μερη που πρεπει να πατε και γενικα μπορεις να την γνωρσεις χωρις πολύ κοπο και χωρις να ξοδευτεις ιδιαιτερα.
Το τελευταιο απευθυνεται κυριως στις γυναικες αν και ευτυχως εγω καταφερα και δεν αντιμετωπισα προβλημα με τις βιτρινες, να γυρισουν το κεντρο με τα πλακοστρωτα εχει τα παντα.Επισης αν βρεθειτε στο σταθμο keleti και γυρισετε προς τα πισω( λεωφορος Kerepesi) εχει ένα τεραστιο εμπορικο με παρα πολλα πραγματα μεσα και σε τιμες πολυ καλυτερες από Ελλαδα.

Παρακατω είναι καποιες από τις υπολοιπες φωτογραφιες που τραβηξα

ΥΓ 1. Το παρων thread αποτελει την πρωτη μου προσπαθεια αφηγησης ταξιδιου και ζητω συγγνωμη αν κουρασα καποιους.
ΥΓ 2. Η επομενη θα είναι καλυτερη

 

Attachments

Last edited by a moderator:

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Και συνεχιζω μιας και πηρα φορα.Με φοντο το τουνελ.Δεξια ειναι τοα δρομακια για πανω


aimageshack.us_a_img17_9059_zs9h.jpg

Με θεα την πολη και τον δουναβη
aimageshack.us_a_img546_1125_zb7y.jpg


Ο προαβλιος χωρος του καστρου( η πισω πλευρα)
aimageshack.us_a_img24_5315_7nlp.jpg

Το μικρο τελεφερικ για πανω
aimageshack.us_a_img59_4870_9kzq.jpg

Και το τουνελ το βραδυ
aimageshack.us_a_img513_2351_hrrp.jpg

Με θεα τη γεφυρα
aimageshack.us_a_img35_6793_5nto.jpg

Και το κοινοβουλιο
aimageshack.us_a_img513_9435_dhyg.jpg
 

Attachments

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
H επομενη μερα μας βρηκε ξεκουραστους και με ορεξη για περπατημα με τον καιρο να είναι συμμαχος μας και να θυμιζει ανοιξιατικο πρωινο.
Προορισμος ηταν το καστρο μιας και δεν μπορεσαμε να μπουμε μεσα χτες αλλα αυτή τη φορα ειπαμε να παμε περπατωντας μιας και ξεκινησαμε νωρις το πρωι.Η πολη με τα στενακια της ηταν πανεμορφη ειδικα τα πλακοστρωτα στο κεντρο.Φτανοντας στο δουναβη αντικρισαμε από μακρια το καστρο και ηταν ότι πρεπει για φωτογραφιες.

Ακολουθοντας τον ιδιο ακριβως δρομο φτασαμε πανω και κατευθηνθηκαμε στην πισω πλευρα για να μπουμε μεσα.Η αληθεια είναι πως το περιμενα ακομα πιο ωραιο μιας και τα εκθεματα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο.Για καποιον που δεν είναι λατρης προτεινω να μην μπει παντως.

Η συνεχεια ειχε βολτα προς την αντιθετη πλευρα και την εκκλησια Ματτιας.Στην διαδρομη εχει μαγαζακια για να φατε και να ξεκουραστειτε αμα θελετε σε τιμες λιγο τσιμπημενες βεβαια μιας και είναι φουλ τουριστικο.Φτανοντας πραγματικα το μερος μας εντυπωσιασε.Δεν είναι μονο η εκκλησια αλλα και οι διαφοροι πυργισκοι στους οποιους ανεβηκαμε και θαυμασαμε την πανεμορφη θεα.Ο κοσμος αρκετος και δυσκολευει την ληψη φωτογραφιων αλλα με λιγη υπομονη όλα γινονται.

Η συνεχεια ειχε φαγητο σε ένα πανεμορφο εστιατοριο του κεντρου δικομαζοντας την τοπικη τους σουπα και καποιοα ορεκτικα .Σχετικα ακριβο για την ποσοτητα αλλα πολύ καθαρο και με καλη εξυπηρετηση.Δυστυχως ονομα δεν θυμαμαι να σας πωΣτη συνεχεια κατευθυνθηκαμε για μια βολτα προς την εκκλησια του Αγιου στεφανου και επιστροφη στο ξενοδοχειο.Για τους λατρης του παγωτου επιστρεφοντας από την εκκλησια προς deakferencterστα 20 μετρα εχει ένα μαγαζακι με παγωτο θα το καταλαβετε από την ουρα.Πραγματικα ειχε το καλυτερο παγωτο που εφαγα ποτε. Δοκιμαστε γευση ελαιολαδο είναι απιστευτο.

Ξεκουραση το μεσημερι και το απογευμα κανονισαμε βολτα προς την πλατεια ηρωων που είναι σημειο mustγια καποιον που παει βουδαπεστη αν και μενα μου αρεσε πολύ περισσοτερο το καστρο που βρισκοταν από πισω με την λιμνη και το πρασινο γυρω γυρω που σου δημιουργει μιας αισθηση ηρεμιας και ξεγνιασιας. Καναμε τις βολτες μας και μιας και νυχτωνε σιγα σιγα κατσαμε σε ένα από τα μαγαζακια στη λιμνη και με θεα το καστρο φαγαμε. Πραγματικα αξιζε περα για περα η βολτα αυτή αλλα και το φαγητο σε ένα τοσο ομορφο περιβαλλον

Η τριτη και τελευταια μερα περιλαμβανε μερη που ηταν για μενα στα 3 πρωτα που ηθελα να παω. Κοινοβουλιο, νησι μαργαριτας και λοφος γκελερτ.Φτανοντας στο κοινοβουλιο απογοητευτηκαμε γιατι ειχε μετατραπει σε ένα τεραστιο εργοταξιο και ουτε καν μπορουσες να προσεγγισεις και να βγαλεις φωτο,οποτε συνεχισαμε ποδαρατοι μεχρι το νησακι (υποψη είναι αρκετα μακρια οποτε αν δεν εχετε συνηθισει καλυτερα να παρετε συγκοινωνια αν δεν κανω λαθος το λεοφωρειο 26 ξεκιναει από το σταθμο μετρο Nyugati)οπου αρχισαμε να περπαταμε.Κοσμος εκανε ποδηλατο τζοκιγκ οικογενειες εκααναν την βολτα τους και πραγματικα τους ζηλεψα.Ειναι ένα μερος που πραγματικα καποιος θα ηθελε να εχει στην πολη του για να μπορει να ξεδινει.Το διασχισαμε σχεδον ολο φτανοντας στην άλλη ακρη και πηραμε το 26 για πισω.Καλο θα είναι με το που σας βγαλει εκτος νησιου να παρετε το τραμ για να φτασετε πιο γρηγορα και σε πιο κεντρικα σημεια.

Στη συνεχεια παλι πλατεια ηρωων για να παμε καστρο με φως μιας και η προηγουμενη μερα δεν μας βοηθησε μιας και όταν φτασαμε ειχε σουρουπωσει καναμε τις περιπλανησεις μας και πηγαμε ξενοδοχειο για ξεκουραση αφηνοντας τελευταιο και καλυτερο το λοφο γκελερτ.


Ευτυχως η μετακινηση ηταν ευκολη.Εξω από το ξενοδοχειο πηραμε το 7Ε Λεωφορείο και αφου διεσχυσαμε ολη την λεωφορο rakocziπερασαμε την γεφυρα και κατεβηκαμε στην πρωτη σταση.Ενναλακτικα για οσους δεν είναι προς τα εκει περνουν την μπλε γραμμη μετρο και κατεβαινουν στην ferenciektereμια σταση πριν η μετα την dekferenctereαναλογως από ποια μεριά έρχεστε..

Με την βοηθεια και του gps για να βρουμε τη συντομοτερη διαδρομη προς τα πανω μιας και χανεσαι στα χωματινα και γεματα βλαστηση σοκακια φτασαμε υστερα από αρκετη αναβαση αλλα η θα μας αποζημιωσε και με το παραπανω.Εχεις ολη τη βουδαπεστη πιατο κατω σου και .γυρισαμε τριγυρω για φωτογραφιες.Ο κοσμος αρκετος να θαυμαζει το τοπιο και καποιοι να καθονται να πινουν τον καφε τους σε ένα από τα 2-3 μαγαζακια του ειδους.Δυστυχως η ωρα περασε γρηγορα και αρχιζε να σουρουπωνει οποτε δυστυχως επρεπε να παρουμε τον δρομο της επιστροφης τελειωνοντας το ταξιδι μας σε ένα πανεμερφο μερος.
Κλείνοντας αν και δεν εχω κανει πολλα ταξιδια εξωτερικο,αυτό ηταν μολις το 2ο μετα την Κωνσταντινουπολη μπορω να πω πως η βουδαπεστη είναι ενας προορισμος που θα πρεπει να παει όπωσδηποτε καποιος που αποφασιζει να βγει εξω.Εχει κατι το μαγευτικο που σε τραβαει.Οι αποψεις διίστανται μιας και πολλοι μου λενε δεν τους αρεσε και αλλοι ότι ηταν φανταστικα.Οποτε προτεινω οσοι δεν εχετε παει ακομα να κανεντε ένα ταξιδακι 3ων ημερων για να διαπιστωσετε από κοντα ποιος εχει δικιο και ποιος όχι.

Η προταση μου είναι να πατε μονοι σας να κανετε το δικο σας προγραμμα. Η πολη είναι τρομερα ευκολο να την μαθετε εχει πολύ καλη συγκοινωνια στα μερη που πρεπει να πατε και γενικα μπορεις να την γνωρσεις χωρις πολύ κοπο και χωρις να ξοδευτεις ιδιαιτερα.

Το τελευταιο απευθυνεται κυριως στις γυναικες αν και ευτυχως εγω καταφερα και δεν αντιμετωπισα προβλημα με τις βιτρινες, να γυρισουν το κεντρο με τα πλακοστρωτα εχει τα παντα.Επισης αν βρεθειτε στο σταθμο keleti και γυρισετε προς τα πισω( λεωφορος Kerepesi) εχει ένα τεραστιο εμπορικο με παρα πολλα πραγματα μεσα και σε τιμες πολυ καλυτερες από Ελλαδα.
Παρακατω είναι καποιες από τις υπολοιπες φωτογραφιες που τραβηξα


ΥΓ 1. Το παρων threadαποτελει την πρωτη μου προσπαθεια αφηγησης ταξιδιου και ζητω συγγνωμη αν κουρασα καποιους.
ΥΓ 2. Η επομενεη θα είναι καλυτερη

Πλατεια Ηρωων

aimageshack.us_a_img689_9638_mnw1.jpg


Το καστρο πισω απο την πλατεια

aimageshack.us_a_img822_4317_w6br.jpg


Ο προαυλιος χωρος
aimageshack.us_a_img850_6562_1qik.jpg


Η εισοδος
aimageshack.us_a_img23_4217_fow3.jpg


Η λιμνη τριγυρω
aimageshack.us_a_img407_218_7v49.jpg


Η οπερα
aimageshack.us_a_img163_6569_kdnh.jpg


Το νησι της Μαργαριτας
aimageshack.us_a_img201_2310_mi1b.jpg


Χρωματα
aimageshack.us_a_img690_4237_4h5u.jpg


aimageshack.us_a_img854_8158_zffp.jpg


aimageshack.us_a_img266_9456_pfcf.jpg


aimageshack.us_a_img89_6281_u8mf.jpg


aimageshack.us_a_img854_9040_6l0a.jpg


Το καστρο το βραδυ φωτισμενο
aimageshack.us_a_img11_4271_97qa.jpg


Με θεα απο το λοφο Γκελερτ
aimageshack.us_a_img823_6481_mt9j.jpg


Το κοινοβουλιο
aimageshack.us_a_img820_8008_vl1w.jpg


Με θεα την εκκλησια Ματτιας απο κατω
aimageshack.us_a_img203_9971_rzpt.jpg


Περιβαλλων χωρος της εκκλησιας
aimageshack.us_a_img196_443_7p41.jpg


Για οσους πανε γαμηλιο ταξιδι ας το παρουν
aimageshack.us_a_img607_8863_6cze.jpg


Τοξοβολια στο καστρο
aimageshack.us_a_img20_5950_q37o.jpg


Ο χωρος του καστρου
aimageshack.us_a_img849_2754_3ycd.jpg


aimageshack.us_a_img855_6594_6cjw.jpg


Με θεα τον δουναβη και το καστρο
aimageshack.us_a_img809_821_w7x8.jpg
 

Attachments

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Εξαιρετικη η πρωτη ιστορια σου,δεν με κουρασε καθολου.Ισα ισα μου θυμισε το δικο μου ταξιδι,απ ο,τι θυμαμαι ημασταν περιπου τις ιδιες μερες εκει.Μετα πηγα Βιεννη,κι εσυ το ιδιο νομιζω!Απογοητευτηκα κι εγω απο το εργοταξιο του Κοινοβουλιου,Επισης,επειδη στο νησακι ειχα παει την αλλη φορα,τωρα προτιμησα τα λουτρα Rudas.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία η ιστορία σου. Οι φωτογραφίες σου θαυμάσιες.
 

the Lycan

Member
Μηνύματα
215
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκωτία
μόλις γύρισα κι εγώ από φθινοπωρινή Βουδαπέστη!! όμορφα ήταν και θέλω να τονίσω πόσο εκτίμησα το ότι τα ΜΜΜ ήταν ακριβή !!!! έμενα μακριά από το κέντρο της πόλης και αν δεν έρχονταν όλα τα λεοφωρεία στην ώρα τους, δεν θα προλάβαινα να δω τίποτα!!!!
 

Menelaos83

Member
Μηνύματα
103
Likes
88
Σαυτο θα συμφωνησω και γω.Ειναι πολυ σημαντικο στο ταξιδι οι μετακινησεις να ειναι γρηγορες και ευκολες ωστε να προλαβει να δει κανεις οσα πιο πολλα μπορει
 

natasamag

Member
Μηνύματα
20
Likes
4
Καλήμερα και καλή χρονιά σε όλους !!!
10 Μαρτίου θα και εγώ αυτό το ταξιδάκι Βουδαπέστη-Βιέννη ! Είναι εύκολο να μου πεις λεπτομέρειες για την μετάβαση σου από Βουδαπέστη προς Βιέννη? Πόσο κόστισε ,πόση ώρα είναι με το τρένο και από ποια στάση το πήρες και σε ποιο σημείο της Βιέννης φτάσατε?? έχω κάνει μια έρευνα αλλά θα ήθελα και την γνώμη σου μιας και τα έχεις πολύ πρόσφατα !!
Ευχαριστώ πολύ:icon_biggrin: !
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Καλήμερα και καλή χρονιά σε όλους !!!
10 Μαρτίου θα και εγώ αυτό το ταξιδάκι Βουδαπέστη-Βιέννη ! Είναι εύκολο να μου πεις λεπτομέρειες για την μετάβαση σου από Βουδαπέστη προς Βιέννη? Πόσο κόστισε ,πόση ώρα είναι με το τρένο και από ποια στάση το πήρες και σε ποιο σημείο της Βιέννης φτάσατε?? έχω κάνει μια έρευνα αλλά θα ήθελα και την γνώμη σου μιας και τα έχεις πολύ πρόσφατα !!
Ευχαριστώ πολύ:icon_biggrin: !
Το καλοκαιρι πηγα απο Βουδαπεστη στη Βιεννη με λεωφορειο της Orange ways,μια χαρα ηταν.Ειχε δυο δρομολογια τη μερα,ενα πολυ πρωι στις 7 κι ενα το μεσημερι κατα τις 3.Εκανε 3 ωρες κι ενα τεταρτο και στοιχισε 15 ευρω.Φευγει απο το σταθμο υπεραστικων λεωφορειων στο σταδιο Nepliget[παει το μετρο εκει} και φθανει στη Βιεννη,δεν θυμαμαι ακριβως που,αλλα ηταν διπλα σε σταθμο του μετρο για το κεντρο της πολης.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.578
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom