Postcrossing

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τώρα ανοίγετε μεγάλη συζήτηση. Το 90% των καρτών που στέλνω εγώ είναι "ντόπιες". Ακόμα και οι art cards και οι πιο "ψαγμένες" είναι από ελληνικά μουσεία/εκθέσεις και λοιπά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις-σήμερα ας πούμε ετοίμασα να στείλω σε μια postcrosser καρτούλα από την Istanbul Modern, επειδή θεώρησα ότι ταίριαζε στο προφίλ της. Σαφώς βέβαια δεν θα έστελνα σε κανέναν κάρτα με κωδικό GR και φόντο το Σουλταναχμέτ για παράδειγμα, μου φαίνεται άκυρο. Τις view cards που αγοράζω από ξένες χώρες τις κρατάω κατά βάση για τα swaps που κανονίζω μέσα από το group του fb και όχι για το official.

Από εκεί και πέρα κάποια από τα books που βλέπω στο link που προτείνεις niax φαίνονται καλή ιδέα, κυρίως κάποιες "γενικές" συλλογές, όχι όσες αφορούν συγκεκριμένες πόλεις/χώρες.
 
Last edited:

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Κι εγω συνηθως ελληνικες στελνω, εκτος απο κατι Disney σε προφιλ που τις ζητουσαν και μια που ειχα παρει απο το ενυδρειο της Βαρκελωνης οπου το προφιλ ζητουσε θαλασσια ζωη. Μεχρι τωρα postcard book δεν εχω αγορασει αλλα γενικα το σκεφτομαι. Το αρνητικο που βρισκω εγω δεν ειναι η θεματολογια (προφανως βεβαια και δεν θα αγοραζα πχ φωτογραφιες της Νεας Υορκης) αλλα το γεγονος οτι ειναι μεγαλος αριθμος καρτων με το ιδιο θεμα. Πχ 30 καρτες Βαν Γκοκ, που οκ καποιοι σιγουρα τις ζηταν αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετοι ωστε να τις ξεφορτωθω σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα. Αλλα κατι του στιλ Ιμπρεσιονιστες ζωγραφοι που εχει μεσα ενα μιξ ισως το αγοραζα. Αντιστοιχα και στα αλλα θεματα.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πχ 30 καρτες Βαν Γκοκ, που οκ καποιοι σιγουρα τις ζηταν αλλα δεν ξερω αν ειναι αρκετοι ωστε να τις ξεφορτωθω σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα. Αλλα κατι του στιλ Ιμπρεσιονιστες ζωγραφοι που εχει μεσα ενα μιξ ισως το αγοραζα. Αντιστοιχα και στα αλλα θεματα.
Συμφωνώ απόλυτα, κι εγώ κάτι σε τέτοιο στυλ θα αγόραζα! Αλλά από εκεί και πέρα 30 κάρτες ενός διάσημου ζωγράφου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μερικά ποιοτικά swaps! :p

(Πόσο καμμένες πρέπει να φαινόμαστε Θεέ μου στους "άσχετους" που πιθανώς να μας διαβάζουν; :D )
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Ενταξει μωρε, κι εγω οταν πεφτω σε κατι θεματα που συζηταν τα αεροσκαφη σα να διαβαζω ξενη γλωσσα ειναι..! :rolleyes-80:
 

antonis_vet

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καλησπερααααα!!!

Καλη ιδεα αυτη με τα πακετα ωστοσο εξισου σωστο και το πως θα "ξεφορτωθεις" τοσες "ειδικευμενες" ως προς το θεμα καρτες . :/

Anyways
Για καποια φαση ειχα ανοιχτη τη διαθεσιμοτητα για swap και στον ενθουσιασμο μου ελεγα σε ολους ναι :ΡΡ
Ε,εχασα λιγο την μπαλα με το ποιος ηταν ποιος,ποιος ηθελε τι , λιγο και με το κοστος (~1.3€/καρτα με γραμματοσημο) τιο εκλεισα μεχρι να γινουν ρετζιστερ αυτες που εστειλα, μετα θα το παω 1 swap με 2 address request ( καλως η κακως ειναι ενα κοστος )
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Tο ποιος ζηταει τι ενταξει, στην αναγκη ξαναρωτας! (υποψην αν σβησεις το πμ απο το e-mail σου δεν μπορεις να το βρεις στο site- εγω την ειχα πατησει ετσι στην αρχη). Το κοστος ειναι οντως ενα θεμα, οχι τοσο η τιμη των καρτων οσο τα γραμματοσημα. Εγω για μια περιοδο ειχα βαλει επιτηδες send to repeated countries (σε ελευθερη μεταφραση στελνε ολο Ρωσσια, αντε και λιγο Γερμανια) ωστε να αργουν να φτασουν και να μην μπαινω στον πειρασμο να στελνω μανιακα! Αλλα δεν φημιζομαι και για την αυτοπειθαρχια μου γενικα, οποτε ηταν η τελευταια μου λυση..!
 

niax

Member
Μηνύματα
255
Likes
800
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Ας αναστησω λιγο το θεμα! Σχετικα με το που βρισκουμε καρτες, και κυριως μη τουριστικες, να αναφερω οτι το comicon στη Σωλονος εχει μια αξιοπρεπη ποικιλια απο καρτες με θεματα οπως Disney, αλλα κομιξ, γκραφιτι, ταινιες τυπου Lord of the Rings, νεραιδες, εξωφυλλα Tin Tin κτλ και illustrations! Τσιμπιμενο βεβαια, στα 0,90-1 οι τιμες ανα καρτα.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μιας και αναστηθηκε το θεμα… ημουνα Αθηνα και αγορασα καρτες απο τα περιπτερα στο μοναστηρακι, τουριστικες, και μπορω να πω οτι εμεινα εκπληκτη απο τις τιμες, 0,20 η μια !!!! Εννοειται πηρα πολλες!!! Εδω στη Γερμανια οι τουριστικες ειναι πανω απο 1 ευρω η μια.

Ας γραψω και καποια περιεργα που ειδα στο διαστημα που ασχολουμαι με το postcrossing. Ελαβα μια καρτα απο Κινα, η οποια ηταν μεσα σε ενα πλαστικο περιτυλιγμα, στο οποιο ειναι γραμμενο οτι λογω καταστροφης του αντικειμενου, δηλαδη της καρτας, το γερμανικο ταχυδρομειο το εβαλε σε πλαστικο περιτυλιγμα! Βασικα η καρτα δεν ειχε παθει καμια ζημια, και δεν καταλαβα γιατι το βαλανε, αλλα οκ.

Μια αλλη καρτα ελαβα απο Αγγλια, η οποια στο μπροστινο μερος της καρτας, δηλαδη εκει που ειναι η εικονα ειχανε βαλει ενα μεγαλο αυτοκολλητο, που εγραφε οτι επειδη ο αποστολεας δεν πληρωσε το απαιτουμενο ποσο στα γραμματοσημα, θα αργησει να σταλει! Εγω μια φορα την ελαβα!
 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.606
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Για φθηνές, μη τουριστικές κάρτες κοιτάξτε και στα tiger. Νομίζω είχα αγοράσει 1 ευρώ τις 3.
 

Antigone

New Member
Μηνύματα
3
Likes
6
Καλημέρα σας!
Σε χθεσινή μου επίσκεψη στο ταχυδρομείο διαπίστωσα και εγώ ότι οι υπάλληλοι (πλην ενός) δεν είχαν ιδέα για το ότι τις κάρτες τις στέλνουμε με 80 λεπτά! Η αλήθεια είναι οτι και εγώ τότε το έμαθα γιατί δεν είχα διαβάσει τις παλαιότερες αναρτήσεις. Επίσης έμαθα ότι κατά καιρούς το ταχυδρομείο βγάζει φακελάκια με αυτοκόλλητα γραμματόσημα (για κάρτες εξωτερικού , το σετ των 10 είναι 8 ευρώ) με ωραία σχέδια (τώρα έχει καλοκαιρινά φρούτα) αλλά απ'ότι φαίνεται δεν το γνωστοποιούν σε κανέναν ή μόνο σ'αυτούς που θέλουν....
Και κάτι ακόμη...στα ταχυδρομεία ξεκίνησε η κυκλοφορία 2 σετ των 10 καρτών με φωτογραφίες της Ελλάδας από τον Νίκο Αλιάγα. Τις αγόρασα και έχουν πολύ ωραία σχέδια και καλή ποιότητα. Και το σημαντικότερο, όλο το σετ κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει και γραμματόσημο! Δηλαδή βγαίνει 20 λεπτά η κάρτα! Κατά καιρούς έχω αγοράσει κι εγώ καρτ ποσταλ με 20 λεπτά αλλά δεν είναι πάντα καλή η ποιότητά τους ή τα θέματα είναι λίγο παλιά.
Αυτό είναι το link http://www.if-gr.org/gr/content/latest-news/16-kart-postal που μπορείτε να τις δείτε!

Καλό καλοκαίρι!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γεια σου @Antigone !
Οι σειρές αυτές με τα τευχίδια με τα γραμματόσημα των 80 λεπτών (οπως και διαφορα αλλα, βλ. καρτες Αλιάγα) ανακοινώνονται στη σελίδα των ΕΛΤΑ με τα φιλοτελικά: http://eshop.philotelismos.gr/HomePage/tabid/116/language/el-GR/Default.aspx
Σε αυτή τη φάση έχουν βγάλει και ένα τέλειο τευχίδιο από τη νέα σειρά με τα ποδήλατα! Απλά να μπαίνεις τακτικά στη σελίδα να τσεκαρεις! Η βλακεία είναι ότι δεν βρίσκεις όλες τις συλλογές στα περισσότερα ταχυδρομεία και μπορείς είτε να παραγγείλεις on line ο, τι σε ενδιαφέρει, είτε (όπως κάνω εγώ) να τα αγοράζεις από το κατάστημα φιλοτελισμού στην Απελλού! :)
 

voulina

Member
Μηνύματα
143
Likes
91
Ταξίδι-Όνειρο
Λιουμπλιάνα
Με έχετε καλύψει πλήρως κορίτσια! Ήθελα κι εγώ να γράψω και για τις κάρτες με τις φωτογραφίες του Αλιάγα, τις οποίες έχω ήδη προμηθευτεί και είναι ωραιότατες, καθώς και για τα τευχίδια με τα αυτοκόλλητα γραμματόσημα των 80 λεπτών, τα οποία χρησιμοποιώ συνέχεια. Να συμπληρώσω ότι στις online παραγγελίες από το eshop των ταχυδρομείων, δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής και φτάνουν σχετικά γρήγορα, σε 4-5 εργάσιμες ημέρες. :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.294
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom