Αυστρία Ουγγαρία Τσεχική Δημοκρατία Φωτο-ιστορία Βουδαπέστη - Βιέννη - Πράγα

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
3η πόλη: Πράγα

Στο λεωφορείο απο Βιέννη για Πράγα περάσαμε απο πολύ όμορφα τοπία. Ταξιδεύαμε απόγευμα έτσι το φως έκανε τα πάντα λίγο πιο δραματικά. Δάση, λίμνες, χωράφια με ήλιους, ανεμογεννήτριες... ήταν λίγο απο αυτά που περνούσαν μπροστά μας. Επίσης περάσαμε μέσα απο το Brno (νόμιζα οτι στην πινακίδα έχουν ξεχάσει κάποια φωνήεντα αλλά τελικά όντως έτσι γράφεται και έτσι προφέρεται!). Αργότερα έμαθα ότι είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, μετά την Πράγα και πόλος έλξης πολλών τουριστών. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφίες... Όμως μου φάνηκε πραγματικά πανέμορφο, με λόφο με κάστρο, αμπελώνες με κρασί και γραφικά εστιατόρια.
IMG_1050.jpg
IMG_1052.jpg
IMG_1055.jpg
IMG_1074.jpg


Φτάσαμε στην Πράγα βράδυ έτσι πήγαμε σπίτι να ξεκουραστούμε και η εξερεύνηση θα ξεκινούσε την επόμενη ημέρα.
Το επόμενο πρωί λοιπόν ανηφορίσαμε προς castle hill. Αλλά ο καιρός πάλι βροχερός. Η απογοήτευσή μας δεν περιγράφεται... Η Πράγα ήταν ο βασικός προορισμός όλου αυτού του ταξιδιου για αυτό και θα είχαμε τις περισσότερες ημέρες εκεί. Το να βρέχει ήταν ένα τραγικό σενάριο... Και δε μιλάμε για showers. Δυνατή βροχή που δε σταματούσε με τίποτα. Και αυτός ο καιρός τέλος Αυγούστου υπενθυμίζω.
Εδώ ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου (St. Vitus Cathedral), λίγο πριν μπούμε στο castle district. Σήμα κατατεθεν της Πράγας που φιγουράρει στις περισσότερες καρτ-ποσταλ μαζί με τη Γέφυρα του Καρόλου.
IMG_1091.jpg


Στο εσωτερικό του Καθεδρικού. Δεν τον λες και χαμηλοτάβανο :) Πραγματικά εντυπωσιακός!
IMG_1102.jpg


Φιγούρες διακοσμούν γωνιές του ναού.
IMG_1109.jpg
IMG_1119.jpg


Η γοτθική αισθητική είναι κάτι που με γοητεύει... κι εδώ έχουμε ένα τέλειο παράδειγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής!
IMG_1131.jpg


Το νερό της βροχής τρέχει απο τα στόματα των Gargoyles.
IMG_1154.jpg



Κατεβαίνοντας προς την έξοδο απο τον ευρύτερο χώρο του κάστρου (αφού επισκεφτήκαμε ότι υπάρχει σε όλη την περιοχή).
IMG_1132.jpg
IMG_1149.jpg


Και βγαίνοντας απο την πύλη... Πανέμορφη θέα της πόλης!
IMG_1157.jpg



Όμορφα σπίτια, πράσινο, γοτθικά κτίρια, ο Μολδάβας... Και έντονο άρωμα μεσαίωνα. Ναι, αυτή την πόλη άρχιζα ήδη να την ερωτεύομαι!
IMG_1162.jpg


Φύγαμε απο το Κάστρο και είπαμε οτι θα ξαναρθουμε την τελευταία μέρα να τα δούμε όλα με ήλιο (σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τουλάχιστον). Έτσι, κατεβήκαμε τα σκαλιά (φωτό αργότερα) και μετά απο λίγο περπάτημα όντας ακόμη στη μεριά της Mala Strana, καταλήξαμε στην όχθη του Μολδάβα με αυτή τη θέα. Φαίνεται και ο Old Town Bridge Tower, ο γοτθικός πύργος στη μεριά της Stare Mesto (Παλιά πόλη).
IMG_1177.jpg
Προσπαθώντας να κατατοπίσω λίγο όσους δεν έχουν επισκεφτεί την Πράγα θα σας περιγράψω οσο πιο περιληπτικά μπορώ που είναι το κάθε τι γιατί μπορεί εύκολα κάποιoς να μπερδευτεί.
Η Πράγα χωρίζεται στα δύο απο τον ποταμό Μολδάβα. Στα ανατολικά βρίσκεται η Stare Mesto, ή αλλιώς η Παλιά Πόλη. Εκεί βρίσκεται η ιστορική πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Αστρονομικό ρολόι, το Γοτθικό Καθεδρικό St. Tyn κ.α. Στα δυτικά, είναι η περιοχή όλου του Κάστρου και η Mala Strana (Lesser Quarter στα αγγλικά, ή αλλιώς "μικρή πόλη"), ιστορική και πολύ γραφική συνοικία της Πράγας (σα να λέμε η Πλάκα στην Αθήνα). Η Γέφυρα του Καρόλου ενώνει τη δυτική με την ανατολική πλευρά (μαζί με άλλες γέφυρες φυσικά). Στην αρχή της γέφυρα απο την ανατολική πλευρά υπάρχει ο Old Town Bridge Tower και στην δυτική μεριά οι Mala Strana Bridge Towers. Έτσι αν μπορούσα σε ένα πολύ γενικό και πρόχειρο σχεδιάγραμμα να περιγράψω όλο το παραπάνω αυτό θα ήταν το εξής:


[Castle,Mala Strana]Mala Strana Bridge Towers <Charles Bridge>Old Town bridge Tower[Old Town, Αstrοnomical Clock]


Ελπίζω να βοήθησα. Η παραπάνω φωτογραφία λοιπόν (πριν το λογύδριό μου) είναι τραβηγμένη απο τη μεριά της Mala Strana και βλέπει τον Πύργο της Παλιάς πόλης.

Συνεχίζουμε...

Λουκέτα κι εδώ... Στη μικρή προβλήτα κάτω απο τη γέφυρα του Καρόλου.
IMG_1185.jpg



O πύργος στη μεριά της Mala Strana.
IMG_1192.jpg



Ο Ευθύμης κι ο Βασίλης έχοντας πάθει πολιτισμικό σοκ!
IMG_1195.jpg


Η θέα απο τον Mala Strana Bridge Tower.
IMG_1199.jpg



Και λίγο πιο ψηλά :) Η Παλιά πόλη ξεκινά απέναντί μας, στο τέλος της Γέφυρας
IMG_1208.jpg


Θέα προς τη Mala Strana
IMG_1210.jpg

IMG_1213.jpg


Διασχίζοντας τη γέφυρα. Ναι ναι, το πιάσαμε το σκυλάκι... Τώρα θα αλλάξει η τύχη μας! :p
IMG_1232.jpg


Τα αγάλματα στη γέφυρα δεν τα καθαρίζουν ή τα αφήνουν επίτηδες έτσι για να φαίνονται πιο...creepy??
IMG_1236.jpg


Μόλις διασχίσαμε τη γέφυρα. Περάσαμε κάτω απο τον πύργο της Παλιάς πόλης (στο βάθος της φωτο) και έξω απο το black light theatre. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να πάμε.
IMG_1247.jpg


Φτάσαμε στην Old Town Square. Ο κόσμος είναι υπερβολικά πολύς (παρ'όλο που έβρεχε) αλλά το σκηνικό είναι σα να έχει βγει απο μεσαιωνικό παραμύθι. Επιτέλους... βρισκόμαστε σε ένα απο τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Ευρώπης. Και νιώθουμε υπέροχα :)
IMG_1264.jpg


Το διάσημο Αστρονομικό Ρολόι στον Πύργο του Ρολογιού (παλιό Δημαρχείο της Πράγας). Δυστυχώς, δεν είχα τηλεφακό για να κάνω zoom στις φίγουρες. Στα δεξιά είναι ο χρόνος-Χάροντας (σε μορφή σκελετού που κρατάει ένα καμπανάκι και ένα φανάρι) και ο Τούρκος και στα αριστερά οι προσωποποιήσεις της Ματαιοδοξίας (που κοιτάζεται σε έναν καθρέπτη) και της Απληστίας.
IMG_1285.jpg



Συνεχίζουμε βολτάροντας στην Παλιά Πόλη...
IMG_1296.jpg
IMG_1299.jpg
IMG_1303.jpg


Όμορφες και πολύχρωμες γειτονιές... Όλες πλακόστρωτες. Ευτυχώς έχει σταματήσει και η βροχή.
IMG_1321.jpg


Φτάσαμε στον επόμενο προορισμό μας! Speculum Alchemiae ή αλλιώς Μουσείο...Αλχημείας!
Ανακαλύφτηκε το μεσαιωνικό εργαστήριο αλχημείας στις υπόγειες στοές μετά τις πλημμύρες του 2002... Και μετά απο 10 χρόνια (τόσο χρειάστηκε για να το καθαρίσουν) το έκαναν μουσείο.

Εδώ ο Βασίλης που έχει ένα κόλλημα με τα βιβλία και οτιδήποτε μεσαιωνικό, παλιό και σκονισμένο, μόλις είδε αυτή τη βιβλιοθήκη είχε ένα μικρό...οργασμό! Η φωτογραφία δε ζητήθηκε, απαιτήθηκε.
IMG_1335.jpg


Μάσκες διακοσμούν την οροφή. Spooky.
IMG_1336.jpg


Spell book??? Ίσως...
IMG_1339.jpg


Η ξεναγός μας, τραβώντας ένα μικρό αγαλματάκι-μοχλό στη βιβλιοθήκη που είδατε παραπάνω...άνοιξε ένα πέρασμα (!!!!) όπου κατεβήκαμε στα υπόγεια (ο Βασίλης κόντεψε να λιποθυμήσει). Εκεί που έφτιαχναν οι αλχημιστές τα μαγικά τους φίλτρα...
IMG_1342.jpg


Μάθαμε ότι σκοπός των αλχημιστών ήταν να μετατρέψουν οποιοδήποτε μέταλλο σε χρυσό (χρησιμοποιώντας τη Φιλοσοφική Λίθο) και να ανακαλύψουν το ελιξήριο της νεότητας.
IMG_1344.jpg


Το λες και ματαιοδοξία...
IMG_1345.jpg


Μάθαμε επίσης οτι οι μοναχοί ακόμα φτιάχνουν αντίστοιχα φίλτρα (νεότητας, αγάπης, μνήμης) με όλη την ιεροτελεστία που απαιτείται (σύμφωνα με περγαμηνές που βρέθηκαν), πχ. μαζεύουν συγκεκριμένα βότανα υπό το φως της πανσελήνου κλπ. Τα προμηθεύουν στο συγκεκριμένο μουσείο και τα πουλάνε ως σουβενίρ. Θα φανώ πολύ χαζοτουρίστας αν πω οτι πήρα κι εγώ ένα ως αναμνηστικό; :p
IMG_1346.jpg


Γραφείο με όλα τα...σύνεργα στο επάνω δωμάτιο δίπλα απο τη βιβλιοθήκη-είσοδο.
IMG_1355.jpg


Μετά απο αυτή την πολύ όμορφη εμπειρία συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας... Βόλτα και περπάτημα στην πόλη.
IMG_1362.jpg


Άγαλμα του Franz Kafka. Σουρεάλ!
IMG_1364.jpg



Φάγαμε τον κόσμο να το βρούμε... Το παλιό Εβραϊκό νεκροταφείο....
IMG_1367.jpg


...το οποίο μπορούσες να δεις απο αυτό το μικρό παραθυράκι στην πόρτα του νεκροταφείου. Κρίμα που δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα.
IMG_1368.jpg



Λίγη περιήγηση ακόμα στην πόλη.
IMG_1373.jpg


Χρώμα παντού! Η Πράγα είναι πανέμορφη.
IMG_1374.jpg


Art Nouveau αρχιτεκτονική. Γραφικά μπαλκονάκια με λουλούδια και χαριτωμένες σοφίτες στις στέγες των σπιτιών.
IMG_1375.jpg


Γραφικό δρομάκι στην Παλιά Πόλη
IMG_1380.jpg



Ώρα για φαγητό! Τέλειο ταϋλανδέζικο εστιατόριο σε απίστευτα οικονομικές τιμές και μεγάλη ποικιλία. (την τσέχικη κουζίνα δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα). Είχαμε κάνει απο πριν την έρευνα μας :)
IMG_1386.jpg


Επιστροφή στην πλατεία της Παλιάς Πόλης.. Δε γινόταν να μην τη δούμε φωτισμένη το βράδυ.
IMG_1393.jpg


Οι μουσικοί του δρόμου έπαιζαν πιάνο και πνευστά... Και σε συνδυασμό με αυτή την εικόνα...όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς είναι απλά μαγεία.
IMG_1394.jpg


Ίσως η αγαπημένη μου φωτογραφία της Παλιάς Πόλης. Βρισκόμασταν σε ένα παραμύθι.
IMG_1405.jpg


Διασχίζοντας τη γέφυρα του Καρόλου με προορισμό τη Mala Strana για να βρούμε μια μεσαιωνική pub για τι άλλο;; Μπύρα!
IMG_1419.jpg


Βράδυ στη Mala Strana... Ψυχή στους δρόμους εκτός απο λίγους τουρίστες. Νομίζεις πως απο κάποια γωνία θα στρίψει η άμαξα με τα άλογα και θα ακούσεις τον ήχο απο τα πετάλά τους στο δρόμο.
IMG_1423.jpg


Ανηφορίζοντας...
IMG_1427.jpg


Και μετά απο λίγο ψάξιμο... τη βρήκαμε! Εδώ η γειτονιά έξω απο την pub.
IMG_1430.jpg



Και μέσα! Δυστυχώς για λόγους διακριτικότητας δεν μπόρεσα να βγάλω άλλες φωτογραφίες αλλά όπως μπορείτε να δείτε κι εσεις είναι πολύ ατμοσφαιρική. Και φυσικά η μουσική που ακουγόταν ήταν μεσαιωνική.
IMG_1434.jpg


Το επόμενο πρωί πάλι στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Χωρίς βροχή και με ήλιο μπορείς να αντισταθείς σε μια ακόμη φωτο; Δεν μπορείς!
IMG_1437.jpg


Ξανά διασχίζοντας τη γέφυρα του Καρόλου με προορισμό μια 45λεπτη κρουαζιέρα στο Μολδάβα, ακριβώς έξω απο το μουσείο της Γέφυρας του Καρόλου.
IMG_1454.jpg
IMG_1459.jpg


Μα δεν είναι υπέροχα;
IMG_1466.jpg



Μέσα απο το καραβάκι.
IMG_1474.jpg


Το κάστρο ακριβώς απέναντί μας.
IMG_1485.jpg
IMG_1490.jpg


Ο καπετάνιος και το πλήρωμά του!
IMG_1496.jpg


Επόμενη στάση... Trap Prague! Παιχνίδι απόδρασης. Πηγαίνοντας εκεί λοιπόν, ένας ακόμη πύργος. O Powder Tower.
IMG_1515.jpg



Όχι δεν είμαστε οπαδοί του Στάλιν, απλά είμαστε χαρούμενοι γιατί μόλις καταφέραμε να αποδράσουμε απο το escape game με θέμα την κομμουνιστική Τσεχία. :)
IMG_1516.jpg


Στο Letna Park! Ένα ακόμη πολυφωτογραφημένο σημείο με θέα τις γέφυρες της Πράγας πάνω απο το Μολδάβα. Κάτσαμε αρκετή ώρα γιατί ήθελα να κάνω timelapse με την κάμερα.
IMG_1552.jpg


Θέα που χάνεσαι...
Και ένα αερόστατο πάνω απο την πόλη :)
IMG_1558.jpg

Απο το ίδιο σημείο ενώ έχει βραδυάσει.
IMG_1726.jpg


Περνώντας πάλι απο το Αστρονομικό ρολόι...
IMG_1728.jpg


Λεπτομέρειες του κυκλικού δίσκου κάτω απο το ρολόι που είναι το Ημερολόγιο του Μάνες
IMG_1738.jpg

Λεπτομέρεια των φιγούρων
IMG_1740.jpg


Η τελευταία μας μέρα είχε ποδηλασία μέχρι το Karstejn, περιοχή λίγο έξω απο την Πράγα με το ομώνυμο κάστρο. Άλλη μία φανταστική εμειρία. 3 ώρες ποδηλασία περνώντας μέσα απο δάση, γραφικά χωριά, λιβάδια, γέφυρες... Δυστυχώς κάνοντας ποδήλατο δεν μπορούσα να τραβήξω φωτογραφίες. Εδώ μας έχει τραβήξει ο οδηγός του γκρουπ περνώντας μια γέφυρα. Στην παρέα μας ένας συμπαθέστατος Ολλανδός με το γιο του.
IMG_1750.jpg


Και μετά απο 3μιση σχεδόν ώρες... φτάσαμε!
IMG_1755.jpg

Η θέα προς το κάστρο
IMG_1767.jpg


Και η διαδρομή προς αυτό
IMG_1773.jpg


Πανοραμική θέα απο το κάστρο. Η Τσεχία είναι μια καταπράσινη και πανέμορφη χώρα!
IMG_1809.jpg
IMG_1916.jpg

Το team!
IMG_1930.jpg


Γυρνώντας με τρένο (ευτυχώς γιατι άλλες 3 ώρες θα μας έβγαζαν off) κάναμε και μια καινούρια φίλη που ήταν τόσο κοινωνική που ερχόταν στην αγκαλιά μας με δική της πρωτοβουλία! :)
IMG_1937.jpg


Και φυσικά δεν ξεχάσαμε το οτι είχαμε πει να δούμε το castle district με ήλιο. Ευτυχώς οι προβλέψεις του καιρού βγήκαν σωστές! Μερικές φωτογραφίες ακόμη λοιπόν... Ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου.
IMG_1942.jpg


Το άγαλμα του Αγίου Γεωργίου, συνονόματου.
IMG_1947.jpg
IMG_1948.jpg


Κάτι λέγαμε για Gothic?
IMG_1950.jpg


Το παιχνίδι του φωτός την ώρα που δύει ο ήλιος.
IMG_1954.jpg


Κατηφορίζοντας και πάλι προς την έξοδο... χωρίς βροχή αυτή τη φορά!
IMG_1956.jpg


Για ακόμη μια φορά ας θαυμάσουμε τη θέα με καθαρό καιρό. :)
IMG_1959.jpg


Τα σκαλοπάτια που κατεβαίνεις προς την έξοδο του κάστρου
IMG_1966.jpg


Ξανά στο γνωστό καρτποσταλικό σημείο της Mala Strana κάτω απο το κάστρο, με τον κόσμο να ταΐζει τους κύκνους.
IMG_1974.jpg



Άγαλμα-storytelling στη Γέφυρα του Καρόλου
IMG_1982.jpg
IMG_1983.jpg



Παλιός νερόμυλος που λειτουργεί ακόμα. Η πόλη κάνει τα πάντα για να σε πείσει ότι είσαι σε άλλη εποχή!
IMG_1985.jpg



Ποιος θα ήθελε να ζει σε αυτή τη μικρή σοφίτα; :)
IMG_1989.jpg



Στο βάθος ο Petrin Hill με το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ... σε μικρογραφία.
IMG_1990.jpg



Άποψη της Γέφυρας κατεβαίνοντας.....
IMG_1991.jpg


...αυτά τα σκαλιά, που με τη σειρά τους σε οδηγούν σε μία πανέμορφη γειτονιά με γραφικά καφέ.
IMG_1993.jpg


Και μουσικούς να παίζουν jazz. Είπαμε, Mala Strana είναι αυτή. :)
IMG_1996.jpg

IMG_2000.jpg


Λουκέτα ακόμη και στους φανοστάτες
IMG_2003.jpg



Και στα κάγκελα. Είναι εκπληκτικό πώς ο κόσμος νιώθει οτι με αυτό τον τρόπο κλειδώνει...την αγάπη του;; (not!)
IMG_2005.jpg



Ο ήλιος πριν δύσει στη Γέφυρα...
IMG_2011.jpg



Όμορφα πολύχρωμα κτίρια απέναντι απο τη γέφυρα.
IMG_2013.jpg



Βράδυ... Τα αγάλματα γίνονται απόκοσμες φιγούρες πριν φωταγωγηθούν.
IMG_2014.jpg



Στο σημείο αυτό η ιστορία μου τελειώνει. Εύχομαι να σας ταξίδεψα έστω και λίγο μέσα απο το φακό μου.

Θα πω οτι η Πράγα έρχεται 1η για μένα στην κατάταξη απο τις 3, και πιθανόν και 2η απο όλα τα ταξίδια που έχω κάνει ως τώρα (δύσκολα εκθρονίζεται το Παρίσι). Είναι μια πόλη απλά...ερωτεύσιμη. Τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη θα τις έβαζα μαζί στη 2η θέση, με ένα πολύ μικρό προβάδισμα ίσως στη Βιέννη λόγω της Παλιάς Πόλης.... Αλλα απο την άλλη σκέφτομαι τη θέα απο το Gellert Hill στη Βουδαπέστη... Ειλικρινά δεν ξέρω. Και ίσως δε χρειάζεται κιόλας. Τις αγάπησα και τις 3!
Ώρα να μοντάρω και το βίντεο.... Ευχαριστώ που διαβάσατε την ιστορία μου!
 
Last edited:

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.321
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Γιωργο συγχαρητηρια για τις απιστευτες φωτο αλλα και για την ομορφη κι ενθουσιωδη περιγραφη σου.Ειδικα σε ο,τι αφορα την Πραγα με πηγες 12 χρονια πισω!Ειναι φανερο οτι περασες πολυ καλα και σιγουρα συνεβαλε σ αυτο η πολυ καλη παρεα.Να κανετε πολλα πολλα ταξιδια σαν αυτο ευχομαι!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?
Ότι και να σχολιάσω για αυτή την φωτογραφική πανδαισία θα είναι λίγο!Είναι τόσο ζωντανές που είναι σαν να είσαι εκεί.Εύχομαι πάντα να κάνετε τόσο όμορφα και γεμάτα ταξίδια και να τα μοιράζεσαι μαζί μας για να ευχαριστιόμαστε κι εμείς θέαμα.
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Περα από τα like κι ένα μπράβο για την οπτική πανδαισία.
Απέδωσες μοναδικά την αίσθηση των πόλεων. Yποκλίνομαι στο ταλέντο σου. Αναμένουμε τα επόμενα
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Έχω πάθει πλάκα με τις φωτογραφίες σου!!! 'Ο,τι και να πω θα είναι λίγο...Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά και ευχαριστούμε για την ιστορία!!! Από τις πόλεις που πήγες μόνο στην παραμυθένια Πράγα έχω πάει, με ταξίδεψες πάλι πίσω με ένα μαγικό τρόπο...και μου άνοιξες την όρεξη για Βιέννη και Βουδαπέστη!
Άντε με το καλό να πας το επόμενο ταξίδι ;)...
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.256
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολύ ωραία η ιστορία σου και τέλειες οι φωτός!
Την ανακάλυψα μόλις χθες! Μπράβο! :)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Εύγε παιδί μου! Δεν έχω λόγια... (ειδικά για τις νυχτερινές λήψεις)

Αυτό το αερόστατο το είχα μπανίσει από χτες (στην πρωτη απόπειρα που έκανες για την Πράγα). Πολύ θα ήθελα να ήμουν εκεί και να χαζεύω αυτή την απιστευτη πόλη από ψηλά!
Εχω ψηθεί άσχημα για Πράγα. Θα τη βάλω στο πρόγραμμα άμεσα.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Παιδια σας ευχαριστώ πολυ όλους για τα σχόλια και τις ευχές σας! Να'στε καλά :)
 

Ulysses

Member
Μηνύματα
114
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Ζυρίχη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Μεξικό
Τέλεια όλα! Και η Πράγα πανέμορφη και οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές. Και δεν έχω πάει και ποτέ αν και το θέλω χρόνια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.094
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom