Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

doraki26

Member
Μηνύματα
131
Likes
9
Γεία σας παιδια! Εχω διαβάσει οτι από το αεροδρόμιο ciampino εχει λεωφορεία για το κέντρο της πόλης. εμεις που θα μείνουμε απέναντι από το κολλοσαίο γνωρίζετε ποίο πρέπει να πάρω? Διάβασα και κάτι για shuttle bus εχετε καμοια πληροφορία γι αυτό? ποιο είναι πιο οικονομικό?
επειδη και εγω θα παω σιγουρα εχει αυτο το λεωφορειο που παει termini μετα αν παρεις το μετρο ειναι κανα 2 στασεις το κολοσσαιο
http://www.terravision.eu/rome_ciampino/ciampino_price_timetable.html
 

nikimix1

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Η απόσταση 6 χλμ από το Κολοσέο είναι αδιανόητα μεγάλη. Κλείσε οπωσδήποτε κάτι κεντρικό, γιατί θα χάνετε πολύ χρόνο στις μετακινήσεις για τόσο μικρό ταξίδι ή θα πληρώσετε πολλά σε ταξί το βράδυ.
Σοβαρα μιλάς?Εχω ήδη κλείσει και μου είπε ο οδιοκ΄τητης πως είναι 10 λεπτα απο το κέντρο. και πως έχειμ συγκοινωνία μέχρι τα ξημερώματα
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.983
Θα βοηθούσε πολυ αν μας εδινες την περιοχή ή την διεύθυνση. Αλλά ακούγεται πολύ το 6 χλμ.
 

chrgkoutz

Member
Μηνύματα
363
Likes
1.196
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Ο χρονος ειναι οκ για να "περπατησεις" το ιστορικο της κεντρο>Για να τρως και να πινεις εξω -πλην καφε και παγωτου-,δεν στο συνιστω,γιατι σαν την Ελλαδα δεν βρισκεις.Αρα αυτοσχεδιασε με σαντουιτς στις διαδρομες και ενα κυριως φαγητο την ημερα.Τα μερη που πρεπει να επισκεφτεις να ξερεις οτι απαιτουν 5-7 χιλ. ημερησιως περπατηαμ κι αν το ξενοδοχειο σου ειναι μακρια,μπορεις να πηγαινεις στην αφετηρια της διαδρομης που επιλεγεις να ξεκινησεις με τα ΜΜΜεταφορας και να την περπατας προς τα πισω,ή αντιστροφα.Εγω για βολτα πηγαινα καθε Βραδυ Piazza Navona,με τα ποδια γιατι εμενα κοντα στο Colosseum,αλλα και το Trastevere ειναι ομορφο τα βραδυα,αν βολευει.
Εχω ενα word με τα μερη που εγω ειχα επιλεξει σε ενα ακριβψς ιδιο ταξιδι,με φωτο, αποστασεις κλπ κι αν το θες για ενημερωση πλανου σου,στειλε μου ενα mail να στο στειλω.
Πιστευω θα σε βοηθησει,οπως και οι φωτο απο τα μερη αυτα στο
https://www.facebook.com/chr.gkoutz...32561330279.1073741832.100000606228878&type=3
Καλο ταξιδι
 

Alexi0s

Member
Μηνύματα
12
Likes
7
Όπως είπε και η paefstra καλό είναι να μας πεις που είναι το ξενοδοχείο γιατί η απόσταση σίγουρα μετράει. Τώρα αν φτάνουν ή όχι η μέρες μην σκας. Είναι σίγουρο ότι θα λατρέψεις την πόλη και σίγουρα θα ξανά πας. Η Ρώμη δεν χορταίνεται με μια φορά, όσες μέρες και να καθόσουν. Εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο Ariston πίσω από το Termini ( hotelariston.it) . Πολύ καλό ξενοδοχείο και ανάλογα την περίοδο μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές - σε σχέση πάντα με την Ρώμη που είναι high season, σχεδόν όλο τον χρόνο. Μετρό ή λεωφορείο δεν πήραμε ποτέ. Αλλά ρίξαμε τρελό περπάτημα. Οπότε το αθλητικό παπούτσι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ! Τα περισσότερα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος είναι σχετικά κοντά το ένα με το άλλο. Μόνο για το Βατικανό πήραμε ταξί και ακόμα κλαίμε το 20 ευρω. Απ' όσο θυμάμαι υπάρχει και στάση μετρό πολύ κοντά! Για φαγητό καλά είναι να αποφεύγεις τις τουριστικές περιοχές γιατί είναι πανάκριβα. Pizza- cappuccino : Iταλία Vs Ελλάδα σημειώσατε 2 ( άποψη μου)
 

ψαράκι

Member
Μηνύματα
51
Likes
4
δεν μπορώ να αποφασίσω, βάλτε ένα χεράκι.. :)

Αυτό που είναι διαμέρισμα πολύ κοντά στο Κολοσσαίο
https://www.airbnb.gr/rooms/1549899

Ή αυτό το b&b με ωραία βεράντα για το πρωινό και 20 ευρώ λιγότερα.. Σε αυτό νοικιάζεις μόνο το υπνοδωμάτιο και δικό σου μπάνιο και έχει στην τιμή και το πρωινό..
https://www.airbnb.gr/rooms/3608910

??????
 

shikabalas

Member
Μηνύματα
20
Likes
1
Καλησπερα και απο μενα εχω βρει ενα πολυ καλο διαμερισμα κοντα στην σταση Cavour του μετρο.Γενικα ειδα καλα σχολια,αλλα καποιοι λενε για την περιοχη οτι ειναι λιγο περιεργη το βραδυ..Επειδη θα παω με την οικογενεια και οσο να ναι η ασφαλεια ειναι σημαντικος παραγοντας,οσοι ξερετε καλυτερα τη Ρωμη τι πιστευετε?
 

nikimix1

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας, το διαμέρισμα που νοικιάσαμε βρίσκεται σαυτήν την οδό Via dei Savorgnan, Ρώμη, Lazio 00176, Ιταλία. Ξέχασα να σας πω ότι προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο ciampino.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας, το διαμέρισμα που νοικιάσαμε βρίσκεται σαυτήν την οδό Via dei Savorgnan, Ρώμη, Lazio 00176, Ιταλία.
Ειναι μακρια και χωρις σταθμο μετρο κοντα.Θα παιρνετε λεωφορειο.Αν μπορειτε να βρειτε πιο κοντα στο κεντρο,γιατι θα ειναι ταλαιπωρια....
https://www.google.gr/maps/dir/Colo....900932!1m3!2m2!1d12.4547612!2d41.8979776!3e0
 

nikimix1

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Το έχουμε ήδη κλείσει και πληρώσει δυστυχώς....τώρα στεναχωρέθηκα ... δηλαδή είναι δύσκολη η πρόσβαση στο κέντρο?
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
... δηλαδή είναι δύσκολη η πρόσβαση στο κέντρο?
Θα πρεπει να χρησιμοποιεις λεωφορειο.Σιγουρα,ο ιδιοκτητης θα σου πει τι περναει απο εκει.Αγορασε και μια καρτα απεριοριστων διαδρομων,ισως καποια που εχει και τα μουσεια,την roma pass http://www.romapass.it/?l=en. Και ολα θα πανε καλα,μη στεναχωριεσαι...απλως θα θελεις περισσοτερο χρονο στις μετακινησεις σου.:)
 

Alexi0s

Member
Μηνύματα
12
Likes
7
Σχετικά είναι μακριά από το κέντρο, αλλά επειδή οι μέρες φτάνουν και για να βρεις τώρα δωμάτιο πιο κεντρικά θα το χρυσοπληρώσεις. Οπότε καλά είσαι εκεί. Σχετικά κοντά από στάση τραμ για το κέντρο. 15 λεπτά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.250
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom